Skip to Content

5 x Dating Advies Voor Hopeloze Romantici Die Hun Hart Iets Te Vaak Hebben Gebroken

5 x Dating Advies Voor Hopeloze Romantici Die Hun Hart Iets Te Vaak Hebben Gebroken

Er zitten voor mensen goede kanten aan om hopeloze romantici te zijn. Je kijkt vanuit een ander perspectief naar de wereld en hoopt dat het universum je met je zielsverwant verbindt. Het voelt goed om er zeker van te zijn dat er zeker iemand is die je dromen uit zal laten komen.

Ja, het is geweldig om in alles op het beste te hopen. Dat kan echter de reden zijn waarom je je hart te vaak hebt gebroken. Het laat je normen stellen die te hoog zijn voor de realiteit, en je wordt teleurgesteld en gekwetst.

5 Adviezen voor hopeloze romantici

Hier zal ik je 5 adviezen geven. Het is voor personen die enorme hopeloze romantici waren, en personen die er nog steeds een zijn, maar die nu weten waar ze een grens moeten trekken.

1) Stop met het focussen op romantische boeken en films

5 x Dating Advies Voor Hopeloze Romantici Die Hun Hart Iets Te Vaak Hebben Gebroken

Al sinds we kinderen waren werden we door tal van romantische boeken en films omringd. Zelfs door muziekvideo’s! Van Titanic en High School Musical tot Pride and Prejudice en Anna Karenina, we waren altijd in liefdesverhalen verstrikt. Of we het nu wel of niet leuk vonden.

En het kwam met gemak onze gedachten binnen. Sommigen deden ons beseffen wat de dingen zijn die we in relaties nooit willen ervaren. Maar sommige zorgden ervoor dat we over het ontmoeten van een prins op het witte paard gingen dromen, en er op een mooi wit paard vandoor gaan. Helaas, werkt het niet op die manier.

Verlies nog niet de hoop. Het kan er dichtbij in de buurt komen als je je zielsverwant ontmoet. Maar je moet je bewust zijn van het feit dat boeken, films, cartoons of gedichten fictie zijn. Iets dat je kan helpen om van tijd tot tijd weg te komen van de realiteit. Maar het is zeker niet iets waar iedereen zich te veel op moet concentreren.

De dingen die we zien en lezen zijn gemaakt om ons geïnteresseerd te maken. En de beste manier om dat te doen is om ons ergens in te laten geloven. En ze proberen ons te laten geloven dat een perfecte wereld en relaties bestaan terwijl het in werkelijkheid niet echt mogelijk is.

Het is goed om die fictie te gebruiken om een idee te krijgen van wat we wel en niet leuk vinden. Maar verder moeten we het niet laten gaan.

2) Begrijp dat niets perfect kan zijn

Door alle fictie, waar we verliefd op worden, stellen we meestal een aantal normen die te hoog zijn. Als je het soort persoon bent die specifiek op zoek is naar de perfecte partner. Dan spijt het me, maar je zult waarschijnlijk in je eentje oud worden.

Ik zeg dit niet om je bang te maken, ik zeg dit om je te helpen een andere negatieve kant te zien van hopeloze romantici te zijn. Niemand in deze wereld is perfect. En verrassing, verrassing, jij ook niet. Dus verwacht niet dat je een partner vindt die dat wel zal zijn, want je zult er nooit een vinden.

Wat je kunt vinden, is de persoon die perfect bij je past. Maar je moet je er nog steeds van bewust zijn dat er enkele problemen, meningsverschillen en kleine problemen in je relatie zullen zijn. Want zo werkt het in het echte leven. Niets kan perfect zijn, maar het kan er dichtbij in de buurt komen. Dus waarom neem je daar geen genoegen mee?

3) Zoek niet overal naar signalen

5 x Dating Advies Voor Hopeloze Romantici Die Hun Hart Iets Te Vaak Hebben Gebroken

Ik weet dat je waarschijnlijk overal om je heen naar signalen zoekt, maar dat is niet waar je je aandacht op moet richten. Concentreer je in plaats daarvan op het ontmoeten van nieuwe mensen, het starten van nieuwe hobby’s en het doen van de dingen die je leuk vindt. Zo heb je een grotere kans om een geschikte partner te vinden.

Er zijn tegenwoordig veel TikTok trends, en een groot aantal van hen gaan over signalen. Er is een filter dat je willekeurige getallen laat zien en als je het raadt, betekent het blijkbaar iets. Nee, dat doet het niet. Het is gewoon toeval.

Alleen omdat je iets op TikTok zag die zei dat je je soulmate deze dinsdag zult ontmoeten als je hun video leuk vindt en opslaat, betekent dit niet dat het echt zal gebeuren. Ze knoeien met je geest, omdat je overal op zoek bent naar signalen.

Maar de waarheid is dat ware liefde onverwacht zal komen. En er zullen waarschijnlijk geen signalen zijn om je er voor te waarschuwen. Ontspan en forceer niets.

4) Verwacht niet dat je partner op je fictieve personages lijkt

We hebben het al over films en boeken gehad, en deze is nauw met hen verwant. Wanneer we verliefd worden op een bepaald fictief personage, dan hebben we de neiging om er in het echte leven naar te zoeken. Maar dat zal je niet helpen om een goede partner te vinden. Het kan ons zelfs tegenhouden om er een te vinden.

Fictieve personages en echte mensen kunnen niet hetzelfde zijn. Er zijn een aantal kwaliteiten die we misschien van onze partners willen delen met onze favoriete personages, maar verder moet het niet gaan.

Als we films kijken of boeken lezen over ware liefde, dan wordt het meestal heel onrealistisch weergegeven. En dat is wat ons tot hen aantrekt. Maar het probleem komt als we dat in de echte wereld gaan verwachten.

Ze portretteren het meestal dat ze in slow motion naar elkaar toe rennen of een personage dat monsters bestrijdt om de ander te helpen redden. We kunnen ze zelfs sneller zien rennen dan de taxi om een rampzalige date te redden of dat ze elke dag 100 rozen naar je adres sturen (die je ze nooit hebt gegeven).

Dat klinkt allemaal leuk, maar alleen fictieve personages kunnen zich zo gedragen.

5) Wees je ervan bewust dat niet elke relatie werkt

5 x Dating Advies Voor Hopeloze Romantici Die Hun Hart Iets Te Vaak Hebben Gebroken

Ik heb je al verteld over hoe hopeloze romantici altijd op het beste hopen. Dat is niet slecht, maar het is slecht voor hun gezondheid als ze onrealistische verwachtingen hebben. Want dat is het recept voor hoe je een hopeloze romanticus kunt zijn die gemakkelijk een gebroken hart krijgt.

Voordat je een relatie aangaat, moet je je ervan bewust zijn dat niet elke relatie werkt. Soms denk je dat je de juiste partner hebt gevonden, maar na een tijdje zullen jullie beseffen dat het niet goed gaat.

Het kan eng zijn om het toe te geven, maar heeft ook zijn voordelen. Waarom? Het geeft je namelijk de kans om op zoek te gaan naar een partner die daadwerkelijk ‘de ware’ zal zijn.

Vergeet niet, het is niet slecht om over het hebben van een perfect liefdesverhaal te dromen. Ik heb je al verteld dat het mogelijk is om dicht bij perfectie te komen als je je zielsverwant ontmoet. Probeer deze 5 adviezen in gedachten te houden en je bent klaar om te gaan.

Ik geloof in je!

PinFlight Image