Skip to Content

9 Signalen Dat Jij Je Karmische Soulmate Hebt Ontmoet

9 Signalen Dat Jij Je Karmische Soulmate Hebt Ontmoet

Ik weet zeker dat je al hebt gehoord van het woord karma en het woord zielsverwant, maar weet je ook wat een karmische soulmate is?

Een karmische soulmate is een combinatie van beide. Voordat we die term specifiek gaan uitleggen, moeten we iets ophelderen.

Je hebt hier waarschijnlijk nog nooit over nagedacht, maar alle relaties die we in ons leven ervaren zijn in feite karmisch.

Iedere persoon die we ontmoeten is met ons verbonden via een overeenkomst vóór het leven en heeft te maken met karmische schulden.

Dit omvat ook je ouders, broers en zussen, geliefden, vrienden en je kinderen.

Er is veel ophef rond het woord karma en karmisch en het wordt vaak verkeerd begrepen.

Allereerst is karma geen bitch, zoals iedereen haar graag noemt. Het is meer een rechtvaardige en strenge mentor of een leraar.

9 Signalen Dat Jij Je Karmische Soulmate Hebt Ontmoet

Het betekent actie en we weten allemaal dat acties consequenties hebben. Alles wat we doen of zelfs maar denken, telt als een actie en heeft uiteraard consequenties.

Dus als je je karmische zielsverwant ‘tegen het lijf loopt’ en hij maakt het je moeilijk terwijl hij je ook de beste tijd van je leven bezorgt, weet dan dat je een zielscontract met die persoon hebt en dat je daarom soulmates bent.

Jullie zullen ongetwijfeld elkaars zielen helpen groeien en een deel van de karmische schulden kwijtraken.

Dit is echter niet het mooie, sprookjesachtige liefdesverhaal dat je zou verwachten. Het komt niet eens in de buurt.

De meeste zeer karmische relaties zetten je leven op zijn kop, laten je in de war en komen nooit meer opdagen.

Ja, dat betekent dat de relatie waarschijnlijk niet lang zal duren.

Niet elk soulmate verhaal is hetzelfde en de meeste zijn niet perfect of ‘genezend’, althans niet op een manier die je zou verwachten.

Een relatie met een karmische soulmate is uitdagend, stressvol maar uiteindelijk zeer de moeite waard.

Helaas zul je je waarschijnlijk boos, verloren en verdrietig voelen totdat je klaar bent om de belangrijke les te begrijpen die je werd toegeworpen.

Heb je het gevoel dat je een dergelijke relatie ervaart of hebt ervaren?

9 Signalen dat je je karmische soulmate hebt ontmoet

Als je vermoedt dat je partner je karmische zielsverwant is, weet je het na het lezen van deze veelvoorkomende signalen zeker.

1. Het voelt alsof deze persoon speciaal voor jou gemaakt is

“Weet dat we elkaar eerder hebben ontmoet en dat we elkaar nog eens zullen ontmoeten. Ik zal de weg naar jou vinden in het volgende leven, en in elk leven daarna. – Mia Hollow

Er is niets vergelijkbaars. Het is een raar gevoel iemand te kennen en je kunt niet uitleggen hoe of waarom.

Ieder van ons heeft dat verborgen deel van zichzelf dat ze niet via woorden kunnen communiceren. Dat deel is alleen voelbaar en er zijn niet veel mensen die ons ‘kunnen voelen’.

Dat maakt deel uit van de tragedie van mensen en hun obsessieve behoefte aan verbinding en een onvermogen om dit volledig te bereiken… tenzij je dit soort relaties ervaart.

Deze persoon is waarschijnlijk niet goed voor je, hij of zij heeft waarschijnlijk dingen gedaan waarvoor je iemand anders niet zou vergeven

MAAR in je hart vind je altijd begrip voor hen.

Ze voelen zich als een buitengewoon wezen, iemand met speciale krachten die je dingen kan laten voelen zoals niemand anders dat kan. Dat is een karmische soulmate.

Een gevoel van denken dat je ze in een vorig leven kende en dat ze voorbestemd zijn om zich in dit leven met jou te herenigen.

