Skip to Content

8 Tekenen Dat Je Niet Echt Verliefd Bent, Je Bent Genoegen Met Iets Aan Het Nemen

8 Tekenen Dat Je Niet Echt Verliefd Bent, Je Bent Genoegen Met Iets Aan Het Nemen

Genoegen met iets nemen is voor ons allemaal die in stukken zijn gebroken een gewoonte geworden. We nemen genoegen met relaties die niet goed voor ons zijn.

Of we kiezen iemand met potentieel van wie we halfslachtig houden, of we nemen genoegen met iets dat slecht voor ons is of dat niet werkt, maar we zijn bang om alleen te zijn.

Ik weet het omdat ik bijna een keer genoegen met iemand heb genomen. Ik kwam net uit een relatie met iemand die erg giftig was en ik had gewoon iemand nodig die goed voor me zou zijn.

Iemand die veilig was. Iemand die me nooit pijn zou doen zoals mijn ex had gedaan. Ik ben om de verkeerde redenen een relatie aangegaan, maar ik wist op dat moment niet beter.

En tot op de dag van vandaag dank ik God dat ik de moed heb gevonden om de dingen af te breken. Ik denk dat ik mezelf de pijn heb bespaard van een leven lang met iemand doorbrengen die niet echt was.

Hij was goed, fatsoenlijk, eerlijk en liefdevol, alles waar een meisje op kon hopen, maar de trieste waarheid is dat ik nooit van hem heb gehouden en ik genoegen met iemand aan het nemen was.

8 Tekenen Dat Je Niet Echt Verliefd Bent, Je Bent Genoegen Met Iets Aan Het Nemen

De waarheid is dat je liefde nodig hebt, je hebt het nodig zoals je lucht nodig hebt zodat de relatie kan ademen.

Je hebt het nodig om jezelf eraan te herinneren waarom je nog steeds bij hem bent als hij op je zenuwen werkt en wanneer de dingen verre van leuk zijn. Je moet het gevoel hebben dat je bij iemand hoort als iemand je knuffelt.

Je hebt die blije glimlach nodig omdat je naast hem wakker bent geworden. Je hebt het nodig zodat de relatie kan bestaan en standhouden. Genoegen nemen mag nooit een optie zijn.

Ik zie zoveel vrouwen om me heen genoegen nemen met halve liefde en giftige relaties omdat ze zichzelf onderschatten door te denken dat ze niet beter kunnen krijgen.

Ik zie ook stellen die trouwen en een gezin stichten, gewoon omdat het tijd is, want ze zijn al heel lang samen. En het lijkt erop dat door genoegen te nemen, veel mensen de liefde opgeven.

Wat ik me ook realiseerde, is dat ze zich misschien niet bewust zijn dat ze genoegen aan het nemen zijn, zoals ik in het verleden heb gedaan. Ik geloofde oprecht dat ik verliefd was, ook al was ik er verre van.

Daarom helpen deze signalen je om je relatie te heroverwegen en te kijken of je genoegen met iemand neemt:

1. Je bent bang dat je iets beters misloopt

8 Tekenen Dat Je Niet Echt Verliefd Bent, Je Bent Genoegen Met Iets Aan Het Nemen

Met andere woorden, diep van binnen ben je bang dat je liefde misloopt.

Dus je blijft je afvragen hoe het leven eruit zou zien als je iemand zou vinden voor wie je diepere gevoelens zou kunnen hebben of iemand die je beter zou behandelen, die je waarde zou zien.

Als je blijft nadenken over hoe het leven eruit zou zien zonder die persoon aan je zijde als je naar een betere relatie blijft verlangen, en naar iets meer dan je al hebt, dan zit je in de verkeerde relatie.

2. Je probeert te hard om je liefde te bewijzen

Je gaat onbewust op zoek naar de redenen waarom je een relatie met hem hebt.

Dus je voelt de behoefte om jezelf voor hem, de mensen om je heen en uiteindelijk voor jezelf te rechtvaardigen.

Je begint de redenen op te sommen waarom jullie samen zijn, waarom hij geweldig is en waarom je van hem houdt, terwijl liefde in werkelijkheid geen reden nodig heeft – het bestaat gewoon.

Je voelt het en je hebt niet de behoefte om het aan iemand anders te rechtvaardigen.

