Skip to Content

Ik Droom Elke Nacht Over Mijn Ex: 14 Waarschijnlijke Redenen Waarom

Ik Droom Elke Nacht Over Mijn Ex: 14 Waarschijnlijke Redenen Waarom

“Ik droom elke nacht over mijn ex en ik snap echt niet waarom!”

Wees niet bang, ik kan je vertellen dat het universum niet tegen je samenzweert om terug te gaan naar je ex.

Ik weet hoe eng het kan zijn. Je onderbewustzijn brengt herinneringen en emoties naar boven waarvan je dacht dat ze al lang weg waren. Je wilt hem vergeten en verdergaan, maar hoe moet je dat doen als je constant van hem droomt?

Het is een vreselijk gevoel als je wakker wordt en het aanhoudende gevoel brengt je naar de rand van tranen.

Mensen zeggen dat de pandemie en lockdown ons onder zoveel stress hebben gebracht dat nu iedereen rare, terugkerende dromen heeft. Maar wat er ook op dit moment in de wereld gebeurt, het is niets nieuws – mensen ervaren al eeuwenlang dromen over hun exen.

En het is vooral irritant als je een nieuwe relatie hebt. Je denkt dat je gelukkig bent met die nieuwe man en dat alles soepel verloopt. Maar je kunt niet echt volledig van je relatie genieten als je altijd over je ex droomt!

Je weet niet eens of je je huidige partner moet vertellen dat de man waar je ooit van hield je af en toe een bezoek brengt als de nacht valt.

Wat betekenen deze dromen en waarom achtervolgt je ex je voortdurend?

Waarom droom ik elke nacht over mijn ex?

Ik Droom Elke Nacht Over Mijn Ex 14 Waarschijnlijke Redenen Waarom

Er zijn verschillende soorten dromen die je kunt ervaren. Sommigen zijn wat vrolijker dan anderen, maar ze geven je altijd stress.

Soms droom je dat hem iets ergs is overkomen en word je in koud zweet wakker.

Ook al geef je misschien niet veel om hem op dit moment en ook al is het niet echt, het is nog steeds moeilijk om iemand waar je ooit om gaf door iets te zien gaan dat zo erg is.

Als je wakker wordt uit die dromen, ben je in de war. En het ergste is, je weet niet eens of je je huidige partner wakker moet maken om er met hem over te praten.

Zelfs als je geen nieuw iemand in je leven hebt, voel je je niet op je gemak om iemand over je dromen te vertellen voordat je weet waarom dit gebeurt.

Er was een tijd dat ik wilde bekennen dat ik elke nacht over mijn ex droomde. Het was heel moeilijk om met die stress om te gaan, omdat ik hem zo graag uit mijn systeem wilde krijgen, maar elke nacht werd ik aan hem herinnerd.

Daarom ben ik hier om je te helpen. Ik wil niet dat je hier nog langer last van hebt.

Als je weet waarom je elke nacht over je ex droomt, dan kun je er ook achter te komen hoe je deze dromen kunt stoppen (tenminste, als je wilt dat ze stoppen).

Dus hier zijn een paar mogelijke triggers voor je huidige dromen.

1. Je bent niet gelukkig in je huidige relatie

Hoe groot is de kans dat je ex je beter behandelde dan je huidige vriend? Je vorige relatie viel uit elkaar, ja, maar dat betekent niet dat je niet nog steeds een hoge dunk van je ex kunt hebben.

Je huidige leven lijkt gewoon niet helemaal goed te zijn. Je bent niet gelukkig, je bent niet tevreden. Ook al zou hij technisch gezien een geweldige vriend moeten zijn, om de een of andere reden is hij niet met je ex te vergelijken.

Met al deze mogelijke redenen dat hij een constante bezoeker is in je dromen, moet je echt eerlijk zijn tegen jezelf. Je kunt niet ontkennen wat er duidelijk met je gebeurt.

Vergelijk je je huidige partner met je ex-vriend? Je doet dit misschien zonder dat je je er bewust van bent. Schuif deze mogelijkheid niet onder het tapijt.

Gaf je ex-partner je meer emotionele voldoening? Misschien communiceerde hij op een ander niveau met je, om er altijd voor je te zijn en je emoties te valideren.

Op dit moment zeg ik niet dat je verwaarloosd wordt, maar eerder dat het niet meer is zoals wat je vroeger had.

Daarom droom je elke nacht over je ex. Hij komt tot je als een herinnering aan wat jullie ooit hebben gehad en aan wat je graag weer zou willen.

2. Hij was je eerste liefde

Ik Droom Elke Nacht Over Mijn Ex 14 Waarschijnlijke Redenen Waarom

Als je merkt dat je jezelf afvraagt “Waarom droom ik elke nacht over mijn ex?” dan ben je misschien een meisje dat nog steeds van haar eerste liefde droomt.

Het is ongelooflijk gewoon om over iemand te dromen waar je lang geleden van hield. Vooral als die iemand de eerste man was waar je ooit van hield.

