Skip to Content

7 Dingen Die Je In Relaties Opgeeft (En Het Zal Nooit Tot Geluk Leiden)

7 Dingen Die Je In Relaties Opgeeft (En Het Zal Nooit Tot Geluk Leiden)

Meestal, als we denken dat we de ware hebben gevonden, hebben we de neiging om ons leven te veranderen volgens wat we aannemen dat het beste is voor onze relatie. Het leidt echter meestal tot enkele aanpassingen die we eigenlijk helemaal niet hoeven te doen, want als we dat wel doen, leidt het bijna nooit tot geluk.

Het is belangrijk om trouw aan jezelf te blijven, want dat is de enige manier waarop je in staat zult zijn om gelukkig te zijn. Dat is de enige manier om je kernwaarden niet op te offeren voor het welzijn van anderen.

Mensen zijn bang om hun partners te verliezen, dus ze doen alles waarvan ze denken dat het hen zal helpen om lang bij elkaar te blijven.

Het is echter belangrijk om in gedachten te houden dat er een aantal dingen zijn die we bijna altijd opgeven in relaties om vervolgens te beseffen dat we een grote fout hebben gemaakt. Om je te helpen begrijpen wat die dingen zijn, heb ik een lijst gemaakt van de meest voorkomende. Laten we het eens bekijken.

7 dingen die we in relaties opgeven, die nooit tot geluk leiden

7 Dingen Die Je In Relaties Opgeeft (En Het Zal Nooit Tot Geluk Leiden)

1. Vrijheid om te kiezen

Het eerste waar de meesten van ons mee worstelen is de keuze om te kiezen. Maar wat betekent dat nu eigenlijk? Je bent je eigen persoon en je hebt het recht om te kiezen wat je denkt dat het beste voor je is.

Ja, een compromis is een geweldig iets en je moet altijd proberen om het te gebruiken. Als er een mogelijkheid is voor een win-win scenario, probeer dat dan te bereiken. Als je echter denkt dat het niet mogelijk is, geef dan je vrijheid van keuze niet op om je partner gelukkig te maken.

Laat niemand je manipuleren om iets te doen wat je niet wilt doen om de vrede in de relatie te bewaren.

2. Je dromen en doelen

Soms als we een relatie hebben, denken we dat we al onze dromen en doelen moeten vergeten. Vooral als ze niet echt hand in hand gaan met hoe we willen dat onze relatie eruitziet.

Laten we zeggen dat je echt graag 5 maanden in het buitenland wilt studeren, maar je bang bent dat het je relatie zal ruïneren. Als jullie echt elkaars zielsverwanten zijn, dan zullen die 5 maanden nooit kwaad kunnen doen. En dat is de enige waarheid.

In plaats daarvan zul je blij zijn dat je je droom hebt laten uitkomen en je partner zal trots zijn dat je ambitieus bent.

Wanneer je je ware liefde vindt, dan hoef je nooit de doelen en plannen te vergeten die je je hele leven hebt gehad. Als je dat doet, dan zul je je altijd slecht voelen dat je nooit de dingen hebt ervaren waar je zoveel tijd aan hebt besteed.

3. Onafhankelijkheid

Een andere veel voorkomende fout die we maken, is om onze onafhankelijkheid te vergeten. Ook al ga je met iemand uit, het betekent niet dat je dingen niet alleen kunt doen.

Het is bijvoorbeeld prachtig dat jij en je partner openlijk over financiën praten, maar jij zou moeten beslissen hoe en wanneer je je geld gaat uitgeven. Vooral als jullie niet samenwonen, of aan het begin van jullie relatie staan.

Vergeet niet dat jullie twee individuen zijn. Je moet naast je relatie nog steeds je eigen leven hebben. Dus dwing jezelf niet om in één persoon op te gaan.

4. Je vrienden en familie

Als je op iemand verliefd wordt, dan draait je hele leven om die persoon. En hoewel dat een heel schattig ding is, en al die vlinders zo’n ongelooflijk gevoel geven, dwingt het ons soms om onze vrienden en familie te vergeten.

Je begint het gevoel te krijgen dat je al je vrije tijd met je partner moet doorbrengen. Maar dat is niet waar; we hebben onze geliefden ook in ons leven nodig. Vrienden en familie waren er al voor ons voordat we die relatie begonnen. En ze zouden daar voor de rest van ons leven moeten zijn.

Maak geen fout door ze aan de kant te zetten. Jij hebt hen nodig en zij jou. Er zit in een week genoeg tijd dat het je moet lukken om iedereen te zien.

5. Zelfrespect

Laat niemand je zo minachten dat je je zelfrespect verliest. Soms zullen mensen je manipuleren om te denken dat hun opmerkingen eigenlijk onschadelijke stukjes advies voor je zijn.

Sommige partners zouden dingen kunnen zeggen als “Liefje, die jurk is mooi, maar jeans zou je beter staan.” Op het eerste gezicht lijkt het een simpele observatie. Maar het betekent eigenlijk dat hij wil dat je draagt wat hij wil, en niet wat je gelukkig maakt.

Je moet altijd met respect en fatsoen worden behandeld. Niemand mag ooit op je neer praten of je een onzeker gevoel geven. Wees daar voorzichtig mee!

6. Identiteit

Dit heeft met je hobby’s en interesses te maken. Als je gedurende je hele leven een actief persoon met veel hobby’s bent geweest, dan moet je dat niet opgeven omdat je met iemand uitgaat. Dat is wat jou speciaal maakt. Het is wie je echt bent.

Dwing jezelf bovendien niet om zijn hobby’s uit te proberen. Ik heb mensen gezien die zich als hun partners begonnen te gedragen, en ik had het gevoel dat ik ze niet meer kende. Verlies jezelf nooit om iemand anders gelukkig te maken, omdat het tot een ramp zal leiden.

7. Alleen tijd

En tot slot denken veel mensen dat vragen om wat tijd alleen respectloos is. Maar het is eigenlijk verre van dat. Iedereen moet wat tijd voor zichzelf hebben. En de juiste partner zal het daarover eens zijn.

Dus wanneer je het gevoel hebt dat je wat tijd alleen moet doorbrengen, voel je dan vrij om iets te doen waar je van geniet. En het zal je partner zeker de kans geven om je te missen, dus het kan de deuren openen voor een aantal nieuwe interessante activiteiten wanneer jullie elkaar weer zien.

Houd deze dingen alsjeblieft in je achterhoofd. Geef ze nooit op in een relatie omdat ze nooit tot geluk zullen leiden, wat je ook denkt. Ja, in een relatie zitten verandert veel dingen, maar laat het niet jezelf veranderen.