Skip to Content

Als Je Van Haar Houdt, Is Er Geen Reden Om Haar Belabberd Te Behandelen

Als Je Van Haar Houdt, Is Er Geen Reden Om Haar Belabberd Te Behandelen

Als je van een meisje houdt doe je dat met heel je hart en je geeft haar alles, zonder dat je iets je tegen laat houden.

Je manipuleert niet haar gedachten om haar te laten geloven dat je anders bent dan wie je werkelijk bent, je liegt niet tegen haar, je bedriegt haar niet en je verwaarloost haar niet emotioneel.

Wanneer je van een meisje houdt, behandel je haar gepast. Je doet geen beloftes die je niet na wil komen en je laat haar niet smeken om je aandacht.

Je leidt haar niet om de tuin met loze woorden en je geeft haar geen valse hoop dat het op elk moment beter kan worden.

Je speelt geen spelletjes met haar hoofd, je geeft geen gemengde signalen en je laat haar niet twijfelen aan haar gevoelens of twijfelen aan je bedoelingen.

Je laat haar niet zitten wanneer ze je het meest nodig heeft en je maakt haar nooit opzettelijk aan het huilen.

Je doet geen half werk, terwijl je wacht tot een betere kans zich voordoet. Je probeert niet te profiteren van haar liefdevolle en zorgzame hart en je gebruikt het feit dat ze je zal vergeven niet om van alles te kunnen flikken.

Je verontschuldigt je niet voor de dingen die je toch weer opnieuw zal doen en je verspilt niet elke kans die je krijgt. Je behandelt haar niet als tweede keus en je neemt haar niet voor lief.

Wanneer je echt van een meisje houdt, zorg je ervoor dat ze voelt hoe intens je liefde voor haar is. Je wordt haar beste vriend, haar geliefde, haar beschermer en haar partner in de breedste zin van het woord.

Je behandelt haar altijd als je prioriteit. Je steunt haar en je geeft haar een veilig gevoel, je zorgt ervoor dat ze weet dat ze altijd op je kan rekenen.

Je geeft haar alles wat je van haar hebt gekregen en nog veel meer. Je behandelt haar met het respect en de waardering die ze verdient en je waardeert alle offers die ze brengt.

Wanneer je van een meisje houdt, vecht je voor haar. Je doet heel erg je best om haar niet bij je weg te duwen en je laat haar nooit gaan.

Ja, het is echt zo simpel. Wanneer je echt van iemand houdt, is er geen reden om hen te laten lijden en ben je nooit degene die hun pijn heeft veroorzaakt, wat er ook aan de hand is.

Dit is daarentegen niet hoe je je vriendin behandelt, ondanks dat je je bewust bent van hoeveel ze van je houdt, nietwaar?

Hoewel je weet dat je alles bent voor deze meid, doe je nog steeds alsof je niets om haar geeft. Je houdt haar dicht in de buurt en je houdt haar aan het lijntje, terwijl je weet dat ze veel meer verdient dan deze halfbakken liefde die je haar geeft. 

Waarom heb je eigenlijk een relatie met haar? Waarom blijf je liegen dat je van haar houdt, terwijl dat blijkbaar niet zo is en waarom blijf je haar kwetsen, terwijl dat het laatste is wat ze verdient?

Waarom blijf je haar hart breken zonder dat je ooit de bedoeling hebt om haar verder te laten gaan met haar leven?

Waarom verlaat je haar telkens en kom je dan weer bij haar terug, terwijl je verwacht dat ze er altijd zal zijn, dat ze geduldig op je zit te wachten tot je een beslissing hebt gemaakt en tot je je zaakjes op orde hebt?

Dus nee – je houdt niet van haar, hoe hard je ook jezelf daarvan probeert te overtuigen. Misschien vind je het een fijn idee om iemand zoals zij te hebben, misschien vind je het een fijn idee dat ze van je houdt of misschien gebruik je haar gewoon om je op te vangen als je niets anders hebt.

Het is ook mogelijk dat je je zeker bewust bent van het feit dat je nooit meer iemand zoals zij tegen zal komen of heb je haar nodig om je gekwetste ego te fiksen en om je weer beter te voelen.

Maar de waarheid is dat je niet van haar houdt. Want je kwetst niet degene van wie je houdt.

Je veroorzaakt geen slapeloze nachten, je maakt hun leven geen ware hel en je zorgt er zeker niet voor dat ze zich gaan afvragen waarom ze niet genoeg zijn. Je maakt hen nooit aan het huilen en je breekt niet steeds weer hun hart.

Waarom blijf je jezelf er dan van overtuigen dat je van dit meisje houdt, terwijl dat blijkbaar niet zo is en dat nooit zo zal zijn? Waarom kun je er niet boven staan en haar het geluk laten vinden dat je haar klaarblijkelijk niet kunt geven?

Waarom geef je haar niet de kans om op een man te wachten die haar behandelt zoals jij dat nooit kon? Een man die van haar houdt zoals ze dat verdient?

Als Je Van Haar Houdt, Is Er Geen Reden Om Haar Belabberd Te Behandelen