Skip to Content

I Houd Nog Steeds Van Je, Maar Liefde Is Niet Genoeg

I Houd Nog Steeds Van Je, Maar Liefde Is Niet Genoeg

Laat me beginnen met te zeggen dat ik nog steeds van je houd, maar liefde is niet genoeg.

Mijn lieve jongen,

Toen we elkaar voor het eerst zagen, was het alsof onze zielen onmiddellijk met elkaar verbonden waren. Weet je nog dat ik je vertelde dat ik het gevoel had dat we elkaar al eeuwen kenden, ook al was het maar een paar uur nadat ik je naam hoorde?

Ik heb er altijd van gedroomd om mijn droomprins te ontmoeten, maar ik had nooit echt gedacht dat het kon totdat ik je leerde kennen. Ik kreeg mijn eigen sprookje en het kind in mij wist dat haar droom echt uitkwam. Je was alles wat ik ooit in mijn leven wilde hebben. Eerlijk gezegd was je zelfs meer dan dat.

Daarom zeiden we die mooie drie woorden zo vroeg. Weet je nog hoe mensen ons vertelden dat het niet mogelijk is om dat soort gevoelens zo snel te ontwikkelen? Maar voor ons was het mogelijk en we hielden toen echt van elkaar, en dat doen we nog steeds.

Maar liefde is niet genoeg om voor bij elkaar te blijven.

I Houd Nog Steeds Van Je, Maar Liefde Is Niet Genoeg

Onze relatie had alles wat mensen als perfect beschouwen. Onze vrienden maakten grapjes over hoe we eruitzien als die beroemde tv-powerkoppels. Ze noemden ons zelfs Noah en Allie. Misschien was het onze schuld dat ze ons die bijnaam gaven omdat we The Notebook wel 8 of 9 keer hebben bekeken. Maar hey, dat is volkomen normaal, toch?

We brachten onze nachten door met dromen over de toekomst en dagenlang eraan werken. Het beste aan ons was altijd de communicatie tussen ons. Ik zou je mijn diepste angsten kunnen vertellen, maar ik kon je ook lastigvallen met “Zou je van me houden als ik een lieveheersbeestje was?”

We hadden zoveel tradities. Zondagen waren om te koken, je werk was het maken van lunch terwijl de mijnen het avondeten en het dessert waren. Ik weet nog steeds niet waarom ik twee verplichtingen had terwijl jij er maar één had, maar op de een of andere manier flirtte je altijd om onder die vraag uit te komen. En daar viel ik elke keer weer voor.

We reserveerden onze woensdagavonden om samen films te kijken. Midden in de week waren we allebei moe van het werk, dus we spraken af ​​om altijd op woensdagavond te rusten. Ik kan nog steeds niet geloven dat je me die oorlogsfilms zo vaak hebt laten kijken. Maar ik denk dat ik wraak heb genomen met al die chick flicks.

In een relatie is het altijd geven en nemen, dus dat is niet erg. Maar liefde is niet genoeg om dit in stand te houden.

Of misschien heb ik dat niet gedaan sinds ik merkte dat je de meeste van hen leuk vond. Je was gewoon te beschaamd om het toe te geven. Was jij niet? Nou, als je het me niet wilt toegeven, doe het dan gewoon voor jezelf. Ik zal het je sowieso niet horen zeggen. Je bent altijd zo koppig geweest als een muilezel.

Oh, ja, ik herinnerde me ook onze vrijdagen. Tijd voor een feestje! Een ander ding dat ons zo’n leuk stel maakte, is dat we ons nooit gedroegen als het oude stel (dat overkwam de meeste van onze vrienden die al heel lang aan het daten zijn). Maar we wisten altijd de perfecte combinatie van plezier en ernst te maken in onze relatie.

Het is zo moeilijk om over deze dingen in de verleden tijd te praten, maar als ik het heden zou gebruiken, zou ik liegen. Elke zin die ik schrijf breekt mijn hart, maar ik weet dat dit moet gebeuren. En ik weet dat ik al mijn moed moet verzamelen om dit zelfs naar jou te sturen. Ik weet dat dit allemaal verwarrend klinkt, maar ik beloof dat ik het zal uitleggen.

Zie je, mijn lieve Noah, alles was perfect … totdat het dat niet was. En liefde is niet genoeg op dat moment.

