Skip to Content

7 Verborgen Betekenissen Achter Zijn Berichtjes Van Eén Woord

7 Verborgen Betekenissen Achter Zijn Berichtjes Van Eén Woord

Appen is in relaties, banen, noem maar op, een onvermijdelijk onderdeel van ons dagelijks leven geworden.

Om precies te zijn, heeft appen persoonlijke gesprekken vervangen, en daarom moeten we het belang ervan nooit onderschatten.

Maar niet alles is zwart-wit. Soms staat er ‘gelezen’; soms negeert hij je berichten helemaal, maar je weet zeker dat hij het heeft gezien.

En soms krijg je beroemde berichtjes van één woord die veruit de grootste nachtmerrie van elke vrouw zijn.

Als je ooit in een situatie hebt gezeten waarin je een antwoord van één woord van een man hebt ontvangen en je daardoor in paniek bent geraakt, dan moet ik bevestigen dat je gelijk had.

In de meeste gevallen, wanneer een man je een antwoord van één woord stuurt, dan zit er iets dieper achter. Er zitten eigenlijk 7 mogelijke verborgen betekenissen achter!

1. Hij kan in de file staan

7 Verborgen Betekenissen Achter Zijn Berichtjes Van Eén Woord

Laten we met positieve verborgen betekenissen beginnen. Soms stuurt hij je een bericht van één woord, omdat hij in een situatie zit waarin hij niet echt zou moeten appen. Als hij dan bijvoorbeeld zijn eigen leven en het leven van andere mensen riskeert.

De beste voorbeelden hiervan zijn in de file staan. En in het algemeen tijdens het rijden appen en tijdens enkele andere situaties waarin lange antwoorden als gevaarlijk worden beschouwd.

De beste manier om erachter te komen of dit de situatie is en om te voorkomen dat je erover in paniek raakt, is om hem later te vragen of dit het geval was.

Als dat de reden is waarom hij je met één woord heeft geantwoord, dan is het volkomen acceptabel. En dan heb je geen excuus om boos op hem te zijn.

2. Hij kan echt een hekel aan appen hebben

7 Verborgen Betekenissen Achter Zijn Berichtjes Van Eén Woord

Deze is discutabel. Het is zowel positief als negatief in één (het hangt gewoon af van hoe je de dingen bekijkt).

We zijn allemaal bekend met het feit dat mannen niet zo van appen houden als vrouwen. Ze hebben de neiging om appen alleen te gebruiken om de nodige informatie uit te wisselen en verder te gaan.

En als je man echt een hekel heeft aan appen, dan is de kans groot dat hij je vaak antwoorden van één woord stuurt, omdat hij echt niet geïnteresseerd is in appen.

Maar haal dit niet door elkaar. Hij die niet geïnteresseerd is in appen, is niet hetzelfde als dat hij niet in jou geïnteresseerd is.

Hij vindt je waarschijnlijk erg leuk, maar hij ziet appen gewoon als een basisuitwisseling van informatie en niets anders.

De belangrijkste vraag is nu: moet je hem dat echt kwalijk nemen of moet je de situatie gewoon accepteren zoals het is? De keuze is aan jou.

3. Hij stuurt berichtjes van één woord, omdat hij boos op je is

7 Verborgen Betekenissen Achter Zijn Berichtjes Van Eén Woord

Net als bij vrouwen, als mannen boos op iemand zijn, dan hebben ze de neiging om berichtjes van één woord te sturen om je te laten weten dat er iets mis is. Ervan uitgaande dat je weet wat er in zijn hoofd omgaat.

Hij is misschien boos op je vanwege iets wat je hebt gezegd, gedaan of vanwege iets waar je nog niet weet. Iets waarvan je je niet realiseert dat je het hebt gedaan.

Als hij regelmatig lange zinnen appt en plotseling slechts één woord als antwoord geeft, dan weet je dat er iets niet klopt.

In principe is dat het belangrijkste verschil tussen een man die gewoon een hekel heeft aan appen en iemand die een wrok tegen je koestert.

Wat het ook is, de beste gok is om hem gewoon te vragen of hij boos op je is en om welke reden.

4. Hij is onzeker

Deze is typisch als je net begint te daten. Jongens die onzeker zijn, hebben de neiging om berichtjes van één woord te sturen, omdat ze je niet bang willen maken door op de een of andere manier iets raars of misplaatsts te zeggen of je te beledigen.

Wanneer een man onzeker is, dan begint hij te veel na te denken over elke beweging die hij maakt. En daarom besluit hij om minimaal te blijven appen (als preventiemethode).

Als dat bij hem het geval is, stel hem dan gewoon willekeurige vragen om te zien of hij zich voor je open gaat stellen.

Zo ja, dan weet je zeker dat hij gewoon op een beetje aanmoediging van jou heeft gewacht. Soms moet jij degene zijn die hem uit zijn schulp zal helpen en je zijn ware zelf zal laten zien.

5. Hij stuurt berichtjes van één woord, omdat hij iemand anders heeft

Ik weet dat het moeilijk te accepteren is, maar soms is de enige reden dat hij je berichtjes van één woord stuurt, omdat hij iemand anders heeft.

Daarom houdt hij ervan om minimaal met je te appen, zodat hij gemakkelijk alles kan verwijderen als dat nodig is. Triest, ik weet het.

Hij wil zijn kansen bij het andere meisje niet verpesten en tegelijkertijd wil hij niets met jou verpesten.

Door je antwoorden van één woord te sturen, houdt hij je dichtbij genoeg om te blijven en ver genoeg om je op afstand te houden. Het is een perfecte dekmantel voor elke player en narcist die er is.

6. Je appt hem te veel

En soms ligt het probleem misschien bij jou.

Omdat wij vrouwen graag veel appen – over onze gevoelens, onze dag en wat niet praten – kan dit druk op een man uitoefenen. En als gevolg daarvan kan hij je antwoorden van één woord sturen.

Het is gewoon zijn manier om je te vertellen dat je de hoeveelheid berichtjes naar hem moet verminderen, omdat het gewoon te veel voor hem is. En hij niet klaar is om een fulltime app-machine te worden.

Om dit te voorkomen, is het altijd goed om een balans te vinden als het om dagelijks appen gaat.

7. Hij vindt je niet leuk

7 Verborgen Betekenissen Achter Zijn Berichtjes Van Eén Woord

En de laatste, maar niet de minste.

Als je nu al een tijdje met hem appt en hij je het ene woord na het andere antwoordt. En er geen aanwijzingen zijn dat dit zal stoppen. Dan spijt het me dat ik het je moet vertellen, maar de kans is groot dat hij je niet echt leuk vindt.

Ik weet dat het gemakkelijker zou zijn om het gewoon te zeggen, maar soms hebben jongens niet de moed om te zeggen wat ze echt bedoelen. En willen ze gewoon beleefd tegen je zijn.

Hij wil je niet kwetsen door je te vertellen dat je moet stoppen met appen. Hij is echter ook niet bereid om je in lange zinnen te appen. En daarom kiest hij ervoor om in plaats daarvan antwoorden van één woord te sturen.

7 Verborgen Betekenissen Achter Zijn Berichtjes Van Eén Woord