Skip to Content

Uit De Friendzone Komen: 16 Strategieën Die Echt Werken

Uit De Friendzone Komen: 16 Strategieën Die Echt Werken

Ik weet zeker dat je al weet hoe het voelt om in de friendzone gevangen te zitten.

Je doet leuke dingen samen, je hebt het gevoel dat er iets speciaals tussen jullie is en je wilt graag dat jullie relatie verder gaat, maar jammer genoeg ziet ze je slechts als een goede vriend (misschien wel als haar beste vriend).

Voordat je er erg in hebt kom je vast te zitten in het rijk waarin jullie ‘slechts vrienden’ zijn en heb je geen idee hoe je daar ooit uit kunt komen.

Hoe meer moeite je doet, hoe meer je op de kleine dingen let en met haar probeert te flirten, hoe meer je in de friendzone komt te zitten.

Zoals je kunt zien heb ik ervoor gekozen om te stellen dat mannen slachtoffer worden van de friendzone, omdat het bij mannen vaker voorkomt.

En ja, er bestaan verschillende soorten friendzones (en het is niet alsof we er nog meer nodig hebben!)

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Je kunt in de emotionele friendzone of in de seksuele friendzone zitten.

Je weet dat je in de emotionele friendzone zit als je een fantastische band met elkaar hebt en alles met elkaar deelt en ze zich gezegend voelt met jou, maar ze slechts een hechte vriendschap met je wil hebben.

In tegendeel weet je dat je in de seksuele friendzone zit als je intiem bent met een vrouw en dat eigenlijk het enige is wat jullie doen.

Jullie genieten van het fysieke contact en van jullie sterke seksuele aantrekkingskracht, maar ze is gewoon niet romantisch in je geïnteresseerd.

Er is sprake van de seksuele friendzone wanneer je meer wilt dan alleen seks.

Je wilt dan een romantische relatie met romantische gevoelens die door de ander worden beantwoord. Je wilt meer zijn dan een scharrel of friends with benefits.

Dus terwijl jij een echte relatie op het oog hebt met echte gevoelens of een seksrelatie, wil zij slechts een goede vriend die altijd voor haar klaar zal staan.

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Maar wist je dat vrouwen (de meeste vrouwen tenminste) niet willekeurig besluiten dat ze je friendzonen omdat je een aardig iemand bent of omdat ze een vriend zoeken van het mannelijke geslacht?

De (onbewuste) keuze van de vrouw om je te friendzonen komt voort uit je woorden, daden, lichaamstaal en zelfs hoeveel je haar appt.

Sommige dingen die je doet (zoals je in allerlei bochten wringen om het haar naar de zin te maken) kan een behoorlijke afknapper zijn voor een vrouw en op zo’n moment zal ze besluiten om je slechts als vriend te blijven zien.

Alles wat je doet is even belangrijk en daarom zou je nooit te wanhopig moeten worden als je haar wilt laten weten dat je interesse in haar hebt.

Met wanhopig worden bedoel ik wanneer je de man wordt die er alles voor doet om ervoor te zorgen dat een vrouw hem ziet staan en hem als een potentiële partner begint te zien, of het nou om een romantische relatie of om een seksrelatie gaat.

Want soms geldt gewoon: less is more!

Als je wilt leren hoe je uit de friendzone kunt komen moet je leren hoe je als een baas vrouwen kunt aantrekken (en ik heb het niet alleen over de eerste date).

Hieronder volgt dus een lijst met strategieën die je zowel zullen helpen om uit de friendzone te komen als er in de toekomst altijd uit te blijven!

UIT DE FRIENDZONE KOMEN: 16 STRATEGIEËN DIE ECHT WERKEN

1. Accepteer het feit dat ze je heeft gefriendzoned

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Vaak merk ik dat mannen doen alsof het aan de vrouw ligt.

