Skip to Content

Boogschutter Sterrenbeeld: Eigenschappen En Kenmerken Van it Leergierige Sterrenbeeld

Boogschutter Sterrenbeeld: Eigenschappen En Kenmerken Van it Leergierige Sterrenbeeld

Als jij tussen 23 november en 22 december bent geboren, ben jij een Boogschutter. Het Boogschutter sterrenbeeld staat er bekend om enorm optimistisch te zijn en open te staan voor de liefde. Ook zullen ze altijd bezig met zichzelf te ontwikkelen en hun kennis uit te breiden. Maar – net zoals ieder sterrenbeeld – heeft de Boogschutter ook een aantal negatieve kenmerken. Zo zijn ze snel verveeld, willen ze – soms iets té – onafhankelijk zijn en ook denken ze altijd alles te weten.  

De Boogschutter in een notendop

Boogschutters zijn avontuurlijk, enthousiast en ook enorm optimistisch. Het Boogschutter sterrenbeeld is vaak opvallend, extravert en ook altijd nieuwsgierig. Boogschutters zijn geneigd om het leven van een positieve kant te zien en ze zijn altijd bezig met het verbreden van hun horizon. Ook geven mensen met dit sterrenbeeld de voorkeur aan zelf dingen meemaken dan erover lezen. Er zijn maar weinig mensen die zo veel afweten van zo veel verschillende onderwerpen. Boogschutters zijn slim, open-minded en ruimdenkend. Ook hebben ze veel gevoel voor humor en zijn het vaak echte filosofen, omdat ze op zoek zijn naar de zin van het leven. 

 • Element: Vuur
 • Symbool: De Boogschutter
 • Belangrijkste hemellichaam: Jupiter
 • Schaduwsterrenbeeld: Tweelingen

Boogschutter sterrenbeeld en de planeet Jupiter

Boogschutter Sterrenbeeld: Eigenschappen En Kenmerken Van it Leergierige Sterrenbeeld

Het Boogschutter sterrenbeeld is het negende teken van de dierenriem en valt onder het element vuur. Boogschutter als sterrenbeeld wordt beheerst door Jupiter. Over het algemeen wordt dit sterrenbeeld geassocieerd met eigenschappen als: spontaan, eerlijk, beweeglijk, vriendelijk, optimistisch, intelligent, zelfverzekerd, leider, ongeduldig en avontuurlijk. 

Sterke en zwakke punten van de Boogschutter

Zoals ieder sterrenbeeld, hebben Boogschutters een aantal positieve eigenschappen, maar ook een paar negatieve karaktertrekken. Hieronder lees je welke dat zijn.

Sterke punten: 

 • Betrouwbaar
 • Direct
 • Inspirerend
 • Humoristisch
 • Filosofisch
 • Positief
 • Sociaal
 • Avontuurlijk
 • Intelligent
 • Open-minded
 • Zelfstandig
 • Eerlijk
 • Leergierig

Boogschutters zijn betrouwbaar, hebben de neiging om direct te zijn en zijn bovendien vaak een inspiratie voor de mensen om hun heen. Ook hebben ze een fantastisch gevoel voor humor en zijn ze enorm positief ingesteld. Ze proberen van ieder situatie het beste te maken en houden van nieuwe uitdagingen. Deze eigenschappen maken Boogschutters flexibel en veerkrachtig bij het omgaan met tegenslagen. Ook is hun enthousiasme aanstekelijk, waardoor anderen graag tijd doorbrengen met de Boogschutter.

Ze filosoferen bovendien graag over de zin van het leven. Het Boogschutter sterrenbeeld is sociaal en wordt graag omringd door mensen. Boogschutters kunnen goed luisteren naar anderen en zullen zich altijd proberen in een ander te verplaatsen. Ze houden van avontuur en ook vrijheid vinden ze erg belangrijk.

Mensen zien vaak de avontuurlijke kant van Boogschutters, waardoor ze niet meteen doorhebben dat ze eigenlijk ook hele diepe denkers zijn. Problemen proberen ze van alle kanten te bekijken.

