Skip to Content

7 Redenen Waarom Vrouwen Niet Meer Verliefd Zijn

7 Redenen Waarom Vrouwen Niet Meer Verliefd Zijn

De meeste vrouwen beschouwen liefde niet als iets dat vluchtig is in hun leven. Ze vechten lang en hard om de liefde levend te houden en dingen te laten werken. Niet meer verliefd zijn is dus nooit een fase waar een vrouw bewust naar toe zal werken.

Maar het is niet allemaal aan hen. Liefde zonder wederkerigheid en zonder koestering zal ongetwijfeld verdwijnen.

Ze verliezen zelden plotseling de liefde. Voor de meeste vrouwen is dat een geleidelijk proces waarvan ze zich meestal niet bewust zijn.

Het besluipt hen beetje bij beetje zodra ze elk atoom van hun kracht hebben uitgeput in iemand die hen niet ziet zoals ze werkelijk zijn.

Als ik naar mijn relaties uit het verleden kijk, eindigde bijna geen enkele vanwege één belangrijke reden.

Er waren miljoenen kleintjes die zich in de loop van de tijd ophoopten en alle liefde die er was, doodden.

Toen ik de zaak grondig onderzocht, realiseerde ik me dat veel vrouwen mijn mening delen. En hoewel er veel redenen zijn waarom vrouwen verliefd worden, zijn hier de meest voorkomende:

1. Waarom een vrouw niet meer verliefd is: Haar liefde is vervaagd door de tranen

7 Redenen Waarom Vrouwen Niet Meer Verliefd Zijn

Tranen zijn krachtig. Ze hebben echt dat reinigende effect op je ogen en ze helpen je die roze bril af te zetten die de meesten van ons op hebben als we verliefd worden.

Voortdurend gebrek aan respect, gebrek aan aandacht, mishandeling en zelfs misbruik worden omwille van de liefde getolereerd.

Maar zodra een vrouw zich realiseert dat ze het grootste deel van haar relatie heeft gehuild en dat ze alle slechte dingen niet langer kan verdragen, is ze weg en komt ze niet meer terug.

2. Gebroken vertrouwen

De snelste manier om een vrouw te verliezen is door te liegen en te bedriegen. Als een man daartoe in het begin van een relatie in staat is, stel je dan eens voor hoe hij later zal zijn.

Als we iets over liefde weten, weten we dat de fundamenten ervan gebaseerd zijn op vertrouwen.

En als die fundamenten worden geschud, zijn ze bijna niet meer te repareren.

3. Waarom een vrouw niet meer verliefd is: Ze wil niet langer onderaan de prioriteitenlijst staa

Dit is wat de meeste vrouwen gemakkelijk en herhaaldelijk vergeven, totdat ze het gewoon niet meer kunnen.

Ze blijven maar denken: ‘Dus wat als hij onze plannen op het laatste moment heeft afgezegd, dus wat als hij de hele dag niet sms’t, dus wat als we elkaar maar één keer in een blauwe maan zien, dus wat als ik me niet meer kan herinneren wanneer de laatste keer was dat hij me iets aardigs vertelde of me een belangrijk gevoel gaf’.

Er zijn zoveel meer ‘wat als’-vragen, zo vaak kijken ze ergens voorbij en vergeven ze ondanks alle pijn.

Op een dag kunnen ze niet meer vergeven, omdat geen van de excuses ertoe doet en al hun inspanningen tevergeefs zijn geweest als een man hun liefde vergokt.

4. De chemie is afwezig

Het is normaal dat wanneer de wittebroodswekenfase voorbij is, de vonk niet meer zo sterk is als vroeger, maar dat je nog steeds enige verbondenheid met je partner moet voelen.

Veel vrouwen worden niet meer verliefd omdat hun vriend nu alleen maar hun huisgenoot is. Hij wordt iemand met wie ze leven, maar meer niet.

Ze kunnen het niet helpen, maar ze hebben het gevoel dat ze genoegen nemen met een leven zonder liefde. Zowel chemie als liefde kunnen verdwijnen zonder wederzijdse inspanningen.

5. Waarom een vrouw niet meer verliefd is: Ze wordt verstikt door jaloezie

Liefde kan niet uit vrouwen worden verdreven door jaloezie. Als je partner het niet kan verdragen om langer dan een paar seconden zonder jou te zijn, als hij elke minuut van de dag naar je kijkt en hij het niet kan verdragen dat andere mannen bij je in de buurt zijn (of als je mannelijke vrienden hebt, hij zou helemaal in paniek raken), dan kan dat erg vermoeiend zijn.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat relaties met overdreven jaloerse mensen buitengewoon ongezond zijn.

Ongeacht hoeveel liefde en begrip een vrouw voor een man heeft, na verloop van tijd zal hij dit allemaal verstikken door zijn jaloezie.

6. Ze is moe van continu ruzie maken

7 Redenen Waarom Vrouwen Niet Meer Verliefd Zijn

Als twee mensen niet bij elkaar passen, zullen ze over alles ruzie maken. De meeste vrouwen willen graag proberen dingen uit te zoeken, een gemeenschappelijke basis te vinden en compromissen te sluiten.

Maar als haar partner niet dezelfde mening deelt, als hij meer geïnteresseerd is in een goede discussie over de vraag of hij een ruzie zal winnen of verliezen, zal hij daarbij de liefde van zijn vrouw verliezen.

7. Waarom een vrouw niet meer verliefd is: Ze heeft het gevoel onzichtbaar te zijn

Dit is een van de meest voorkomende dealbreakers voor vrouwen. Ze geven alles wat ze hebben en alles wat ze zijn in een relatie, maar hun inspanningen blijven ongezien.

Toch worden ze als vanzelfsprekend beschouwd en ondergewaardeerd. Ze missen de steun, genegenheid, aandacht en ware liefde van hun partner.

Als alles in een relatie eenzijdig is, wie kan het een vrouw dan kwalijk nemen dat ze niet meer verliefd is?