3. Je bent bij hem omdat hij veilig voelt

8 Tekenen Dat Je Niet Echt Verliefd Bent, Je Bent Genoegen Met Iets Aan Het Nemen

Dat was wat er in mijn geval gebeurde, en ik weet dat er veel vrouwen zijn die het kunnen bevestigen.

Wanneer je herstellende bent van een relatie die je emotioneel leeg heeft gemaakt, die je geest in de war bracht en dat helemaal verkeerd voor je was, zorg er dan voor dat je nieuwe vriend niets is zoals je ex en dat dat je enige criterium wordt.

Maar alleen omdat iemand goed en eerlijk is en van je houdt, wil dat nog niet zeggen dat je ook van hem kunt houden.

Door in dit soort relatie te blijven, kwets je onbedoeld jullie allebei. Je ontneemt jullie allebei een kans op ware liefde.

4. Je doet je best om hem te veranderen

Maar dat zal nooit gebeuren. Een persoon verandert alleen als hij besluit dat hij moet veranderen.

Of je partner nu bepaalde gewoonten heeft die je dwars zitten of zijn gedrag jegens jou is niet acceptabel, maar je blijft hopen dat je liefde hem zal veranderen, je houdt jezelf dan gewoon voor de gek en je verspilt je tijd.

Als je je partner niet kunt accepteren voor wie hij is, dan zou je om te beginnen niet bij hem moeten zijn.

Onthoud dat jij ook niet perfect bent en dat hij ook met jouw gebreken te maken heeft, dus geef hem wat speling met de zijne.

Als je je in het ergste soort situatie bevindt, is dat bij iemand blijven die je op wat voor manier dan ook mishandelt, bedriegt of misbruikt.

Zie de waarheid onder ogen dat je genoegen neemt met minder dan je verdient en dat hij nooit zal veranderen.

5. Je bent jaloers op andere stellen in je omgeving

8 Tekenen Dat Je Niet Echt Verliefd Bent, Je Bent Genoegen Met Iets Aan Het Nemen

Ze lijken allemaal iets te hebben dat je mist. Je kunt niet anders dan jaloers zijn op de liefde die elke keer als je ze samen ziet duidelijk zichtbaar is.

Je zou je niet zo moeten voelen, je zou meer dan tevreden moeten zijn met waar je bent met je partner, dat je geen behoefte zou voelen om jezelf met anderen te vergelijken.

Als je jezelf constant met andere stellen vergelijkt en de dingen wenst die je niet hebt, dan ben je niet verliefd, je bent genoegen aan het nemen.

6. Je bent niet eens een beetje enthousiast om hem te zien

Je brengt het liefst tijd alleen door of met je vrienden. Je mist een gevoel van overweldigende vreugde wanneer je een date hebt geregeld of wanneer je gewoon iets met hem gaat doen.

Al met al voel je niet veel als je tijd met hem doorbrengt en dat is een van de belangrijkste tekenen dat je genoegen neemt.

7. Alles is in orde, niets is geweldig

8 Tekenen Dat Je Niet Echt Verliefd Bent, Je Bent Genoegen Met Iets Aan Het Nemen

Als het gaat om intieme momenten die jij en je partner delen, dan kun je nergens over klagen, maar je bent nooit helemaal tevreden.

Je mist gewoon die vonk die je naar elkaar toe trekt.

Je hebt eerder passie ervaren, maar het heeft je veel gekost, dus je denkt dat je zonder kunt leven, maar leven zonder passie is niet echt leven.

Zonder passie zal geen enkele vorm van intimiteit werken – kusjes zullen halfslachtig zijn, knuffels zullen te los zijn en je hebt gewoon het gevoel dat er iets belangrijks ontbreekt.

8. Je denkt of praat niet over de toekomst

Elke keer dat het onderwerp van je relatie naar een hoger niveau tillen, verhuizen of trouwen ter sprake komt, krijg je meteen uitslag en vermijd je het onderwerp volledig.

De waarheid is dat je je niet kunt voorstellen je leven met de persoon naast je door te brengen.

Misschien gaat alles goed tussen jullie twee, misschien zijn jullie al heel lang samen, maar dat kleine stemmetje in je waarschuwt je dat hij niet iemand is met wie je voor altijd als de jouwe zou moeten doorbrengen.

PinFlight Image