Skip to Content

Dit Is Wat Er Gebeurt Als Een Narcist Beseft Dat Je Zijn Plannetje Doorziet

Dit Is Wat Er Gebeurt Als Een Narcist Beseft Dat Je Zijn Plannetje Doorziet

Een relatie hebben met een narcist kan verschrikkelijk zijn. Soms kan het meer als een spel van kat en muis aanvoelen. Maar wat gebeurt er als een narcist beseft dat je zijn plannetje doorziet?

Om op de analogie door te gaan, de narcist is de kat die constant achter je aanzit. Helaas ben jij degene die zich in alle hoeken verbergt en die zich door zijn aanwezigheid bedreigd voelt.

Wat nog angstaanjagender is, is dat zijn klauwen je in een mum van tijd kunnen verstrikken. Net als een muis die voor een grote kat staat, voel je je in vergelijking met hem altijd te klein en te zwak.

Maar in dit geval gaat het niet om zijn grootte. Nee, het gaat over zijn slechte geest, en de kracht en het vermogen om je onder controle te houden. Je weet niet zeker hoe hij het doet, maar het werkt.

Het is alsof hij wat zwarte magie gebruikt en jij de hele tijd in een betoverde cirkel leeft. Maar wat gebeurt er als de muis eindelijk wint? Wat gebeurt er als je eindelijk een uitweg ziet en je zijn manieren en technieken hebt ontdekt?

Ik denk dat het zeker moeilijker is om te begrijpen dat je in een ongezonde relatie zit dan om eruit te breken. Dat wil niet zeggen dat het laatste gedeelte eenvoudig is. Die eerste stap is nooit eenvoudig; je zult onvermijdelijk een aantal uitdagingen tegenkomen.

De meeste mensen die zich uiteindelijk realiseren dat ze een gewelddadige relatie hebben, zijn te bang om weg te gaan. Ze zijn te bang voor de mogelijke gevolgen en wat voor leven ze zullen hebben als dit allemaal voorbij is.

Het is vooral moeilijk als je het gevoel hebt dat je alleen bent en je niemand hebt die de dingen ziet zoals jij.

Hoe zal een narcist reageren als hij beseft dat je door hem heen kijkt?

Dit Is Wat Er Gebeurt Als Een Narcist Beseft Dat Je Zijn Plannetje Doorziet

Wat gebeurt er als een narcist beseft dat je door hem heen kijkt? Zal hij doordraaien en je nog meer gaan mishandelen? Zal hij zich terugtrekken en je met rust laten?

Je voelt het zweet van je voorhoofd druipen als je eraan denkt. Je doet niets slechts, maar je wilt niet betrapt worden. Maar als je dat doet, wat zal er dan gebeuren?

Een narcist is iemand die een opgeblazen gevoel van eigenbelang heeft en hij gedijt erop om aanbeden te worden. Hij kiest zijn slachtoffers meestal om zich krachtiger te voelen.

Niet iedereen beseft echter dat ze door een narcist onder controle worden gehouden. De reden hiervoor is dat het zulke manipulatieve wezens zijn.

Een persoon met een narcistische stoornis is een charmeur en schijnbaar ondersteunend. Hij zal verschillende tactieken gebruiken om in je hoofd te komen en ervoor te zorgen dat je hem vertrouwd.

In het begin heb je het gevoel alsof je in de zevende hemel bent. Na verloop van tijd zullen die gevoelens echter uiteindelijk vervagen en zul je in volledige duisternis achterblijven.

Je hoeft geen expert te zijn om te raden hoe een narcist zal reageren als hij ziet dat je hem eruit hebt gegooid. (Nou, om een lang verhaal kort te maken, hij zal er niet al te blij mee zijn.)

1. Hij zal de dingen in zijn voordeel draaien

Wanneer een narcist beseft dat je hem doorhebt, dan zal hij zeker proberen zijn sporen te verbergen. Dit is het moment waarop hij zich het meest bedreigd voelt, dus hij zal doen waar hij het beste in is – jou manipuleren.

Op dit moment zal hij waarschijnlijk proberen om dingen in zijn voordeel te laten draaien. Misschien probeert hij je te gaslighten en je te laten geloven dat je je dingen verbeeldt.

Dit is een beruchte tactiek van narcistische mensen om hun slachtoffers gek te maken. Hij doet dit om je vertrouwen te winnen en langzaam onder je huid te kruipen.

2. Hij zal jou de schuld geven

Als je een narcist eenmaal doorhebt en je nu duidelijk het volledige plaatje ziet, dan zal hij er geen fan meer van zijn. Dit betekent dat hij zijn narcistische voorraad verliest: jou. Op dit punt zal hij het gevoel hebben dat je zijn waarde ondermijnt en al zijn werk vernietigt.

Hij zal proberen met vingers naar je te wijzen. Het is gewoon een andere manier om je te manipuleren zodat je denkt dat dit allemaal jouw schuld is.

Hij zal zijn best doen om je te laten geloven dat je het verdient om zo behandeld te worden en dat je nergens anders goed voor bent. Als hij echt volhardend is, dan kan hij je laten geloven dat je dit jezelf hebt aangedaan.

Geef niet weer toe aan zijn slechte manieren. Een narcist zal nooit veranderen. Het maakt niet uit hoe vaak hij zegt dat hij dat zal doen of hoe “oprecht” zijn smeekbeden lijken te zijn; hij zal nooit veranderen.

3. Hij zal proberen de controle over te nemen

Als een narcist beseft dat hij je kwijtraakt en dat je dwars door zijn plan heen kijkt, dan zal hij wanhopig worden. Vooral als hij je niet terug kan krijgen met zijn andere manipulatieve tactieken.

Dit is wanneer hij een andere, misschien meer agressieve aanpak zou kunnen proberen. Hij weet waarom je hier bent. Dus, hij zal waarschijnlijk proberen om hetzelfde opnieuw te doen.

Maar je bent slimmer dan dat. Hij zou voor een meer vijandige toon kunnen kiezen of hij zou in de totaal tegenovergestelde richting kunnen gaan door te proberen om je medelijden met hem te laten krijgen.

Als dit gebeurt, dan weet je dat hij echt wanhopig is en alles bij hem aan een zijden draadje hangt. Wanneer een narcist beseft dat je zijn plannetje doorhebt, dan kan hij de “bekentenis” kaart spelen.

Hij zal je waarschijnlijk vertellen hoezeer het hem spijt en dat hij wenst dat hij kon veranderen. “Zo ben ik geboren; het spijt me. Ik hou van je en ik zal het goedmaken. Het zal niet meer gebeuren, dat beloof ik.”

Als hij zo klinkt, maak dan dat je wegkomt. Al deze beloftes zijn loos en hij zal ze breken zodra je hem vergeeft.

Al met al, wanneer een narcist beseft dat het spel is afgelopen en dat hij geen macht meer over je heeft, dan zal hij waarschijnlijk flippen.

Dit is volledig te verwachten, omdat hij gewend is om volledige controle over jou en elke situatie te hebben. Maar het is cruciaal om niet terug te krabbelen, zelfs niet als je je bedreigd voelt.

Als je naar hem teruggaat, dan zul je alleen maar in zijn val blijven trappen, keer op keer.

PinFlight Image