Skip to Content

Als Je Gelukkig Wil Leven, Moet Je Giftig Gedrag Nooit Tolereren

Als Je Gelukkig Wil Leven, Moet Je Giftig Gedrag Nooit Tolereren

We zijn allemaal wel eens negatief, en zelfs in de beste relaties zijn er meningsverschillen. Relaties zijn niet alleen maar rozengeur en maneschijn, en er zijn veel hobbels en giftig gedrag op de weg naar geluk.

Er zullen moeilijke tijden en pijnlijke momenten zijn in je relatie.

Je moet echter het verschil kennen tussen normaal en toxisch gedrag. Hoewel er problemen zullen zijn in een relatie waaraan je kunt werken, mag giftig gedrag niet worden getolereerd.

Natuurlijk wil je vechten voor je liefde en moeite doen in de relatie als het niet goed gaat; relaties moeten tenslotte worden gekoesterd en onderhouden.

Maar vergeet niet dat er gedrag is dat niet gezond is en dat zelfs schadelijk kan zijn voor je geestelijke gezondheid. Verliefde vrouwen hebben vaak de neiging om gedrag dat gewoon giftig is te rechtvaardigen of over het hoofd te zien, en ze brengen zelfs hun welzijn in gevaar om giftig gedrag te tolereren.

Door dergelijk gedrag kun je gaan twijfelen aan je eigen logica en perceptie. Het kan je waardigheid wegnemen en je zelfvertrouwen ruïneren. Het kan alle zelfvertrouwen en geluk uit je zuigen.

Dus, als je niet wilt dat dit je overkomt en je een gelukkig, bevredigend leven wilt hebben, accepteer dan geen giftig gedrag.

1. Vermijd giftig gedrag en laat je door niemand beheersen

Als Je Gelukkig Wil Leven, Moet Je Giftig Gedrag Nooit Tolereren

Er zijn veel verschillende vormen van controle en ze zijn allemaal even giftig. Laat niemand zijn eigen ideeën en meningen aan je opdringen.

Je moet niemand toestaan ​​jou te verbieden om je eigen voorkeuren te uiten.

Als je partner wil dat je je gedraagt, praat of kleedt op een bepaalde manier die hij leuk vindt, is dat een teken van giftig gedrag.

Controle kan ook in de vorm zijn van gaslighting, wat even giftig is, of iemand kan zelfs proberen je te laten geloven dat je perceptie van de werkelijkheid verkeerd is, en dat is onaanvaardbaar.

Als iemand je probeert te beheersen, zorg er dan voor dat je duidelijk maakt dat je dat niet zult pikken. Zo’n relatie kan alleen maar je gevoel van eigenwaarde ruïneren en het kan je ook doen twijfelen aan alles wat je dacht te weten.

Sommige mensen zullen je volledig willen veranderen, zodat je je kleedt, gedraagt ​​en praat op de manier die het beste bij hen past.

Doe dat voor niemand. Je verdient het om geliefd en geaccepteerd te worden zoals je bent, en dat zal je ook zijn.

Laat niemand je proberen te beheersen. Het zal je doen vergeten wie je bent en je zult een nerveus persoon worden die niet op eigen kracht zal weten hoe hij zich moet gedragen.

2. Laat niemand je verbaal misbruiken

Als Je Gelukkig Wil Leven, Moet Je Giftig Gedrag Nooit Tolereren

Je zou kunnen denken dat het onschuldig is, maar schelden is giftig gedrag dat je nooit zou moeten tolereren.

Misschien heb je iets verkeerd gedaan, maar wat het ook is, het is geen excuus voor iemand om je verbaal te misbruiken.

Misschien heb je iets gezegd dat hen pijn deed of vergat je iets te doen wat ze je opdroegen te doen, of misschien ben je zelfs hun verjaardag helemaal vergeten.

Toch moet je weten dat dit geen excuus is voor verbaal misbruik. Laat niemand een kleine fout gebruiken om al je fouten uit het verleden op te sommen; dat is precies waar giftig gedrag om draait.

Degenen die echt van je houden, zullen nooit je gebreken of zwakheden benadrukken en ze zullen je er nooit om beoordelen.

In plaats daarvan zullen mensen die om je geven je helpen om de fouten die je hebt gemaakt op te lossen en je tekortkomingen te overwinnen. Ze zullen je nooit uitschelden alleen omdat je iets verkeerd hebt gedaan.

Laat niemand je behandelen alsof je niet goed genoeg bent. Je bent een geweldig persoon, en degenen die om je geven, zullen dat zien.

Degenen die dat niet verdienen, verdienen het in de eerste plaats niet om deel uit te maken van je leven.

3. Laat je niet beïnvloeden door de negativiteit van een ander

Als Je Gelukkig Wil Leven, Moet Je Giftig Gedrag Nooit Tolereren

Er zijn positieve mensen die geluk en vriendelijkheid brengen, waar ze ook gaan. Het enige wat ze achterlaten als ze weggaan, is het gevoel van vreugde. Je voelt je goed over jezelf nadat je met ze hebt gepraat.

Er zijn echter zeer negatieve mensen die alle energie uit de mensen om hen heen lijken te zuigen. Zulke mensen laten je uitgeput achter. Het enige wat je overhoudt zijn negatieve gedachten.

Zulke negatieve mensen kunnen alleen voorkomen dat je groeit en ze zullen je geestelijke gezondheid schaden. Je hebt zo’n negativiteit niet nodig in je leven.

Dat betekent echter niet dat je een vriend moet verlaten die problemen heeft. Veel mensen verwarren buitensporige negativiteit en giftig gedrag met iemand die simpelweg depressief is over iets.

