Skip to Content

10 Redenen Waarom Mannen Zo Gemakkelijk Verder Gaan

10 Redenen Waarom Mannen Zo Gemakkelijk Verder Gaan

We maken een slechte breuk door en we staan op het punt om de hele zaak de schuld te geven van ons uiterlijk. We nemen de tijd om te rouwen om het einde van de relatie en we zijn er maandenlang niet klaar voor om naar een andere man te kijken.

Ondertussen gaat onze ex de volgende dag op een date. Waarom kunnen mannen zo gemakkelijk verder gaan?

We zijn er allemaal geweest, toch? We hebben allemaal scheidingen meegemaakt die ons deden nadenken over alles wat we ooit dachten te weten over mannen.

Mannen komen sneller over scheidingen heen. Mannen hebben geen andere mannen die hen vertellen dat ze promiscue zijn omdat ze uitgaan, dronken worden en over iemand heen komen door het eerste meisje dat ze zien te kussen.

Vrouwen vragen zich af of zij degenen zijn die verantwoordelijk zijn voor de breuk. Ze spreken af met andere vrouwen om te bespreken of het de bedoeling is dat ze contact opnemen, iets doen om de situatie te verbeteren of doen alsof alles voorlopig in orde is. Vrouwen vragen zich af of ze ooit verder zullen gaan.

Wat anders is aan vrouwen is misschien dat ze omringd zijn door de hele samenleving die hen vertelt dat zij degenen zijn die iets moeten doen. Dit omdat zij degenen zijn die de schuld hebben. Vrouwen mogen niet uitgaan na een breuk. Het is niet de bedoeling dat vrouwen zich herstellen of op Tinder gaan na een breuk.

Vrouwen worden verondersteld te rouwen om de dood van de relatie en mannen moeten het begin van het vrijgezelle leven vieren. Wat mannen rapporteren en wat er feitelijk achter de gesloten deuren van een man gebeurt, is echter misschien niet hetzelfde.

Mannen lijden ook, maar waarom gaan mannen zo snel verder?

1. De reden dat mannen gemakkelijk verder gaan is dat ze hun emoties onderdrukken

10 Redenen Waarom Mannen Zo Gemakkelijk Verder Gaan

Mannen wordt geleerd niet te huilen als ze verdrietig zijn en geen emoties te tonen als ze uit elkaar vallen.

Er wordt hen verteld dat ze zich moeten ‘vermannen’ en dat ze alles wat ze doormaken moeten aanpakken zonder hulp van iemand anders. Er wordt hen verteld dat ze niet ‘mans genoeg’ zijn als ze gevoelig, open en eerlijk zijn. Ze leren liegen.

Als je kijkt naar de omstandigheden waarin de meeste mannen opgroeien, kun je misschien begrijpen waarom mannen zo snel verder gaan. Mannen hebben ook gevoelens.

We zijn er vrij zeker van dat mannen net zoveel lijden na een relatiebreuk als vrouwen – maar hen wordt verteld dat ze het moeten opkroppen en weggooien.

2. Mannen gaan zelfstandig met hun emoties om

Of dat nu komt door de manier waarop mannen zijn opgevoed of door de verschillen tussen mannen en vrouwen, mannen wenden zich niet tot andere mannen als ze een moeilijke tijd doormaken.

Vaker wel dan niet gaan mannen zelfstandig met hun emoties om en weigeren ze ook maar één ding tegen hun vrienden te zeggen.

Het is bekend dat mannen uitgaan en dronken worden na een breuk, en dat is wanneer ze meer geneigd zijn om iets te zeggen in de trant van “Ik ga haar bellen!” of “Ik heb een fout gemaakt!”.

Maar omdat ze dronken zijn, worden ze niet serieus genomen en moeten ze alleen met hun emoties omgaan.