Boogschutters zijn over het algemeen vriendelijk en zijn graag onder de mensen, maar toch trekken ze het liefst hun eigen plan. Ze houden van eerlijkheid en anderen kunnen soms een beetje schrikken van hun directheid. Ze zeggen namelijk precies wat ze denken. Toch zijn Boogschutters vaak van mening dat mensen de waarheid moeten horen, of het nu leuk is of niet. 

Dromen kunnen voor Boogschutters niet groot genoeg zijn. Bovendien zijn ze erg goed in het omzetten van die dromen in doelen. Boogschutters willen zich blijven ontwikkelen en zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën. Ze staan graag open om nieuwe vaardigheden te leren. 

Zwakke punten:

 • Moeite met praten over emoties
 • Verveelt zich snel
 • Houdt niet van verplichtingen
 • Extreem competitief
 • Ongeduldig
 • Denkt altijd alles te weten

Boogschutters zijn over het algemeen geen emotionele mensen. Ze vinden het lastig om over hun emoties te praten, omdat ze zich daarbij kwetsbaar moeten opstellen. En dat doen ze nu eenmaal niet graag. 

Ook vervelen ze zich snel en kunnen ze maar moeilijk met verplichtingen overweg. Als je dus iets wil afspreken met een Boogschutter, kun je beter afspreken tussen twee tijden (bijvoorbeeld tussen half elf en elf) dan stipt op een bepaalde tijd. Ook zijn Boogschutters ontzettend competitief, en willen ze koste wat het kost winnen. 

Boogschutters hebben vaak moeite met stilzitten en zijn daarom erg ongeduldig. Als ze een nieuw idee of plan hebben, willen ze daar ook eigenlijk meteen mee aan de slag. 

Het Boogschutter sterrenbeeld staat er bovendien om bekend een grote mond te hebben. Het lijkt daarom soms alsof ze denken dat ze werkelijk álles weten en ook iets té eerlijk zijn. Mensen vinden Boogschutters daarom soms een beetje arrogant. Een Boogschutter wil graag gezien worden als iemand die alles weet. 

Omdat Boogschutters geneigd zijn om onafhankelijk te zijn, kan het voor partners soms lastig zijn om samen plannen te maken. Aan de andere kant zul je je met een Boogschutter als partner nooit vervelen!

Boogschutter sterrenbeeld in de liefde

Het Boogschutter sterrenbeeld heeft een enorm hart. In de liefde kunnen ze intens zijn, warm en ook heel gezellig. Ze kunnen goed lezen wanneer iemand ongelukkig is of eenzaam. Ook zullen ze proberen belangstelling te tonen en altijd de tijd te nemen om naar iemand te luisteren. 

Ze vinden het heel belangrijk om door anderen gewaardeerd te worden. Als partner zijn Boogschutters vaak prettig, omdat ze romantisch zijn, inspirerend en ook behulpzaam. Aan de andere kant houden ze ervan om onafhankelijk te zijn en verwachten ze van hun partner dat die dat ook enigszins is. Ze houden niet van bezitterige of wantrouwige mensen. Boogschutters vinden het fijn om een relatie te hebben, maar willen dus nog wel nog genoeg vrijheid hebben. 

Samen dromen waarmaken

In een partner zoeken ze iemand die ook een brede visie heeft. Ze willen samen met hun partner hun dromen najagen, en ook gezamenlijke doelen hebben. In de liefde zijn Boogschutters bovendien gul en open, en ook kunnen ze het met partners wel over hun gevoelens hebben. Boogschutters zijn niet gediend van psychologische spelletjes, en ook dingen als ‘hard to get spelen’ vinden ze niks. 

Avontuurlijk en enthousiast

Boogschutters zijn ontzettend attent en zullen zich inzetten om een relatie interessant te houden. Ze vinden veranderingen vaak fijn. Avontuur staat hoog op de prioriteitenlijst, en mocht een Boogschutter de relatie saai vinden worden, dan kan er iets knappen. Belangrijk voor de Boogschutter is dat er leven in de brouwerij blijft. 

