Skip to Content

Lees Dit Als Je Hem Blijft Vergeven Maar Hij Niet Verandert

Lees Dit Als Je Hem Blijft Vergeven Maar Hij Niet Verandert

Het is weer zover, je herhaalt hetzelfde scenario en hoopt dat er iets zal veranderen. Je hoopt dat hij zich zal gaan realiseren hoeveel je waard bent en dat hij je beter zal gaan behandelen.

Kijk goed naar jezelf en wees eerlijk tegen jezelf—hij zal nooit veranderen. 

Hij wil niet veranderen. Hij denkt al dat hij geweldig is en de dagen dat hij zijn eigen acties niet meer kan goedpraten, geeft hij jou de schuld van zijn gedrag.

Hij geeft jou de schuld van alles omdat dat makkelijker is dan toe te geven dat hij fout zit. Het is eenvoudiger om in de slachtofferrol te krijgen dan zijn daden onder ogen te zien.

Het is namelijk moeilijker om te erkennen dat hij ook mankementen heeft en om aan zichzelf te werken.  

Tuurlijk zijn er dagen dat hij zweert dat hij zal veranderen. Normaal gesproken zijn dit de dagen dat hij bang is dat hij zijn macht over jou voor altijd kwijt zal raken.

Maar zodra je hem vergeeft, zodra hij het gevoel krijgt dat hij weer voor zijn leugens begint te vallen, zal hij weer de oude worden. Hij zal je weer geregeld kwetsen zolang jij dit blijft pikken.

Hij zal je weer respectloos gaan behandelen. Hij zal je weer niet terug gaan appen, hij zal geen tijd voor je vrijmaken en je niet de emotionele steun geven die je zo hard nodig hebt.

Het is met hem altijd hetzelfde liedje. Hetzelfde scenario zal zich blijven herhalen tot je besluit dat je er schoon genoeg van hebt.

Verzin geen smoesjes meer voor hem. Niets kan de tranen die over je wangen zijn gerold goedpraten. Niets kan het gebrek aan liefde en gesprek goedmaken.

Ik weet dat het hartverscheurend is dat hoeveel je ook van hem houdt en hoe vaak je ook probeert om het te laten slagen, het nooit genoeg is geweest.

Maar wees vooral niet kwaad op jezelf. Het is niet jouw schuld. Je had het niet op een betere manier kunnen aanpakken of dingen anders kunnen verwoorden om het eindresultaat te veranderen; je bent gewoon voor de verkeerde gevallen.

Het is tijd om je ogen te openen en je dit te realiseren. Je verdient een beter leven dan dit. Je verdient het geluk dat hij je maar niet kon geven.

Je verdient het om bemind te worden door iemand die weet hoe hij van iemand moet houden.

Hij is niet diegene. Hij houdt alleen van zichzelf. Hij heeft slechts aandacht voor zijn eigen behoeftes, zijn eigenbelang is het enige wat telt.

Hij is alleen maar geïnteresseerd in dingen die hij je af kan nemen omdat hij zelf niets te bieden heeft.

Open je ogen en zie in hoe je leven eruit zou kunnen zien zonder hem. Je zou jezelf eindelijk kunnen verlossen van die emotionele achtbaan die je telkens misselijk maakt. Je zou eindelijk die innerlijke rust kunnen vinden die hij je ontnomen heeft. 

Wat je met hem hebt of hebt gehad, hoe je het ook ziet, is niet jouw liefdesverhaal. Het is slechts een slecht hoofdstuk geweest die je mee moest moeten om sterker te worden.

Zodat je kon breken en genezen en je dezelfde fout nooit meer zou maken. 

Hij is niet de ware voor jou, hij is gewoon iemand die je moest leren hoe de liefde nooit hoort te voelen, waar je nooit genoegen mee zou moeten nemen.

Geef aan jezelf toe dat als je voor hem kiest, je genoegen neemt met hem. Je neemt genoegen met iemand die komt en gaat en die stukjes van jou met zich meeneemt.

Je neemt genoegen met weinig inzet en weinig liefde. Je neemt genoegen met een leven zonder vreugde.

Doe jezelf niet tekort. Wees niet bang om alleen te zijn. Single zijn kan een zegen op zich zijn als je het op de juiste manier bekijkt.

Aan de andere kant zal het je alleen maar kapotmaken als je bij een belabberde partner blijft, je hem steeds blijft vergeven terwijl hij dit niet meer verdient en je gelooft in een verandering die nooit zal plaatsvinden.

Bevrijd jezelf uit zijn toxische klauwen. Vergeef hem niet langer en vraag jezelf daarentegen om vergiffenis, want je bent bij hem gebleven ondanks dat je diep vanbinnen wist dat je eigenlijk moest vertrekken.

Laat hem los en pak jezelf stevig vast. Hou volledig van jezelf. Wees de vrouw die de moed heeft om op eigen benen te staan en die haar eigenlijk geluk kan maken.

Related: Hoe Het Is Om Een Man Te Vergeven Die Niet Eens Spijt Had

Je kan dit, je kunt het alleen aan, hij staat je alleen maar in de weg.

Lees Dit Als Je Hem Blijft Vergeven Maar Hij Niet Verandert