Skip to Content

Wat Gebeurt Er Als Je Ervoor Kiest Om Een Narcist Aan De Kant Te Zetten?

Wat Gebeurt Er Als Je Ervoor Kiest Om Een Narcist Aan De Kant Te Zetten?

Wanneer je ervoor kiest om een narcist aan de kant te zetten, dan is het vrij gemakkelijk om in de war te raken door alle manipulatie die je van zijn kant zal ervaren. Je kunt het niet direct zien aan de constante marteling die je de afgelopen paar maanden of jaren hebt doorgemaakt. Je weet gewoon dat je uit die relatie moet zien te komen.

Het is niet gemakkelijk om dit te doen, maar op een gegeven moment zal hij degene zijn die je aan de kant zet als je het meest kwetsbaar bent. Hij zal niet tevreden zijn met de hoeveelheid aandacht en bevestiging die hij van je krijgt, omdat je te uitgeput bent om je op wat dan ook te concentreren.

Daarom is het zo belangrijk dat jij degene bent die hem aan de kant zet. Zodra de dingen in de richting van een breuk beginnen te gaan, dan zal hij zijn verstand beginnen te verliezen. Je moet dus op de nasleep voorbereid zijn, zodat je er niet blindelings ingaat.

Wat gebeurt er als je ervoor kiest om een narcist aan de kant te zetten?

1. Hij zal denken dat je liegt

Wat Gebeurt Er Als Je Ervoor Kiest Om Een Narcist Aan De Kant Te Zetten?

Het eerste wat er zal gebeuren als je ervoor kiest om een narcist aan de kant te zetten, is dat hij zal denken dat je liegt. Hij zal geloven dat je die beslissing niet voor jezelf kunt nemen. En dat zijn greep op jou veel sterker is.

Hij is ook een narcist. In zijn gedachten is er geen enkele manier waarop iemand hem ooit zou willen verlaten, omdat hij gelooft dat hij absoluut perfect is. Hij denkt dat er in deze hele wereld niemand beter is dan hij. Dus waar zou je heen gaan als je ervoor zou kiezen om hem te verlaten?

Daarom zal hij waarschijnlijk lachen als je hem vertelt dat je het uitmaakt, of hij zal je zelfs vertellen om te gaan zitten, omdat je belachelijk doet. Hij zal niet begrijpen dat je serieus bent.

2. Hij zal valse beloften doen

Na zijn eerste reactie zal hij doen alsof hij van streek is over je beslissing. Dat is wanneer hij je, zo oprecht als hij kan, zal vragen of hij iets verkeerd heeft gedaan. Zodra je hem over alle dingen begint te vertellen die hij heeft gedaan om je weg te duwen, dan zal hij valse beloften doen.

Deze man geeft niets om je zielige verhaal. Het enige waar hij om geeft, is zijn ego. Een narcist kan niet begrijpen dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Daarom zal hij gewoon valse beloften doen om je te laten blijven.

Hij zou zelfs kunnen beginnen om je met liefde te bombarderen om zijn liefde voor jou te bewijzen. Maar dat is niets meer dan een manipulatietactiek, want hij zal voor je het weet weer in zijn oude gedrag vallen.

3. Hij zal jou overal de schuld van geven

Wat Gebeurt Er Als Je Ervoor Kiest Om Een Narcist Aan De Kant Te Zetten?

Als je ervoor kiest om een narcist aan de kant te zetten, dan is het moeilijk om te begrijpen hoe zijn geest werkt. Als hij ziet dat hij met al die valse beloften niet tot je door kan dringen, dan zal hij je de schuld geven.

Hij zal je vertellen dat jij degene bent die ervoor zorgt dat hij je zo slecht behandelt. Hij zal zeggen dat als je een betere vriendin was, hij misschien een betere vriend zou zijn. En al het bovenstaande!

Dit is gewoon een manier om jou de schuld te geven. En ervoor te zorgen dat je dit hele gebeuren heroverweegt. Hij wil dat je je excuses aan hem aanbiedt en hij wil de overhand niet verliezen.

4. Als je een narcist aan de kant zet dan zal hij proberen je te gaslighten

Het eerste teken dat de dingen beginnen te escaleren, is wanneer hij je begint te gaslighten. Wanneer je ervoor kiest om een narcist aan de kant te zetten, dan kan hij niet begrijpen waarom je hem zou willen verlaten. Zelfs als hij weet dat hij iets verkeerd heeft gedaan, zal hij het niet toegeven. Hij zal je alleen maar blijven vertellen dat hij zich de dingen waar je het over hebt niet eens herinnert.

