Skip to Content

8 Kleine Gewoonten Van Mensen Die In Een Gelukkige Lange-Afstandsrelatie Zitten

8 Kleine Gewoonten Van Mensen Die In Een Gelukkige Lange-Afstandsrelatie Zitten

In een gelukkige lange-afstandsrelatie zitten is geen gemakkelijke taak, dus ik buig voor iedereen die een gezonde relatie kan onderhouden. Natuurlijk hebben lange-afstandsrelaties, net als ‘gewone’ relaties, ook grenzen en zijn ze op goede communicatie tussen partners gebaseerd.

Er zijn echter een aantal dingen die koppels in een lange-afstandsrelatie anders doen. Ik kan niet wachten om ze met je te delen.

Dus, wat zijn die kleine gewoonten van mensen die in een gelukkige lange-afstandsrelatie zitten? Hoe houden ze het in stand? Het is tijd dat je daar achter komt. Daar gaan we!

8 gewoonten van mensen die in een gelukkige lange-afstandsrelatie zitten

1. Ze hebben regelmatig date-avonden

Koppels in gelukkige lange-afstandsrelaties hebben regelmatig date-avonden. Ik heb het niet over de oceaan overvliegen om samen te eten, maar dat zou ook kunnen werken mits je een miljonair bent. Hoe dan ook, regelmatige date-avonden betekenen dat ze van tevoren een datum plannen en het voorbereiden.

Ze kunnen zich op verschillende continenten en duizenden kilometers afstand bevinden. Dankzij technologie kun je namelijk altijd videogesprekken met iemand voeren. Dat is wat ze gebruiken als ze een maaltijd willen delen, samen een film willen kijken of gewoon naar een tv-show willen kijken waarin ze allebei geïnteresseerd zijn.

Denk aan online wedstrijden of studiesessies, of boekclubbesprekingen met degene van wie je houdt. Je kunt ook op een virtuele vakantie gaan en samen een heleboel interessante bestemmingen verkennen. Klinkt cool, toch?

2. Ze schrijven liefdesbrieven

Ja dat lees je goed. Het schrijven van liefdesbrieven is niet uit de mode, en ze doen het af en toe. Ik stuur er meestal een naar mijn vriend als ik hem spontaan wil verrassen, of als ik gewoon mijn waardering voor hem wil tonen als hij niet zo’n geweldige week heeft.

De slakkenpost leeft dankzij hen nog steeds en het wachten op de reactie bevat een vleugje romantiek. De verwachting is zoet, want je weet dat je een deel van je speciale iemand in die brief krijgt. Je kunt op deze manier zelfs foto’s en schetsen delen en hun dag nog meer opfleuren.

3. Ze sturen verrassingsgeschenken

Verrassingsgeschenken, bloemen, taarten, maaltijden, noem maar op. Koppels in gelukkige lange-afstandsrelaties verrassen hun partners soms. Online winkelen heeft letterlijk zo veel deuren geopend, zodat je een shirt voor hem kunt kiezen en voor zijn verjaardag op kunt sturen.

Je kunt ook goede vrienden van hem vragen om je te helpen iets voor hem te organiseren, zoals een speurtocht, of een rondje aan de bar betalen alsof jij er ook bij bent. Dit zal de ander gewoon laten zien hoeveel je om hen geeft. Of, soms is een van hen een verrassingsgeschenk.

4. Ze geven regelmatig updates over hun vrienden en familie

Naast het praten over hun eigen leven en hoe de dingen zich ontwikkelen, geven koppels in een gelukkige lange-afstandsrelatie regelmatig updates over hun vrienden en familieleden. Als je met iemand uitgaat, wil je meer weten over waar ze vandaan komen en wie hun naaste mensen zijn.

Op deze manier ontdekken ze elkaars cultuur en gewoonten. Ze begrijpen elkaar en hun relatie dan beter, omdat ze zo kunnen zien waar hun partners eigenlijk vandaan komen en wat hen het meest beïnvloedt.

5. Ze gebruiken technologie om hun band te versterken

Er zijn dankzij technologie tegenwoordig veel dingen die je kunt doen. Sommige van deze koppels delen bijvoorbeeld Pinterest-accounts, of ze gebruiken apps om hun relaties te volgen. Ze spelen quizzen en beantwoorden persoonlijke vragen over zichzelf en hun relaties.

Een beetje tijd besteden aan het maken van hun eigen afspeellijst is niets vreemds voor hen en ze zullen het graag doen. Ze maken bucketlists, delen recepten en koken samen. Misschien houden sommige van de koppels in gelukkige lange-afstandsrelaties een dagboek bij dat hen helpt hun diepste angsten en hoop met elkaar te delen.

6. Ze doen dingen op hun eigen manier en ondersteunen elkaar in het vervullen van hun individuele doelen

Voor hen allemaal is het echt belangrijk dat ze de individuen blijven die ze zijn en niet verslaafd raken aan hun telefoons. Ze houden ervan om met hun partners te praten, dat is onvermijdelijk. Ze weten ook dat ze tot de dag dat ze elkaar weer zien een leven te leven hebben.

Mensen die zich in gelukkige lange-afstandsrelaties bevinden, brengen ook wat qualitytime door met hun vrienden en familie en zij zorgen voor hun eigen welzijn. Ze hebben hobby’s en ze zullen nieuwe activiteiten ondernemen waar hun partner van houdt, zodat ze wat meer contact kunnen maken.

Het vieren van kleine overwinningen (en de grote, natuurlijk) is uiterst belangrijk om elke relatie te behouden, dus het geldt ook voor deze.

7. Ze hebben een relatie bucketlist

Wie zegt dat bucketlists beperkingen hebben? Koppels die een gelukkige lange-afstandsrelatie hebben, hebben hun eigen to-do-lijsten voor relaties. Daarin schrijven ze hun droombestemmingen, concerten waar ze naartoe willen en dingen die ze samen willen leren.

Uiteindelijk zullen ze ze allemaal doorstrepen en het grootste deel van hun tijd samen gebruiken totdat het eindspel in zicht komt. In feite is de einddatum wat hen door dit alles heen helpt en een van de redenen waarom ze alle scheidingspijn verdragen.

8. Ze hebben kleine herinneringen aan elkaar

Dit moet mijn favoriete ding zijn – koppels in een gelukkige lange-afstandsrelatie hebben een kleine herinnering aan hun partner. Het kan een teddybeer zijn, een hoodie, bijpassende sieraden, een tatoeage, of een fles van hun parfum, noem maar op.

Dit alles helpt hen om door die slapeloze nachten en moeilijke tijden te komen wanneer de afstand iets meer pijn doet dan normaal. Het helpt je eigenlijk om te onthouden dat er in deze waanzin iemand van jou is die niet kan wachten om je in een stevige knuffel te pakken. Dat tovert een glimlach op je gezicht en je kunt het weer iets langer volhouden.