Als ik de woorden ‘voor altijd samen’ hoor, dan ga ik automatisch terug naar mijn jeugd, toen ik hartjes op de achterkant van mijn schriften tekende en de initialen van mij en mijn geliefde opschreef, met een plusteken ertussen.
In die tijd geloofde ik kinderachtig en naïef dat elke jongen die naar me glimlachte of gekscherend aan mijn staart trok mijn soulmate was. Mijn ‘voorbestemde’. Mijn ‘voor altijd samen’.
Tegenwoordig ben ik me er terdege van bewust dat de hele situatie veel gecompliceerder is. Als volwassen vrouw weet ik dat ware en blijvende liefde eerder een product is van hard werken, inspanning, toewijding en wilskracht dan een resultaat van een kans of het lot.
Tegenwoordig weet ik dat om ‘voor altijd samen’ te zijn met iemand, ik moeite moet doen, veel dingen moet opofferen en op veel gebieden compromissen moet sluiten.
Als je wilt weten hoe ‘voor altijd samen’ in relaties werkt, dan zijn hier 15 geheimen van blijvende liefde die je moet lezen.
15 geheimen hoe het ‘voor altijd samen’ in relaties werkt
1. Zorg ervoor dat jullie elkaar altijd naar elkaars dag vragen
“Schat, hoe was je dag?” kan echt een lange weg gaan. Het kan laten zien dat je om elkaar geeft, vooral als je ervoor zorgt dat je aandachtig en met oprechte interesse naar elkaars antwoorden luistert.
2. Zorg voor elkaar wanneer de andere persoon ziek is of pijn heeft
Dit kan betekenen dat je je andere plannen moet annuleren en wat citroenen en sinaasappels in de supermarkt moet gaan halen. Het kan betekenen dat je de favoriete soep van je partner maakt, zijn favoriete deken pakt, een lekker warm kopje thee bereidt en aan zijn zijde blijft totdat hij beter wordt.
3. Vertel elkaar over je individuele plannen
Als je van plan bent om iets na het werk te doen, of het nu gaat om een snel bezoekje aan je ouders of een paar drankjes met je collega’s, zorg er dan voor dat je partner weet waar je bent.
Je vindt het waarschijnlijk ook fijn om te weten waar je partner is, niet omdat je hem probeert te beheersen, of dat je hem niet vertrouwt dat hij trouw zal blijven, maar omdat je je zorgen maakt over zijn veiligheid.
4. Leer hoe je argumenten kunt hebben – niet elke ruzie betekent noodzakelijkerwijs dat je uit elkaar gaat
Als je denkt dat een blijvende relatie betekent dat je nooit ruzie maakt met je partner – dan haat ik het om het tegen je te zeggen, maar je hebt het vreselijk mis.
Conflicten zijn een normaal onderdeel van het dagelijks leven en daarom wordt er verwacht dat ze in relaties gebeuren. Het is altijd belangrijk dat jij en je partner ervoor zorgen dat jullie samen vechten tegen het probleem, en niet tegen elkaar.
5. Wil je het ‘voor altijd samen’ focus je dan op het opbouwen van een gezonde relatie
In een relatie hebben veel mensen de neiging om al hun aandacht op hun partner te richten.
“Hij is te koppig!” en “Ze is ontzettend jaloers!”,”Het enige wat hij doet is voetbal kijken!”, Of “Het enige wat ze doet is klagen!” Dit zijn enkele van de dingen die veel koppels over elkaar zeggen.
Hoe belangrijk het ook is om te weten wat we wel en niet leuk vinden, het is ook belangrijk om te weten hoe je je kunt concentreren op wat belangrijk is.
Als jij en je partner gefocust zijn op je relatie en het laten werken, dan kun je verder kijken dan elkaars persoonlijkheidskenmerken en aan het oplossen van giftige gedragspatronen werken.
6. Relaties vereisen hier en daar een offer
Natuurlijk, misschien hou je niet van het bezoeken van stand-up comedy shows. Maar je weet dat je partner dat wel leuk vindt. Dus je gaat toch gewoon om hem gelukkig te maken, omdat je weet dat hij hetzelfde voor jou doet.
Een van de geheimen van blijvende liefde is offers brengen en waar mogelijk compromissen sluiten.