Ze zijn zich er überhaupt niet eens van bewust dat ze gefriendzoned worden en daarom blijven ze hopen dat de vrouw die ze zo geweldig vinden op een dag wakker zal worden en ze zich zal realiseren wat een geweldige man ze zijn en dat de hele tijd zo blind is geweest om zich dit te realiseren. 

Diep vanbinnen weet ik dat jij zelf ook wel weet dat dit niet waar is. En weet je wat men zegt?

Om een probleem aan te kunnen pakken moet je deze eerst accepteren!

Dus je moet het feit accepteren dat je inderdaad bent gefriendzoned en dat er niks zal veranderen, tenzij je besluit om zelf te veranderen!

Accepteer het feit dat er een reden of meerdere redenen zijn waarom ze je alleen als vriend ziet en dat al je flirterige gebaren, alleen tijd met haar doorbrengen of constant oogcontact hebben averechts zullen werken. Blijf dus niet in herhaling vallen.

Word wakker en realiseer je dat er pas wat zal veranderen als je het feit accepteert dat je wordt gefriendzoned en je hier iets aan gaat doen!

2. Blijf niet in de slachtofferrol hangen en heb niet langer zelfmedelijden

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Weet je wat er nog erger is dan gefriendzoned worden? Dat is wanneer je in de slachtoffer kruipt of je zelfmedelijden begint te hebben wanneer je je eindelijk realiseert dat je in de friendzone zit.

Hieronder valt bijvoorbeeld dat je haar een rotgevoel geeft dat ze je heeft gefriendzoned, je haar helpt herinneren aan al je goede kwaliteiten, je haar helpt herinneren dat ze ondankbaar is voor alles wat je voor haar hebt gedaan en dit soort dingen.

Dit zal er echt niet voor zorgen dat de situatie verandert. Dat kan ik je garanderen. En weet je waarom?

Omdat vrouwen niet van zwakke mannen houden, mannen doen alsof afgewezen worden het einde van de wereld is.

Ze houden niet van mannen die tot het uiterste gaan om te accentueren hoe ellendig ze zich voelen omdat een vrouw hen niet leuk vindt — alleen maar omdat zij geen oogje op je heeft.

Ze vinden mannen leuk die weten wat ze willen, wat ze doen en hoe ze dat na kunnen jagen. Wees dus die man!

3. Stop met zo geobsedeerd door haar te zijn

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Als je wilt leren hoe je uit de friendzone moet komen moet je vooral niet meer zo geobsedeerd zijn door haar! Dit omvat bijvoorbeeld het dagelijks aan haar denken en over haar fantaseren en dagdromen.

Ik weet dat het normaal is dat mensen geobsedeerd raken door iemand op wie ze echt een oogje hebben, maar op de lange termijn is dat echt niet gezond!

Want dit obsessieve gedrag zal ervoor zorgen dat zij jouw enige prioriteit wordt en dat is de voornaamste reden voor de fouten die je tot nu toe hebt gemaakt.

In plaats van dat je constant aan haar denkt moet je je op jezelf focussen!

Je moet je op je leven focussen en dingen doen waar je van geniet. Dit moet je doen om je brein een afleiding te geven en niet in de ‘eeuwige friendzone’ val te laten lopen.

Hoe meer je van je leven geniet en je op andere dingen let dan alleen op haar, hoe gelukkiger je zal zijn. En ze zal jou ook beschouwen als de man die veel levenslust heeft en die weet waar hij mee bezig is!

4. Bel en app haar niet te veel

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Als je haar een appje stuurt en ze niet meteen antwoordt, stuur dan niet meteen nog een appje en nog een appje er achteraan tot ze eindelijk besluit om te antwoorden.

En bel ook jullie gemeenschappelijke vrienden niet op om te vragen waar ze op dit moment mee bezig is en stel ook niet de eis om te horen waarom ze je nog niet heeft teruggeappt of teruggebeld.

De gouden regel die je nooit moet vergeten is: bel en app haar niet te veel!

