Skip to Content

9 Tekenen Dat Je Een Ongelukkig Huwelijk Hebt en Op Iemand Anders Verliefd Bent

9 Tekenen Dat Je Een Ongelukkig Huwelijk Hebt en Op Iemand Anders Verliefd Bent

Als je aan het huwelijk denkt, dan stel je je twee mensen voor die samen gelukkig zijn en die ten volle van hun leven genieten. Maar dat gebeurt niet altijd en er is vaak iemand die ongelukkig in het huwelijk is en verliefd op iemand anders is.

Over het algemeen heeft een mens het moeilijk om zijn hart onder controle te houden. We zoeken allemaal naar die speciale persoon – onze zielsverwant die voor eeuwig van ons zal houden – maar we kunnen niet beslissen van wie we zullen houden. Zelfs als je geloften aan je echtgenoot hebt gedaan en je nooit had gedacht dat je gevoelens voor een ander persoon zou krijgen, kan het je nog steeds gebeuren.

Het betekent niet dat je je man of vrouw gaat bedriegen of dat je je huwelijk moet beëindigen. De gedachte dat iemand anders dan je partner in je hoofd zit is frustrerend. Je voelt je schuldig, ook al heb je er geen controle over.

Er is geen twijfel dat je in een lastige situatie zit. Het lot van je huwelijk hangt af van de stappen die je in de nabije toekomst gaat nemen. Als het je enige troost biedt, je bent niet de eerste getrouwde man of vrouw die door deze achtbaan van emoties gaat.

Voor altijd gelukkig getrouwd zijn is een sociale constructie waar velen van ons in geloven, maar het ding is, getrouwde stellen maken ruzie. Er is zelfs de mogelijkheid dat een van hen geen liefde meer voelt en besluit om dingen te beëindigen. Dat betekent niet per se dat ze een slecht persoon zijn, alleen dat hun gevoelens veranderd zijn.

In dit artikel, leer je over de tekenen dat je een ongelukkig huwelijk hebt en verliefd op iemand anders bent, evenals wat je kunt doen.

Tekenen dat je een ongelukkig huwelijk hebt en verliefd op iemand anders bent

Soms kan het moeilijk zijn om te herkennen dat je gevoelens voor een ander persoon hebt gekregen sinds je een belofte deed dat je voor altijd van je partner zou houden. Je voelt je onrustig als je aan iemand anders denkt, maar hoe weet je dat die emoties echt zijn en dat je niet door een rare emotionele fase gaat?

Nou, als je een van deze tekenen herkent, dan heb je waarschijnlijk een ongelukkig huwelijk en ben je verliefd op iemand anders.

1. Je brengt nogal wat tijd met de ander door

9 Tekenen Dat Je Een ongelukkig Huwelijk Hebt en Op Iemand Anders Verliefd Bent

Verlang je naar de aanwezigheid van die persoon? Breng je meer tijd met hen door dan met je echtgenoot? Als je antwoorden ja zijn, dan is dat een duidelijk teken dat je tot over je oren verliefd bent.

Wat je ook doet en waar je ook bent, het enige wat je kunt bedenken is tijd met die ander door te brengen. Zelfs als je thuis bent met je partner, probeer je een excuus te verzinnen om naar buiten te gaan zodat je de andere persoon kunt zien.

Misschien heb je gevoelens voor je collega en breng je uren na het werk samen door om ‘een belangrijke presentatie te plannen’. Je helpt diegene met alles en je doet je best om diegene zoveel mogelijk te zien. Als we het over je buurman hebben, dan stalk je hem waarschijnlijk om te zien wanneer hij naar buiten gaat, zodat je hem ‘per ongeluk’ tegen het lijf kunt lopen.

Hoe dan ook, je hebt altijd vrije tijd voor hem en je bent niet zo bang dat je wederhelft erachter zal komen. En als het gebeurt dat je elkaar dagen niet ziet, dan begin je hem te missen, zelfs als je je best doet om dat niet te doen.

Om eerlijk te zijn, zijn gezelschap wekt diepe gevoelens in je op die je al een tijdje niet meer hebt gevoeld. Wanneer je bij elkaar komt, voel je je hart sneller kloppen en gebruik je elke gelegenheid om bij hem te zijn en niet bij degene met wie je getrouwd bent.

