Skip to Content

7 Mannen Onthullen Waarom Ze Een Situationship Boven Een Vaste Relatie Kiezen

7 Mannen Onthullen Waarom Ze Een Situationship Boven Een Vaste Relatie Kiezen

Heb je je ooit afgevraagd waarom mannen een situationship boven een vaste relatie kiezen? Ik in ieder geval wel. Daarom heb ik wat tijd genomen en heb ik zelf wat onderzoek gedaan.

Ik weet dat het veel moeite kost om toegewijd te zijn aan iemand, vooral als je jong bent en je alle mogelijkheden wilt verkennen. De ene dag wil hij misschien met een feestbeest uitgaan en de volgende dag gaat hij helemaal voor die kleine nerd die hij in de lokale bibliotheek heeft gezien.

Het is voor veel jongens moeilijk om consistent te zijn en soms kiezen ze er liever voor om ergens ertussenin te zitten dan om officieel te definiëren wat ze met je hebben. Dat is natuurlijk verwarrend en dus ben je hier om weer een artikel over die afschuwelijke situationships te lezen.

Waarom kiezen mannen voor een situationship?

Mannen, mannen, mannen – de wortel van elk probleem dat we hebben. (Ik geloof dat dit is wat ze ook over ons zeggen, maar hé, je snapt wat ik bedoel.)

Omdat ik nog niet zo lang geleden een bijna relatie had (het was leuk, wat kan ik zeggen), was ik nieuwsgierig naar alle redenen waarom mannen ervoor kiezen om er in één te blijven zitten. Dit is wat ze me hebben verteld.

1. “Ik heb alle voordelen van het vriendje zijn en geen verplichtingen!”

7 Mannen Onthullen Waarom Ze Een Situationship Boven Een Vaste Relatie Kiezen

Situationships zijn het beste soort relaties, als we ze zo mogen noemen. Ze is een maatje, handlanger, en een schouder om op te leunen. Ik heb alle voordelen van een vriendje zijn, maar zonder de verplichtingen! Ik weet dat ik op haar kan rekenen, en dat is omgekeerd ook zo.

We hebben het gesprek gehad, maar we vinden het op deze manier allebei prettig, dus we gaan onze relatiestatus niet op korte termijn veranderen.”

Owen, 26

2. “Er is geen druk om op dates te gaan.”

“Ik vind het heerlijk om in een situationship te zitten, omdat ik alles kan doen wat ik wil. Er is geen druk om op dates te gaan. Als ik zin heb om met een meisje iet te gaan doen, dan bel ik haar. Als ik er geen zin in heb, dan boeit dat niemand iets.

Ik hoef ook niet aan al die belangrijke datums te denken en uren te besteden aan het kopen van een cadeau dat ze misschien toch niet leuk vindt.”

Thomas, 33

3. “Ik houd mijn opties open. Je weet maar nooit wie er voorbij kan komen.”

7 Mannen Onthullen Waarom Ze Een Situationship Boven Een Vaste Relatie Kiezen

“Het is eigenlijk een heel eenvoudig antwoord. Ik wil mijn opties open houden. Je weet nooit wie er om de hoek staat te wachten. Ik wil me niet aan één meisje binden, omdat ik misschien iemand ontmoet die ik leuker vind.

Begrijp me niet verkeerd, het is niet dat ik dit meisje niet leuk vind waar ik nu mee omga, maar er zijn een aantal dingen die ik niet wil dat mijn vriendin doet. Ik bedoel even serieus, verwacht ze dat ik de hele dag ga winkelen?! Dat kan ik niet.”

Eric, 24

4. “Het is gewoon makkelijker en veel leuker!”

“Nou, eigenlijk heb ik er nooit echt over nagedacht. Ik denk dat ik het leuk vind om in een situationship te zitten, omdat het gewoon makkelijker en veel leuker is! Met verschillende vrouwen uitgaan en flirten wanneer ik maar wil. Klinkt voor mij perfect.

Ik hoef er niet over na te denken of ik mijn vriendin aan het bedriegen ben – omdat ik er geen heb.”

Richard, 32

5. “Ik denk dat ik nog steeds niet klaar ben voor een serieuze relatie.”

7 Mannen Onthullen Waarom Ze Een Situationship Boven Een Vaste Relatie Kiezen

“Eerlijk, ik weet het niet. Ik denk dat ik nog niet klaar ben voor een serieuze relatie. Soms ben ik niet eens zeker over het meisje, of ik haar wel leuk vind, weet je. Dan hou ik het graag casual. We gaan uit en ik kan met haar omgaan en haar leren kennen.

Maar dan doet ze iets dat ik niet aantrekkelijk vind, en meh… Dan stop ik gewoon met proberen. Misschien heb ik nog steeds niet degene gevonden die het waard is om achteraan te zitten.”

Zach, 29

6. “Het geeft me een goed gevoel.”

“Huh, ik dacht dat je me iets serieus zou vragen. Dat is een fluitje van een cent. Het geeft me een goed gevoel. Het stimuleert mijn ego om te weten dat ik een meisje aan mijn zijde kan hebben en ik het niet eens probeer. Stel je voor wat er zou gebeuren als ik me anders zou gaan gedragen.

Ik ga gewoon met de stroom mee en zoek dingen uit terwijl ze gebeuren. Het meisje waar ik nu mee in een situationship zit, ze is echt cool. Ze laat me mezelf zijn en ik hoef niet te doen alsof ik iets ben wat ik niet ben.”

Jesse, 31

7. “Ik wil echt mijn vrijheid niet verliezen.”

7 Mannen Onthullen Waarom Ze Een Situationship Boven Een Vaste Relatie Kiezen

“Oh, ik weet hoe relaties zijn. Vrouwen vertellen je dat ze je niet willen veranderen, maar op het moment dat je je aan één verbindt – bam! Begint ze je te vertellen wat je wel en niet moet doen.

Klagen dat je je vrienden te veel ziet, of je bekritiseren omdat je de hele nacht videogames speelt. Ik wil echt niet het risico lopen om mijn vrijheid te verliezen.”

Lucas, 22

Alsjeblieft dames, de mannen hebben gesproken. Situatieships zijn iets dat hen vreugde brengt en hen geen stress geeft. Ze hoeven zich geen zorgen te maken over al die dingen waar een vriendje op zou moeten letten. Je zult eraan moeten wennen om ze van tijd tot tijd aan je zijde te hebben.

Als je het type meisje bent dat ook graag in een situationship zit, ga je gang. Verken je mogelijkheden en verlicht een beetje stress. Je bent een vrouw, je kunt doen wat je wilt!

Het kiezen van dit soort relaties (als we het zo kunnen noemen, zoals James zei) kan bevrijdend zijn, maar het kan ook lastig worden als een van jullie gevoelens krijgt. Wees vanaf het begin duidelijk over wat je wilt, zodat je liefdesverdriet en andere ‘complicaties’ die romantische relaties kunnen veroorzaken, kunt voorkomen.

PinFlight Image