Een of zelfs een paar appjes per dag zijn prima, maar elke minuut typen over alles wat je vandaag is overkomen is gewoon absurd.

Like ook niet meer al haar foto’s op social media en plaats ook niet meer onder al haar foto’s een opmerking alsof je haar profiel altijd open hebt staan in je tabbladen om de eerste te zijn om iets te liken.

Als je dit blijft doen zal ze je blijven friendzonen omdat ze niet op de man valt die, zeg maar, wanhopig is of die geobsedeerd is met haar.

5. Word een uitdaging

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Net als mannen houden vrouwen ook van mannen die een uitdaging zijn.

Ik bedoel, niemand wil graag een relatie met iemand die hen continu op een voetstuk plaatst en die zich steeds in allerlei bochten wringt om hun aandacht op zich te vestigen, om al hun problemen op te lossen en om eigenlijk gewoon alles voor hen te doen.

In plaats van dat je dus zo’n man bent moet je de man worden die een uitdaging is. En hoe word je die man?

Nou, uitdagende mannen geven vrouwen niet meteen alles. Ze doen moeite, maar tot op zekere hoogte, en ze geven stukje bij beetje alles.

Ze verstikken vrouwen niet met genegenheid. Ze geven haar de ruimte om op te pikken dat ze een uitdaging zijn en ze geven hen het gevoel dat ze hen veroveren met hun kwaliteiten en karakter.

Vrouwen willen het gevoel hebben dat ze bijzonder zijn en daarom moeten ze weten dat je niet gewoon weer een typische man bent.

Ze moeten weten dat je een uitdaging bent, dat je de man bent die het verdient om in hun leven te zijn!

6. Wees mysterieus

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Een van de belangrijkste dingen waar je bijzonder goed op moet letten is dat je mysterieus probeert te blijven.

Waarom? Omdat het mysterieuze je beste vriend is. Er bestaat geen enkele vrouw — of om exacter te zijn, geen enkel mens — die niet dol is op de charme die het mysterieuze biedt.

We voelen ons allemaal aangetrokken tot dingen waar we niet veel over weten en daarom willen we meer te weten komen over een bepaald persoon of een bepaald iets.

Als je uit de friendzone wilt komen moet je dit ZSM in je leven implementeren. Hoe moet dit?

Door haar niet alles te vertellen waar je aan denkt, door niet alle details omtrent je leven te onthullen of haar informatie te geven over waar je je elke seconde bevindt. Mysterie zorgt voor verlangen.

Als ze ziet dat je je eigen leven hebt en hoeveel spannende dingen je wel niet allemaal op dit moment meemaakt en je haar stukje bij beetje details geeft zal ze meer willen.

Ze zal een man willen die ervoor zorgt dat ze naar meer begint te verlangen! Wees dus die man.

7. Geef haar de kans om je te missen

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Veel mensen denken dat als ze zoveel mogelijk tijd met iemand doorbrengen op wie ze helemaal hoteldebotel zijn, diegene ze leuk gaat vinden (of met ze naar bed wil). Maar de waarheid ligt, geloof het of niet, anders!

Hoe meer je tijd met haar doorbrengt, hoe minder interesse ze in je begint te krijgen op romantisch gebied en hoe meer risico je loopt om in die wrede friendzone terecht te komen.

En dat wil je niet, toch? Wat je dus moet doen is haar de kans geven om je te missen!

En dit kun je bewerkstelligen door je vrije tijd niet volledig met haar door te brengen en door haar wat ruimte en tijd te geven om aan je te denken en je te missen.

Dit krijg je voor elkaar om er niet iedere minuut voor haar te zijn (tenzij er iets belangrijks aan de hand is), omdat men zegt dat mensen verliefd worden op de afwezigheid van een ander en niet hun aanwezigheid.

8. Laat niet meer zien dat je jaloers bent

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Ik begrijp het feit dat als je iemand echt leuk vindt het bijna onmogelijk is om je niet jaloers te gedragen als je iets dwarszit wat hen betreft.