2. Je maakt de hele tijd ruzie met je partner

Misschien ben je ontevreden met je leven en zoek je de hulp van je echtgenoot om je stemming te verbeteren. Maar in plaats van je beter te voelen, krijg je ruzie over kleine dingen die er niet toe doen.

Nou, dat komt omdat je ‘wederhelft’ je slechte vibes geeft en je langzaam maar zeker in een negatief persoon aan het veranderen bent. Als je ruzie maakt over dingen die twee of drie jaar geleden zijn gebeurd, dan verandert het altijd in een grote puinhoop.

Je echtgenoot is zich er volkomen van bewust dat het niet allemaal zijn schuld is, maar je geeft hem nog steeds de schuld voor al het slechte dat er gebeurt en je maakt altijd ruzie met hem. Het is volkomen begrijpelijk om je mening met je partner te delen en zelfs van tijd tot tijd ruzie te maken, maar je voelt dat het nu anders is.

Het lijkt je niet te interesseren wat er gaat gebeuren, dus of jullie wel of niet bij elkaar blijven maakt je niet uit. Er is geen vonk of liefde meer tussen jullie twee, dus je neemt niet eens de moeite om jullie problemen op te lossen. In plaats daarvan zijn jullie het erover eens dat jullie het niet eens zijn en stop met je inspanningen om dingen weer goed te maken.

Je kunt beginnen met het analyseren van de oorzaak dat jullie twee steeds ruzie hebben en je zult al snel beseffen dat het de schuld van deze andere persoon is die onverwacht je leven binnen is gekomen.

3. Je voelt je beter als je bij die ander bent

9 Tekenen Dat Je Een ongelukkig Huwelijk Hebt en Op Iemand Anders Verliefd Bent

Komt het bij je op dat wanneer je bij die ander bent, je je ontspannen en beter over jezelf voelt? Plotseling verdwijnen al je zorgen als je samen met die ander bent en het is moeilijk voor je om het waarom te bevatten.

Het voor de hand liggende antwoord is dat je gevoelens voor die ander hebt. Je gevoel van eigenwaarde en stemming verandert in hun aanwezigheid abrupt, ongeacht de omstandigheden.

Aan de andere kant, wanneer je met je echtgenoot bent, voel je je leeg en verdrietig. Het is alsof al je energie in het niets verdwijnt en je geen zin hebt om iets te doen. Je bent onrustig en depressief, wat je dwingt om ruzie met je partner te maken.

Je denkt misschien dat het de schuld van je partner is, maar de waarheid zit iets dieper verborgen. Zie je, die diepste delen van je hart worden niet langer door je echtgenoot bezet. Hij heeft misschien eerder de sleutels van je hart gehad, maar dat is niet meer het geval.

Iemand anders geeft je het gevoel dat je alles kunt en hij is nu de sleuteldrager. Het is vrij duidelijk dat je gevoelens veranderd zijn en dat je verliefd bent op deze persoon. Wanneer je iemand nodig hebt om je pijn een beetje te verlichten, ren je naar hem toe, omdat hij de enige is die je humeur kan opvrolijken.

4. Je vermijdt het om thuis te zijn

Een van de mooiste dingen die gebeuren als je met je zielsverwant trouwt, is dat je meer tijd met hem doorbrengt aangezien je samenwoont.

In een relatie zitten en het hebben van date avonden is geweldig, maar het is een droom die uitkomt wanneer je de kans krijgt om de rest van je leven elke ochtend naast je speciale iemand wakker te worden. Je kunt niet wachten om ontbijt op bed voor hem te maken en samen het diner te koken of in het weekend filmavonden te plannen met wederzijdse vrienden.

Dat verandert echter allemaal zodra je gevoelens voor een ander persoon begint te ontwikkelen. Het ergste is dat je steeds excuses maakt waarom je het huis moet verlaten.

Zelfs je wederhelft merkt het, maar je bent te bang om het toe te geven. Je vermijdt het in huis te zijn, omdat je diep van binnen weet dat je behoeften daar niet bevredigd zullen worden, dus zoek je naar je geluk in de armen van een ander persoon.

Dit is een duidelijk teken dat je een ongelukkig huwelijk hebt en je verliefd op iemand anders bent.