Het Boogschutter sterrenbeeld zal anderen ook accepteren zoals ze zijn. Boogschutters zijn enthousiast en tonen graag hun liefde, maar het liefst hebben ze een relatie waarin ze genoeg ruimte hebben om ook nog een beetje vrij te zijn. 

Verder vinden Boogschutters het prettig als ze zich af en toe van hun gekke en ongewone kant kunnen laten zien. Ze houden dan flirten en vinden het geweldig als ze aandacht krijgen van anderen. 

Drang naar onafhankelijkheid beperken

Het is wel belangrijk dat Boogschutters begrijpen dat in een relatie hun vrijheid enigszins beperkt zal worden, op gezonde wijze natuurlijk. Boogschutters kunnen moeite hebben met de gedachte dat ze hun eigen dingen niet meer kunnen doen, omdat ze ruimte willen hebben en niet belemmerd willen worden. In een relatie is het belangrijk om deze drang in toom te houden en ook rekening te houden met je partner en zijn/haar wensen. Zorg ervoor dat je samen dingen onderneemt waarbij jullie je beide prettig voelen.

Wat zoeken Boogschutters in een partner?

Boogschutter Sterrenbeeld: Eigenschappen En Kenmerken Van it Leergierige Sterrenbeeld

In relaties zullen Boogschutters vaak nieuwe dingen willen uitproberen. Ze zijn loyaal en toegewijd. Wellicht hebben ze wat tijd nodig om iemand volledig te vertrouwen, maar als ze eenmaal hebben besloten zichzelf te openen, zijn ze helemaal de jouwe. Ze vallen op sterke persoonlijkheden en als ze eenmaal verliefd zijn op iemand, zullen ze dat gevoel ook niet achter stoelen of banken steken. Boogschutters zijn zelfverzekerd en zijn graag open over wat ze leuk vinden. Boogschutters zoeken iemand die intellectueel is en in is voor avontuur. 

Hoe een Boogschutter aantrekken?

Als jij indruk wil maken op een Boogschutter, is het belangrijk dat je met hem/haar praat, je vragen stelt over zijn/haar leven en vooral een positieve sfeer brengt. Houd echter wel emotioneel afstand, want ze delen het liefst geen intieme details. 

En als je een date wil organiseren, ga dan voor een wilde of gekke outdoor activiteit die eindigt met een leuke picknick bijvoorbeeld. 

Wees je er echter van bewust dat Boogschutters houden van vrijheid, dus als jij hem/haar dat enigszins kan geven, dan heeft de relatie kans op slagen.

Boogschutters kunnen goed luisteren en tegelijkertijd enthousiaste praters zijn. Ze luisteren graag naar wat anderen te melden hebben, zodat ze wellicht iets nieuws kunnen leren. 

Ze houden ervan om plezier te beleven met hun partner. Als jij verliefd bent geworden op een Boogschutter, bereid je dan maar voor op een hoop nieuwe en spannende avonturen samen!

Boogschutters en andere sterrenbeelden: De ideale liefdesmatch

Voor de Boogschutter zijn de sterrenbeelden Leeuw, Waterman, Ram en Tweelingen de ideale liefdesmatch. 

Leeuw

Met de Leeuw heeft de Boogschutter veel lol. Ook is de kans klein dat ze veel zullen ruziën en stimuleren ze elkaar om de beste versie van zichzelf te zijn. Bovendien zal de Leeuw er voor open staan om de Boogschutter zijn/haar vrijheid te geven. 

Waterman

Boogschutters en Watermannen delen veel interesses en kunnen elkaar prima aanvullen. Deze twee sterrenbeelden kunnen een relatie hebben waar veel mensen alleen over kunnen dromen!

Ram

De Ram is net als de Boogschutter onwijs avontuurlijk. En dat komt natuurlijk mooi uit! Ook is de Ram geneigd om zowel de positieve als de minder positieve eigenschappen van de Boogschutter te tolereren. Een langdurige relatie kan dan het resultaat zijn. Wel moet de Ram oppassen om niet zo jaloers te zijn, want daar knapt de Boogschutter op af. 