3. De reden dat mannen gemakkelijk verder gaan is dat ze hun emoties eerst ontkennen

Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus, daar bestaat geen twijfel over. Wanneer vrouwen een slechte relatiebreuk doormaken, is het bekend dat ze enige tijd besteden aan het nadenken over de relatie, het herstellen en uitzoeken wat er mis is gegaan.

Mannen daarentegen staan erom bekend dat ze doen alsof alles in orde is. Zelfs als ze uit elkaar vallen.

Wanneer mannen een slechte relatiebreuk doormaken, is de kans veel groter dat ze hun fouten ontkennen, hun fouten bagatelliseren en hun partner de schuld geven van alles.

Mannen raken geïrriteerd door hun partner, boos of zelfs agressief, en doen er de daaropvolgende weken alles aan om hun emoties te ontkennen. Maar als ze daarmee klaar zijn, krijgen mannen wel een idee van wat er werkelijk mis is gegaan.

4. Mannen proberen altijd het alfamannetje van de groep te zijn

10 Redenen Waarom Mannen Zo Gemakkelijk Verder Gaan

Waarom gaan mannen zo snel verder? Dat doen ze niet, ze proberen gewoon altijd het alfamannetje van de groep te zijn en daarom is de kans groter dat ze liegen over wat ze werkelijk doormaken.

Ze leren dat alfamannetjes nooit huilen of lijden vanwege een vrouw. Dat alfamannetjes te allen tijde de situatie onder controle moeten hebben, en dat alfamannetjes nooit zwakte tonen.

We zouden kunnen stellen dat het hele concept van een alfamannetje is ontstaan uit onzekerheid en incompetentie, maar de meeste mannen die geobsedeerd zijn om de alfa van de groep te worden, kijken ook op tegen giftige mannelijke modellen.

5. Mannen verwachten dat hun ex van gedachten verandert

Of dat nu komt omdat ze alfamannetjes zijn of omdat ze omringd zijn door mannen die hen blijven vertellen dat ze “de vangst” zijn en zij degenen zijn die “de overhand” hebben, mannen verwachten dat hun ex van gedachten verandert.

Mannen verwachten dat vrouwen hen op straat benaderen en vertellen dat dit het beste is wat hen ooit is overkomen. Mannen verwachten van vrouwen dat ze hen elke dag sms’en met het verzoek om terug te komen. Of dat ze urenlang door hun Instagram stories scrollen en op elk van hen reageren.

Wat is de reden daarvoor, vraag je je af? We zouden zeggen dat mannen scheidingen niet zo serieus nemen als vrouwen, en dat ze daarom wachten tot vrouwen bij hen terugkomen.

6. De reden dat mannen gemakkelijk verder gaan is dat ze opkijken tegen giftige mannelijke rolmodellen

Zegt Andrew Tate je iets? Bij mannen weet je nooit of je er een krijgt die is opgevoed door een sterke vrouw die wist wat ze moest doen, of een stel Andrew Tate-wannabes die de arme kerel het gevoel gaven dat hij moest uitgroeien tot een alfamannetje.

Mannen gaan snel verder omdat hen wordt verteld dat ze moeten opkijken naar giftige mannelijke modellen die met vrouwen drinken, feesten en slapen zodra ze vrij zijn van de ketenen van een relatie. Want dat is wat mannen doen.

Mannen denken misschien dat dit het juiste is om te doen. En hoewel ze neergeslagen en verdrietig zijn, worden ze gedwongen eropuit te gaan en te doen wat mannen doen. Wat een trieste realiteit, vind je niet?

7. Mannen zijn vatbaarder voor rebound relaties

Vrouwen gaan ook voor rebound-relaties als ze moeite hebben om over een slechte relatiebreuk heen te komen. Maar uit statistieken blijkt dat mannen gevoeliger zijn voor rebound relaties dan vrouwen. Dat is de reden waarom mannen gemakkelijk verder gaan.

