Skip to Content

Al Mijn Exen Kwamen Terug (Ik Ben Duidelijk Niet Het Probleem)

Al Mijn Exen Kwamen Terug (Ik Ben Duidelijk Niet Het Probleem)

In het begin klinkt het misschien een beetje verwaand om te zeggen dat al mijn exen terug kwamen, maar luister naar me! Je kunt je hier zelfs in herkennen, als je eenmaal begrijpt wat ik hiermee bedoel.

Mensen hebben de neiging om te zeggen dat er een spirituele reden is waarom exen terugkomen. Ze associëren het met de wet van aantrekking en zeggen dat als je eenmaal aan hen begint te denken, ze een weg terug in je leven zullen vinden.

Ik denk niet dat dat in mijn geval klopt. Natuurlijk, na een breuk, zou ik wat tijd doorbrengen met rouwen om het verlies van de liefde die we hadden, maar ik zou niet lang zo blijven.

Misschien is het niet gezond om dit te doen, maar vaker wel dan niet, zou ik alles doen om de emoties en het snikken gewoon te dempen. Het was gemakkelijker om te verdrinken in werk en creatieve uitlaatkleppen dan om mijn dagen door te brengen met huilen om mijn exen.

Dus dat is het niet, maar op een gegeven moment keek ik terug op mijn mislukte relaties. Ik realiseerde me dat alle exen terugkwamen om vergeving te vragen.

Al Mijn Exen Kwamen Terug (Ik Ben Duidelijk Niet Het Probleem)

Ten minste een keer.

Het zou zijn omdat ze een fout hebben gemaakt of omdat ze een tweede kans wilden. Het maakte niet uit of ik ze verliet of dat ze mij verlieten, het resultaat was hetzelfde. Voor een moment in hun zwakte, zouden ze contact opnemen en vragen om nog een date, nog een gesprek, nog een kans.

Begrijp je nu wat ik hiermee bedoel? Ik geloof dat elke vrouw dit heeft meegemaakt.

Je had waarschijnlijk een relatie met iemand die de beslissing nam om je te bedriegen en je liet zien dat hij gewoon niet om je gaf. Je was diepbedroefd terwijl hij zo buitengewoon gelukkig leek met zijn nieuwe vrouw.

Maanden of misschien zelfs jaren gaan voorbij en hij is terug in je DM’s of zelfs voor je deur. Hij vertelt je dat hij altijd aan je is blijven denken.

Jij bent duidelijk niet het probleem, het ligt aan je exen. Je hebt zoveel tijd besteed aan het kleineren van jezelf en denken dat je niet aardig genoeg was. In de spiegel zei je de gemeenste dingen tegen jezelf.

Ik bedoel, hij heeft je bedrogen, dus je hersenen verzonnen destijds het enige logische excuus – dat je niet aantrekkelijk genoeg was.

Ziek, niet?

Je dacht echt dat jij het probleem was terwijl hij nadacht over de beslissingen die hij in zijn leven nam.

Al Mijn Exen Kwamen Terug (Ik Ben Duidelijk Niet Het Probleem)

Dit is het perfecte moment om al die vreselijke dingen die je tegen jezelf zei terug te nemen en je excuses aan te bieden.

In mijn ervaring maakte het niet uit wie de afscheidswoorden uitsprak – exen zouden altijd folden en bij mij terugkomen. Klinkt het een beetje narcistisch? Misschien. Maar het is ook waar.

Dus, wat kunnen we hiervan leren?

Mensen maken fouten die ze op dat moment niet kunnen begrijpen. Dit betekent op zijn beurt dat ze onmiddellijke bevrediging verkiezen boven geluk op de lange termijn.

Natuurlijk generaliseer ik hier geen exen. Wat me hier heeft gebracht, is mijn onvermogen om rode vlaggen te herkennen en naar mijn vrienden te luisteren als ze me vertellen dat iemand slecht voor me is.

Maar ik kan me voorstellen dat jij ook zo bent. Je ziet iemand gewond raken en je gelooft echt dat ze kunnen veranderen als je ze genoeg liefde en genegenheid geeft. Zodra ze je beginnen te laten zien hoe moeilijk die opgave is, geloof je dat jij de slechterik bent omdat je ze “opgeeft”.

Wat was hier ook alweer de bedoeling van? O ja!

Misschien was jij op een gegeven moment zijn reddende engel. Je bouwde zijn zelfvertrouwen op, bevestigde dat hij genoeg is en leerde hem ook dat het leven niet zo ellendig is als je omringd bent door mensen die klaar staan ​​om naar hem te luisteren.

Toen hij zich realiseerde dat hij dat nergens kan krijgen, pakte hij zijn sleutels en sprong in zijn auto. Jouw adres was het enige waar hij aan dacht.

Je liet hem zien dat liefde geen pijn hoeft te doen en dat je door dik en dun aan zijn zijde zou staan. Hij was degene die je in de steek liet en je liet zien dat je beter af was zonder hem!

Zelfs als jij degene was die het uitmaakte, deed je het pas na maanden van proberen zijn gedrag te rationaliseren. Je wilde echt geloven dat hij kon veranderen en dat je dit kon laten werken.

Maar genoeg was genoeg, dus je pakte je spullen en vertrok. Ik kan je daar alleen maar mee feliciteren, want het betekent dat je jezelf verkoos boven een roestige vent.

Hij nam het niet zo goed op (uiteraard).

Nu zit je vast met de lange lijst met exen die na de breuk bij je terugkwamen. Het is eigenlijk nogal overweldigend als je tot dit besef komt, omdat er een enorme last van je schouders valt.

Je wordt eraan herinnerd dat je hebt gedaan wat je kon om een ​​goede vriendin te zijn. Het geeft je de geruststelling dat je exen je liefde en toewijding voelden tijdens de relatie. Daarnaast was het hun verlies en niet het jouwe.

Ik weet dat het moeilijk is. Je kijkt in zijn ogen en ziet al die mooie momenten die jullie samen beleefden, al je emoties komen in flitsen terug. Toch is dit niet het moment om zijn woorden te geloven.

Hij heeft je meer dan eens laten zien dat hij je niet waard was. Je breuk was in ieder geval voldoende bewijs dat een van jullie om een ​​reden een leven zonder de ander koos. Je gevoel zegt je precies hetzelfde, nietwaar?

Dus, zelfs als al je exen terugkomen, onthoud dan dat ze niet voor niets exen zijn

Al Mijn Exen Kwamen Terug (Ik Ben Duidelijk Niet Het Probleem)

Geef ze geen tweede kans, ook al is je liefde er nog steeds. Je relatie is mislukt en er is niets meer om naar te zoeken in die ruïnes.

Misschien is dit moeilijk om te horen, maar het is ook geruststellend om te weten dat het niet jouw schuld was. Sluit gewoon de deur, draai je rug ernaartoe en loop nog een laatste keer weg.

PinFlight Image