Skip to Content

5 Manieren Waarop Je Je Normen Behoudt En Toch De Ware Vindt

5 Manieren Waarop Je Je Normen Behoudt En Toch De Ware Vindt

Een manier vinden waarop je je normen behoudt en ware liefde vinden kan onmogelijk lijken om te bereiken. Het lijkt misschien alsof je het een of het ander in het leven krijgt, maar nooit beide.

Terwijl deze twee in feite hand in hand kunnen gaan. Sterker nog, dat gebeurt vaker dan je denkt.

Je normen definiëren je en maken je tot de persoon die je bent. Als je ze eenmaal kwijtraakt, of verlaagt voor iemand anders, verlies je min of meer een deel van jezelf. En zonder je ware authentieke zelf kun je nooit blijvende liefde vinden.

Vrij gemakkelijk te begrijpen, toch?

Dus, hoe zorg je ervoor dat je je normen behoudt terwijl je op zoek bent naar ware liefde? Blijf lezen om erachter te komen.

1. Hoe je je normen behoudt: houd altijd eerst van jezelf

Hoe je je normen behoudt: houd altijd eerst van jezelf

Dit is een van die dingen die makkelijker gezegd dan gedaan is. Zoveel vrouwen geloven dat ze echt van zichzelf houden, terwijl dat in werkelijkheid niet echt het geval is.

Eigenliefde is echter een van de belangrijkste dingen. Het gaat samen met het op de juiste manier liefhebben van iemand anders en het opbouwen van een duurzame relatie.

“Maar, is dat niet tegenstrijdig? Moet ik me niet meer concentreren op het liefhebben van de ander?

Het is waar, als je niet van je partner houdt, zal je relatie onvermijdelijk eindigen. Maar als je niet van jezelf houdt, ervoor zorgt dat je je normen behoudt en stevige grenzen opbouwt, ga je alleen achter mannen aan die hetzelfde doen.

Als je van jezelf houdt en jezelf hoog in het vaandel hebt staan, verandert je hele perspectief. Je stopt met het achtervolgen van beschadigde, emotioneel onbeschikbare en giftige mannen, je onzekerheden zijn niet langer je enige bezigheid en je gevoel van eigenwaarde verschuift van laag naar extreem hoog.

Onthoud dus: eigenliefde is de sleutel tot blijvende liefde. En als je partner dat niet aanmoedigt, dan is hij niet de ware voor jou.

2. Date met een doel

Soms is de reden waarom een relatie uit elkaar valt en geen stand houdt, dat je de verkeerde mannen voor jezelf blijft kiezen. Je gaat uit met jongens waarvan je diep van binnen weet dat ze niet goed voor je zijn, maar je doet het voor een kort moment van opwinding en aandacht.

Je houdt van de vlinders die die eerste paar dates je bieden. En je houdt van de achtervolging. En de constante cyclus van ghosting en gaslighting.

Misschien hou je er niet van, maar je bent er zeker aan verslaafd. Je hebt het nodig omdat je liefde daarmee al heel lang associeert.

Je gaat uit om te daten, om deel uit te maken van “het spel” en je kiest mannen van wie je zeker weet dat ze je nooit zullen geven wat je wilt.

Maar eigenlijk moet je daten met een doel. Je moet naar jezelf kijken en inzien wat je einddoel is. En als het gaat om het vinden van blijvende liefde, dan moet je stoppen met doelloos daten en beginnen met het achtervolgen van emotioneel beschikbare mannen.

Vergeet niet dat daten geen schoolproject is. Je hoeft niet bij iemand te zijn om iemand te repareren, hem te veranderen en hem te helpen een beter mens te worden. Je zoekt een volwassen partner en geen kind om op te voeden. Kies dus verstandig.

3. Ervoor zorgen dat je je normen behoudt: neem afscheid van je situationships

Om doelbewust te daten en liefde te vinden die duurt (en mogelijk eindigt in het feit dat je in een grote witte jurk voor het altaar staat), moet je alle contact met je geliefde situationship(s) verbreken.

