Skip to Content

De Betekenis Van “Vrouwen Trouwen Met Wie Ze Willen, Mannen Trouwen Met Wie Ze Kunnen”

De Betekenis Van “Vrouwen Trouwen Met Wie Ze Willen, Mannen Trouwen Met Wie Ze Kunnen”

Terwijl ik door sociale media scrolde, stuitte ik op een man die het erover had dat mannen degenen zijn die kiezen met wie ze willen trouwen. Hij bleef zeggen dat vrouwen met degene trouwen die het eerst in de rij staat en dat we er nooit te veel tijd aan besteden.

Ik voelde iets in me opkomen omdat zijn analogie absoluut niet juist was. Hij zei dat het makkelijker was voor mannen om te kiezen, omdat vrouwen zo graag willen trouwen. Dat is zijn reden waarom vrouwen meestal met degene trouwen die bereid is er haar een ring te geven.

De Betekenis Van "Vrouwen Trouwen Met Wie Ze Willen, Mannen Trouwen Met Wie Ze Kunnen"

Luister eens, jij holbewoner!

Je kunt die microfoon meenemen en samen met de rest van je carrière in de vuilnisbak gooien. Waar zijn deze veronderstellingen op gebaseerd? Tijdens een onderzoek met je maatjes toen je je wezenloos aan het drinken was?

Oké, ik haal even diep adem.

In de titel van het artikel heb ik het andersom gezet, zoals je kunt zien. Er is een goede kans dat er mensen zijn die het hier niet mee eens zijn, maar ik geloof echt dat je tegen het einde van mijn kleine tirade mijn standpunt zult begrijpen.

Vrouwen werden geconditioneerd om op te groeien denkend dat we zonder een echtgenoot niets zijn. We kregen te horen dat een partner de perfecte kers zou zijn op een taart die we het leven noemen. Vaker wel dan niet, heeft iemand ons verteld dat we niet compleet zijn tenzij we een partner hebben.

Nu worden de dingen een beetje ingewikkelder. Als we geen baan krijgen, dan doen we niet genoeg ons best. Als we echter geen partner hebben, dan moet er iets mis met ons zijn.

Er is altijd dat vreemde evenwicht dat we proberen te bereiken om onze plaats in een systeem te vinden dat is opgezet door mannen die (uiteraard) nooit twee hersencellen hebben gebruikt om aan hun vrouwen te denken. Ze werkten en verwachtten dat hun vrouw de rest van de klusjes thuis zou doen.

We kunnen in deze tijd niet echt in die extremen denken.

Echter, zelfs vroeger, wilden vrouwen niet met elke willekeurige man trouwen die op hun deur klopte. Het maakt niet uit wie er voor de vrouwen koos (d.w.z. hun vaders en broers); er was altijd een lange lijst van vrijers om uit te kiezen.

Tegenwoordig hebben vrouwen hun normen verhoogd! We begrijpen onze behoeften beter, we weten wat we willen, en we doen ons best om de perfecte man voor onszelf te vinden. Dat gezegd hebbende, leidt het ertoe dat veel vrouwen ervoor kiezen om alleen te zijn in plaats van genoegen te nemen met een aap die liefde niet van slavernij kan onderscheiden.

Vrouwen leren dat ze respect, liefde en gelijkheid in een relatie verdienen. Dus waarom zouden we bij de eerste gelegenheid om te trouwen op willen springen?

Je gaat me vertellen dat sommigen wanhopig zijn uit angst om de rest van hun leven alleen te blijven. Daar ben ik het tot op zekere hoogte mee eens. Zulke vrouwen zijn er zeker.

De man in de podcast generaliseerde dit. Hij zei dat elke vrouw gewoon zat te wachten op een kans om op te staan. Ik ben klaar om naar deze zwart-wit uitspraken te luisteren die ons in een zo’n situatie brengen.

Vrouwen zijn degenen die de uiteindelijke beslissing nemen. We hebben het niet meer over gearrangeerde huwelijken. Een vrouw heeft zeggenschap over haar eigen lichaam. Ze heeft het recht om die definitieve beslissing te nemen als een man voor haar op zijn knieën valt.

Ik zou nooit mannen in een vernederende positie willen brengen waar ze niet in een positie lijken te zijn om ook te beslissen. Dat doen ze. Ze kiezen voor wie ze die ring willen kopen, maar ik geloof ook dat het een beslissing is die ze samen nemen.

Als een luidruchtige en argumentatieve vrouw, kon ik echter niet over dit afschuwelijke onderwerp zwijgen. Een vrouw neemt de bewuste beslissing om haar leven door te brengen met iemand die in haar straatje past.

Zeggen dat een vrouw getrouwd is met wie er ook maar als eerste komt is gewoon een andere manier om te zeggen dat mannen volledige controle over ons hebben. Dat is absoluut niet waar.

Er zijn daarbuiten zoveel mannen (niet alle mannen) die de neiging hebben om een vrouw te beledigen zodra ze zijn afgewezen. Hun brutaliteit doet hen geloven dat ze recht hebben op de vrouw die ze willen, simpelweg omdat de vrouw het geluk had gekozen te worden.

De Betekenis Van "Vrouwen Trouwen Met Wie Ze Willen, Mannen Trouwen Met Wie Ze Kunnen"

Hun ego wordt beledigd zodra ze beseffen dat de gedachten van een vrouw niet draaien om: “Kies mij! Kies mij! Zie mij hier staan!”

Het is interessant om dat moment van realisatie te zien. Beslissen om een man af te wijzen is als een misdaad tegen de mannelijke soort. Of is dit alleen mijn ervaring met hen? Ben je ooit door een man beledigd, omdat je zijn avances afwees?

Nee? Ja?

Ik denk dat dat gewoon de realiteit is van een vrouw zijn.

Hoe dan ook, de uitspraak “mannen trouwen met wie ze willen, en vrouwen trouwen met wie ze kunnen” is een complete leugen. Ik formuleer het liever andersom, zoals de titel suggereert.

Hoe het ook zij, we moeten nog steeds stoppen met generaliseren en vrouwen in deze hokjes te stoppen waar we het een of het ander kunnen zijn. We zijn mensen die hun eigen gedachten en meningen hebben. We kiezen met wie we trouwen en of we überhaupt trouwen!

Stop met ons te vertellen dat dit het enige is waar we naar moeten streven. Stop met geloven dat we hier op een huwelijkskandidaat zitten te wachten.

Op dit punt in de geschiedenis geven we niets om deze stereotypen. Als je het geluk hebt om een partner te vinden die zoveel van je houdt om haar leven met je door te brengen, dan feliciteer ik je. Maar verwacht niet dat vrouwen zich tot slechts één ding beperken.

We kiezen wat er gebeurt. Wij nemen die beslissing.