Skip to Content

Ben Je Een Liefdesverslaafde? 10 Tekenen Dat Je Verslaafd Bent Aan Romantiek

Ben Je Een Liefdesverslaafde? 10 Tekenen Dat Je Verslaafd Bent Aan Romantiek

Ben jij het type dat geobsedeerd is door Valentijnsdag en zweert dat het de beste feestdag ooit is? Als iemand je vraagt om je top vijf films aller tijden te benoemen, dan blijkt elke film een meidenfilm of een romantische komedie te zijn. Klinkt dat als jou? Sorry dat ik het zeg, maar het lijkt erop dat je verslaafd bent aan romantiek.

Begrijp me niet verkeerd, er is niets slechts aan liefde en van verliefd zijn te genieten, maar er zijn enkele grenzen die niet overschreden mogen worden als je gezonde relaties wilt opbouwen. En maak je geen zorgen, dit is geen ongeneeslijke verslaving, noch een extreem ernstige.

Je weet dat er overal verschillende soorten verslaafden zijn en, nou ja, je kunt er ook een van zijn. Wil je weten of je tot deze groep behoort? Blijf dan lezen om erachter te komen en als je een aantal van deze tekenen in je gedrag herkent, probeer ze dan voor je eigen bestwil te veranderen.

10 tekenen dat je verslaafd bent aan romantiek

Ben Je Een Liefdesverslaafde? 10 Tekenen Dat Je Verslaafd Bent Aan Romantiek

1. Je BENT DOL op de wittebroodsweken-fase

Je bent er absoluut dol op om hand in hand te lopen met je vriendje, hem schattige koosnaampjes te geven en sentimenteel te zijn als jullie samen zijn. Elk liefdesliedje doet je aan hem denken en er is geen plek waar je liever bent dan in zijn armen.

Hem leren kennen en kleine dingen leren over die knappe persoon maakt je waanzinnig gelukkig. Je ziet zijn slechte eigenschappen over het hoofd en het gevoel van euforie is constant aanwezig. Aangezien deze fase niet lang duurt, is het veilig om aan te nemen dat je relaties niet langer dan ongeveer een jaar hebben geduurd, toch?

Als je tot de liefdesverslaafdenstam behoort, dan spring je waarschijnlijk van de ene relatie in de andere om gewoon het plezier te voelen om ‘high van de wittebroodsweken’ te zijn.

2. Je dagdroomt veel over de toekomst met je partner

Een ander teken dat je verslaafd bent aan romantiek is dat je voortdurend dagdroomt over de toekomst met je partner. Je stelt je onvermoeibaar de verschillende scenario’s voor waarin jullie twee het perfecte koppel vormen en op een prachtige plek wonen die je thuis kunt noemen.

Lang en gelukkig is een concept waar je sterk in gelooft en je bent ervan overtuigd dat je dat met de man zult hebben waar je nu mee uitgaat (totdat de volgende opduikt, natuurlijk).

3. Je idealiseert hem

Het is normaal om met een roze bril naar de wereld te kijken als je verliefd bent, maar je idealiseert hem, en dat is eerlijk gezegd geen goed teken. Je kunt beweren dat je hem niet op een voetstuk zet, maar laat me je een paar “ja” of “nee” vragen stellen. Wees eerlijk, oké?

Wie is de mooiste man ter wereld? Lach je iets harder om zijn grappen dan om die van iemand anders, ook al zijn ze niet zo grappig? Is hij je droomprins? Denk je elke keer aan hem als je een liefdeslied hoort? Heb je je tenminste één keer voorgesteld dat jullie de hoofdrolspelers waren in je favoriete romantische verhaal?

Als het antwoord op al deze vragen “ja” was, dan ben je de lul.

4. Je verwaarloost je behoeften en verplichtingen om bij hem te zijn

Ben Je Een Liefdesverslaafde? 10 Tekenen Dat Je Verslaafd Bent Aan Romantiek

Verwaarloos je je behoeften en verplichtingen om bij je vriendje te zijn? Als je de meidenavonden herhaaldelijk annuleert en zelfs je gezinsleden laat zitten om tijd met hem door te brengen, dan is er duidelijk iets niet in orde.

Vanwege je liefdesverslaving kun je je werkverantwoordelijkheden negeren of je opleiding in gevaar brengen. In je hoofd is niets belangrijker dan bij degene te zijn van wie je houdt. Maar denk er eens over na: is hij echt DE ware?

