Skip to Content

7 Dingen Die Je Zou Moeten Weten Over De Beschermengel

7 Dingen Die Je Zou Moeten Weten Over De Beschermengel

De geest heeft meerdere beschermengelen aan je toegekend (we hebben er allemaal meer dan een) voordat je überhaupt geboren werd.

Anders dan aartsengelen en hulpengelen, zijn beschermengel specifiek voor jou bestemd. Zie je beschermengelen als privédetectives die maar aan een zaak werken— aan jou! 

Elke beschermengel gedraagt zich als een zorgzame moeder, een archetypische moeder—de “perfecte” moeder.

Deze moeder zal altijd achter haar kind aan rennen en haar best doen om te zorgen dat haar kind veilig is.

Ze zal zeker geïnteresseerd zijn in de interesses die haar kind heeft en ze volgt zijn reis op de voet.

Dit is hoe beschermengelen over je denken, de manier waarop een liefdevolle moeder over haar kind denkt.

7 Dingen Die Je Zou Moeten Weten Over De Beschermengel

En net als de beste moeders, is de liefde van een beschermengel onvoorwaardelijk. 

Beschermengelen kunnen troosten, advies geven, mensen naar je toesturen en kansen in het leven roepen.

Maar toch zijn er ook veel beperkingen wat betreft wat een beschermengel voor je kan doen.

Dit artikel zal je in staat stellen om meer uit de relatie met je beschermengel te halen en het zal ook duidelijkheid geven over wie beschermengelen echt zijn en wat hun drijfveer is. 

Beschermengelen zijn niet-confessioneel 

7 Dingen Die Je Zou Moeten Weten Over De Beschermengel

Engelen zijn niet alleen bestemd voor Christenen. Beschermengelen werken met mensen die allemaal verschillende geloven aanhangen: het Jodendom, Paganisme, Hindoeïsme, Boeddhisme, de Islam en natuurlijk het Christendom! Engelen werken ook met mensen die spiritueel zijn, maar niet religieus. 

Als er aan iedereen beschermengelen toegekend werden voordat ze geboren werden, is dit erg logisch.

Het is ook de moeite om op te merken dat engelen geen voorkeur hebben voor een specifieke spirituele traditie.

De engelen houden zich vooral aan de Gouden Regel: behandel anderen zoals je zelf behandeld zou willen worden. 

Hoe zit het met atheïsten? Hebben die ook beschermengelen? Ja.

Maar omdat we krachtige spirituele wezens zijn die een vrije wil hebben gekregen, respecteren engelen onze keuze om te geloven wat we willen geloven en om ons geloof te navigeren zoals wij dat zelf willen.

Zolang iemands overtuigingen henzelf en anderen geen kwaad doen, respecteren engelen deze overtuigingen en sporen ze je aan om dit ook te doen. 

Beschermengel Heb Een Hart En Een Ziel

7 Dingen Die Je Zou Moeten Weten Over De Beschermengel

Het is verleidelijk om beschermengelen te zien als eendimensionale attributen, of geesten in een fles die bestaan om onze wensen in vervulling te brengen.

We denken misschien ook dat engelen wezens van het licht zijn die vrij tussen de hemel en de aarde kunnen reizen—dat ze zo anders zijn dan mensen dat we niets gemeen hebben. 

Engelen herinneren ons misschien aan het tv-programma uit de jaren 60, I Dream of Jeannie. Een astronaut vindt een oude fles met een geest erin.

Deze geest kan in een ogenblik verschijnen en verdwijnen, omdat engelen niet gebonden zijn aan de fysieke wetten van de aarde.

Maar voor de rest is deze geest eigenlijk hetzelfde als mensen: ze heeft een gouden hart en kan erg emotioneel zijn.

De geest die wensen uit laat komen is eigenlijk erg gevoelig, net als engelen. 

Engelen zijn eigenlijk erg emotionele wezens en dit lijkt logisch omdat het hun taak is om genade en compassie aan de mensheid te tonen.

Engelen zijn erg gevoelig voor de emoties van anderen en hun emotionele buitenkant is net het dunne velletje van een druif.

Als je pijn hebt, voelen je beschermengelen je pijn ook.

Hoewel engelen emoties zo extreem ervaren, nemen ze vaak wat van je lijden weg, zodat je het niet hoeft te voelen of je het niet alleen hoeft te dragen.

Maar wees niet bang, engelen zijn experts op het gebied van emoties en ze zijn erg machtig, dus zullen ze nooit te veel hooi op hun vork nemen! 

Beschermengel Om Hulp Vragen, Geeft Hen De Vrijheid Om Meer Te Helpen

7 Dingen Die Je Zou Moeten Weten Over De Beschermengel

Engelen, en beschermengelen in het bijzonder, vliegen altijd rond en zijn op zoek naar manieren om je aardse reis interessanter, dynamischer en meer vervullend te maken.

Zelfs mensen die dus nooit bidden of engelen om hulp vragen, halen steeds voordeel uit deze engelachtige interventie. 

Beschermengelen, of het ze nou gevraagd wordt of niet, zullen zeker op komen dagen voor de essentiële momenten in je leven, net als voor alle kleine momenten daar tussenin.

Mensen zijn echter sterke spirituele wezens en daarom hebben zij een vrije wil gekregen om veel beslissingen te maken wat betreft de aardse reis.

Een van de meest significante beslissingen die we kunnen maken is om meer met onze beschermengelen te communiceren.

Dit kan zo simpel zijn als ze kort en informeel aanspreken in je gedachten, gebeden of dagboek. 

Als je beschermengelen vraagt om in te grijpen en om je te helpen met iets specifieks, geeft hen dit meer mogelijkheden om je te helpen.