2. Je voelt met je karmische soulmate meteen een connectie

9 Signalen Dat Jij Je Karmische Soulmate Hebt Ontmoet

De eerste keer dat je deze persoon ziet, voel je het meteen, je voelt de directe verbinding.

Sommige mensen zeggen dat ze het gevoel hadden dat iets hen had getroffen en anderen melden soortgelijke intense ervaringen.

Zodra je oogcontact maakt, ben je verslaafd.

Misschien haat je ze in eerste instantie, misschien vind je iets aan ze niet leuk; je zult echter vanaf het begin weten dat er meer aan de hand is met die persoon.

Vreemd genoeg zul je na de eerste ontmoeting vaak aan ze denken en je afvragen waarom. Voor je het weet, dagdroom je over het moment dat je ze ‘per ongeluk’ weer zult zien.

Het zal geen verrassing zijn dat dat waarschijnlijk al snel na de eerste ontmoeting gebeurde en dat intense gevoel bleef bij je.

Niet alleen dat, maar je ontmoette elkaar toevallig via een vreemde synchroniciteit. Dat is het moment waarop je definitief besluit om erachter te komen wat het is met die persoon die je zo krachtig aantrekt.

3. Ieder gevoel dat je hebt is tien keer sterker als jullie samen zijn

Zodra je een relatie begint, zul je merken dat elk gevoel dat je normaal gesproken in soortgelijke omstandigheden ervaart, tien keer sterker en intenser is als je bij hen bent. Of het nu geluk, woede, verdriet of opwinding is.

Alles wat ze doen, heeft een sterk effect op jou en omgekeerd. Het voelt als een film en jouw gesprekken klinken waarschijnlijk ook zo.

Hoe pijnlijk het soms ook is, het is ook ontzettend leuk als het goed gaat. Het lijkt bijna op een medicijn. Je bent bereid moeilijke tijden door te maken om periodieke gelukzaligheid te bereiken.

Je bent je ervan bewust dat er iets ‘niet helemaal klopt’, maar je bent je er ook van bewust dat dit een unieke ervaring is die je iets te leren heeft, dus negeer je alle waarschuwingssignalen.

Dit is ook de reden waarom er, nadat het klaar is, niets is dat dit niveau van intensiteit kan evenaren en daarom gaan de meeste mensen door een verdoofde fase en denken ze nooit meer ‘ware liefde’ te zullen ervaren.

Het is ook de reden waarom de meeste karmische relaties uiteindelijk ook romantische relaties worden.

4. Je karmische soulmate heeft ook een connectie met je donkere kant

“Mensen zullen alles doen, hoe absurd ook, om te voorkomen dat ze hun eigen ziel onder ogen zien. Je wordt niet verlicht door je lichtfiguren voor te stellen, maar door de duisternis bewust te maken.” – Carl Jung

Het hebben van prettige, gezonde relaties is geweldig. Het verdient de voorkeur en is normaal. Toch laten ze ons soms ontevreden achter.

Hoe komt dat? Dit gevoel komt waarschijnlijk voort uit het onvermogen om alle aspecten van onszelf te delen.

Het voelt alsof er meer te delen is met andere mensen, maar dat mag niet of we zijn bang voor hun reactie.

Er zijn zoveel beperkingen, taboes en verboden dingen die de samenleving en onze opvoeding ons hebben opgelegd toen we opgroeiden. Dat we nu sommige van onze geheime kanten, behoeften of verlangens zelfs nooit durfden te onderzoeken of te onderzoeken.

Welnu, dat verandert zodra we onze karmische soulmate ontmoeten. Alles wat in de donkerste hoeken van onze geest op de loer ligt, wordt nu aan het licht gebracht en we kunnen er niets aan doen.

Meestal proberen we het terug te leggen waar het was, te verbergen en verder te gaan alsof er niets is gebeurd. Maar zo gaat het niet.

Zodra we bewust de ‘donkere kant’ van onszelf waarnemen, is er geen weg terug meer, we kunnen er alleen maar wijs uit worden.