Maar iemand die altijd negatief is en je geest alleen met negatieve gedachten voedt, is giftig. Het enige dat kan gebeuren, is dat je wordt beïnvloed door hun negativiteit.

Als je wilt dat je leven gelukkig is, omring jezelf dan met positieve mensen die altijd de positieve kant van het leven zien.

Te negatieve mensen zullen je alleen maar naar beneden halen en voorkomen dat je geniet van de mooie dingen in het leven.

4. Vermijd giftig gedrag en negeer mensen die geen mededogen hebben

Als Je Gelukkig Wil Leven, Moet Je Giftig Gedrag Nooit Tolereren

Je hebt mensen in je leven nodig die mededogen kunnen voelen. Het leven is al moeilijk genoeg zonder jezelf te omringen met mensen die niet in staat zijn empathie te voelen.

Zulke mensen zullen nooit kunnen begrijpen wat je doormaakt en natuurlijk zullen ze er niet voor je zijn als je ze nodig hebt, omdat ze geen medeleven voelen.

Ze zullen je nooit behandelen met het respect en de vriendelijkheid die je verdient. Je hebt vriendelijke mensen in je leven nodig die je respecteren en begrijpen.

Maak het leven niet moeilijker door jezelf te omringen met mensen die geen rekening houden met je behoeften en gevoelens, want zulke mensen zullen je nooit kunnen helpen wanneer je ze nodig hebt.

Omring jezelf dus met medelevende mensen die altijd zullen proberen te begrijpen wat je doormaakt; alleen dan heb je het gelukkige leven dat je wilt hebben.

5. Laat niemand je bedreigen

Als Je Gelukkig Wil Leven, Moet Je Giftig Gedrag Nooit Tolereren

Je weet hoe het voelt als je iemand een klein geheimpje vertelt, en ze vervolgens dreigen om het te onthullen. Zulke mensen zijn buitengewoon giftig, en je moet bij hen wegblijven.

Als iemand je bedreigt, zorg er dan voor dat je hem voorgoed uit je leven bant. Schop ze eruit en hang een bord op waarop staat dat bedreigingen niet welkom zijn.

Dit is erg giftig gedrag. Dus als iemand je geheimen ‘of anders’ dreigt te gebruiken, zorg er dan voor dat ze die kans nooit meer krijgen. Je hebt mensen nodig die je in vertrouwen kunt nemen.

Goede mensen zullen je geheimen nooit tegen je gebruiken, zelfs niet als je geen vrienden meer bent. Iets wat je in vertrouwen hebt gezegd, moet tussen jou en de persoon blijven aan wie je het hebt verteld.

Ze zouden je voldoende moeten respecteren om je geheimen te bewaren, wat er ook gebeurt. Maar niet iedereen is zo.

Je zult slechte mensen tegenkomen die dreigementen gebruiken om te krijgen wat ze willen. Laat ze nooit meer toe in je leven. Het kan tenslotte je geestelijke gezondheid schaden.

6. Laat niemand je tot zondebok maken

Als Je Gelukkig Wil Leven, Moet Je Giftig Gedrag Nooit Tolereren

Of we het nu leuk vinden of niet, sommige mensen zijn gewoon bedrieglijk, egoïstisch en manipulatief.

Ze zijn nooit bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor hun woorden of daden. Het maakt niet uit hoe vaak ze je pijn doen of fouten maken, ze bieden je nooit hun excuses aan.

Bovendien zullen ze een manier vinden om jou de schuld te geven. Jij wordt uiteindelijk degene die zich verantwoordelijk voelt voor wat er is gebeurd.

Zulke mensen zijn erg giftig en het is niet mogelijk om een ​​gelukkig leven te leiden als je ze erin hebt. Als ze toch hun weg naar je leven vinden, laat ze dan de deur zien.

Laat ze je niet tot zondebok maken en weiger om de schuld op je te nemen.

7. Vermijd giftig gedrag en laat je door niemand beoordelen

Als Je Gelukkig Wil Leven, Moet Je Giftig Gedrag Nooit Tolereren

Mensen die giftig zijn, zullen je beoordelen en je het gevoel geven dat je onder hen staat. Laat niemand tegen je praten alsof ze beter zijn dan jij. Het kan niet alleen je gevoel van eigenwaarde schaden, het is ook nog eens niet waar.

Zulke mensen moeten je beoordelen om een ​​beter gevoel over zichzelf te krijgen, en dat is triest. Natuurlijk moet je naar mensen luisteren als ze denken dat je iets verkeerd doet, maar laat ze je nooit beoordelen.

Ze hebben nooit een kilometer in jouw schoenen gelopen en ze weten niet wat je hebt meegemaakt. Zelfs als ze dat wel doen, begrijpen ze het niet. Ze kiezen er liever voor om je te beoordelen dan om te proberen je te begrijpen.

Je bent op je eigen pad naar geluk… en niemand heeft het recht om je te beoordelen voor de beslissingen die je op dat pad neemt, zelfs als het de verkeerde beslissingen zijn. Wie zijn zij om jou te beoordelen?

Nu je weet welk giftig gedrag je niet in je leven nodig hebt, moet je ervoor zorgen dat je zulke mensen eruit haalt.

Zelfs als je om die mensen geeft, onthoud dan dat je nooit een gelukkig leven zult hebben als je dergelijk giftig gedrag blijft verdragen.

Sterke vrouwen zijn liever alleen dan in het gezelschap van mensen met giftig gedrag. Je moet tenslotte genieten van je eigen gezelschap en voorzichtig zijn met wie je binnenlaat.

Iemand kan je leven gelukkiger maken, maar iemand anders kan het geluk uit je zuigen.

PinFlight Image