7. Bespreek welke gebeurtenissen prioriteit hebben
Je hoeft niet alle evenementen als koppel bij te wonen. Je hoeft alleen maar te bepalen wat voor jullie twee belangrijk is. Misschien is het diner op kerstavond met je familie een must, maar de romcom marathonavond van je vriendin is dat zeker niet. Het is heel goed om apart naar bepaalde gebeurtenissen te gaan.
8. Het is niet nodig om dubbele dates te forceren als ze niet natuurlijk aanvoelen
Ik weet dat elke vriendinnengroep ervan droomt om partners te vinden die beste vrienden zullen worden. Soms zijn die fantasieën echter gewoon dat – fantasieën.
Alleen omdat je een sterke band hebt met je vriendinnen, betekent dit niet noodzakelijk dat jullie vriendjes dezelfde connectie moeten delen. Zolang ze elkaar respecteren, is dat het enige wat telt.
Waarom iets organiseren dat uiteindelijk geforceerd zal voelen en iedereen ongemakkelijk zal maken?
9. Zorg ervoor dat je een manier vindt om elkaar te laten weten dat je aan elkaar hebt gedacht
Dit manifesteert zich in kleine dingen. Hij koopt onderweg van zijn werk je favoriete bloemen en jij koopt zijn favoriete ijs terwijl je boodschappen doet. Of je stuurt elkaar memes op Instagram met een schattig berichtje, “Ha-ha, dit is zo jij!”
10. Soms moet je bepaalde uitnodigingen weigeren en gewoon de avond met elkaar doorbrengen
Als je wat plannen had, maar je merkt dat je partner zich down voelt of dat jullie twee een ruzie hadden die goed moet worden opgelost, dan is het soms het beste om thuis te blijven of een beetje te laat te komen en opnieuw contact te maken met je partner.
Onthoud: als je van plan bent om ‘voor altijd samen’ te zijn, dan moet je elkaars prioriteit zijn. Altijd.
11. Laat je daden “Ik hou van je” zeggen in plaats van je woorden
Het gemakkelijkste in de wereld is om die vier kleine woorden te zeggen: Ik hou van je. Maar het is tien keer moeilijker en het vereist meer moeite om ze met je daden te zeggen.
Jij en je partner moeten elkaar liefde tonen, het niet alleen verklaren met (soms) lege woorden.
12. Maak geen kwetsende grappen
Als je weet dat je partner ergens onzeker over is, maak er dan geen kwetsende grappen over. Dingen zeggen als, “Je bent zo dik/kaal/dun/lang…”, zelfs gekscherend, kan een relatie ernstig verslechteren. Het kan je emotioneel van je partner distantiëren zonder dat je het je realiseert.
Jij en je partner moeten elkaars cheerleader en nummer één fan zijn en zo stom verliefd op elkaars ‘gebreken’ zijn.
13. Prijs elkaar in het openbaar
Er is niets erger dan het horen van een vrouw die andere mensen vertelt hoe haar man lui/ondankbaar/onhandig/onambitieus is… of een man die zegt dat zijn vrouw gek/jaloers/vervelend/een slechte kok is…
Andere mensen hoeven de nare details over je relatie niet te kennen. Alle kritiek die je hebt, moet je voor de oren van je partner bewaren. En zeg in het openbaar alleen prijzenswaardige dingen.
14. Wil je het ‘voor altijd samen’ wees dan spontaan
Een blijvende relatie verlangt net zoveel naar spontaniteit als de wittebroodsweken. Dus als je voor altijd gelukkig verliefd wilt zijn, zorg er dan voor dat je allebei spontaan bent.
Maak chique dinerreserveringen, koop vliegtickets naar de bestemming waar je het voortdurend over hebt gehad of verras je partner in de slaapkamer met iets nieuws.
Door spontaan te zijn, zorg je ervoor dat je relatie leuker en blijvend is.
15. Leer elkaars liefdestalen als je het ‘voor altijd samen’ wil
En tot slot, als je voor altijd bij elkaar wilt blijven, dan moet je weten hoe je goed van elkaar kunt houden.
Het leren van elkaars liefdestalen kan zeer nuttig zijn. Dit betekent niet dat jullie liefdestalen op één lijn moeten komen. Het betekent alleen dat je moet weten hoe je partner geliefd wil worden.
Als je partner fysieke aanraking nodig heeft om te weten dat hij geliefd is, zorg er dan voor dat je vingers altijd met zijn haar spelen of verstrengeld zijn met het zijne.
En als je woorden van bevestiging nodig hebt, laat het je partner dan weten, zodat hij je je geliefd kan laten voelen.