Skip to Content

Wanneer Je Relatie Liefdeloos Is Geworden, Kun Je Het Op Deze Manier Weer Op De Rails Krijgen

Wanneer Je Relatie Liefdeloos Is Geworden, Kun Je Het Op Deze Manier Weer Op De Rails Krijgen

Eerlijk gezegd is er geen toverspreuk die je relatie kan herstellen als hij liefdeloos is geworden – je moet het zelf doen. Als je het gevoel hebt dat er iets mis is, dan moet je eraan werken om het te herstellen zonder als, maar, of misschien. Je partner moet mee willen werken, anders heeft het geen zin om ergens voor te vechten als de ander dat niet wil.

Ik weet dat langdurige relaties met de tijd een beetje saai kunnen worden, maar het is jouw verantwoordelijkheid om de vlam in leven te houden. Aangezien je dit leest, weet ik dat je je daar goed van bewust bent. Dus, hoe kun je je relatie weer op de rails krijgen als het liefdeloos is geworden?

6 dingen die je kunt doen als je relatie liefdeloos is geworden

Wanneer Je Relatie Liefdeloos Is Geworden, Kun Je Het Op Deze Manier Weer Op De Rails Krijgen

1. Praat en wees echt partners

Sommigen van jullie kunnen met je ogen rollen en zeggen dat jullie al weten hoe belangrijk communicatie is. Maar weet je echt hoe cruciaal het kan zijn? Daarom heb ik het op de eerste plaats gezet.

Je moet over alles wat je dwarszit rustig praten. Herstel wat na de ruzie gebroken is en koester geen wrok.

Wees partners, maar op een echte manier. Laat hem niet zitten om “zijn” problemen op te lossen, maar vraag hem hoe je kunt helpen, en laat hem er natuurlijk ook voor jou zijn. Vraag jezelf af wat je hem kunt geven en weet wat al zijn behoeften zijn. Zorg dat hij zich veilig en beschermd voelt, en dat geldt vice versa ook.

Als je bijvoorbeeld merkt dat je partner zich een beetje ziek voelt, vraag hem dan of je iets kunt doen om hem zich beter te laten voelen. Misschien heeft hij gewoon een knuffel of een dutje nodig, zodat je hem niet onder druk zet om te praten als hij duidelijk gewoon moe is.

2. Plan wat “tijd alleen”

Wat kwam er het eerst in je op? Wat tijd alleen of een weekendje weg voor jullie twee? Het maakt niet wat het was, doe precies dat. Soms brengen partners te veel tijd samen door en moeten ze even wat tijd alleen doorbrengen om de persoon die ze naast zich hebben echt te waarderen.

Anderen moeten gewoon een tijdje aan de realiteit ontsnappen en van elkaars gezelschap genieten. Ga op een date, wees gek, tut je op, ga dansen of knuffel gewoon in een hotelkamer in je geboortestad. Samen een nieuwe hobby nemen, zoals koken of schilderen, kan ook helpen. Doe wat je gelooft dat die vlam weer aanwakkert.

3. Toon drie keer per dag gedurende twee minuten genegenheid

Oké, ik zeg niet dat je precies twee minuten moet tellen en dat je maar drie keer per dag affectie moet tonen. Stel dit als een absoluut minimum in, maar zorg ervoor dat het op die momenten alleen om jullie twee gaat.

Misschien kus en knuffel je ‘s ochtends voordat je naar je werk gaat en wens je je partner een productieve dag of begroet je hem met een glimlach op je gezicht als hij ‘s middags terugkomt. Er zijn geen excuses om dit niet te doen, dus probeer ze niet te vinden.

Je kunt hem altijd een tijdje vasthouden nadat hij een slechte dag op het werk heeft gehad. Hij kan je instoppen, je een kus op je voorhoofd geven en chocolade voor je halen tijdens “die dagen” wanneer krampen niet weg lijken te gaan.

4. Luister echt naar elkaar

Meestal als we met iemand praten, of het nu onze partner, vriend of collega is, hebben we de neiging om die persoon zorgvuldig te observeren om naar non-verbale tekenen te zoeken. Dan trekken we onze eigen conclusies die soms verkeerd kunnen zijn. Er moet dus iets veranderen als je echt naar je partner wilt luisteren.

Er is een simpele oefening om dit te doen. Ga naast elkaar zitten en draai je rug naar elkaar toe. Je kunt achteroverleunen, zodat je dat fysieke contact en de nabijheid krijgt waardoor je je veilig voelt. Als dit niet iets is wat je zou doen, kun je een blinddoek omdoen en tegenover elkaar heen gaan zitten.

Pak elkaars handen, streel ze zachtjes en luister naar wat hij te zeggen heeft. Je geest zal volledig gefocust zijn op de woorden van je partner. Hij zal zich veilig voelen om kwetsbaar te zijn, omdat hij weet dat je er nog steeds bent, hem vasthoudend.

5. Wees dankbaar en spreek je waardering uit

Het leven wordt soms zo druk dat we al die kleine dingen vergeten waar we dankbaar voor zijn. Neem daarom de tijd om na te denken over alles wat er gebeurt. Waardeer echt alles wat je partner voor je doet.

Als je constant dingen eruit pikt waar hij niet goed in is, dan zal dat hem niet helpen om te verbeteren. Integendeel, bedank hem dat hij in de ochtend koffie voor je heeft gemaakt toen je een beetje laat opstond en je naar het werk wilde haasten zonder je brandstof. Hij zal er waarschijnlijk voor zorgen dat je het elke ochtend daarna zal hebben.

6. Schrijf alle redenen op waarom je deze persoon hebt gekozen

Last but not least, als je relatie liefdeloos is geworden is en je wilt het weer op de rails brengen, probeer dan alle redenen op te schrijven waarom je hem hebt gekozen. Dit is misschien iets dat je voor jezelf houdt, maar ik stel voor dat je het met je partner deelt.

Het is nog beter als je dit samen doet en die woorden hardop voorleest na een romantisch diner met kaarslichten. Schrijf op hoe je leven ten goede is veranderd sinds je hem hebt ontmoet.

Begin met kleine dingen zoals “hij heeft me vanmorgen ontbijt op bed gebracht”. Ga dan naar de grote dingen zoals “hij liet me zien wat onvoorwaardelijke liefde is”, of “hij pusht me om mijn doelen te bereiken.”

Die redenen zullen je er alleen maar aan herinneren hoe gelukkig jullie zijn om iemand te hebben die je in deze gekke wereld begrijpt en je koestert. Je zult beseffen dat je je diamant hebt gevonden en je zult hem niet uit je handen laten glippen.

Al deze dingen die ik heb genoemd zullen zeker de richting veranderen waarin jullie liefdesrelatie werd geleid. Jullie zullen zeker enthousiast zijn over alles dat jullie kant op komt. Ik hoop dat je klaar bent voor talloze avonturen, een hoop kussen en lange knuffels die je nog moet delen!