Maar dat is precies wat je hoe dan ook niet moet doet als je niet voor altijd in de friendzone terecht wilt komen.

Als ze met andere of over andere mannen praat, of als je mensen over haar en bepaalde zaken hoort roddelen moet je geen jaloers gedrag gaan vertonen. Je wilt echt niet die man zijn.

Je wilt niet dat ze oppikt dat je makkelijker jaloers wordt omdat dit geen aantrekkelijk eigenschap is om te hebben en het zal duidelijk voor haar zijn dat je geobsedeerd bent met haar.

Weet je nog wat ik zei over mysterie? Je moet haar laten weten dat je niet jaloers bent, of je haar nou wilt laten geloven dat je geen interesse in haar hebt of dat je gewoon een zelfverzekerde man bent en je niet jaloers wordt.

Dit zal haar hard aan het denken zetten waarom je niet jaloers bent zoals de meeste mannen vaak wel zijn. (En misschien zal ze zelfs harder haar best doen om dichtbij je te komen, zodat ze er eindelijk achter kan komen wat er nou werkelijk speelt.)

9. Wees kalm en relaxt

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Wat er ook gebeurt, doe niet impulsief. Blijf in plaats daarvan kalm en rustig, want dat zal haar zeggen dat je een sterk innerlijk hebt, een eigenschap dat elke zelfverzekerde man heeft.

Je wilt dat ze ziet dat je weet hoe je je emoties in de hand moet houden, dit is een eigenschap dat iedere emotioneel volwassen man bezit.

En vertrouw me maar, vrouwen willen een partner die emotioneel volwassen is!

Vrouwen kunnen niet anders dan voor mannen vallen die weten hoe ze zelfs kalm kunnen blijven middenin een oorkaan. Het zegt ze dat dit soort mannen kundig en flexibel zijn en dat ze altijd weten hoe ze het beste van een situatie kunnen maken.

10. Wring je niet meer in allerlei bochten om dingen voor haar te doen

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Als ze zegt dat ze iemand zoekt om ZSM nagellak voor haar te kopen die bij haar jurk pas, ren je dan meteen naar de winkel om dit voor haar te kopen?

Als ze zegt dat ze iemand zoekt om haar huis te schilderen, word je dan meteen de beste schilder in de buurt?

Zo ja, dan pak je het echt helemaal verkeerd aan dat is waarschijnlijk de reden waarom je uiteindelijk in de friendzone terecht bent gekomen.

En nu moet je, om eruit te kunnen komen, niet meer je uiterste best doen om dingen voor haar te doen, hoe graag je dit ook wilt en hoe graag je haar ook wilt.

Dit betekent niet dat je haar nooit ergens mee moet helpen.

Het betekent alleen maar dat je het moet matigen, het als een heer moet benaderen die ook een eigen leven en eigen verplichtingen heeft, en die niet meteen in de lucht springt als zij dat wil.

11. Doe niet meer alsof je een vriend van haar bent

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Een van de voornaamste redenen waarom vrouwen neigen mannen te friendzonen is dat deze mannen zich eigenlijk ook zo gedragen.

Ze denken dat als ze dichterbij komen, alles voor hen doen (waaronder bijvoorbeeld het uitkiezen van een jurk of een parfum), de vrouw meteen meer interesse heeft in iets serieus of dat de vrouw hen tenminste als een toekomstige partner of bedpartner beschouwt.

Door te doen alsof je een vriend van haar bent zeg je letterlijk dat ze je als zodanig moet beschouwen omdat je zo’n man bent — een te vriendelijke man.

Nou, wees vooral niet te vriendelijk want die mannen krijgen geen seks. Die mannen krijgen geen relatie.

In plaats daarvan moet je de man zijn die zelfverzekerd is met een dosis mysterie en passie. Wees het tegenovergestelde.

