Skip to Content

5 STILLE Tekenen Dat Je Partner Wat Ruimte Wil

5 STILLE Tekenen Dat Je Partner Wat Ruimte Wil

Luister, ik weet dat je van je partner houdt en elk moment van je dag met hem wilt doorbrengen. Je moet echter een stap terug doen en de situatie zien zoals het echt is.

Het maakt niet uit hoeveel je van elkaar houdt. Het is normaal dat een van jullie soms wat ruimte en tijd alleen wil. En dat is helemaal goed!

Vat dit niet persoonlijk op. Het betekent niet dat je partner niet van je houdt, het betekent gewoon dat hij wat tijd alleen moet doorbrengen.

Het is voor jullie allebei gezond! Tijd samen doorbrengen kan ertoe leiden dat jullie allebei jezelf verliezen, en dat is nooit een goed teken.

Je werd verliefd op de persoon die hij voor jou was. En dat is de man bij die hij de rest van zijn leven zou moeten blijven.

Als hij geen tijd doorbrengt met zijn vrienden of de dingen doet waar hij van houdt, dan zal hij zich snel ellendig voelen of zelfs excuses verzinnen om je niet te zien.

En dat is het laatste dat je wil. Om dit te voorkomen, moet je letten op enkele kleine tekenen die je kunnen vertellen dat je partner wat ruimte wil.

Het eerste wat je moet doen is het idee loslaten dat hij niet van je houdt. Hij was voor jou een persoon, en hij moet in contact staan met die kant van zichzelf, en jij ook!

Beiden kunnen baat hebben bij een tijdje uit elkaar zijn. Als je niet zeker weet of je partner het nodig heeft, dan zijn hier enkele signalen dat dit het geval zou kunnen zijn.

5 signalen dat je partner wat ruimte wil

5 STILLE Tekenen Dat Je Partner Wat Ruimte Wil

1. Alles irriteert hem

Lijkt je partner geïrriteerd door vrijwel alles wat je doet? Voelt het alsof alleen al te hard ademen hem irriteert? Hoewel er veel redenen kunnen zijn waarom dit gebeurt, is een van de meest voorkomende redenen dat hij gewoon wat ruimte wil.

Als je het gevoel hebt dat je elke keer dat je de laatste tijd met hem praat op je tenen moet lopen, dan kan het een teken zijn dat jullie tweeën wat tijd uit elkaar door moeten brengen.

Natuurlijk is dit nooit een excuus voor hem om agressief of chagrijnig te zijn. Als hij geïrriteerd lijkt door alles wat je doet, geef hem dan gewoon wat tijd om te kalmeren en zijn ding te doen. Hij zal je zelfs beginnen te missen!

2. Hij gebruikt zijn hobby’s als een excuus om zich voor je te verbergen

Hoewel het geweldig is voor jullie twee om samen hobby’s te hebben, vereisen gezonde relaties dat je ook een aantal persoonlijke interesses hebt.

Als je verwacht dat je vriend altijd bij je is en de dingen doet die jij leuk vindt, dan zal hij snel het gevoel krijgen dat hij zichzelf en zijn individualiteit verliest.

Jullie hebben allebei dingen nodig die je zullen helpen je individualiteit op te bouwen. Het zal namelijk ook je intimiteit verbeteren.

Je zult altijd nieuwe dingen hebben die hij zal waarderen en waar hij verliefd op wordt. Zonder dat jullie je vervelen en het gevoel hebben dat jullie één persoon zijn.

Als hij het gevoel heeft dat hij zichzelf verliest, dan kan hij zijn hobby gebruiken om zich voor de relatie te verbergen, omdat het de enige manier is waarop hij zich weer als zichzelf kan gaan voelen.

Hij kan je van de dingen weghouden die hij doet, simpelweg omdat hij iets nodig heeft dat de zijne en alleen de zijne zal zijn.

3. Hij laat subtiele hints vallen dat hij het nodig heeft

Negeer hem niet als hij suggereert dat hij misschien wat ruimte wil om zijn eigen ding te doen. Het kan moeilijk zijn voor mannen om deze dingen te vragen omdat ze hun partners niet willen kwetsen.

Ze laten dan subtiele hints vallen en hopen ze dat hun meisje ze op kan pikken. Vaker wel dan niet kiezen meisjes ervoor om deze signalen te negeren.

Als hij grappen maakt over “eindelijk wat tijd voor zichzelf krijgen”, zelfs als het 20 minuten zonder jou is wanneer je een douche neemt, dan is het misschien meer dan alleen een grap.

Wanneer je merkt dat dit soort grappen steeds vaker gebeuren, vertel hem dan dat het goed is dat hij zich openstelt en je vertelt dat hij wat tijd alleen nodig heeft.

Je moet een veilige ruimte voor hem creëren om over de dingen te praten die hem dwarszitten. Hoe graag je ze ook niet wilt horen.

Op die manier zal jullie band sterker worden. En zal hij zich veel comfortabeler voelen om zijn gevoelens met je te delen.

4. Hij gaat met alles akkoord

Als het lijkt alsof hij niet geeft om de dingen die jullie samen doen en gewoon instemt met alles wat je suggereert, dan is dit zeker geen teken van een gezonde relatie.

Het maakt niet uit hoe goed het nu klinkt. Het is een eerste teken dat hij misschien interesse verliest vanwege jullie constante tijd samen.

Ja, je kunt misschien minder ruzie hebben, maar dat betekent gewoon dat hij niet meer genoeg om je geeft om de moeite te doen en actief deel te nemen aan de relatie en de beslissingen die je voor jullie beiden neemt.

Bovendien kan het een teken zijn dat hij zijn individualiteit heeft verloren. En niet langer in staat is om op te komen voor wat hij denkt dat juist is.

Het hebben van één persoon die de controle over de relatie heeft is nooit een goed idee. Na verloop van tijd zal het een giftige omgeving voor jullie beiden creëren.

Zorg er dus voor dat je je man wat ruimte geeft, zodat hij zijn individualiteit weer kan vinden.

5. De meeste tijd die jullie samen doorbrengen, wordt aan ruzie maken besteed

5 STILLE Tekenen Dat Je Partner Wat Ruimte Wil

Als het tegenovergestelde van akkoord gaan met alles wat je zegt, zouden jullie twee over elk klein ding ruzie kunnen maken.

Het is moeilijk voor je om rationeel te blijven en je geliefd te voelen als je constant ruzie hebt. Zelfs als het iets kleins is als wat je vanavond gaat eten.

Als hij om elk klein ding ruzie wil maken, dan kan het een teken zijn dat hij gewoon op zoek is naar een ontsnapping en wat tijd alleen met zijn gedachten.

Kiezen om dit gedrag te negeren zal de situatie alleen maar verergeren. En jullie twee zouden uiteindelijk elkaars gevoelens ernstig kunnen kwetsen.

Als je merkt dat jullie meer ruzie maken dan normaal, doe dan een stap terug. Kalmeer, neem wat tijd uit elkaar en je hebt de mogelijkheid om over alles rationeler na te denken.