De reden hiervoor is dat engelen bijna altijd je vrije wil zullen respecteren—tenzij ze weten dat deze keuze erg schadelijk zal zijn voor jou of voor anderen, of dat het je weghoudt bij iets belangrijkers.

Gebruik dus die sterke vrije wil om jezelf te helpen: vraag je beschermengelen om extra hulp en steun.

Zeg precies waar je hulp bij nodig hebt (bijvoorbeeld de romantiek, je financiën, je gezondheid of carrière) en wacht dan op hun boodschap! 

Ze Hebben Voor Jou Gekozen

7 Dingen Die Je Zou Moeten Weten Over De Beschermengel

De reden waarom beschermengelen zo aan jou zijn toegewijd is omdat ze voor jou hebben gekozen.

De belofte die je beschermengelen hebben afgelegd om naast je te staan en om je bij te staan was een heilige belofte; de hemel en de Geest waren hier getuige van. 

Hoewel beschermengelen een sterk plichtbesef hebben wat betreft hun uitverkorene, is hun toewijding eigenlijk vooral gebaseerd op pure liefde.

Engelen hebben een zeldzame capaciteit om liefde te geven en beschermengelen hebben ervoor gekozen om hun liefde aan jou en jouw leven te schenken, omdat ze je ziel respecteren en zich soms ook verwant voelen aan je ziel. 

Stel je je een aantal schattige puppy’s bij een fokker voor. Ze kruipen allemaal over elkaar heen, kwispelen en zijn echt enorm lief.

Ondanks dat elk dier lief is, is er vaak een bepaalde pup die je naam lijkt te roepen en die je ontroert.

Hetzelfde was het geval toen je beschermengelen jou zagen. Ze werden verliefd en konden het niet laten om je mee naar huis te nemen! 

Ze Kennen Je Beter Dan Wie Dan Ook 

7 Dingen Die Je Zou Moeten Weten Over De Beschermengel

Beschermengelen kenden je al voordat je geboren werd, toen je ziel nog rondzweefde in de hemel.

Dit is waarom ze je ontzettend goed kennen, ze kennen namelijk je “ware” ik, niet slechts de cultuur, eeuw en het fysieke waar je nu in leeft.

Als je gelooft in het concept van vorige levens, is het mogelijk dat je beschermengelen al meerdere levens bij je zijn geweest. 

Beschermengelen zijn erg hecht met de Geest en daarom hebben ze toegang tot alle bestemmingen, ervaringen en relaties die de Geest voor je gepland heeft staan op aarde, die jij misschien als de coordinaten van je ziel beschouwd.

Beschermengelen weten ook wat je in dit leven moet leren en wat je aan anderen moet leren. 

Bovendien kunnen beschermengelen recht in je hart kijken en daarom kennen ze je diepste verlangens en je meest kwellende angsten.

Vraag je beschermengelen om te helpen bij alles wat je dwarszit en weet dat als je om hulp vraagt, je het zal ontvangen van engelen die experts zijn wat jou betreft! 

Ze Blijven Altijd Bij Je

7 Dingen Die Je Zou Moeten Weten Over De Beschermengel

Engelen zullen je nooit in de steek laten en je beschermengelen in het bijzonder zullen altijd dichtbij je blijven.

In crisissituaties—of je nou wanhopig bent en in het ziekenhuis ligt, in de rechtszaal bent of je in de gevangenis zit—je beschermengelen zullen je trouw steunen en van je houden.

Beschermengelen zijn nog dichterbij als je ze echt nodig hebt.

Anders dan mensen oordelen beschermengelen niet. In hun ogen zijn je fouten gewoon fouten en niets meer. Beschermengelen weten dat mensen fouten maken en dat we vaak het beste proberen te doen.

En wanneer we niet op ons best zijn, of we misschien iets vreselijks doen, zal de vergiffenis van een beschermengel net zo zijn als die van de Geest—onvoorwaardelijk.

Je hoeft de eeuwige liefde van een beschermengel niet te verdienen—het wordt zomaar gegeven en het is je geboorterecht. 

Je Hebt Meer Dan Een Beschermengel

7 Dingen Die Je Zou Moeten Weten Over De Beschermengel

De populaire cultuur beeldt beschermengelen af alsof ze het alleen doen, maar iedereen heeft zelfs meer dan een beschermengel.

Het aantal beschermengelen die an jou zijn toegekend, hangt af van jouw omstandigheden en wat voor doelen je voor ogen hebt.

Maar drie of vier is een gebruikelijk aantal voor een mens. 

Beschermengelen hebben elk hun eigen unieke persoonlijkheid, net als mensen.

Nadat je nauw samen hebt gewerkt met je beschermengelen kun je hun persoonlijkheden herkennen.

Een beschermengel kan bijvoorbeeld speels, beschermend, gevoelig, wijs, creatief, nuchter, serieus, zachtaardig, grappig, sterk, flamboyant of een combinatie van deze en andere eigenschappen zijn. 

Ze Willen Dat Je Met Hen Communiceert

7 Dingen Die Je Zou Moeten Weten Over De Beschermengel

Je kan hen leren kennen door een band met hen op te bouwen: lees boeken verengelsen, luister naar muziek met het woord “engel” in de tekst, schrijf in je dagboek over je beschermengelen, geef ze een naam of verzamel sieraden met een engel-thema.

Neem even de tijd om gewoon je beschermengelen te erkennen en jullie zullen goede vrienden worden!

Daarna zal de engelachtige communicatie vanzelf komen. 

7 Dingen Die Je Zou Moeten Weten Over De Beschermengel