Tweelingen

Tussen Boogschutters en Tweelingen zal er veel geflirt worden! Als het beide partners lukt om het interessant te houden, dan kan de relatie met zekerheid slagen. Tweelingen en Boogschutters staan er allebei om bekend het leven van de positieve kant te zien, dus dat maakt hun relatie erg prettig. Ook zullen ze elkaar genoeg ruimte geven. 

Met welke sterrenbeelden is de Boogschutter geen liefdesmatch?

Boogschutters kunnen het vaak niet goed vinden met de Stier, Kreeft, Maagd, Steenbok en Vissen.

Stier

Mensen met het Boogschutter sterrenbeeld vinden Stieren bezitterig en jaloers, en daar kunnen ze dus echt niks mee.

Kreeft

Kreeften zijn te gevoelig voor Boogschutters, omdat Boogschutters zonder pardon hun mening uiten en erg direct zijn.

Maagd

De Maagd is kritisch en pessimistisch. Daar moet je bij de enorm optimistische Boogschutter natuurlijk niet mee aankomen. 

Steenbok

Boogschutters willen zich – ook in relaties – vrij voelen, en dat gevoel hebben ze vaak niet bij Steenbokken.

Vissen

Vissen hebben moeite met de eerlijkheid en directheid van de Boogschutter, dus een relatie tussen deze twee sterrenbeelden zal zo niet snel werken. 

Het temperament van de Boogschutter

Boogschutters zijn van zichzelf niet emotioneel en al helemaal niet humeurig. Soms kunnen ze zelfs emotioneel afstandelijk overkomen. Wanneer ze zich echter vervelen, kunnen ze soms chagrijnig worden.

Hoe zijn Boogschutters diep van binnen?

Boogschutter Sterrenbeeld: Eigenschappen En Kenmerken Van it Leergierige Sterrenbeeld

Boogschutters zijn optimistische mensen, en dat zijn ze ook écht van binnen. Ze geloven er heilig in dat, ongeacht de situatie, er altijd wel weer iets positiefs zal gebeuren.

Het Boogschutter sterrenbeeld zal zich niet laten tegenhouden door problemen. Boogschutters willen bovendien zo veel mogelijk leren in hun leven.

Ze zijn erop gericht de wereld te ontdekken en maken zich over het algemeen weinig druk 

over de eigen emoties. Aan de andere kant zullen ze er wel altijd zijn voor vrienden of familie die hen nodig hebben. Ook zullen ze gekwetst worden als een ander hen iets flikt. Maar Boogschutters zullen daar ook weer snel van herstellen, omdat ze het zonde vinden van hun energie om rond te lopen met een naar gevoel. 

Het kan wel eens voorkomen dat een Boogschutter het lastig vindt om projecten af te maken wanneer deze lang duren. Dat komt omdat mensen met het Boogschutter sterrenbeeld het liefst snel resultaat willen zien. Als dat niet gebeurt, zijn ze geneigd om aan een volgend project te beginnen en het oude project te laten voor wat het is. Dat heeft overigens niets met luiheid te maken, nee, het is meer dat ze snel verveeld raken. Ze hebben een hekel aan vervelen, en proberen dat gevoel daarom zoveel mogelijk te vermijden. 

Boogschutter sterrenbeeld en vriendschappen

Mensen met het Boogschutter sterrenbeeld zijn trouw en toegewijd en daarmee heel fijn gezelschap. Ze stoppen energie in het onderhouden van hun vriendschappen. Daarnaast hebben ze de neiging om altijd positief en opgewekt te zijn, en zullen ze daardoor ook nooit echt iets over hun problemen loslaten. Ze staan liever klaar voor hun vrienden als die hulp nodig hebben. Boogschutters geven hun dierbaren graag advies wanneer ze daar om vragen, maar zullen verder ook niet moeilijk doen als hun vrienden uiteindelijk niets doen met het advies.

