Skip to Content

7 Eerlijke Redenen Die Verklaren Waarom Al Je Relaties Vreselijk Zijn

7 Eerlijke Redenen Die Verklaren Waarom Al Je Relaties Vreselijk Zijn

Heb je ooit het gevoel dat al je relaties vreselijk zijn en je de juiste persoon niet kunt vinden? Ik weet dat modern daten tegenwoordig moeilijk is en het is nog moeilijker om je zielsverwant te vinden.

Soms voelt het als een onmogelijke missie. Als je voortdurend met je partners een doodlopend spoor bereikt, dan kan er iets mis met je zijn.

Deze gedachte is nooit bij je opgekomen, omdat al je vorige vriendjes nogal giftig waren. Er kan echter een probleem in je zitten dat wacht om onthuld te worden.

Ik zeg niet dat dit honderd procent waar is. Toch is er een kans dat je iets doet dat al je relaties verpest.

De hele tijd van de ene naar de andere relatie springen is geen permanente oplossing. Je zult altijd ontevreden zijn over hoe dingen aflopen, tenzij je tot de kern van het probleem komt.

Bij een relatie zijn twee mensen betrokken en beide moeten er wat moeite voor doen. Je hebt misschien het gevoel dat je het niet hard genoeg probeert en het kan waar zijn.

Het is belangrijk om de last van het in leven houden van de relatie niet op de schouders van je partner te laten vallen. Geloof het of niet, er zijn een paar redenen die verklaren waarom al je relaties vreselijk zijn.

1. Je bent onzeker

7 Eerlijke Redenen Die Verklaren Waarom Al Je Relaties Vreselijk Zijn

Als we overspoeld worden met onze onzekerheden, dan kunnen ze een slechte impact op ons hebben. Het beïnvloedt niet alleen om jou, maar iedereen om je heen, vooral je geliefde.

Als je niet aan je onzekerheden kunt werken, dan zullen ze je in je leven de overhand krijgen. En deze problemen zullen je romantische leven ook raken.

Misschien geef je je partner altijd de schuld dat jij je op een bepaalde manier voelt terwijl hij er niets mee te maken heeft.

Meestal ben je te bang om iets te doen of uit je comfortzone te komen. Dit kan een grote impact hebben op je relatie en er een druk op zetten.

Onthoud dat hoewel je partner je zou moeten steunen, hij niet je psychiater zou moeten zijn. Laat deze herstelbare onzekerheden niet een van de redenen zijn waarom al je relaties vreselijk zijn.

2. Je bent controlerend

Misschien krijg je het idee om het heft in eigen handen te nemen. Je hoort voortdurend die bemoedigende verhalen over meisjes die voor zichzelf opkomen.

Er is echter een dunne lijn tussen zelfverzekerd en controlerend zijn. Het is makkelijk om je te laten meeslepen en bazig te doen.

Als je probeert om alles wat je partner doet te controleren, dan zal dit zeker invloed op je relatie hebben. Probeer na te denken over je acties en zie waar je fout bent gegaan.

Niemand vindt het leuk om verteld te worden wat te doen. Misschien ben je te controlerend en weet je niet dat het de reden is dat al je relaties vreselijk zijn.

3. Je bent jaloers

7 Eerlijke Redenen Die Verklaren Waarom Al Je Relaties Vreselijk Zijn

Dit is zo’n moment waarop je denkt dat je helemaal niet zo bent! Ik denk dat we het allemaal mee hebben gemaakt en dat zijn geweest – de feiten ontkennen.

Jaloezie is iets dat mensen uiteindelijk uit elkaar kan halen. Een gezonde hoeveelheid jaloezie zou geen problemen moeten veroorzaken, maar wat gebeurt er als je het overdrijft?

Sommige partners vinden het misschien schattig dat je zoveel om ze geeft. Anderen, niet echt. De meeste mensen zullen het gevoel hebben dat je ze niet vertrouwt als je altijd jaloers bent.

Dit kan in je relatie tot verschillende problemen leiden. Als je het jaloerse type bent, dan is het mogelijk dat dat de reden is waarom al je relaties vreselijk zijn.

4. Je bent bang om alleen te zijn

Helaas denk ik dat we dit gevoel allemaal kennen. Mensen willen iemand met wie ze hun leven kunnen delen en iemand die hoe dan ook aan hun zijde blijft staan.

Als je bang bent om alleen te eindigen, dan kun je je als een gek aan je partner vastklampen. Nogmaals, dit kan voor sommigen wenselijk gedrag zijn.

Voor anderen kan het als te behoeftig en aanhankelijk overkomen. In sommige gevallen kan je partner het gevoel hebben dat je hem verstikt.

Daarom is het mogelijk dat de relatie een ramp wordt. Sommige mensen waarderen het niet dat je ze letterlijk zo stevig vasthoudt.

5. Je vergelijkt je relaties en partners

7 Eerlijke Redenen Die Verklaren Waarom Al Je Relaties Vreselijk Zijn

Ik denk niet dat er iets ergers is dan dit jezelf en je partner aan te doen. Je kunt onmogelijk proberen om twee verschillende relaties en mensen te vergelijken.

Dat kan, maar het eindigt in een catastrofe. Als je beseft dat je huidige vriend niet op je ex lijkt, dan ben je misschien teleurgesteld.

Misschien ben je er wel blij mee. Maar wat als je vriend achter dat spelletje van je komt?

Hij zal zich waarschijnlijk beledigd en gekwetst voelen. Als dit gedrag voor een lange tijd en op een dieper niveau doorgaat, dan zullen al je relaties vreselijk zijn en in tranen eindigen.

6. Je houdt niet van jezelf

Heb je er ooit over nagedacht waarom het zo moeilijk is om van een ander te houden? Er zijn een paar partners in je leven geweest, maar je hebt nooit het gevoel gehad dat het iets speciaals was?

Al je relaties gingen bergafwaarts en je kreeg het idee dat je gewoon onbemind bent. Waarom? Er is waarschijnlijk iets wat je verkeerd doet, maar je kunt er niet echt je vinger op leggen.

Wanneer je niet van jezelf kunt houden, dan zullen anderen moeite hebben om dat te doen. Misschien probeerden je vorige partners je te helpen en je onvoorwaardelijke liefde te geven, maar weigerde je het elke keer.

Dit is iets wat de meeste mensen onbewust doen, omdat ze nog steeds niet hebben geleerd hoe ze zichzelf moeten waarderen. Als je op dat niveau niet verbetert, dan is er geen garantie dat al je toekomstige relaties niet vreselijk zullen zijn.

7. Je kunt jezelf niet uiten

7 Eerlijke Redenen Die Verklaren Waarom Al Je Relaties Vreselijk Zijn

Communicatie is de sleutel tot een succesvolle relatie. Vaak zullen mensen in een relatie verschillende obstakels tegenkomen, omdat ze niet over de juiste communicatievaardigheden beschikken.

Misschien wist je dit al, maar heb je nooit het lef gehad om iemand te confronteren en over je problemen te praten.

Als je moeite hebt om oog in oog te staan met je partner over iets dat je dwarszit, dan is dat een probleem. Maar het is er een die vermeden kan worden.

Het is vervelend als je je gedachten en meningen niet kunt uiten tegen degene van wie je het meest houdt. Je moet jezelf afvragen of je je vriend genoeg vertrouwt om wat van je geheimen met hem te delen.

Aan de andere kant, misschien weet je gewoon niet welke aanpak de beste optie zou zijn.

PinFlight Image