5. Je bent eerlijk tegen die ander over je huwelijksproblemen

9 Tekenen Dat Je Een ongelukkig Huwelijk Hebt en Op Iemand Anders Verliefd Bent

Het is nogal moeilijk om je huwelijksproblemen geheim te houden, omdat er momenten zullen zijn waarop je een nieuw perspectief op dingen nodig hebt. Het is alleen maar logisch om met je goede vrienden of familieleden over die dingen te praten, omdat ze ze niet met iemand anders zullen delen.

Je denkt misschien dat een getrouwd stel hun argumenten altijd privé moeten oplossen, maar het is onvermijdelijk dat zoiets als dit zal gebeuren. Jullie zijn beide volwassenen die in staat zijn om met oplossingen te komen zonder anderen lastig te vallen, maar soms heb je alleen maar iemand nodig om naar je te luisteren en meer niet.

Je voelt je belast door al die problemen thuis, dus je zoekt iemand die wil luisteren. Het is geen big deal om bij je vrienden bij een kopje koffie over je problemen te klagen, maar je moet verstandig zijn en de mensen in vertrouwen nemen die je vertrouwt.

Aan de andere kant, als je je echtelijke geheimen en problemen met deze derde persoon hebt gedeeld, dan kan dat een duidelijk teken zijn dat je een ongelukkig huwelijk hebt en je verliefd op iemand anders bent. Maar daar houdt het niet op. Hun meningen zijn van invloed op je besluitvorming vaardigheden, zodat je het meer met hem eens bent dan je zou moeten.

Het lijkt alsof deze persoon een aanzienlijke invloed heeft op de manier waarop je je huwelijk waarneemt, dus je begint je af te vragen of je wederhelft de juiste voor je is.

6. Je houdt de ander geheim voor je echtgenoot

Veel mensen zullen je vertellen dat je echtgenoot niet alleen je romantische partner moet zijn, maar ook je beste vriend. Maar veel paren maken de fout om steeds antisocialer te worden wanneer ze trouwen, omdat ze zich schuldig voelen tijd met hun vrienden door te brengen en niet met hun wederhelft.

Het is echter verkeerd om zo te denken. Je kunt geen gezonde relatie hebben als je geobsedeerd bent door je echtgenoot, omdat je ook een leven buiten je huwelijk nodig hebt. Natuurlijk, ze moeten in staat zijn om je in de buurt van andere mensen te vertrouwen en je kunt dat alleen bereiken als je volledig transparant over de mensen bent met wie je tijd doorbrengt.

Je deelt tenslotte je dagelijks leven met hen, dus het is vrij duidelijk dat ze op zijn minst over het bestaan van anderen in je leven moeten weten. Helaas is dit niet het geval als het om deze speciale persoon gaat. Je houdt hem geheim voor je echtgenoot en je hoopt dat hij je er niets over zal vragen.

Ja, je kan je schuldig voelen dat je zoveel tijd met deze persoon doorbrengt, maar je kan denken dat het niet zo’n big deal is. En zelfs als je echtgenoot achterdochtig wordt, zul je alles ontkennen en vinden dat hij je zonder reden aanvalt.

De waarheid is, je hebt het moeilijk om de bittere waarheid te accepteren – je bent verliefd op die ander. Dat is een groot teken dat je ongelukkig in je huwelijk bent en je geweten zou glashelder zijn als je kon toegeven dat je gevoelens voor die ander ontwikkelde.

7. Alles aan je echtgenoot ergert je

9 Tekenen Dat Je Een ongelukkig Huwelijk Hebt en Op Iemand Anders Verliefd Bent

Herinner je je de emoties die je voelde toen je je echtgenoot net had ontmoet? Hoe je hart sneller sloeg en alles wat hij deed leuk en schattig was?

Plotseling veranderde alles. Zijn gebreken en eigenaardigheden die je vroeger accepteerde storen je nu en zelfs de manier waarop hij praat of ademt werkt op je zenuwen. Die irrelevante kleine dingen irriteren je en het is moeilijk voor je om de oorzaak hiervan te vinden.

De waarheid is dat je deze persoon niet meer uit kunt staan. Ik zeg niet dat je hem haat, maar je voelt ongenoegen of ongemak als je bij hem bent.