Natuurlijk maakt het ons ongemakkelijk, beschaamd en bang, alsof we ergens niet ‘goed’ of ‘waardig’ voor zijn. En dat is eigenlijk maar goed ook.

Ja, je zult waarschijnlijk een hel ervaren, maar je zult er doorheen evolueren. Dat is het punt van een karmische relatie.

Het heeft geen zin om positieve affirmaties en gebeden te herhalen als we wegkijken van de ‘problematische’ delen van onszelf.

En dit gaat niet alleen over onze slechte gewoonten, het gaat over onze zeer diepgewortelde overtuigingen over onszelf, over ons leven, onze familieleden en relaties.

5. Ze triggeren je ergste angsten

9 Signalen Dat Jij Je Karmische Soulmate Hebt Ontmoet

Nadat je karmische soulmate de doos van Pandora heeft geopend, zijn al je angsten natuurlijk zichtbaar en kun je je nergens meer verbergen.

Je karmische partner zal je waarschijnlijk een onzeker gevoel geven en ervoor zorgen dat je alles over jezelf in twijfel trekt, inclusief je eigenwaarde.

Het interessante is dat je je al die tijd slecht en gekwetst zult voelen. Maar dat je je nooit eenzaam zult voelen.

Dit komt door je aangeboren herkenning van een vorig leven.

Ook al begrijp je niet bewust dat wat er gebeurt voor je eigen bestwil is. Hoe verwarrend het ook lijkt, het is een zielsles.

Je karmische soulmate doet dit meestal niet expres, maar hij drukt wel op alle ‘verkeerde knoppen’.

Er is waarschijnlijk niemand die je gemakkelijker kan triggeren dan zij. Dat is geen toeval.

Het is niet alleen geen toeval, ze zijn ‘geprogrammeerd’ om je te triggeren. Alles aan karmische soulmate schreeuwt ware liefde.

Deze relatie kan niet worden vermeden. Als het te giftig wordt, is een breuk natuurlijk onvermijdelijk, maar hoe lang ze ook in ons leven blijven, ze zullen voor altijd hun stempel drukken.

6. Er zitten toxische elementen in je relatie met je karmische soulmate, maar dat kan je niks schelen

“Onmogelijk om los te laten… Ik weet niet meer hoe ik het moet volhouden.” – Thruth Hurts

Zielen worden in dit leven gereïncarneerd om hun karmische schuld af te betalen. Die schuld is iets dat gedeeltelijk maar nooit volledig of volledig onder controle kan worden gehouden.

Het kan zeker worden verlicht door goede daden en bewust leven, maar op de een of andere manier zullen we herinnerd worden aan onze daden uit het verleden.

Met zorg kan iets dat een leeuwenbeet had kunnen zijn echter veranderen in een muggenbeet en dat is heel belangrijk.

Maar als het om dit soort relaties gaat, is het moeilijk om je kalmte, je rationaliteit en je gevoel van ware zelf te bewaren.

Als je bij je karmische partner bent, vecht je tegen je illusoire zelfbeeld. Ze zijn je (zeer schone en onvervormde) spiegel.

Ze willen onbewust dat je jezelf ziet zoals je werkelijk bent, zonder alle rommel of de invloeden van anderen die zich door de jaren heen hebben opgehoopt.

Dit betekent natuurlijk een achtbaan van emoties. Een relatie die vaak als giftig wordt bestempeld.

Niettemin, zolang het duurt, lijkt het erop dat je je niets aantrekt van de giftige delen, zolang er maar goede delen zijn.

Het is buitengewoon moeilijk om een vrolijke houding aan te nemen als iemand je voortdurend aan je onvolkomenheden herinnert. Of je dat nu wilt of niet.

Dat is hun doel en onze zielslessen gaan verder dan labels, wat iemand ook zegt.

Dit betekent echter niet dat iemand in een gewelddadige relatie moet blijven. Integendeel, dit is hoe ze zullen leren om er niet in één te zijn.