I Houd Nog Steeds Van Je, Maar Liefde Is Niet Genoeg

We hebben ons nooit gerealiseerd wanneer het begon, omdat het als het ene ding na het ander gebeurde. Maar toen verzamelden zich zoveel dingen dat het onmogelijk was ze niet op te merken. Ik weet nog steeds niet hoe het mogelijk is dat we zoveel tekenen van het afbrokkelen van onze relatie hebben gemist.

Soms lag ik in bed te denken aan wat er zou gebeuren als we die tekens meteen zouden opmerken. Als we het probleem per probleem hadden opgelost, en niet allemaal tegelijk. Ik denk aan alle resultaten en dat wat er uiteindelijk is gebeurd.

Ik probeerde erachter te komen wat er met ons gebeurde. Wat is het dat ons perfecte sprookje vernietigde? Ik weet dat je erover wilt horen, dus ik zal je alles vertellen wat ik me tot nu toe heb gerealiseerd.

Weet je nog hoe ik je vertelde dat onze communicatie iets speciaals was en dat het ons altijd onderscheidde van andere stellen? Nou, we zijn het kwijt.

We hadden het niet meteen door, maar laten we even terugblikken.

Wanneer hebben we voor het laatst over onze dag gepraat? We praatten er elke avond over voordat we naar bed gingen, maar op de een of andere manier stopten we ermee. We zijn zelfs gestopt met wachten op elkaar om thuis te komen. Het is prima om te gaan slapen als we moe zijn, maar waarom zijn we er elke avond mee begonnen? Zelfs in het weekend.

Onze zondagen werden één zondag per maand. En onze woensdagen begonnen eens in de paar maanden te gebeuren. Het is triest om alle films te zien waar we enthousiast over waren om uit te komen, maar ze niet echt samen te bekijken. Het is verwoestend om te zien hoe onze tradities vervagen.

Maar hoewel de meeste dingen uit elkaar begonnen te vallen, wisten we altijd dat we nog steeds van elkaar hielden. En die liefde hield ons bij elkaar. Onze ochtendzoenen en “I love you”-berichten en plakbriefjes in huis zijn nooit verdwenen. En het bracht altijd wat geluk terug in ons leven, maar liefde is niet genoeg.

Toen begonnen de dromen die we samen hadden te veranderen. We negeerden alle plannen die we eerder hadden gemaakt. Huwelijk, kinderen, nieuw huis… Je zei dat we meer aan onze carrière moesten werken, maar ik was er zeker van dat er genoeg tijd was voor beiden. Een gezin stichten en een succesvolle carrière behouden.

Ik werd elke keer dat we hier over spraken verdrietig.

We zijn al zo lang samen dat we eeuwen geleden al onze dromen moesten laten uitkomen.

We waren er in het begin zo goed in, en nu trappen we achteruit.

Ik heb nachten over al deze dingen nagedacht. Ik vind een probleem, maar dan herinner ik me dat we van elkaar houden, dus ik dek het probleem gewoon af met die liefde die we hebben. Maar het waren er zo veel dat het me uiteindelijk raakte.

Liefde kan ons deze keer niet redden. Liefde is niet genoeg.

Het is krachtig, maar kan het niet alleen. Het heeft ons nodig om te vechten, maar we zijn gestopt met vechten. We accepteerden onze nieuwe realiteit en gaven alles op waar we ooit van gedroomd hadden. We waren ongelukkig, maar we wilden het niet aan onszelf toegeven.

Alleen God weet hoe moeilijk het was om dit uit te zoeken, en hoeveel erger het voelt om dit aan jou te schrijven. Aan mijn Noah, mijn liefde en de man met wie ik mijn leven wilde doorbrengen. Dat wil ik nog steeds, en dat zal ik altijd blijven doen. Maar we kunnen het niet repareren. We zitten te diep in de put en we kunnen onze relatie niet meer redden.

We verloren onze vonk, en alles wat we overhouden is liefde en tonnen mooie herinneringen. Ik hoop dat je ze altijd zult koesteren zoals ik dat zal doen, en ik hoop dat je zult glimlachen elke keer dat je je Allie herinnert. Je was mijn eerste liefde en er zal altijd een speciaal plekje in mijn hart voor jou gereserveerd zijn.

En onthoud, ik hou nog steeds van je, maar liefde is niet genoeg.