Skip to Content

Dit Is Waarom Narcisten Het Nodig Hebben Om Je Een Slecht Gevoel Te Geven

Dit Is Waarom Narcisten Het Nodig Hebben Om Je Een Slecht Gevoel Te Geven

Ken je dat onderbuikgevoel dat je krijgt als een narcist je vertelt dat je een moeilijk persoon bent om van te houden?

Nou, de enige reden waarom ze dat zeggen is om hun eigen onvermogen te maskeren om van je te houden zoals je verdient.

Wanneer een narcist je op je gebreken beoordeelt (en je ze nooit laat vergeten) dan doet hij dat alleen vanwege zijn eigen onvolmaakte droevige zelf. Wetende dat als hij ervoor zorgt dat je je slecht voelt, je je niet op zijn shit zult concentreren.

Narcisten moeten je een slecht gevoel over jezelf geven, zodat ze hun fragiele ego kunnen stimuleren en je onzekerheden kunnen voeden. Ze zijn absoluut niet in staat om zich op hun eigen problemen te concentreren waar hun gruwelijke gedrag in de eerste plaats vandaan komt.

Wanneer een narcist je emotioneel mishandelt en je van je veiligheid en comfort ontdoet, dan doet hij dat omdat hij iets goeds en oprechts in je ziet dat hij niet bezit. En hij weet dat hij dat nooit zal hebben. Dus geeft hij je uit pure afgunst en boosaardigheid een slecht gevoel.

Dit Is Waarom Narcisten Het Nodig Hebben Om Je Een Slecht Gevoel Te Geven

Als hij tegen je schreeuwt, je naar beneden haalt en je ware kleuren nooit laat schijnen, weet dan dat de enige reden dat hij dat doet, is omdat hij zijn emoties niet onder controle kan houden.

Hij is diep gebrekkig, verknipt en niet in staat om volledig tevreden te zijn met zichzelf. Dit is op geen enkele manier jouw schuld.

Zijn emoties zijn enorm uit de hand gelopen en hij maakt van jou de zondebok voor zijn tekortkomingen.

Wanneer een narcist je het gevoel geeft dat er constant iets mis met je is en dat je niets goeds kunt doen, weet dan dat er niets is dat je kunt doen om hem te plezieren.

Wat je ook doet en hoe je het ook doet, het zal nooit genoeg zijn. En al je pogingen zullen, vanwege zijn ernstig onrealistische verwachtingen van jou, tevergeefs zijn.

Zie je, hij is niet in staat om iets voor zichzelf te bereiken. Dus door jou het gevoel te geven dat je iets niet kan, voelt hij zich beter over zichzelf.

Ruzies met een narcist zijn een strijd die je altijd zult verliezen.

Hij zal nergens voor stoppen om je emotioneel gezien volledig te vernietigen. En in plaats van tegen hem in te gaan, is het slimmer om mee te knikken en bij hem weg te lopen.

Laat hem je nooit overmeesteren en je van al je gezonde verstand, energie en positiviteit beroven. Dat is waar ze het beste in zijn en dat is waar ze altijd naar zullen streven.

Het beste wat je kunt doen is dit gedragspatroon herkennen, leren om het je niet te laten beïnvloeden, wetende dat het niet aan jou ligt en weglopen. Het allemaal het ene oor in en het andere oor uit laten gaan.

Narcisten zullen hun best doen om je het gevoel te geven dat je te gevoelig bent als je over een gevoelig onderwerp probeert te praten en je problemen uit.

Ze zullen je het gevoel geven dat je zwak en kwetsbaar bent omdat je aan je problemen probeert te werken, of dat nu je individuele of je gezamenlijke problemen zijn.

Een normaal persoon zou nooit proberen om je waarde en zelfliefde te verminderen vanwege je wil om eerlijk te zijn over je problemen.

Maar narcisten zullen je het gevoel geven dat je gek bent. En ze zullen je oordeel serieus in twijfel trekken met hun bewezen tactieken.

Maar als je ze laat zien dat je ze niet nodig hebt en dat je dwars door hun obsessieve behoefte heen kijkt om je te beheersen door schijnbaar iets leuks te doen, maar het alleen te gebruiken om je later een slecht gevoel te geven, dan laat je ze zien dat je niet zo’n gemakkelijke prooi bent als ze hadden gehoopt.

Wanneer een narcist je een schuldgevoel geeft voor het hebben van goede, gezonde relaties met andere mensen (vrienden en familie), dan doet hij dat alleen omdat hij bang is dat je hem misschien verlaat als je genoeg tijd met mensen doorbrengt waarvan hij weet dat ze het beste in je naar boven halen.

Als je merkt dat je vastzit in een web dat ze hebben gemaakt, het gevoel hebt dat er geen uitweg is, weet dan dat jij de enige bent die hieraan kan ontsnappen door hem je niet te laten beheersen.

Dit Is Waarom Narcisten Het Nodig Hebben Om Je Een Slecht Gevoel Te Geven

Hij moet geloven dat hij alle controle over je heeft door je het gevoel te geven dat je zonder hem niet kunt overleven, maar in feite is het andersom!

Laat hem zien dat je niet bang voor hem bent en dat je perfect in staat bent om zonder hem te leven. En hem met onzekerheid en nervositeit te zien kronkelen.

Als je hem laat zien dat je hem niet echt nodig hebt, dan zal hij eindelijk machteloos worden en zal zijn heerschappij over jou voorbij zijn.

Ontsnap aan zijn schurkachtige behandeling en laat hem zien hoe goed je bent als je alleen bent. Hij zal niets anders zijn dan slechts een omhulsel van een persoon. Niet in staat om zonder jou te leven om zich te voeden.