Skip to Content

6 Eerlijke Redenen Waarom Mannen Vrijgezel Blijven

6 Eerlijke Redenen Waarom Mannen Vrijgezel Blijven

We zijn hier vandaag om alles over mannen te leren. Ieder van ons heeft een diep verlangen om lief te hebben en bemind te worden, dus waarom blijven sommige mannen vrijgezel?

Een aantal van die redenen kwamen waarschijnlijk in je op, maar je wilde het niet accepteren, of je wilde niet ongevoelig klinken. Maak je geen zorgen, ik zal je helpen de code te kraken en jezelf te bewijzen dat je gelijk had.

Als je even aan jezelf denkt, wat kan dan de reden zijn om voor een leven als vrijgezel te kiezen? Je hebt een laag zelfbeeld, of je zoekt nog steeds uit hoe je moet flirten zonder je ongemakkelijk te voelen. Misschien heb je net een lange relatie beëindigd, of ben je nog steeds verliefd op een van je exen.

Waarom denk je dat je niet goed genoeg bent? Dat is wat er in je opkwam toen je alle meisjes zag ruziënom de aandacht van je crush te krijgen, toch? Nou, dit zijn allemaal de belangrijkste redenen waarom mannen ook vrijgezel blijven. Zullen we het er iets meer over hebben?

6 redenen waarom mannen vrijgezel blijven

1. Hij heeft een laag zelfvertrouwen

Is dit niet normaal? Er zijn veel momenten dat we met onszelf worstelen. Niemand kan zoveel fouten maken als jij, en niemand is je grootste vijand, behalve jijzelf. De maatschappij legt voortdurend de nadruk op mannen die vrouwen benaderen, maar hoe zit het met deze arme man?

Hij wordt angstig als hij met die dame die achter de kassa zit in de winkel moet praten en hij vermijdt het zelfs om voor een bezorging te bellen. De kans is groot dat hij een nerd is die voor alles een app heeft op zijn smartphone.

Wat de redenen ook zijn voor zijn lage zelfvertrouwen, het is zeker niet gemakkelijk voor hem met deze normen die we tegenwoordig hebben. Dus, als je van dit type man houdt, probeer hem dan te benaderen en nou, wees zijn zelfvertrouwen boost! Hij zal het waarderen, zelfs als jullie niet samen eindigen.

2. Hij probeert het niet

Er zijn een paar redenen waarom hij het gewoon niet probeert. Misschien wil hij niet uit zijn comfortzone komen, of is hij sociaal onhandig, dus vermijdt hij liever interacties. Een andere reden is dat hij waarschijnlijk denkt dat hij zijn vrijheid zal verliezen zodra hij een relatie krijgt.

Een andere mogelijke reden waarom hij het volledig opgaf was dat hij één keer te vaak heeft gefaald. Hij wil gewoon geen moeite meer doen met daten en als het gebeurt, gebeurt het.

Of, als de man een complete sportschool freak (niets slecht aan!) en een slaaf van zijn routine is, dan kan hij denken dat er geen plaats in zijn schema is voor een meisje. Hij kan ook carrière-georiënteerd zijn, en daten staat dan zeker niet op zijn prioriteitenlijst.

Oh en weet je nog dat je een checklist had voor je prins op het witte paard toen je jonger was? Nog een reden waarom mannen niet proberen om hun prinsessen te vinden is dat ze hun normen te hoog hebben gezet en geen vrouw goed genoeg voor hen is.

Als je op hem valt en je weet zeker dat hij je een prioriteit kan maken, ga er dan voor. Anders is hij het niet waard.

3. Hij is nog steeds verliefd op zijn ex

Mannen kunnen verliefd zijn en kunnen diepe, onvoorwaardelijke emoties voor vrouwen hebben. Doe niet alsof je dat niet wist. Ze zijn menselijk en ze hebben gevoelens. Daarom is een van de meest voor de hand liggende redenen waarom mannen vrijgezel blijven, dat ze nog steeds verliefd zijn op hun ex.

Als je weet dat de man die je leuk vindt net uit een serieuze relatie is gekomen, doe het dan rustig aan. Hij zal wat tijd alleen willen doorbrengen om dingen uit te zoeken. Wees geduldig en misschien ben je niet zomaar een meisje voor hem.

Kies het juiste moment om hem te benaderen. Laat hem genezen en over zijn vroegere relatie heen komen. Je wilt toch niet zijn rebound zijn, of wel?

4. Hij wil niet opnieuw gekwetst worden

Misschien is hij diep gekwetst door iemand om wie hij gaf en wil hij geen gebroken hart meer riskeren. Hij zal er zeker voor kiezen om vrijgezel te blijven als de wonden nog vers zijn.

Eerlijk gezegd, zou jij je tijd en emoties ook niet investeren nadat je gekwetst bent, toch? Daarom is het ook niet eerlijk om van hem te verwachten dat hij het doet. Dit type man zal meestal vriendelijk en sociaal zijn, maar hij zal er niet voor kiezen om sterkere banden met anderen te hebben.

Denk niet dat alleen mensen met wie je een relatie hebt je pijn kunnen doen. Je vrienden en familieleden kunnen je problemen bezorgen en je aan de rest laten twijfelen. Dus wees aardig voor al die mensen om je heen en als je van dit type man houdt, probeer dan langzaam zijn vertrouwen te winnen.

5. Hij is bang voor concurrentie

Onze onzekerheden kunnen de overhand krijgen, vooral als we hopeloos verliefd op iemand zijn. Sommige mannen zijn gewoon bang voor hun concurrentie, vooral als het meisje dat ze leuk vinden constant omringd wordt door andere mannen.

Niet alleen zal dit soort man het vermijden om dicht bij je te komen, maar hij zal ook verlegen lijken als hij ooit in jouw gezelschap komt.

Hij zal onbedoeld met je flirten, maar hij zal je niet benaderen, omdat hij liever alleen blijft dan zijn hart te riskeren. Want het is onmogelijk dat een vrouw zo geweldig als jij, geen vriendje heeft. En het is nog moeilijker te geloven dat je hem leuk vindt.

Als je hem leuk vindt, wees dan niet verlegen en laat hem zien dat je hem leuk vindt. Als hij zich realiseert dat hij degene is die je wil, dan zal hij waarschijnlijk zijn kans wagen.

6. Hij is gewoon een vreselijk persoon

Er is hier geen mooier maken dan het is. Hij is gewoon een vreselijk persoon en daarom is hij vrijgezel. De kans is groot dat deze man een groot aantal meisjes heeft die op hem vallen – en hij schept erover op! Hij gooit waarschijnlijk met saaie versiertrucs in de hoop nog een hart te breken.

Als je respect verwacht in een relatie (zoals je zou moeten), dan ben je hier volledig aan het verkeerde adres, schat. Deze kerel zal je niets daarvan laten zien. Verwacht ook geen eerlijkheid en hoffelijkheid van hem. Hij is een van die mannen die je moet vermijden.

Geloof het niet als een man zegt dat het vrijgezellenleven hem heeft gekozen. Hij koos ervoor om vrijgezel te zijn. Sterker nog, hij kiest er opnieuw voor op datzelfde moment als hij je dit vertelt.