Boogschutters zijn levendig en hebben vaak veel mensen om zich heen. Met hun creatieve en enthousiaste persoonlijkheid maken ze van ieder saai moment een feestje. Ze maken gemakkelijk nieuwe vriendschappen en kunnen door hun manier van communiceren goed overweg met de meeste mensen. 

Als het gaat om vrienden en familie, zijn Boogschutters altijd bereid om zich in te zetten. Ze zijn enorm loyaal tegenover de mensen die ze liefhebben. De Boogschutter is een echte levensgenieter.

Omgang met de Boogschutter

Als vriend(in) of naaste van een Boogschutter, kun je het beste vermijden om je negatief te gedragen om hem/haar heen. Boogschutters zien graag de positieve kanten van het leven en zijn vaak in een goede stemming. 

Ook houden Boogschutters van vrijheid, en hebben ze daarmee automatisch iets tegen mensen die zich aanhankelijk gedragen. Ze houden ervan omringd te worden door mensen die hun niet beperken in hun onafhankelijkheid en vrijheid. 

Verder houden Boogschutters van dingen ondernemen en reizen. Als je een gesprek wil aangaan, vraag dan naar de reizen die hij/zij heeft gemaakt. 

Eenmaal het hart veroverd van een Boogschutter, als vriend(in) of als partner, dan kunnen ze niet meer zonder je! 

Als naaste van een Boogschutter is het van belang om hem/haar te begrijpen en hem/haar de tijd te geven om zich open te stellen. Op het moment dat ze dat doen, zul je zien dat je aan een Boogschutter echt een fantastische vriend(in) hebt voor het leven!

De Boogschutter in de werksfeer

Boogschutters zijn over het algemeen ijverige mensen. Als werkgever en als collega kun je altijd rekenen op de Boogschutter. 

Boogschutters hebben de capaciteiten om zowel in een klein als groot team goed te functioneren. Ze zijn leergierig en leren ook snel en gemakkelijk nieuwe dingen. Als werknemer is de Boogschutter aardig en loyaal en staat hij/zij altijd klaar voor een ander. Als de Boogschutter tegen een probleem of moeilijke situatie aanloopt, wil hij/zij altijd eerst zelf proberen dit op te lossen. 

Mensen met het Boogschutter sterrenbeeld dragen bij aan een fijne en ontspannen sfeer op het werk. Ze houden de humor erin, om soms ook de sfeer luchtig te houden en de werkdruk te verminderen. 

Bovendien vinden ze het prettig als ze met hun carrière de wereld een betere plek te kunnen maken. 

Verder hebben ze een hekel aan saaie routines. Dit geeft hun een vervelend gevoel en zal ertoe leiden dat ze dingen gaan uitstellen. Boogschutters presteren over het algemeen het best onder druk.

Voorbeelden van beroepen waarin Boogschutters goed tot uiting komen, zijn de volgende:

 • Rechter
 • Advocaat
 • Modeontwerper
 • Ambassadeur
 • Bankier
 • Professor
 • Dokter
 • Filosoof
 • Entertainer
 • Verhalenverteller
 • Schrijver
 • Acteur

De Boogschutter als collega

Zoals je dus al hebt kunnen afleiden uit bovenstaande, zijn Boogschutters geliefde collega’s. Behalve dat ze een goede sfeer brengen, stralen ze ook rust uit. Iedere aanwezige zal zich daarom op zijn/haar gemak voelen. Ze zijn dus rustig, maar kunnen ook heel energiek overkomen. Ze concentreren zich altijd op het positieve. 

Verder zijn Boogschutters ook op de werkvloer recht door zee en doen ze niet mee aan roddelen over collega’s. Ze confronteren hun collega’s liever met iets dat ze dwarszit dan dat ze achter hun rug om over hen roddelen. 

Het Boogschutter sterrenbeeld als collega is ondersteunend en prettig om mee samen te werken. Ze zullen er altijd voor zorgen dat anderen zich op hun gemak voelen. Ze dragen bovendien graag bij aan een werkomgeving waarin mensen zich veilig voelen. Ook zijn ze gemotiveerd om zowel effectief als efficiënt te werk te gaan. 

