Skip to Content

8 X Waarom Een Man Stopt Met Je Achterna Zitten

8 X Waarom Een Man Stopt Met Je Achterna Zitten

Eerlijk gezegd, het is een van de ergste gevoelens ooit. Er is een man die je echt leuk vindt en jullie tweeën zijn net begonnen met uitgaan. Je sms’t elkaar elke dag, hebt spannende gesprekken en je hebt ook een paar geweldige dates gehad. Alles gaat goed, hij kan niet stoppen met je achterna zitten!

Hij stuurt bloemen naar je werkplek, kookt voor je en probeert elke dag een nieuwe verrassing te maken. Hij zorgt ervoor dat je je speciaal en gelukkig voelt, en het leven is eindelijk mooi. Dan stopt hij ineens met je achterna zitten. Alles verandert en je hebt geen idee waarom.

Telkens wanneer je hem belt, is hij bezig of heeft hij al andere plannen gemaakt. Hij stopt met sms’en, en nu lijkt het alsof je hem achterna zit. Maar waarom? Waarom is hij veranderd? En waarom eindigde zo’n perfect begin zo?

Mannen doen vaak onvoorspelbare dingen, maar als ze je na een tijdje niet meer achtervolgen, zijn er nog steeds enkele veelvoorkomende redenen waarom. Maar maak je geen zorgen, ik zal alles wat ik weet met je delen. Kijk dus eens naar deze 8 verklaringen.

1. Hij denkt niet dat jullie goed bij elkaar passen

Net zoals je alles over je potentiële nieuwe partner analyseert, is het zeer waarschijnlijk dat hij hetzelfde doet. Vooral als hij op zoek is naar een langdurige relatie.

En soms, ook al denk je dat alles perfect gaat, voelt hij niet hetzelfde. Misschien zit hem iets dwars en denkt hij gewoon niet dat jullie samen goed zouden functioneren. Dus besloot hij te verdwijnen voordat het te serieus werd.

Hij had het natuurlijk moeten uitleggen en je hoeft jezelf niet de schuld te geven dat je niets hebt opgemerkt. Hij was duidelijk niet de ware voor je, dus wees niet ontmoedigd!

2. Hij stopt met je achterna zitten omdat hij denkt dat je geen interesse hebt

Vrouwen zijn gewoon geweldig als het gaat om het oppikken van signalen. Daarom is het voor ons heel gemakkelijk om op te merken wanneer iemand ons leuk vindt, ons mee uit wil vragen of meer aandacht aan ons besteedt dan andere mensen in de buurt.

Nou, mannen zijn niet zo bekwaam als wij. Dus soms, ook al heb je het gevoel dat je een heleboel ‘hey, ik vind je leuk’-signalen naar hem hebt geslingerd, zal hij ze nog steeds niet kunnen opmerken.

Als er echter een kleine verandering in je gedrag is, zal hij het opmerken en denken dat je niet meer geïnteresseerd bent. En als een man zich zo voelt, is de kans groot dat hij het gewoon opgeeft omdat hij niet nog meer gekwetst wil worden.

3. Hij is bang om zich vast te leggen

Ik weet zeker dat deze al in je opkwam. De hele wereld heeft het over mannen die bang zijn voor toewijding, dus het is onmogelijk om niet ook aan deze optie te denken. Ze zijn overal, in onze favoriete boeken, films, tv-shows, tijdschriften en mogelijk ook in levens.

Ja, het is zeer waarschijnlijk dat je zojuist de man bent tegengekomen die ofwel erg gekwetst wordt door zijn ex en nu bang is voor liefde, of het is gewoon iemand die nog nooit met iemand is geweest en toewijding beangstigt hem.

4. Hij stopt met je achterna zitten omdat hij vindt dat je te beschikbaar bent

Het is waar. Mannen houden van een goede uitdaging. Het geeft ze het gevoel dat de prijs meer waard is als ze ervoor moeten vechten. Nou ja, niet letterlijk vechten, maar je best doen om te krijgen wat ze willen.

Dus wat gebeurt er als je te beschikbaar bent? De uitdaging wordt gemakkelijk. Het is alsof ze gewoon het eerste niveau moeten halen en ze dan hun prijs krijgen. Maar dat is voor hen niet zo interessant als het spelen van minimaal 5 levels.

Denk na over je gedrag en probeer erachter te komen of je altijd voor hem beschikbaar was. Zo ja, dan is het waarschijnlijk een reden waarom hij plotseling niet meer achter je aan zit.

5. Je bent te aardig

Ook al kan een man je beste vriend zijn, je grootste fan, je steun en alles waar je ooit van hebt gedroomd, hij kan ook iemand zijn waarvan je wenste dat je hem nooit had ontmoet. En een man die zegt dat je te aardig bent en niet meer achter je aan zit, is precies degene die je had moeten vermijden.

Er zijn twee opties als het om hem gaat. Ten eerste zou hij kunnen denken dat je te aardig bent en dat je hem altijd elke fout die hij maakt zal vergeven. Dus hij stopt gewoon met moeite doen.

Of ten tweede kan hij denken dat leuke meisjes niet interessant zijn en zal hij een vrouw als jij in de steek laten om een ‘leuk’ meisje te zoeken.

6. Hij stopt met je achterna zitten omdat hij vindt dat je te beschikbaar bent

Er is niets waar mannen meer bang voor zijn dan iemands rebound te zijn. Als je net een relatie hebt beëindigd en je hebt je ex een paar keer genoemd, is de kans groot dat je nieuwe man denkt dat je hem gebruikt om over je vorige relatie heen te komen.

En als dat gevoel in zijn hoofd blijft hangen, zal hij waarschijnlijk vertrekken zodat hij niet gekwetst wordt. Als hij je leuk vindt, wil hij dat jij hem ook leuk vindt. En zelfs als je hem dat bewijst, kunnen zijn angsten nog steeds de overhand krijgen.

7. Hij date al met iemand anders

Helaas raakt de wereld steeds meer in de war, dus misschien ben je iemand tegengekomen die eigenlijk niet de aardigste persoon is. En als ik dat zeg, bedoel ik dat hij misschien al met iemand anders uitgaat.

Hij wilde wat plezier en hij dacht dat jij degene zou zijn om dat te bieden. Je was echter op zoek naar een gezonde en succesvolle langdurige relatie, dus verdween hij! Nou, het is zijn verlies!

8. Hij stopt met je achterna zitten omdat hij geen interesse meer heeft

En tot slot kan het zijn dat hij gewoon zijn interesse verloor. Het ging allemaal goed, maar om de een of andere mysterieuze reden heeft hij geen interesse meer. Het kan zijn dat hij zich realiseerde dat hij niet echt geïnteresseerd is om nu met iemand te daten, of dat hij iets aan jou niet leuk vond.

Maar daar hoef je je geen zorgen over te maken. Het is gewoon een bewijs dat je moet blijven zoeken, want die man was absoluut niet je soulmate.

Je soulmate is nog steeds op zoek naar je, dus het spel is nog niet afgelopen. Het begint eigenlijk pas. Succes meid, en vergeet niet in jezelf te geloven!