Blijf niet in een relatie met iemand die onderstaande dingen ooit tegen je zegt.
1. “Je bent hysterisch.”
Wanneer je een relatie hebt zou je vrij moeten kunnen uiten wat je van iets vindt.
Zelfs als dat niet relevant is, of het je van streek maakt, het is belangrijk dat je de kans krijgt om je bezorgdheid te delen met je partner en wat gerustgesteld te worden.
Maar toxische partners kunnen er niet mee omgaan als je overstuur bent en in plaats van dat ze het accepteren en het proberen te fiksen, zullen ze jou en al je “problemen” de schuld geven.
Je bent niet hysterisch als je overstuur bent nadat ze iets doms hebben gedaan; zoals dat meisje bij wie je je ongemakkelijk voelt appberichten sturen.
Je bent ook niet hysterisch wanneer je boos wordt omdat hij totaal geen begrip toont voor jouw gevoelens in die situatie, zeker wanneer je er rustig over probeert te praten.
2. “Je gevoelens slaan nergens op.”
Sommige partners zullen dit niet openlijk zeggen, en in plaats daarvan zullen ze zinnen gebruiken als, “je zou je er niet zo druk om moeten maken” of “het doet er niet echt toe”.
Maar het doet er wel toe en je hebt het recht om je er rot over te voelen.
Kijk, door je gevoelens weg te nemen, probeert hij zijn schuld uit te wissen en zodoende kan hij een klootzak blijven en er niet bij stilstaan hoe zijn acties invloed hebben op jou.
Het voornaamste dat toxische partners willen is alles onder controle hebben en ermee wegkomen wanneer ze je slecht behandelen door te zeggen dat je je niet zo hoort te voelen.
Dit neemt bij hen het schuldgevoel weg.
Maar niemand kan boos op jou worden als je dingen op een bepaalde manier voelt; niemand kan je gevoelens van je afpakken.
3. “Dat heb ik niet gezegd.”
Toxische partners houden hun slachtoffers voor de gek. Ze zeggen iets tijdens een ruzie of wanneer ze ergens onderuit proberen te komen en zullen dit weer proberen terug te nemen als je ze erop wijst.
En ze zullen beweren dat ze dat nooit hebben gezegd, je hebt het gewoon verkeerd verstaan. Je hebt blijkbaar niet goed geluisterd.
En het komt in deze situatie weer neer op de touwtjes in handen willen hebben. Tenzij je een gesprek of ruzie opneemt is het hun woord tegen het jouwe en zullen ze blijven volhouden dat je geen gelijk hebt.
Je zult aan jezelf gaan twijfelen, je zult je gaan afvragen of de ander dat echt niet heeft gezegd.
Het is weer een andere manier om te zorgen dat jij je fundering kwijtraakt tijdens een ruzie, want je bent zo druk aan het uitzoeken of ze gelijk hebben. Als zij beweren dat ze het niet hebben gezegd, heb je geen poot om op te staan.
4. “Ik kan ook niets goed doen.”
Als de ander slachtoffer gaat spelen zal jij hem zielig vinden, je wilt dan niet meer ruziemaken.
Je zult je realiseren dat je onredelijk was en je verontschuldigen dat je een ruzie uit probeerde te lokken.
Normaal gesproken als de toxische partner zich in het nauw gedreven voelt als ze weten dat ze verkeerd bezig zijn geweest, zullen ze op je gevoel inspelen.
Ze hebben nou eenmaal weinig vrienden in de buurt wonen, dus daarom zijn ze wat leuks gaan doen met hun ex.
Dat ze met hun collega tot 3 uur ’s nachts hebben gepraat maakt ze vriendelijk, en ze hebben dit niet aan je verteld omdat ze een aardig iemand zijn.
Waarom wil je niet dat je vriend een aardig iemand is? Ze hebben gewoon hobby’s en interesses buiten de deur gezocht zodat jij je niet verstikt voelt in onze relatie. Waarom besef je je dat niet?
5. “Je vertrouwt mij nooit.”
Ach, ze hebben je maar een keer bedrogen. Ach, je hebt maar een paar keer appberichten gericht aan andere meisjes gevonden, maar sindsdien hebben ze zich voorbeeldig gedragen.
Ze zijn je trouw gebleven, dus waarom geloof je ze niet als ze zich verdacht gedragen?