Boogschutters kunnen heel goed communiceren en zullen ook het beste in hun collega’s naar boven halen. 

De Boogschutter als baas

Boogschutter Sterrenbeeld: Eigenschappen En Kenmerken Van it Leergierige Sterrenbeeld

Een Boogschutter als baas zal in veel gevallen erg prettig zijn. Ze zijn open en zullen veel sympathie hebben voor hun medewerkers. Ook zullen ze bereid zijn om problemen aan te horen en helpen deze op te lossen. Ze zijn vriendelijk en doen ook moeite om tijd met hun teamgenoten door te brengen. 

Ze vinden het bovendien belangrijk dat ze een gezonde omgeving creëren voor iedereen op de werkvloer. Aan de andere kant moet een Boogschutter als baas ervoor wijken dat teamleden geen misbruik maken van de vrijheid die hun baas hen biedt.

Gezonde balans werk-privé

De Boogschutter is een kei in het balanceren van zijn/haar werk- en privéleven. Ze houden van wat ze doen, en dat geldt ook voor hun baan. Ze zullen altijd hun uiterste best doen om te presteren. Wel vinden ze het prettig als ze een job hebben die hun enigszins vrijheid geeft en het werk moet hen ook enthousiasmeren. Boogschutters vinden het vaak moeilijk om zich op slechts één ding tegelijk te focussen, omdat ze graag leren en een heleboel verschillende interesses hebben. 

Uitstekende verhalen vertellers

Omdat Boogschutters veel willen leren en altijd op zoek gaan naar nieuwe ervaringen, hebben ze ook veel om over te vertellen. Daarom doen ze het ook goed als entertainer of verhalenverteller, als komiek, schrijver of als acteur. Ze hebben vaak spannende dingen te vertellen over hun avonturen. 

Boogschutter sterrenbeeld en financiën

Het Boogschutter sterrenbeeld is bovendien een kei in het managen van zijn/haar financiële zaken. De Boogschutter vindt het belangrijk om geld te verdienen en kiest vaak een baan waarin hij/zij onafhankelijk te werk kan gaan. Boogschutters zijn geneigd om geld op te sparen voor slechte tijden. Ze zullen altijd verstandig omgaan met hun geld. 

Welke bekende mensen zijn Boogschutter?

 • Brad Pitt (Amerikaans filmacteur en -producent) 
 • Miley Cyrus (Amerikaans actrice en zangeres)
 • Billie Eilish (Amerikaanse singer-song writer)
 • Hailey Bieber (Amerikaans model en mediapersoonlijkheid)
 • Scarlett Johansson – (Amerikaanse actrice)
 • John Galliano (Britse ontwerper)
 • Woody Allen (Amerikaanse filmmaker en acteur)
 • Nelly Furtado (Canadese singer-songwriter) 
 • Jeroen Krabbé (Nederlandse acteur, filmregisseur en kunstschilder)
 • Richard Krajicek (voormalig Nederlandse tennisspeler)
 • Theo Maassen (Nederlandse cabaretier en acteur)
 • Piet Paulusma (Nederlandse weerman)

Boogschutter sterrenbeeld: Conclusie

Zoals je hebt kunnen opmaken uit bovenstaande, is de Boogschutter een eigenaardig sterrenbeeld. Aan de ene kant zijn ze erg enthousiast, optimistisch en kun je als vriend of collega altijd rekenen op de steun van de Boogschutter. Ze geloven dat ze op de wereld zijn gezet om zoveel mogelijk te leren. Aan de andere kant zijn ze niet zo bezig met hun eigen emoties en praten ze er ook niet veel over. Ze kunnen wat ongeduldig zijn en hebben een sterke drang om onafhankelijk te zijn. In relaties kan dit laatste soms een probleem vormen, en daarom zoeken ze vaak iemand die hun enigszins vrijheid geeft en met wie ze gezamenlijke dromen of doelen kunnen nastreven.