Dit is een van de eerste rode vlaggen dat je problemen hebt in je huwelijk en dat je eraan denkt om de dingen met je partner te beëindigen. Een echtscheiding wordt plotseling een goede optie voor je.

8. Je hebt belangrijke dingen aan jezelf veranderd

Het verbergen van je onzekerheden en jezelf meer toonbaar maken is essentieel als je probeert om indruk op iemand te maken die je leuk vindt. Dat is de reden waarom veel mensen breken zodra de wittebroodsweken eindigt en ze allebei beginnen om hun ware gezicht te onthullen.

Maar als je bereid bent om dingen aan jezelf te veranderen alleen maar om een ander te behagen, dan kun je maar beter geloven dat diegene belangrijk voor je is.

In het begin, kun je beginnen met het veranderen van kleine dingen, zoals de manier waarop je je haar doet of welke geur je op gaat doen. Na een tijdje merk je nog grotere verschillen over jezelf.

Je begint aandacht aan de kleding te besteden die je draagt, omdat je wilt dat die speciale persoon je opmerkt. Je doel is om zo aantrekkelijk mogelijk te zijn.

Aan de andere kant, kan het je niet schelen wat je echtgenoot over je denkt en of je aantrekkelijk voor hem bent. Je steekt alleen al je moeite in deze nieuwe persoon.

9. Je krijgt hem niet uit je hoofd

9 Tekenen Dat Je Een ongelukkig Huwelijk Hebt en Op Iemand Anders Verliefd Bent

Een van de duidelijke tekenen dat je een ongelukkig huwelijk hebt en verliefd op iemand anders bent, is dat je niet kunt stoppen met aan die ene persoon te denken. Je nieuwe liefde wordt je obsessie.

Zelfs als je met je echtgenoot zit en jullie een gesprek voeren, lijk je niet in staat te zijn om je gedachten onder controle te houden. Er is niets dat je aan die persoon herinnert en toch denk je aan hem.

Je denkt na over wat jullie twee zouden doen als jullie samen waren en de gedachte dat hij aan je denkt is ook erg spannend. En wat nog erger is, is dat je erover nadenkt om hem als eerste te bellen als er iets goeds met je gebeurt, wat een duidelijke rode vlag is dat je huwelijk in de problemen zit.

In je hoofd wordt de romantische relatie die je met je echtgenoot hebt onbelangrijk. Je begint zelfs over je leven met deze andere persoon te dagdromen.

Wat je kunt doen als je een ongelukkig huwelijk heb en verliefd op iemand anders bent

Nu je beseft dat je in een ongelukkig huwelijk zit, zijn er een paar dingen die je met betrekking tot je situatie kunt doen. Het voor de hand liggende antwoord zou zijn om ofwel getrouwd  te blijven en te proberen om dingen te redden of een scheiding aan te vragen, maar er is meer aan de hand.

Dus, als je wens is om getrouwd te blijven met je huidige partner...

1. Wees er zeker van dat je je hart hebt gevolgd

9 Tekenen Dat Je Een ongelukkig Huwelijk Hebt en Op Iemand Anders Verliefd Bent

Je moet er absoluut zeker van zijn dat het redden van je huwelijk iets is wat je uit de grond van je hart wilt. Je kunt je beslissing niet om de paar maanden in twijfel trekken, omdat je scepticisme de dingen nog erger maakt dan ze eigenlijk zijn.

Als je kinderen hebt, dan vraag je je waarschijnlijk af hoe een scheiding hen zou beïnvloeden of wat anderen zouden denken als ze erachter kwamen dat je de scheiding aan hebt gevraagd. Dit zijn geldige vragen die je jezelf moet stellen voordat je een definitieve beslissing neemt.

Laat je echter niet te zwaar door de meningen van andere mensen beïnvloeden. Dit is jouw leven en jij beslist wat je ermee gaat doen. Het is beter om je hart te volgen dan sommige sociale normen of angsten die je hebt.

Ja, het uitmaken met iemand die veel voor je betekent zal je geestelijke gezondheid beïnvloeden, maar vertel me eens, zou je liever in een liefdeloos huwelijk vastzitten?

