Skip to Content

7 Manieren Waarop Je Je Leven Verpest Zonder Het Te Weten

7 Manieren Waarop Je Je Leven Verpest Zonder Het Te Weten

We proberen onszelf voortdurend te verbeteren en een zinvol leven te leiden. We moeten een heleboel herinneringen maken, zodat we er op een dag met onze kleinkinderen over kunnen praten. Maar is het mogelijk dat je op de een of andere manier je leven verpest zonder het te weten?

Er zijn een paar dingen die je zowel bewust als onbewust doet, die een grote invloed op je gewenste uitkomst hebben. Ze hebben zelfs een grote invloed op je dagelijkse leven. Probeer je een slechte gewoonte te creëren om je leven te verpesten? Hier zijn de dingen die je doet die je daarbij helpen.

7 manieren waarop je je leven verpest zonder het te weten

1. Je zegt constant nee

Je zegt constant nee tegen nieuwe dingen en je wilt echt geen nieuwe hobby beginnen. In je comfortzone zitten is meer dan genoeg voor je. Nou, nieuwsflits – dat is hoe je onbewust je leven verpest.

Ik zeg niet dat je geen grenzen moet stellen met mensen en dat je de dingen moet doen waar je je echt niet comfortabel bij voelt. Maar wandelen met je vrienden, hoewel je het nog nooit eerder hebt gedaan, of kiezen om een roadtrip te doen tijdens een saai weekend thuis, is iets waar je ja tegen kunt zeggen.

Als je oud wordt en je haar grijs wordt, dan zul je geen spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan. Ik verzeker je dat je spijt krijgt van de dingen die je niet hebt gedaan. Dus neem wat (berekende) risico’s, geef jezelf het gevoel dat je leeft en creëer een leven dat de moeite waard is om te onthouden.

2. Je wacht op mensen om je er bij te betrekken

Als je constant wacht tot mensen je ergens bij betrekken, dan kom je niet ver in het leven. Er is geen reden voor je om op een feestje te staan wachten of een stel snobs je laten deelnemen aan hun gesprek als ze je duidelijk niet in de buurt willen hebben.

Wanneer je deze dingen of iets dergelijks doet, dan daalt je eigenwaarde. Wil je slecht over jezelf denken, in plaats van dingen in eigen handen te nemen? Ga je gang, maar dat is hoe je voortdurend je leven verpest.

Als je jezelf niet zichtbaar maakt, dan zal niemand je ooit zien. Vergeet dat niet.

3. Je vermindert je potentieel

Jij bent de enige die weet hoeveel potentie je hebt. Maar je vermindert het enorm omdat je niet naar dingen reikt. Je denkt constant dat je iets niet kunt, of dat je het niet verdient dat je dromen werkelijkheid worden.

Hierdoor groei je niet als persoon en neem je genoegen met het minimum dat je krijgt. Je moet nooit je waarde in gevaar brengen. Streef naar succes en denk aan het onmogelijke. Geloof dat je het kunt, en je bent al op de helft. Dan zullen al die grote dingen binnen handbereik zijn.

4. Je creëert banden uit onzekerheid

Vanwege je lagere zelfrespect heb je een behoorlijke hoeveelheid onzekerheden die je door het leven volgen. Daarom creëer je ongezonde banden en giftige relaties met mensen. Je bent bang om alleen te zijn, dus je zou iedereen accepteren die maar een beetje aardig voor je is.

Op deze manier zit je alleen in een oneindige lus van geweld en manipulatie vast. Je hart zal meerdere keren gebroken worden, vooral door die mensen waar je het meest om geeft. Waarom? Omdat je in de eerste plaats geen gezonde relatie met jezelf hebt.

Als je eenmaal leert hoe je op jezelf kunt zijn zonder de drang te voelen om iemand aan je zijde te hebben, dan weet je dat je op de goede weg bent.

5. Je bent een perfectionist

Sommige mensen zien perfectionisme misschien als hun waarde, een positief persoonlijkheidskenmerk dat ze hebben. In zekere zin hebben ze gelijk. Maar als je een perfectionist bent, dan beperk je jezelf en nee, niets is perfect, dat kan het ook niet zijn, dus stop met naar perfectie te streven.

Je zult een uitnodiging voor een spontane reis weigeren, simpelweg omdat het niet grondig gepland is, of je zult niet eerder je huis verlaten totdat het perfect schoon is. Het is niet overdreven, je bent op weg naar een burn-out, dus je kunt beter een beetje vertragen.

Laten we eerlijk zijn, je bent nooit 100% klaar voor een examen, en je zult nooit in staat zijn om de perfecte jurk voor een speciale gelegenheid te vinden. Er ontbreekt altijd wel iets, maar je moet er gewoon aan wennen. Omarm je leven zoals het tot je komt, met gebreken en alles. Je zult er geen spijt van krijgen.

6. Je zoekt geen hulp

Een ander ding dat je doet, en waarmee je langzaam je leven verpest zonder het te weten, is niet op zoek te gaan naar hulp. Ik weet dat het niet makkelijk is om erom te vragen, en dat zal het ook nooit worden. Je bent sterk en onafhankelijk, maar er zijn dingen die je gewoon niet alleen kunt doen.

Echte vrienden zullen ervoor zorgen dat je je veilig genoeg voelt, zodat je ze kunt vertrouwen. Je zult het in je eigen tempo en onder jouw voorwaarden doen. Dat is helemaal goed en ze zullen het begrijpen. Accepteer gewoon het feit dat iemand je soms moet helpen.

Er zullen momenten zijn waarop de mensen die het dichtst bij je staan zullen merken dat je hulp nodig hebt. Laat hen er voor je zijn.

7. Je neemt geen verantwoordelijkheid

Tot slot neem je geen verantwoordelijkheid voor alle hierboven genoemde dingen. Je houdt jezelf niet verantwoordelijk voor persoonlijke mislukkingen, maar je geeft jezelf niet eens de eer om iets goeds te doen. Het is geen grotere macht, jij bent degene die controle over je leven heeft.

Als je niet accepteert dat al je acties (of hun afwezigheid) de reden zijn voor alles wat er met je gebeurt, dan zal je leven gewoon wegglippen. Word wakker en stop met het verpesten van je leven. Maak er het beste van en geniet van elke seconde.

Wees niet bang om te falen, want dat betekent alleen dat je het probeert. Wees onhandig, dom en gek. Je zult heel erg gewaardeerd en geliefd worden zoals je bent. Je hoeft jezelf niet volledig te veranderen, maar de beste versie van jezelf te worden. Dat is het enige wat ik je vraag te doen. Groei als een persoon en bloei, lieverd!