Skip to Content

Als Je Ooit Deze 6 Zinnen Hoort, Weet Dan Dat Het Rode Vlaggen Zijn

Als Je Ooit Deze 6 Zinnen Hoort, Weet Dan Dat Het Rode Vlaggen Zijn

Ondanks wat het internet zou kunnen suggereren, zijn de rode vlaggen in een relatie niet de irritaties en botsende voorkeuren.

Het achterlaten van vuile sokken in het appartement, ananas op een pizza doen, niet van katten houden of er een beetje te veel van houden – deze dingen kunnen vervelend zijn, maar ze zijn niet alarmerend.

Het handhaven van een gezonde relatie vereist zeker compromis en opoffering, maar dat betekent niet dat je je verwachtingen uit het raam moet gooien. Het herkennen van twijfelachtig gedrag kan een nogal ontmoedigende taak zijn, maar…

Sommige rode vlaggen zijn roder dan andere. Heb je ooit iets gehoord als “Het spijt me dat JIJ er zo over denkt,” “Je bent gewoon gevoelig,” of zelfs “Kun je niet tegen een grapje?

Dit is misschien een moeilijke pil om te slikken, maar je zit diep in het gebied waar de rode vlaggen zijn. Blijf lezen om erachter te komen of je verder moet gaan naar iemand anders.

1. “Zet je eroverheen.”

Als Je Ooit Deze 6 Zinnen Hoort, Weet Dan Dat Het Rode Vlaggen Zijn

Wat een geweldige manier om iemands gevoelens te ontkrachten, vind je niet? Als een man dit tegen je zegt, dan is hij zich misschien niet eens bewust van hoe ongelooflijk neerbuigend het klinkt.

Hij kan denken dat hij je helpt om dingen in perspectief te plaatsen, of zelfs het idee te hebben dat wat je ook doormaakt geen blijvende gevolgen voor je leven zal hebben.

Maar je moet je er ook van bewust zijn dat niet iedereens bedoelingen zo puur zijn als je zou denken. Deze zin kan met gemak een van de rode vlaggen zijn die wijst naar iemand die je problemen en emoties niet waardig genoeg vindt om te bespreken.

Geloof me, het zou niet moeilijk moeten zijn om iets te zeggen in de trant van “Ik snap waarom je je zo voelt, dat klinkt moeilijk“. Dit is misschien jouw teken om weg te gaan nu het nog kan!

2. “Dit doe je altijd.”

Maar wat als je niet altijd dat ding doet waar hij je van beschuldigt? Deze zin komt in relaties ongelooflijk vaak voor, maar dat maakt het niet minder schadelijk.

Je zou kunnen denken dat het gebruik van “doe je altijd…” en “je doet nooit…” in plaats van te zeggen wat je dwarszit niet veel verschil maakt, maar dat maakt het wel.

Deze zinnen verschuiven niet alleen de schuld naar jou, maar suggereren ook dat jij degene bent die verantwoordelijk is voor elke andere soortgelijke situatie waar jullie in het verleden in terecht zijn gekomen. Je kunt me niet vertellen dat dat geen rode vlag is!

Geloof me, als een man dit tegen je zegt, probeert hij gewoon een reactie van je te krijgen. Hij is niet geïnteresseerd in het voeren van een productief gesprek en het oplossen van welk probleem dan ook.

Hij kiest geen betere woorden, omdat hij liever met de vinger naar jou wijst. Deze vlag zou niet roder kunnen zijn als je het zou proberen!

3. “Je bent zo dramatisch.”

Als Je Ooit Deze 6 Zinnen Hoort, Weet Dan Dat Het Rode Vlaggen Zijn

Ik weet 100% zeker dat dit niet de eerste keer is dat je dat hoort. Om een of andere vreemde reden denken mannen dat dit een gepast iets is om tegen een vrouw te zeggen wanneer ze een emotionele reactie op iets heeft. Waarom is gevoelig, emotioneel of zelfs dramatisch zijn zo’n slechte zaak?

Deze zin is een grote, dikke rode vlag. Als een man dit tegen je zegt, minimaliseert hij niet alleen je gevoelens, maar is hij ook een veroordelende rotzak. Hij bepaalt niet hoe jij je voelt. Hij mag je ook niet als ‘zo’ wat dan ook bestempelen!

Laat hem je niet manipuleren om te denken dat je gevoelens niet juist zijn. Hij had iets kunnen zeggen in de trant van “Het was niet mijn bedoeling om je pijn te doen, maar ik begrijp waarom je je zo voelt.” In plaats daarvan koos hij ervoor om zijn deel van de schuld op jou te schuiven.

4. “Als je van me hield, dan zou je…”

Iemand manipuleren om iets te doen moet de grootste rode vlag ooit zijn. Een man die angst en manipulatie niet uit de weg gaat om zijn doel in een relatie te bereiken, is niet iemand met wie je je tijd door wil brengen.

Het ergste is dat het hem niet kan schelen of je wel of niet van hem houdt. Dit is zijn manier om te krijgen wat hij wil.

Als je van me hield, dan zou je dat niet doen…” “Als je van me hield, dan zou je me…” Of zelfs “Ik verlaat je als je dat niet doet…” Je moet zo snel als je kunt maken dat je wegkomt als je een van deze zinnen hoort!

In tegenstelling tot wat hij misschien denkt, is dit geen gezond gedrag. Het enige wat hij doet, is je een schuldgevoel geven om iets te doen wat je waarschijnlijk niet wilde doen.

Geloof me, als hij van je hield, dan zou hij wat gezondere communicatievaardigheden leren!

5. “Ik kan niets goed doen.”

Als Je Ooit Deze 6 Zinnen Hoort, Weet Dan Dat Het Rode Vlaggen Zijn

Oh, de goede oude ‘het slachtoffer spelen‘ strategie! Als een man dit tegen je zegt, probeert hij je alleen maar een slecht gevoel te geven, omdat je überhaupt iets hebt gezegd.

Hij zet in op je emoties, in de hoop dat hij je kan manipuleren om te denken dat jij degene bent die onredelijk is.

“Ik moest de hele nacht bij mijn collega blijven, omdat ze ergens doorheen gaat. Ik was gewoon aardig.”

Kom op, wil je niet dat hij aardig is tegen zijn collega’s? Hij probeerde gewoon een goed mens te zijn. Wil je niet dat hij een goed mens is?

Serieus, je moet dit gedrag niet negeren, want het is een serieuze rode vlag. De kans is groot dat elke keer als je hem ergens mee confronteert en hem het gevoel geeft dat hij in een hoek staat, hij de sympathiekaart zal spelen.

Hij zal nooit verantwoordelijkheid nemen voor zijn daden.

6. “Ik heb niet gelogen. Ik heb het je alleen niet verteld.”

Sorry, wat? Er is vrijwel geen verschil tussen je mond houden en ergens over liegen.

Hij had elk moment kunnen kiezen om alles op te biechten, maar dat deed hij niet. Als een man dit tegen je zegt, dan is dit niet het eerste wat hij voor je verbergt.

Er is een reden waarom hij besloot dit voor je verborgen te houden, en je moet niet eens lang genoeg blijven om uit te zoeken wat die reden is.

Het verandert niets aan het feit dat hij ervoor koos om de waarheid te verzwijgen en te doen alsof hij niets verkeerd deed. Grote rode vlag alarm!

PinFlight Image