Trap hier niet in. Hij gebruikt dit moment om je het gevoel te geven dat je gek bent, zodat je je gaat afvragen of je je de dingen wel goed herinnert. Hij wil je realiteit verdraaien en de controle over je terugkrijgen.

De manier zoals jij je de dingen herinnert, is correct. En zelfs als dat niet zo is, dan heeft hij niet het recht om te zeggen dat dat niet zo is. Je hebt je eigen ervaring met deze relatie en je hebt het recht om weg te gaan.

5. Hij zal gevaarlijk boos worden

Als al het andere faalt, dan zal een narcist gevaarlijk boos worden. En hij zal er alles aan doen om je bang te maken. Hij zal je misschien niet direct kwaad doen, maar het feit dat hij met dingen gaat gooien is gewoon een ander teken dat hij onstabiel is.

Het is nog steeds mishandeling! Zelfs als hij een glas tegen de muur gooit en het je niet eens raakt, dan wordt het nog steeds mishandeling genoemd. Hij wendt zich tot deze optie omdat hij niet kan geloven dat je hem verlaat. En hij denkt dat hij je door je te intimideren bij hem zal laten blijven. Zelfs als het gewoon uit angst is.

6. Als je een narcist aan de kant zet dan zal hij je devalueren

Wat Gebeurt Er Als Je Ervoor Kiest Om Een Narcist Aan De Kant Te Zetten?

“Denk je dat iemand met je domheid wil omgaan als ik eenmaal weg ben?”

“Geloof je echt dat je iemand anders kunt vinden als je nu gaat?”

“Je bent dom als je denkt dat ik hier ga zitten en hier naar ga luisteren. Het slaat nergens op wat je zegt! Je bent net zo dom als je altijd was.”

Op dit moment heb je deze zinnen waarschijnlijk meer dan eens gehoord. Hij zegt ze keer op keer, alleen maar om je een slecht gevoel over jezelf te geven. Dat is zijn manier om je te devalueren, en hij zal dat blijven doen, totdat je ze begint te geloven.

Hij wil dat je denkt dat je nooit iemand zult vinden die zo goed is als hij, gewoon om je te laten blijven.

7. Hij dreigt zichzelf of jou kwaad te doen

Wanneer je ervoor kiest om een narcist aan de kant te zetten, dan zal hij denken dat zijn meest effectieve wapen is om je te laten geloven dat hij zichzelf pijn kwaad doen of jou zelfs kwaad zal doen. Hij zal doen alsof hij zo gekwetst is dat hij niet zonder jou kan leven, of hij zal zo boos zijn dat hij zal denken dat hij kan dreigen om je kwaad te doen.

Hij kan zelfs proberen om dat te doen. Het is moeilijk om te weten wat een narcist nu zal doen. Wees dus voorbereid op een ontsnappingsplan als het hierop aankomt. Hij wil je misschien vastbinden, je duwen of je zelfs slaan. Al deze dingen zijn mogelijke scenario’s.

Daarom moet je iemand aan je zijde hebben, zelfs als ze gewoon ergens om de hoek wachten.

8. Hij zal van alles doen om het verhaal om te draaien

Je bent lang niet zo belangrijk voor hem als zijn reputatie. Dus als je ervoor kiest om een narcist aan de kant te zetten, dan zal hij van alles doen om het verhaal om te draaien. Zodra hij begrijpt dat hij niets kan doen om je van gedachten te doen veranderen, dan zal hij de eerste willen zijn die contact opneemt met je familie en vrienden om hun medelijden te krijgen.

Dat kan hij echter niet doen als je bewijs hebt, dat bewijst dat hij de hele tijd de misbruiker is geweest. En dat je gewoon een manier wilde vinden om bij hem weg te komen.

9. Hij zal gewoon iemand anders vinden

Als je een narcist aan de kant zet en hij beseft dat hij er niets aan kan doen, dan zal hij een tijdje gek worden. Het zal echter niet lang duren voordat hij een nieuw slachtoffer zal vinden om zijn narcistische voorraad te vullen.

Je zult denken dat hij een vreselijk persoon is, omdat hij zo snel verder kan gaan, maar hij doet eigenlijk gewoon het enige waar hij het beste in is. Hij liegt tegen een kwetsbare vrouw en laat haar een verzonnen versie van zichzelf zien.

Je zou zelfs medelijden met het arme meisje moeten hebben, want je weet wat ze over een paar weken gaat doormaken. Maar dat is niet jouw verantwoordelijkheid. Jij bent eindelijk vrij.

Wat Gebeurt Er Als Je Ervoor Kiest Om Een Narcist Aan De Kant Te Zetten?