Skip to Content

6 Tekenen Dat Je Je Breuk (Nog) Niet Hebt Geaccepteerd

6 Tekenen Dat Je Je Breuk (Nog) Niet Hebt Geaccepteerd

Het is niet gemakkelijk om te accepteren dat de breuk echt is gebeurd, vooral als je met iemand bent uitgegaan met wie je dacht voor altijd samen te zijn.

Daarom gaan de meesten van ons door de fase van ontkenning waarin we besluiten om het feit te negeren dat de relatie voorgoed voorbij is. En we onszelf met de hoop voeden dat er op wonderbaarlijke wijze iets zal veranderen.

Het punt is dat je je misschien niet eens bewust bent dat je in ontkenning bent. Het begint als een afweermechanisme dat je tegen alle pijn beschermt die een breuk met zich meebrengt.

Controleer daarom de tekenen en kijk of je je breuk hebt geaccepteerd.

6 tekenen dat je je breuk niet hebt geaccepteerd

6 Tekenen Dat Je Je Breuk (Nog) Niet Hebt Geaccepteerd

1. Het idee om weer bij elkaar te komen is constant aanwezig

Zelfs als je het publiekelijk zou ontkennen, als iemand het je zou vragen, dan hoop je diep van binnen de dingen met je ex op te lossen en weer in zijn armen te kruipen.

Je besteedt veel tijd aan nadenken over hoe je de mening van je ex kunt veranderen. Je schrijft hem lange teksten waarin je uitlegt waarom jullie twee weer samen zouden moeten zijn. En je doet wat je kunt om hem te laten zien dat jullie dit nog een keer moeten proberen. Dat is een vrij duidelijk teken dat je je relatiebreuk niet hebt geaccepteerd.

Je kunt en mag in geen geval iemand in een relatie dwingen of om een tweede kans smeken. Als hij op dezelfde pagina met jou was, dan zou hij ook contact opnemen en een eenvoudig berichtje sturen, “Hoi, hoe gaat het met je?” zou het zijn wat hij nodig heeft om je te achterna te zitten.

2. Je kunt niet stoppen met hem op social media te stalken

Je kunt jezelf er niet toe brengen om hem op social media te ontvrienden, je bent in elke nieuwe foto en statusupdate geïnteresseerd die hij maakt. En je probeert de aanwijzingen te vinden en de tekenen te lezen. En helaas zijn er geen.

Toegang hebben tot zijn leven via social media geeft je een vals gevoel van nabijheid. En je hebt nog steeds het gevoel dat hij deel uitmaakt van je leven.

Hij stuurt je geen versleutelde berichten. En hoe langer je door zijn social media-accounts bladert, hoe meer pijn je zult hebben. Doe dat jezelf niet aan. Verwijder en blokkeer en laat hem geleidelijk je systeem verlaten.

3. Je hebt de breuk nog niet geaccepteerd als je je alleen op de goede dingen van de relatie richt

Als je terugkijkt, dan zie je alleen de goede dagen, gelukkige momenten en lieve dingen die hij heeft gedaan. Je veegt al het slechte en lelijke in je relatie onder het tapijt en weigert het onder ogen te zien. Het is gewoon te pijnlijk om met al die rotzooi om te gaan en het is gemakkelijker om de positieve kanten te zien.

Neem een stap terug van je dagdromen en kijk naar de realiteit. Het was allemaal niet zo geweldig. Je hebt waarschijnlijk meer dagen gehuild, je zorgen gemaakt en benadrukt dat je niet gelukkig was.

Maak van je ex niet de prins die hij nooit was en geef aan jezelf toe dat je beter verdient.

4. Je hebt de breuk nog niet geaccepteerd als je je leven in de wacht zet

Veel vrouwen ervaren dit als de relatie eindigt. Ze maken zich onbewust beschikbaar voor het vooruitzicht dat hij terug in hun leven komt.

Dus ze geven zakelijke of levenskansen door die voor hen liggen op. Ze zeggen ‘nee‘ zonder twee keer na te denken aan iedereen die hen op een date vraagt. Ze leven in het verleden. En spelen in hun hoofd alles na wat er is gebeurd in plaats van vooruit te gaan.

Als je tussen een aantal van deze beschrijvingen staat, dan is het tijd om wakker te worden. Het is tijd om te beseffen dat hij weg is en dat je net aan je leven begint.

5. Je probeert je ex jaloers te maken

Nog een duidelijk teken dat je je breuk niet volledig hebt geaccepteerd, is dat het je nog steeds kan schelen wat hij denkt en hoe hij zich voelt.

Dus je plaatst foto’s en selfies waarin je er sexy uitziet. Je plaatst dingen waardoor hij denkt dat je iemand anders hebt. Je verschijnt met een willekeurige man op de plek waarvan je weet dat hij er zal zijn, enz.

En je probeert hem jaloers te maken, zodat hij zich realiseert wat hij heeft verloren en hem mogelijk terug laat komen.

6. Je onderschat zijn nieuwe relatie

6 Tekenen Dat Je Je Breuk (Nog) Niet Hebt Geaccepteerd

Het is ongelooflijk moeilijk om te begrijpen dat je ex verder is gegaan en een nieuwe relatie met iemand anders is begonnen.

Dus je probeert de waarde van hun nieuwe relatie te verminderen door tegen jezelf te zeggen dat het snel zal eindigen, dat hij het alleen maar doet om over je heen te komen, dat hij je zal bellen nadat hij moe van haar wordt enzovoort, enzovoort, enzovoort.

In werkelijkheid stuurt hij je alleen maar een duidelijke boodschap dat de relatie tussen jou en hem is beëindigd, en dat je het moet accepteren.

En zelfs als hij moe wordt van die nieuwe persoon en zelfs als hij naar je terug komt kruipen, dan heb je niemand zoals hij in je leven nodig. Het moment dat hij besloot om achter iemand anders aan te gaan, is het moment dat hij je voorgoed kwijt is.

Hoe de breuk te accepteren en verder te gaan?

De eerste stap om je breuk te accepteren, is om aan jezelf toe te geven dat je in ontkenning bent. En dat is ook het lastigste.

Ten tweede moet je weten dat het allesbehalve gemakkelijk zal zijn. En dat de snelste manier om te genezen is om de pijn te omarmen die met een breuk gepaard gaat.

Het belangrijkste is dat je ruimte nodig hebt. Je moet hem ontvrienden, blokkeren en vermijden. Geen contact hebben is het beste wat je kunt doen. Na een paar maanden heb je een veel beter beeld van je vorige relatie dan nu.

Je kunt niet over iemand heenkomen die constant in je leven aanwezig is. Door hem op wat voor wijze dan ook dichtbij te houden, verleng je gewoon je ontkenningsperiode.