Als het om liefde en relaties gaat, hebben de media het ons echt moeilijk gemaakt om aan onze verwachtingen te voldoen.
We worden met al deze perfecte liefdesverhalen gebombardeerd waarin een paar nooit ruziemaakt. Ze elkaar nooit als vanzelfsprekend beschouwen. En nooit een van de problemen hebben die de rest van ons mensen zou kunnen hebben.
Als we ons realiseren dat onze relatie niet eens in de buurt van die kunstmatige perfectie komt, dan hebben we meteen het gevoel dat we het met onze partner uit moeten maken. En ergens anders naar geluk moeten zoeken.
Maar de waarheid is dat het echte leven geen sprookje is en het verre is van wat ons is voorgehouden.
Elke relatie zal altijd moeilijke periodes hebben. Wat niet noodzakelijk betekent dat het tijd is om het met je partner uit te moeten maken.
Je wilt geen spijt hebben van het beëindigen van dingen vanwege een veel voorkomend probleem dat kan worden opgelost door elkaar gewoon wat ruimte te geven of je perspectief te veranderen.
Dus als je merkt dat de meeste van de onderstaande tekens op je relatie van toepassing zijn, weet dan dat je het nog niet uit moet maken!
Het enige wat je hoeft te doen is op de pauzeknop te drukken. En het in plaats daarvan wat tijd te geven.
6 tekenen dat je het nog niet uit moet maken met je partner
Je hebt moeite om met elkaar in contact te komen
Voortdurend te veel tijd samen doorbrengen resulteert vaak in problemen om met elkaar in contact te komen.
Het is omdat je jezelf berooft van het opladen en het verwerven van nieuwe perspectieven.
Als je te veel tijd samen doorbrengt, dan kom je geleidelijk aan vast te zitten in een sleur waarin je relatie niet meer zo opwindend is als voorheen, toen je net begon te daten.
Dit is iets waar veel koppels doorheen gaan. En ze beginnen meteen te denken dat ze niet meer verliefd zijn op hun partner.
Maar de echte waarheid is dat je gewoon wat ruimte nodig hebt om je energie aan te vullen. En je leven met nieuwe dingen te verrijken.
Je bent geïrriteerd door elkaars eigenaardigheden en gewoonten waar je vroeger van hield
Als je net een relatie begint, dan lijkt alles leuk, omdat het nieuw is en je elkaar gewoon nooit verveelt, wat je ook doet.
Je bent verliefd op elkaars gebreken en eigenaardigheden en je verwacht dat dit gevoel voor altijd zal blijven.
Maar na een tijdje merk je dat je geïrriteerd raakt door elkaars eigenaardigheden en gewoonten waar je vroeger dol op was. En je denkt dan dat je relatie tot een einde is gekomen.
Maar dit gevoel van geïrriteerd te zijn door dingen die je vroeger leuk vond aan je partner is na een tijdje volkomen normaal.
Dit gebeurt omdat na verloop van tijd je opwinding afneemt. En de dingen die je vroeger schattig vond saai en op een bepaalde manier vervelend worden.
Nogmaals, het enige wat je hoeft te doen is het gewoon wat tijd geven en alles komt goed.
Je blijft hetzelfde meningsverschil hebben, betekent niet dat je het uit moet maken
Veel mensen denken dat om echt gelukkig te zijn, een paar dezelfde kijk op dingen moet hebben.
Samengevat denken mensen dat een ideale relatie degene is waar je nooit ruzie of enige vorm van meningsverschillen hebt.
Integendeel, het hebben van conflicten en constante meningsverschillen is eigenlijk gezond voor elke relatie. Geloof het of niet, als je het niet met elkaar eens bent, vormt dat een verbinding tussen jullie.
Het enige waar je hier op moet letten, is de manier waarop je met meningsverschillen omgaat.
Lach je uiteindelijk samen of ben je het er uiteindelijk gewoon mee eens dat je het er niet mee eens bent?
Zo ja, dan kun je er zeker van zijn dat je een perfect gelukkige relatie hebt.
Je voelt je niet zo sterk over hen als vroeger
Heb je het gevoel dat het je aan passie ontbreekt en dat je het gevoel hebt dat je niet zo verliefd bent op je partner zoals je je voorheen voelde?
Zo ja, weet dan dat het volkomen normaal is om je na verloop van tijd zo te voelen.
Zie je, het aanvankelijke vuur dat je vroeger intens in je lichaam en hart voelde, vervaagt altijd met de tijd.
Om het in leven te houden, moet je moeite doen en hetzelfde geldt voor je partner.
Dus als je het gevoel hebt dat je niet meer zo sterk voor hen voelt als vroeger, dan hoef je je alleen maar af te vragen of je de moeite doet om dezelfde oude vlam te behouden.
Als je twijfelt of zij ‘de ware’ zijn, betekent niet dat je het uit moet maken
Als je twijfelt of zij ‘de ware‘ zijn, welkom bij de club!
Niet zeker weten of je wel of niet bij je soulmate bent, is normaal. Er constant over nadenken en jezelf martelen is niet normaal.
Toch is dit geen geldige reden om het met je partner uit te maken.
De beste oplossing is om gewoon op de pauzeknop te drukken en te zien hoe het gaat.
Zodra je je hoofd leeg hebt gemaakt en wat tijd alleen hebt doorgebracht, zul je de dingen helderder zien. En dan kun je een definitieve beslissing nemen.
Je maakt je zorgen dat er iemand is die ‘beter’ zou kunnen zijn
Als je constant denkt dat er iemand is die ‘beter’ is en die je gelukkiger zal maken, dan wil je misschien je perspectief daarop veranderen.
Het hebben van een constante drang om perfectie te zoeken en meer te willen is volkomen begrijpelijk. Het zit vanaf onze geboorte diep in ons geworteld.
Maar je wilt zeker geen spijt krijgen van je beslissing om iets te verlaten waar je hard voor hebt gewerkt. En waarin je al je lichaam en ziel hebt geïnvesteerd om je te realiseren dat je nooit zult vinden wat je zoekt.
De mogelijkheid is dat je volgende relatie je op een andere manier dan je huidige kan irriteren. Wat weer tot ontevredenheid zal leiden.
Wat je dus moet doen, is jezelf afvragen of je je ontevreden voelt vanwege je partner of dat je gewoon denkt dat er iets ‘beters’ is.
Als het het laatste is, dan wil je het misschien wat tijd geven om duidelijker over je intenties na te denken.