7. Je kunt je toekomst niet voorstellen zonder deze persoon

9 Signalen Dat Jij Je Karmische Soulmate Hebt Ontmoet

Ondanks een duidelijke zielsverbinding weet je diep van binnen dat je je de toekomst niet met deze persoon kunt voorstellen.

Je kunt je geen vredige of normale relatie met hen voorstellen. Je wilt zeker niet de rest van je leven in een tumultueuze relatie blijven.

In feite weet je geest niet wat je moet doen als je erover begint na te denken. En je hart weet al dat het waarschijnlijk gedoemd is.

Niettemin, als je erover nadenkt ze te verliezen, zinkt je hart en raak je in paniek. Weet dat dit normaal is.

Het is tenslotte moeilijk te raden wat voor soort relatie je in je vorige levens hebt gehad. Welke emotionele banden er tussen jullie twee verbonden zijn, naast die in dit leven.

Elke keer dat we iets intens meemaken, kan dit verband houden met iets dat we ons niet herinneren uit onze vorige levens.

Het punt is dat je weet dat je niet samen zult eindigen en voordat je er zelfs maar klaar mee bent, begin je te rouwen om de relatie.

Afscheiding van een persoon met wie je heel karmisch verbonden bent, is een zeer pijnlijke maar onvermijdelijke ervaring.

8. Je leven zal nooit meer zijn zoals voorheen

Nadat je je karmische zielsverwant hebt ontmoet, zal je leven niet meer hetzelfde zijn, dat kan ik je garanderen. Alles zal anders voelen, jij zult je anders voelen.

Een groot deel van je persoonlijkheid zal veranderd of voorgoed verdwenen zijn. Je begint jezelf vanuit het verleden aan te spreken als de ‘oude jij’.

Je zult geen relaties meer hebben met veel dingen die je vroeger leuk vond en je kijk op relaties zal voor altijd veranderen.

Het is mogelijk dat je enkele van je vrienden verliest of een nieuwe groep mensen vindt die je overtuigingen delen.

Een karmische partner brengt in korte tijd grote levenslessen met zich mee. Niet iedereen is er klaar voor om daar positief mee om te gaan.

Voor sommige mensen voelt de hele ervaring als een nieuwe mislukking. Sommigen voelen zich gebruikt, verraden of verlaten nadat hun partner is vertrokken.

Je zult tijd nodig hebben om alles te begrijpen en te erkennen dat die persoon je leraar was. Ongeacht hoe verwarrend sommige dingen die gebeurden op het eerste gezicht waren.

Deze ervaring zal je leven voor altijd veranderen en je zult het je de rest van je leven herinneren.

9. Je bent je meer bewust van de patronen in je leven

Een van de dingen die in de nasleep van deze gebeurtenissen gebeuren, is dat je duidelijkheid krijgt over bepaalde dingen in je leven die je niet langer dienen.

Nadat je afscheid hebt genomen van het niet-authentieke deel van jezelf, maak je ruimte voor een sterkere intuïtie en meer bewustzijn.

Je zult bijvoorbeeld gaan merken hoe karma echt werkt in het dagelijks leven. Of je zult merken dat je steeds weer hetzelfde type persoon tegenkomt en dat ze altijd hetzelfde effect op je hebben.

Je zult de borden onderweg beter opmerken en begrijpen dan voorheen.

Ook leer je subtielere tekens te zien en je zult zeker zijn van hun ware betekenis. Je leert hoe je de karmische banden kunt verbreken en de schulden kunt afbetalen.

Andere soorten relaties dan karmische soulmate

Naast een karmische soulmate zijn er nog een paar andere soorten relaties.

Geen van deze relaties of hun definities zijn in steen gebeiteld (wat betekent dat er geen definitieve regels voor zijn). Ze helpen ons echter onze ervaringen gemakkelijker te begrijpen.

Tweelingziel relaties

“Ik kijk in je ogen en ik weet zeker dat een goddelijke kunstenaar haar penseel in dezelfde ziel heeft gedoopt en het heeft gebruikt om ons allebei te schilderen.” – Cristen Rodgers

Dit type relatie betekent dat we niet alleen op zielsniveau verbonden zijn met een andere persoon, maar dat we één ziel met hem delen.