Ik weet het, je zag potentieel in hem. Je dacht dat hij kon veranderen en een betere man kon worden. Je geloofde dat hij op een dag van je zou houden zoals je verdient. Maar eerlijk gezegd zal hij dat niet doen. Als hij het zou willen, zou hij het al die maanden (of jaren) geleden doen.

Dus, neem een avond vrij om hem uit te huilen en alle kostbare tijd die je hebt verspild met wachten tot hij een man is en dingen officieel met je maakt. En nadat die tranen je ziel hebben gereinigd, vergeet je hem.

Geen belletjes, berichten of lange alinea’s. Geen sluiting. Wis hem gewoon uit je leven.

Wanneer je alle banden met je vroegere affaires verbreekt, ben je klaar om een man te achtervolgen met wie de liefde eeuwig zal zijn. Een man waarbij je je normen behoudt.

4. Liefde is geen sprookje en niemand is perfect

Als je eenmaal geen geliefde-spoken uit je verleden hebt om je te achtervolgen en als je eenmaal besluit om doelgerichter te daten en met een einddoel voor ogen, moet je jezelf één ding blijven herinneren: liefde is geen sprookje.

Er is geen enkele persoon op deze planeet die als volkomen perfect kan worden beschouwd. Dus je toekomstige partner zal dat ook niet zijn. Hetzelfde geldt voor je relatie.

Je moet niet vergeten dat een gezonde relatie zowel inhoudt dat je met problemen omgaat als dat je geniet van perfecte momenten. Omdat liefde slechte tijden overleeft, net zo goed als het vieren van goede tijden.

Bij echte liefde zijn twee mensen betrokken die evenveel werk, energie en moeite steken in het bouwen van iets dat jarenlang meegaat.

Het vereist van hen dat ze van elkaar houden wanneer dat het gemakkelijkste en meest natuurlijke is om te doen. Ook dat ze elkaar respecteren en kalm en beheerst blijven wanneer dat buitengewoon moeilijk en uitdagend is.

Je hebt er geen zin in om de wereld door een roze bril te bekijken, dus die kun je het beste afzetten. Noch jij, noch je partner zijn perfect, maar je kunt eraan werken om perfect voor elkaar te zijn.

5. Ervoor zorgen dat je je normen behoudt: zie in dat jij soms het probleem bent

 5 Manieren Waarop Je Je Normen Behoudt En Toch De Ware Vindt

Je hebt waarschijnlijk de beroemde zin gehoord (of zelfs gezegd): “Het ligt niet aan jou, maar aan mij!” Dit wordt meestal gezegd tijdens het uiteenvallen, wanneer de spreker een gemakkelijke uitweg wil hebben, zonder het gevoel van zijn partner te veel te kwetsen.

Maar zeggen we het echt? Meenden we echt wat we zeggen en erkennen we dat de verantwoordelijkheid daadwerkelijk bij ons ligt?

De meesten van ons hebben altijd de neiging om met de vinger te wijzen en de ander de schuld te geven. We leven in de veronderstelling dat het altijd de schuld van iemand anders is, en nooit de onze. Maar de waarheid is dat we soms zelf de schuld op ons moeten nemen.

Het is niet leuk om toe te geven dat je fout, slecht of zelfs de giftige bent. Het is moeilijk om zelfreflectief te zijn en aan je slechte eigenschappen te werken.

Maar geloof het of niet, je probleem toegeven en ermee instemmen eraan te werken, is een groot deel van zelfliefde, wat, zoals we al zeiden, cruciaal is voor het vinden van ware liefde.

Dus pak een pagina uit het boek van Taylor Swift en zing: “It’s me, hi, I’m the problem, it’s me.” maar wees bereid om eraan te werken om het te repareren. Therapie kan een goede plek zijn om te beginnen, maar veel zelfhulpboeken kunnen ook van pas komen.