Skip to Content

Ik Wil Je Niet Daten Als Ik Je Moet Leren Om Een Goede Partner Te Zijn

Ik Wil Je Niet Daten Als Ik Je Moet Leren Om Een Goede Partner Te Zijn

Ik ben geen leraar – niet op het werk en ook niet privé. Je hebt misschien niet veel ervaring als liefdespartner, maar ik zal je ook geen cijfer geven op basis van daarvan. 

Maar als je niet kunt leren om een goede partner te zijn, zal ik mijn tijd niet verknoeien door die taak op me te nemen. 

ALS JE VAN IEMAND HOUDT, BEHANDEL JE HEN GEWOON GOED. 

Dat hoor je gewoon te doen. Je hoeft geen ervaring te hebben met relaties om te weten hoe je goed voor iemand kunt zijn.

Als je echt van me houdt, zul je instinctief weten hoe je voor me moet zorgen en hoe je kunt voorkomen dat je me kwetst.

We maken allemaal weleens fouten, maar je hoeft geen verleden met allemaal serieuze relaties te hebben om te weten hoe je me niet voor lief moet nemen.

ALS JE ME ECHT LEUK VINDT, MAAKT HET NIET UIT WAT JE VRIENDEN VAN ME VINDEN. 

Als ze echt van je houden zoals ik van je houd, dan zullen ze blij voor je zijn. Ik Wil geen smoezen moeten hoeven aanhoren over hoe je maten je uitdaagden of dat zij hun vriendinnen ook zo behandelen.

Hun relaties hebben niets te maken met onze relatie en als je dat niet kunt begrijpen, dan ben je te onvolwassen voor mij.

MOET IK NU ECHT VOOR JE UITSTIPPELEN WAT BEDROG IS?

Vraag me niet of seksueel getinte appjes sturen ook telt en probeer zoenen of een dronken onenightstand niet te classificeren alsof het geen bedrog is.

Of er nou emoties bij kwamen kijken of niet, het is nog steeds bedrog.

Als je niet graag zou willen dat ik dat met een andere man zou doen, doe het dan ook niet. Het is eigenlijk verdomd simpel.

VERTROUW OP JE VOORGEVOEL.

Als je denkt dat je iets verkeerds aan het doen bent, dan is dat waarschijnlijk ook zo, dus doet het niet. Je hebt een geweten, gebruik die dan ook.

Voer me geen smoezen nadat je het al hebt verknoeid.

Je zou goed van kwaad moeten kunnen onderscheiden. Dat zou ik je niet moeten hoeven leren. 

VERWACHT NIETS VAN MIJ DAT IK NIET VAN JOU HOEF TE VERWACHTEN. 

Wees niet hypocriet. Als ik iets niet mag doen, dan mag jij het ook niet. Je bent niet de baas over mij alleen omdat jij de man bent.

We zijn gelijkwaardig in deze relatie. Deze relatie is een samenwerkingsverband en zou dus eerlijk moeten zijn.

IK ZOU JE NIET MOETEN HOEVEN VRAGEN OM ALS PRIORITEIT GEZIEN TE WORDEN. 

Als ik belangrijk voor je ben, zou er geen twijfel moeten bestaan over of ik in jouw ogen een prioriteit ben. Als je van me houdt, zul je tijd vrijmaken om me te zien.

Als je om me geeft, zul je me vooropstellen. Als je deze relatie wilt behouden, zul je je best ervoor doen. Appeltje-eitje.

WANNEER JE ONGELIJK HEBT, ZEG DAN GEWOON DAT HET JE SPIJT.

Net als in alle andere platonische relaties die je hebt, verontschuldig je je wanneer je iemand hebt gekwetst – het is niet zo ingewikkeld. Ik zal je niet in het duister laten tasten.

Ik zal je laten weten wanneer ik gekwetst of boos ben, maar het is jouw taak om om mij te geven.

HET IS ECHT NIET ZO MOEILIJK – JE HOEFT ALLEEN MAAR WAT OM ME TE GEVEN.

Uiteindelijk is dat waar het eigenlijk op neerkomt – alleen maar om me geven. Als vriendin zou ik je nooit moeten hoeven vragen om echt om mij en deze relatie te geven.

Je kunt wel om alle andere dingen en mensen in je leven geven, maar niet om mij? Geen smoesjes. 

IK GA JE NIET KLAARSTOMEN VOOR EEN OF ANDERE MEID DIE NA MIJ KOMT. 

Als ik je zeg waar ik naar verlang, zal dat onze relatie niet veranderen.

Ik zou jou niet moeten hoeven leren hoe je om me moet geven en als ik dat wel doe, dan pas je die lesstof alleen maar toe op je relatie met een ander. Is dat echt eerlijk?

Ik Wil Je Niet Daten Als Ik Je Moet Leren Om Een Goede Partner Te Zijn