Skip to Content

7 Manieren Hoe Je Een Relatie Beïnvloedt Als Je Een Hoogsensitieve Vrouw Bent

7 Manieren Hoe Je Een Relatie Beïnvloedt Als Je Een Hoogsensitieve Vrouw Bent

Relaties vallen te vaak uit elkaar en huwelijken storten simpelweg in, omdat jij en je partner niet begrijpen hoe het is om een hoogsensitief persoon te zijn.

Hij, als hij geen HSP is, zal je op je emoties beoordelen en dan begint het allemaal in het niets te verdwijnen.

Daarom is het erg belangrijk om als HSP met je partner over je wensen en behoeften te communiceren en simpelweg alles te bespreken wat er in je relatie kan gebeuren.

Een hoogsensitieve vrouw zijn, heeft op veel manieren invloed op je relatie waarvan jij en je partner gewoon op de hoogte moeten zijn.

1. Jij neemt de schuld op je

7 Manieren Waarop Een Hoogsensitieve Vrouw Je Relatie Beïnvloedt

Het maakt echt niet uit of je die dag wel of geen ruzie met je partner hebt gehad, maar om de een of andere reden is hij boos en denk je dat het jouw schuld is.

Zelfs als het iets was dat op het werk is gebeurd, kun je niet anders dan de schuld op jezelf nemen… En als hij iets verkeerds heeft gedaan, begin je jezelf de schuld te geven.

Zelfs als je weet dat je zijn geschreeuw en zijn harde woorden niet verdient, dan heb je nog steeds het gevoel dat het jouw schuld is dat hij zo boos is.

2. Je weet alles

HSP zijn betekent dat je alles onthoudt, omdat het op een dag nuttig kan zijn.

Je kent elk detail over zijn jeugd dat hij je heeft verteld, ook al was het maar één keer en je vindt alles belangrijk. Hij denkt misschien dat het eng is, maar dat is het niet. Het is gewoon een teken dat het je iets kan schelen.

3. Je bent te vergevingsgezind

7 Manieren Waarop Een Hoogsensitieve Vrouw Je Relatie Beïnvloedt

Je hebt de neiging om erg vergevingsgezind te zijn en om anderen te geven, maar je zult jezelf zelden voor een fout vergeven die je hebt gemaakt.

Je kijkt ook naar je partner en je denkt aan al die keren dat je iets hebt gedaan dat hem van streek had gemaakt en zonder het te beseffen, word je depressief omdat je er gewoon niet overheen kunt komen – terwijl je hem alles vergeeft wat hij je heeft aangedaan.

4. Je sluit je af als het moeilijk wordt

Het is niet dat je de dingen niet wilt bespreken. Het maakt je alleen bang om naar je partner te kijken, omdat je dan gaat huilen en je niets uit je mond kunt krijgen.

Daarom sluit je je gewoon af en ga je weg totdat je je weer beter voelt.

Het heeft invloed op je relatie, omdat je partner soms dingen meteen wil bespreken, maar jij tijd nodig hebt om jezelf in onder controle te krijgen voordat je hem aankijkt.

5. Je laat hem misbruik van je maken

7 Manieren Waarop Een Hoogsensitieve Vrouw Je Relatie Beïnvloedt

Het lijkt alsof je hem een plezier doet en dat hij gewoon om dingen vraagt die hij echt van je nodig heeft, maar moet je echt alles voor hem doen?

Je kent gewoon niet de magie van ‘nee’ zeggen tegen je partner. Dat is waarom hij misbruik van je maakt, omdat hij dat kan.

Elke keer dat je er zelfs maar aan denkt om ‘nee’ te zeggen, voel je je schuldig en slecht omdat je hem niet hebt geholpen en ga je rennen om het te doen. Je voelt je meestal uitgeput en gebroken.

6. Je bent bang voor intimiteit, maar je hunkert ernaar

Je bent bang om te dicht bij iemand te komen, want die kan je pijn doen. Je hebt genoeg mensen in je leven gehad die je in kleine stukjes hebben gebroken en ze hebben nog nooit geprobeerd om je te helpen genezen.

Je bent bang voor intimiteit en het is niet zo gek als we rekening houden met wat je in je leven hebt meegemaakt. Het enige probleem hier is dat je naar intimiteit hunkert, ook al ben je er bang voor.

Je partner is in de war. Je wordt boos als hij geen genegenheid toont, maar je rent ook weg als hij het wel laat zien. Neem een besluit over wat je wil.

7. Het is moeilijk om beslissingen te nemen

7 Manieren Waarop Een Hoogsensitieve Vrouw Je Relatie Beïnvloedt

In een relatie moet je soms de overhand nemen en een beslissing nemen. Maar omdat je een hoogsensitief persoon bent, schrik je van die beslissingen en weet je niet hoe je ermee om moet gaan.

Je bent gewoon bang dat je partner de manier waarop je denkt niet leuk zal vinden of dat hij je idee zal haten. Ontspan – de wereld zal niet vergaan als jij een beslissing neemt. En zelfs als hij het niet leuk vindt, wat dan nog?

PinFlight Image