Het is gewoon om iemand moeilijk weer te vertrouwen wanneer ze continu dat vertrouwen hebben geschonden.
En dat hun verwachting dat je ze meteen weer vertrouwt is oneerlijk. Het herstellen van vertrouwen neemt veel tijd in beslag.
Maar door jou te beschuldigen van de moeilijkheiden die je ervaart wat betreft het vertrouwen van anderen (wat door hen is aangericht) betekent dat het vooral over jou gaat en jou problemen en onzekerheden in plaats van over hun onkunde een goede partner te zijn.
Opeens gaat de ruzie over jouw gebrek aan vertrouwen, jouw onzekerheden, je twijfels en niet over wat zij hebben uitgevreten.
6. “Maar jij hebt dit en dit gedaan.”
Ze hebben misschien Facebook-berichten lopen sturen aan die meid die je niet mag, maar vorig jaar kreeg jij een appbericht van je ex of je hebt misschien een leugentje om bestwil verteld over iets dat waarschijnlijk helemaal geen negatieve impact op je relatie had gehad.
Jij hebt ook fouten gemaakt, dus het maakt niet uit dat ze tegen je hebben gelogen over die avond dat ze out waren met de jongens of wie steeds naar hem belde laat in de nacht.
Het gaat om anderen de schuld geven. Er wordt niets opgelost omdat ze teveel bezig zijn met punten scoren, zelfs als het erop aankomt dat ze situaties moeten verzinnen.
7. “Je bent de meest paniekerige persoon met wie ik ooit een relatie heb gehad.
Lieve mannen zullen je nooit vergelijken met hun exen. Zeker niet als ze dat negatief zou zijn.
Zeker niet tijdens een ruzie. Zeker niet over iets waar je al heel lang zorgen over maakt.
Als ze besluiten je te vertellen dat je de meest paniekerige of paranoïde persoon bent met wie ze ooit een relatie hebben gehad, verlaat die persoon dan.
Als iemand echt van je houdt, zullen ze je ophemelen en je steunen. Ze houden van je, ook van je paniekerige momenten en onzekerheden.
8. “Ik heb niet gelogen; ik heb het verteld toen je het me vroeg.”
Er is een gigantisch verschil tussen ervoor kiezen om iets vrijwillig vertellen en wanneer iemand het uit je moet trekken.
Ach, uiteindelijk hebben ze het wel verteld, maar het telt niet als je het meerdere keren moest vragen.
Hoewel, als je boos wordt kunnen ze beweren ‘ik heb het wel gezegd’, en ze begrijpen niet dat omdat ze het niet meteen openlijk tegen je hebben gezegd, ze het eigenlijk verborgen wilden houden.
Liegen is de waarheid achterhouden en ervoor kiezen om je iets expres niet te vertellen tot je het bijna uit ze slaat is zeker liegen. Sorry.
9. “Ik ga naar bed.”
Ik ken niemand in mijn omgeving die na een ruzie graag gaat slapen. Maar als een gozer zich kan wegdraaien in bed als jij aan het huilen bent, of boos bent, dan geeft hij geen reet om jou.
Het is weer een manier voor hem om de baas te spelen in deze situatie, hij laat jou piekeren en piekeren zodat jij wakker ligt de hele nacht en dan verwacht hij ook nog eens dat je gewoon verder gaat alsof er niks is gebeurd, en er niks is opgelost.
Het maakt niet uit hoe lang het duurt, als hij om jou geeft dan zou hij willen dat je wel gewoon goed zou slapen en je geruststellen en koesteren door het uit te praten.
10. “Ik wil niet een relatie hebben met iemand die ____.”
Een liefdevolle relatie bestaat niet uit ultimatums. Het maakt niet uit hoe fel een ruzie wordt, hij zou het niet moeten laten uitmonden in een dreigement dat als je niet verandert hij het uit zal maken.
Het is zijn manier om jou te doen geloven dat alles wat fout is aan de relatie aan jou te wijten is en dat jij de enige bent die haar gedrag moet veranderen.
De kans is dat hij zijn eigen tekortkomingen probeert te projecteren op jou, omdat het te moeilijk voor hem is zelf in de spiegel te kijken. Als hij je een ultimatum geeft, ga dan zelf weg.