2. Verwijder de andere persoon uit de situatie

Nu je besloten hebt om te blijven en je huwelijk te redden, moet je de andere persoon uit de situatie verwijderen. Verbreek alle banden die je met hen hebt en distantieer jezelf.

De ergste fout die je kunt maken is om vrienden met hem te blijven. Het punt is, je had een emotionele affaire met deze persoon (zo niet meer), dus je plicht is om hem voorgoed uit je leven te schoppen.

Als dat onmogelijk is, omdat hij je collega is, dan moet je de hoeveelheid tijd die je met hem doorbrengt beperken. Pas de geen contact regel toe en focus op de persoon die altijd verliefd op je is geweest – je echtgenoot!

3. Vertel je echtgenoot de waarheid!

9 Tekenen Dat Je Een ongelukkig Huwelijk Hebt en Op Iemand Anders Verliefd Bent

Voor deze stap moet je veel moed verzamelen. Je moet volkomen eerlijk zijn tegen je echtgenoot! Dit is iets dat moet worden gedaan als je ooit een gezond huwelijk wil hebben.

Je moet hem vertellen hoe je je voelt, maar tegelijkertijd om een tweede kans vragen. Je kunt relatietherapie voorstellen als je denkt dat jullie niet zelf kunnen herstellen.

Wat je ook doet, verberg de waarheid niet voor je echtgenoot en denk niet alleen aan korte termijn doelen. Je wilt dat je partner je weer vertrouwt, toch?

Als je in plaats daarvan je huwelijk wilt beëindigen dan...

1. Stop met het idealiseren van je nieuwe relatie

Nu is het tijd om over deze nieuwe persoon in je leven na te denken als je je huwelijk wilt beëindigen. Het eerste wat je moet doen is stoppen met hem te idealiseren. Ga in plaats daarvan, terug naar de realiteit en denk na over wat voor soort van een relatie die je met hem wil hebben.

Elk begin is rozengeur en maneschijn. Je denkt misschien dat alles goed gaat, maar vroeg of laat zullen dingen veranderen. Jullie zullen elkaar zat worden en er zullen momenten zijn dat de ander je zal irriteren.

De wittebroodsweken fase zal uiteindelijk eindigen en dat is wanneer je relatie echt getest zal worden.

2. Vraag om een scheiding

9 Tekenen Dat Je Een ongelukkig Huwelijk Hebt en Op Iemand Anders Verliefd Bent

Bij de beslissing om dingen te beëindigen met je echtgenoot, is het moeilijkste deel om volledig eerlijk tegen hem te zijn. Zelfs als je geen emoties meer over hebt, is het nog steeds moeilijk om hem in de ogen te kijken en te zeggen dat je wilt scheiden.

Er zal veel gehuild worden, dus bereid je voor op de gevolgen. Ga niet in veel detail over waarom dingen een plotselinge wending hebben genomen, maar wees eerlijk en vertel hem dat je gevoelens voor iemand anders hebt.

Als je een gezonde communicatie met je echtgenoot hebt, dan kun je hem vragen om de schuld niet bij de andere persoon te leggen. Beken gewoon dat je je hart moet volgen.

Je partner zal eerst boos en teleurgesteld zijn … maar na een tijdje zal hij je beslissing begrijpen. Je verspilt zijn tijd en de jouwe als je besluit om in plaats daarvan in een liefdeloos huwelijk te blijven.

3. Wees er zeker van dat je een toekomst met deze nieuwe persoon op kunt bouwen

Als je een ongelukkig huwelijk hebt en verliefd op iemand anders bent, dan denk je waarschijnlijk dat je een nieuwe relatie begint op het moment dat je een scheiding aanvraagt. Maar dat is misschien helemaal niet waar.

Heb je overwogen dat alles misschien gewoon een verliefdheid was en geen echte liefde? Denk je echt dat jullie een toekomst hebben nu je vrijgezel bent? Misschien voelde je je ontevreden in je huwelijk en gebruikte je deze persoon als een excuus om er onderuit te komen?

Er zijn talloze vragen die je jezelf moet stellen voordat je in een nieuwe romance springt. Ik zeg niet dat deze speciale iemand niet je ware liefde is, maar wees voorzichtig om dezelfde fout niet twee keer te herhalen.

PinFlight Image