5. Je speelt elke ontmoeting met hem steeds opnieuw af

Je hebt je verliefdheid deze week precies zes keer gezien en je weet precies wat hij maandag droeg. Het shirt dat hij gisteravond aan had toen je hem zag, laat zijn ogen er absoluut uit knallen. Elke ontmoeting begon met een gedeelde glimlach, toen knuffelde je hem en maakte je een praatje.

Hij haalde woensdag zijn vingers door zijn haar toen je zijn kapsel complimenteerde en vrijdagavond haalde hij die koppige krul van je gezicht en streelde hij je wang. Wat herinner je je nog meer? Speel je al je ontmoetingen in je hoofd af alsof het korte films zijn?

Uhm, moet ik echt zeggen dat dit betekent dat je verslaafd bent aan romantiek?

6. Je raakt in paniek bij de gedachte dat je vrijgezel bent

Ben jij een van die vrouwen die niet graag vrijgezel zijn en zelfs in paniek raken bij de gedachte eraan? Als dat zo is, dan ben je zeker een liefdesverslaafde. Als je je zorgen maakt over het leven zonder een man aan je zijde en denkt hoe eng het zou zijn om alleen oud te worden, dan is het duidelijk.

Je zult dit waarschijnlijk nooit toegeven, althans niet openlijk. Ik bedoel, wie zegt dat je een man nodig hebt om een gloeilamp te vervangen of om je naar het winkelcentrum te rijden? Je kunt dat zelf doen, maar… het is iets veiliger als hij het doet, toch?

7. Je hoort graag over iemands relatie

Vind je het leuk als iemand zijn liefdesverhaal begint te delen? Als je er dol op bent om anekdotes te horen die andere koppels (of je vrienden) delen en je gaat door hun ups en downs met hen, dan ben je zeker verslaafd aan romantiek.

Wanneer hebben ze elkaar voor het eerst ontmoet? Hoe was hun eerste kus? Hadden ze vlinders in hun buik toen ze elkaar ontmoetten? Knikten hun knieën en ging hun hart tekeer? Je vindt de grootste vreugde in hun avonturen en de liefde die ze delen.

Het is oké om enthousiast te zijn over alles wat er in je leven gebeurt, maar is het niet een beetje te veel gevraagd om de kleine details van andere relaties te weten?

8. Je bent de eerste die ‘Ik hou van je’ zegt in een relatie

Ben Je Een Liefdesverslaafde? 10 Tekenen Dat Je Verslaafd Bent Aan Romantiek

Nou, in het algemeen, is het niet echt belangrijk wie het als eerst zegt. Het is mooi en bevestigend, en het moet vaak gezegd en gehoord worden. Maar als je in een relatie altijd de eerste bent die ‘Ik hou van je‘ zegt, dan kan dit een teken zijn dat je verslaafd bent aan liefde.

Je wilt gewoon die oxytocine rush voelen en gewoon (soms) naast iemand zijn is niet genoeg. Daarom ben je geneigd om die vier woorden iets eerder te zeggen dan je zou moeten.

Dit kan echter ook betekenen dat je duidelijk maakt dat je bij die persoon hoort, wat pure emotie is, geen verslaving of iets slechts. Je kent de beroemde zin van Blair van Gossip Girl: “Vier woorden, elf letters. Zeg het en ik ben van jou.”

9. Je probeert in zijn gedrag verborgen liefdesboodschappen te vinden

Controleer je voortdurend zijn lichaamstaal en probeer je tussen de regels door te lezen als hij met je praat? Je leest online dat als hij zijn voeten naar je toe draait, het betekent dat hij je leuk vindt. Of, als hij lacht terwijl hij in jouw richting kijkt, dan voelt hij zich zeker tot je aangetrokken?

Als je probeert verborgen liefdesboodschappen in zijn gedrag te vinden, dan ben je, mijn schat, onmiskenbaar verslaafd aan romantiek en het heeft geen zin om het te ontkennen.

10. Voor jou is liefde gelijk aan geluk

Dit is het meest tastbare teken dat je een liefdesverslaafde bent. In je woordenschat staat een vergelijkingsteken tussen liefde en geluk, en niemand kan je van het tegendeel overtuigen. Je gelooft dat je alleen echt gelukkig bent als je gekoppeld bent en dat je partner rechtstreeks verantwoordelijk is voor je geluk.

Word wakker worden, vrouw! Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Geen man, hoe geweldig hij ook is, kan het in je leven brengen. Dat legt alleen extra stress op hem en het zal niet lang duren, en hij zal van je wegrennen om aan de druk te ontsnappen.

Stop met het saboteren van je eigen leven. Leer van jezelf te houden. Zodra je dat doet, trek je een man aan die onvoorwaardelijk van je houdt en voor alles wat je echt bent. Dat kan ik je beloven.