In tegenstelling tot een traditionele soulmateverbinding (de goede soort), zijn ze niet zo comfortabel of perfect. Ze hebben uitdagende aspecten, maar niet op dezelfde manier als een karmische relatie.

Met dit soort relaties heb je het gevoel dat ze ‘thuis’ zijn bij hun tweeling.

Ze hebben het gevoel dat ze weer heel zijn en een oprechte verbinding kunnen ervaren op elk mogelijk niveau; een mentale verbinding (ze delen soms zelfs een gedachte, lezen elkaars gedachten, enz.), een emotionele verbinding, een spirituele verbinding en een verbinding tussen hun fysieke lichamen.

Traditionele soulmate relaties

9 Signalen Dat Jij Je Karmische Soulmate Hebt Ontmoet

“Onze ziel spreekt een taal die het menselijk begrip te boven gaat. Een verbinding die zo zeldzaam is dat het universum ons niet wil scheiden.” – Nikki Rowe

Zoals we al weten, is er niet slechts één type soulmate.

Een soulmate verbinding is niet altijd romantisch en kan met iedereen gebeuren, inclusief een van je vrienden, een familielid, collega’s…

Van alle relaties zijn soulmate relaties het meest volwassen in de zin dat er geen harde lessen of giftig gedrag is.

Het is bijna alsof de twee zielen dat in het verleden al hadden en nu hier zijn om elkaar op te tillen en te helpen op elkaars levenspad.

Enkele signalen die je zult zien als je je soulmate vindt, zijn:

  • Je voelt een directe verbinding, maar alles eraan is rustgevend en niet op een verontrustende manier intens
  • Je deelt vergelijkbare of dezelfde levensdoelen en geniet oprecht van elkaars persoonlijkheid
  • Je bent niet bang om in stilte met elkaar om te gaan; Sterker nog, je hebt er soms de voorkeur aan
  • Je ervaart zelden of nooit negatieve emoties van elkaar
  • Je hebt er geen probleem mee om je te verontschuldigen of om het even welke kwestie te bespreken
  • Er bestaan geen geheimen of taboes tussen jullie twee

Karmische relaties

“Elke relatie voedt een kracht of zwakte in jou.” – Mike Murdock

Het verschil tussen een karmische soulmate en een karmische relatie is simpelweg dat een karmische relatie niet zo vaak uitmondt in een romantische relatie als karmische soulmates.

Bovendien zijn ze bijna altijd giftig.

Karmische relaties kunnen met iedereen voorkomen en vaak ook met mensen waar we een sterke hekel aan hebben.

Bijvoorbeeld mensen die ons door een traumatische periode in ons leven hebben geholpen, mensen die angst bij ons oproepen, enz.

Helaas is er meestal een soort afhankelijkheid tussen de twee en is het moeilijk om de touwtjes door te snijden.

Tot slot

Uiteindelijk worden alle relaties die we in dit leven hebben ervaren om ons meer over onszelf te leren.

Ze zijn hier om de illusie van afgescheidenheid te doorbreken en een universele verbinding te belichamen.

Alles in het universum is met elkaar verbonden en ons leven kan niet worden voorspeld zolang we onze vrije wil hebben.

Daarom wordt een label als een karmische zielsverwant alleen als richtlijn gebruikt. Dus niet als iets dat je relatie met iemand volledig definieert.

Jouw ervaringen zijn uniek en jouw bestaan is uniek. De algemene regels of tekens gelden niet altijd voor iedereen.

We mogen onze eigen indrukken hebben en het leven en de wereld interpreteren zoals wij die zien.

Daarom zijn we anders geboren en geboren met de gave van intuïtie. Wij zijn onze eigen goeroe en leraar.

Het punt van elke vorm van verbinding is immers om ons te herinneren aan onze ware aard, die deel uitmaakt van het universele bewustzijn, een mooi en fascinerend fenomeen dat de werkelijkheid vormt en ervoor kiest zichzelf via ons te ervaren.