Voordat je mannen afzweert, weet dat mannen voor rebounds gaan vanwege alles wat we eerder hebben genoemd. Er wordt hen verteld dat ze niet mogen huilen en dat ze meteen verder moeten gaan. Rebound relaties zijn een geweldige manier voor mannen om mannelijker over te komen als ze uit elkaar vallen.

Tegen de tijd dat ze klaar zijn met de rebound relatie, is de kans groter dat ze nadenken over alles wat er is gebeurd. Omdat dit ongezonde gedragspatronen zijn, bidden we dat mannen eindelijk ontdekken hoe ze op de juiste manier verder kunnen gaan.

8. De reden dat mannen gemakkelijk verder gaan is dat ze meer geneigd zijn tot compartimentering

Mannen kunnen misschien sneller vooruitgang boeken dan vrouwen, maar tegen welke prijs? Ze zijn meer geneigd hun emoties in hokjes te verdelen om zichzelf te beschermen tegen het gevoel kwetsbaar te zijn. Mannen vegen hun emoties onder het tapijt en gaan verder. Waarom is dat?

Of dat nu komt door de manier waarop de samenleving naar mannen kijkt of door de manier waarop mannen zichzelf zien. Het is veel waarschijnlijker dat ze hun focus verleggen naar iets dat hen gelukkig maakt dan dat ze moeten omgaan met de bagage van een slechte relatiebreuk. Wanneer slechte emoties naar boven komen, onderdrukken mannen deze en gaan verder.

9. Mannen zien verder gaan als een wedstrijd

Mannen hunkeren naar concurrentie, ongeacht de omstandigheden. Wanneer vrouwen een breuk meemaken, is er een deel van hen dat schreeuwt: “Ik wil dat hij spijt krijgt van zijn beslissing om het uit te maken!” of “Ik wil hem jaloers maken!” Vrouwen reageren soms op deze emoties, maar vaker wel dan niet negeren ze ze.

Vrouwen hebben de neiging zich te concentreren op het overwinnen van de relatie, herstellen en aan zichzelf werken, Maar mannen beschouwen verder gaan als een competitie.

Mannen kunnen de gedachte niet verdragen dat een vrouw voor hen uitgaat. Daarom komen ze snel terug en doen ze alsof ze de gelukkigste zijn die ze ooit zijn geweest.

10. De reden dat mannen gemakkelijk verder gaan is dat ze goed zijn in het verbergen van hun ware emoties

10 Redenen Waarom Mannen Zo Gemakkelijk Verder Gaan

Mannen zijn er goed in om iedereen te laten denken dat het goed met ze gaat na een slechte relatiebreuk.

Of ze nu elke avond uitgaan, meer tijd met hun vrienden doorbrengen of meteen op date gaan. Mannen zijn er goed in hun ware emoties verborgen te houden. Ze zijn ook gevoelig. Mannen maken een moeilijke tijd door als het uitgemaakt wordt of als ze worden bedrogen.

Waarom gaan mannen dan zo snel verder? De waarheid zal je misschien verbazen, maar mannen gaan niet snel verder – integendeel. Vrouwen nemen de tijd om verder te gaan direct nadat de relatie is beëindigd. Mannen doen alsof ze verder zijn gegaan, maar beginnen pas heel laat aan het proces van echt verder gaan.

Wat je moet onthouden als je probeert verder te gaan

We zijn aan het einde van het artikel aangekomen. Of je nu een man of een vrouw bent, we willen een paar dingen onderstrepen waardoor je het proces van het verlaten van een relatie beter kunt begrijpen.

Neem eerst de tijd om te begrijpen wat er mis is gegaan. Wat je in de toekomst wilt doen. Onthoud bovendien dat jij en je ex niet met elkaar hoeven te concurreren. Als je er klaar voor bent om verder te gaan en weer naar buiten te gaan, doe dat dan. Is dat niet het geval? Neem dan de tijd.

Onthoud ten slotte dat iedereen anders is en dat iedereen op een andere manier met zijn pijn omgaat.