Skip to Content

6 Tekenen Dat Je Bang Bent Voor Liefde En Wat Je Eraan Kunt Doen

6 Tekenen Dat Je Bang Bent Voor Liefde En Wat Je Eraan Kunt Doen

Je gelooft in liefde en theoretisch gezien is verliefd worden iets waar je het meest naar verlangt, maar is het probleem eigenlijk dat je bang bent voor liefde.

Dus volgen je daden je woorden? Of loop je onbewust steeds van de liefde weg?

Ben jij degene die jezelf ervan weerhoudt om gelukkig te zijn? Ben je eigenlijk bang voor liefde?

Hier zijn 6 signalen die je een antwoord op deze vragen zullen geven.

6 tekenen dat je bang bent voor liefde:

1. Je houdt vast aan het verleden

Een van de eerste tekenen dat je bang bent voor liefde en relaties is het feit dat je nog steeds stevig aan het verleden vasthoudt. Je hart is onlangs gebroken en je hebt het gevoel dat je nog niet klaar bent om een nieuwe relatie aan te gaan.

Hoewel je jezelf absoluut de tijd moet geven om te genezen en je niet van de ene relatie naar de andere moet springen, moet je ook je best doen om naar de toekomst te kijken.

Wat er in het verleden is gebeurd, moet daar blijven. En je zult je geluk nooit vinden, tenzij je alle wrok die je misschien voelt loslaat.

2. Doordat je bang bent voor liefde vertrouw je mensen niet

Als je in het verleden ooit gekwetst bent geweest, dan is het logisch dat je je vertrouwen in mensen en vooral in mannen hebt verloren. N

Als de mannen in je leven je vertrouwen hebben geschonden, dan ga je ervan uit dat elke man die je ontmoet hetzelfde zal zijn. Je bent bedrogen en voorgelogen, dus je bent extra voorzichtig als er een nieuwe man op je radar verschijnt.

En hoewel voorzichtig zijn met nieuwe mensen een goede zaak is, is het ook iets dat je ervan weerhoudt om ware liefde te vinden. Ik weet dat je het nu niet gelooft, maar niet alle mannen zijn hetzelfde.

Er zal een man komen die je zal laten zien dat hij je vertrouwen waard is. Je moet hem alleen een kans geven.

3. Je denkt te veel na

Soms is een van de dingen die je ervan kunnen weerhouden om nieuwe relaties aan te gaan, dat je te veel nadenkt.

Wanneer je een nieuwe man ontmoet, dan denk je aan alle mogelijke uitkomsten van je potentiële relatie. Je ziet alleen alle gebreken en onvolkomenheden die deze man heeft en dit voorkomt dat je iemand een kans geeft.

Zelfs als je besluit om het met iemand te proberen, verpest je overdenken vroeg of laat je relatie. Ik weet dat dit gemakkelijker gezegd dan gedaan is, maar je moet je uiterste best doen om te ontspannen.

Je kunt niet alles controleren wat er gaat gebeuren. En soms is het het beste om gewoon met de stroom mee te gaan.

4. Je bent bang voor de liefde, omdat je onzeker bent

De mannen uit je verleden hebben geprobeerd om je te manipuleren en te beheersen. Maar het enige wat ze hebben bereikt, is dat ze je zelfrespect hebben verpest. Na verloop van tijd zijn je onzekerheden gaan groeien en begon je te geloven dat je echt niet geliefd bent.

Je kunt daarom niet geloven dat er een man bestaat die je leuk zou vinden. Dus je blijft nieuwe jongens de verkeerde signalen sturen, waardoor ze denken dat je onbereikbaar bent.

Als dit bij jou het geval is, dan is het eerste wat je moet doen je zelfvertrouwen herstellen.

Hoewel je nu niet op deze manier denkt, zal er een man komen die denkt dat je het waard bent. En hij zal je laten zien dat liefde niet iets is waar je bang voor moet zijn.

5. Je kunt je niet voorstellen dat je met één persoon bent

Een ander teken dat je bang bent voor liefde is het feit dat je je niet kunt voorstellen dat je de rest van je leven met één persoon doorbrengt.

Het betekent niet dat je niet in monogamie gelooft. Je bent gewoon bang dat je na een tijdje moe wordt van één man.

Laat me je één ding vertellen – deze soorten angsten en introspectieve gedachten zijn volkomen normaal. En ze zijn niet iets waar je je voor zou moeten schamen. In plaats van zo ver weg in de toekomst te denken, concentreer je liever op het heden en alles wat er nu speelt.

Het hoeft niet te betekenen dat elke relatie waar je in stapt een langdurige relatie zal worden. Leef dus voor het moment en zie waar het leven je brengt.

6. Je geniet te veel van je persoonlijke ruimte

Single zijn kan geweldig zijn als je weet hoe je die tijd goed moet gebruiken. Maar als je al lang vrijgezel bent, dan is het waarschijnlijk dat je er te veel van begint te genieten. En het kan een van de tekenen zijn dat je te bang bent om verliefd te worden.

Het is eenvoudig: je hebt in de loop van de tijd je eigen gewoonten ontwikkeld. En je bent vergeten hoe het voelt om met een partner compromissen te sluiten. Maar dit hoeft niet iets te zijn dat voorkomt dat je verliefd wordt.

Zelfs als je een relatie hebt, is het belangrijk om grenzen te stellen en op deze manier kun je nog steeds je persoonlijke ruimte hebben.

6 Tekenen Dat Je Bang Bent Voor Liefde En Wat Je Eraan Kunt Doen