12. Zeg niet overal ‘ja’ op

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Telkens als je met je praat over iets wat er onlangs in haar leven is gebeurd, knik je dan beleefd zonder dat je haar feedback geeft of enig inzicht in wat je eigen mening is wat dit betreft?

Telkens als ze een nieuwe activiteit of een nieuwe locatie waar jullie echt heen moeten voorstelt, zeg je dan meteen: “Ja, dat moeten we echt doen!”

Als dat het geval is moet je niet meer overal ‘ja’ op zeggen — het levert je niets goeds op.

Vrouwen voelen zich aangetrokken tot mannen die niet bang zijn om hen tegen te spreken als ze het ergens niet eens mee zijn.

Vrouwen voelen zich aangetrokken tot mannen die weten wanneer ze nee moeten zeggen en die zich daar aan houden.

Mannen die een eigen mening hebben in plaats van dat ze de bijbedoelingen van anderen blindelings volgen en regels gehoorzamen alsof ze slechts een knecht zijn.

Zeg dus niet meer overal ‘ja’ op en vind de moed om op een beleefde manier te zeggen wat je echt vindt en wees wie je echt bent!

13. Wees voorzichtig wat betreft het onthullen van je gevoelens

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Als je een vrouw vertelt dat haar geweldig vindt en je het gewoonweg niet kunt helpen om continu alleen aan haar te denken, zal ze of de benen nemen of je gewoon op de friendzone stapel zetten.

Wees dus voorzichtig wat betreft het onthullen van je gevoelens.

Je wilt haar niet afschrikken met de hoeveelheid liefde die je voor haar voelt. Je wilt haar niet te snel overweldigen met liefdesverklaringen.

Als je haar wilt laten weten hoe je je voelt moet je het subtieler aanpakken.

In plaats van dat je haar precies vertelt wat je voor haar voelt moet je proberen om haar een compliment te geven of iets anders doen wat haar laat zien dat je misschien wel interesse in haar hebt.

Maar je moet er bovendien voor zorgen dat het het niet bevestigt! Als het op vrouwen aankomt is onzekerheid je beste vriend!

14. Werk aan jezelf

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Een man die voor zijn lichaam en geest zorgt is degen die weet hoe hij voor zichzelf moet zorgen. Daarom is het belangrijk om steeds te werken aan je zelfverbetering.

Ga naar de sportschool, eet gezond eten en behaal bepaalde levensdoelen.

Aan jezelf werken zal haar zeggen dat je ambitieus bent en dat je weet wat je wilt en ook hoe je dit voor elkaar moet krijgen.

15. Stel hogere verwachtingen

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Definieer wat je echt wilt bereiken in dit leven en hou je daaraan. Definieer je doelen en dromen.

Definieer wat je echt van een vrouw zou willen, een potentiële relatie, enzovoorts. En als je hier eenmaal een definitie van hebt moet je nooit met minder genoegen nemen.

Dit zal een sterke man van je maken, een man die zeker in het leven staat.

Een man die elke vrouw wil! En het zal er zeker voor zorgen dat je uit de friendzone komt!

16. Geniet van je leven!

Uit De Friendzone Komen 16 Strategieën Die Echt Werken

Terwijl je de bovengenoemde signalen in je leven implementeert moet je niet vergeten om van het proces te genieten!

Vergeet niet om van je leven te genieten, want dit zal je helpen om positief tegenover alle uitdagingen en beproevingen waar dit leven mee op de proppen komt te staan.

En het zal haar zeggen dat je zeker weet hoe je het leuk kunt hebben en dat jouw wereld een opwindende plek is.

Als ze dat doorheeft zal ze daar deel van uit willen maken. Jouw wereld. Ze zal een partner willen die opwindend, zelfverzekerd, mysterieus en rustig is.

Ze zal een partner willen die niet te vriendelijk is, maar ook niet te afstandelijk. Een man die weet hoe hij een vrouw kan aantrekken.

Ze zal jou als partner willen!

Uit De Friendzone Komen: 16 Strategieën Die Echt Werken