Je eerste liefde is degene waar je het meest van geleerd hebt. Als je van hem droomt, dan is het waarschijnlijk, omdat iets je aan hem herinnerde en aan de pure liefde die jullie voor elkaar voelde.

Sommige droomanalisten willen geloven dat dit een teken is dat je de dingen een beetje moet oppeppen in je leven. Je eerste vriend wordt eigenlijk een symbool van verlangen en onvoorwaardelijke, onbevreesde liefde.

Ze zeggen dat dromen over een ex-partner betekent dat je met je huidige vriend iets nieuws in de slaapkamer moet proberen. Het zal je waarschijnlijk helpen op je zoektocht om je van deze dromen te ontdoen.

3. Het is een recente ex

Het is niet ongewoon om elke nacht over je ex te dromen als je net met elkaar hebt gebroken.

Een breuk is een traumatische ervaring. Je was emotioneel bij je relatie betrokken en dat maakte de breuk nog erger.

Ik zou je graag vertellen dat de dromen snel zullen verdwijnen, maar dan zou ik tegen je liegen.

Je hebt zoveel tijd en moeite in die relatie gestoken en nu weet je niet eens hoe je zonder hem moet leven. Dat klinkt misschien een beetje dramatisch, maar het is de waarheid. Nu moet je leren hoe je het leven helemaal zelf kunt navigeren.

Wees in deze periode niet te hard voor jezelf. Hij zal af en toe zonder twijfel in je dromen op blijven duiken. Nu is het gewoon iets vaker, omdat de breuk nog vers in je geheugen zit.

4. Je hebt aanhoudende gevoelens

Ik Droom Elke Nacht Over Mijn Ex 14 Waarschijnlijke Redenen Waarom

Je toekomstige relaties zullen er zeker onder lijden als je aanhoudende gevoelens voor je ex hebt.

Als hij elke nacht in je dromen naar je toe komt, herinnert het je er misschien aan dat je nog niet over hem heen bent. Er zijn nog steeds gevoelens die je probeert te negeren of die je gewoon dieper naar binnen duwt.

Maar jij en ik weten allebei dat het niet zo werkt. Je kunt je emoties niet negeren en verwachten dat je heelhuids verder kunt gaan. Die emoties moeten verwerkt worden om hem volledig los te kunnen laten.

Je onderbewustzijn probeert dit onder je aandacht te brengen en je te laten beseffen dat je nog wat genezing te doen hebt.

5. Je zat in een gewelddadige relatie

Je hoeft jezelf niet eens af te vragen, “Waarom droom ik elke nacht over mijn ex?” als je een gewelddadige relatie hebt gehad.

Je relatie kan uit fysieke of emotionele mishandeling hebben bestaan, het maakt niet uit. Het is genoeg om je oncontroleerbaar in bed te laten trillen terwijl je probeert de nachtmerrie te vergeten die je net hebt gehad.

Het is heel gebruikelijk dat slachtoffers na zo’n relatie PTSS ontwikkelen. Het gezicht van je misbruiker zal je hele geest in beslag nemen en zelfs als je probeert die slechte flashbacks te negeren, zal hij een manier vinden om terug in je hoofd te komen.

Vooral als je slaapt.

Er wordt gezegd dat we over onze grootste verlangens en onze grootste angsten dromen. Je bent bang om weer bij die man te komen. Je bent doodsbang dat hij je weer te pakken krijgt.

Diezelfde angst brengt hem elke nacht in je dromen. Je hebt nachtmerries.

En het spijt me om je dit te moeten vertellen, maar je zult ze blijven hebben totdat je professionele hulp zoekt en goed geneest. Anders kunnen deze nachtmerries jaren duren.

6. Er wordt niet aan je fysieke behoeften voldaan

Het is volkomen normaal om over je ex te dromen wanneer er niet aan je fysieke behoeften wordt voldaan. We zijn mensen, in vredesnaam!

We zijn mensen en we hebben allemaal onze eigen speciale behoeften waar aan moet worden voldaan. Dus dat is geen schande.

Ik weet dat dit waarschijnlijk vreselijk klinkt, omdat je het vervelend voor je huidige vriend vindt. Je wilt hem vertellen waar je vannacht over hebt gedroomd, maar je bent ook bang voor zijn reactie.

Je hebt waarschijnlijk een terugkerende droom van het hartstochtelijk kussen van je ex tot het moment dat je het over de rand ging.

Natuurlijk, eist dit zijn tol op je geestelijke gezondheid. Wat je misschien kan proberen is om met je huidige partner over je fysieke behoeften te communiceren en te proberen een oplossing te vinden om dingen weer goed te maken.

Om deze rare en ongemakkelijke dromen te stoppen, moet je iets doen. Betrek hem erbij en laat hem je helpen.

7. Je mist hem heel erg

Je hoeft geen droomexpert te zijn om te begrijpen wat deze droom betekent. Vorige week hoorde je het lied dat je hele relatie markeerde en nu kun je geen goede nachtrust krijgen.

Je probeert je gedachten over hem in je wakende leven tot een minimum te beperken. Maar het maakt niet uit of je een slechte breuk hebt gehad of dat je echt om een stomme reden uit elkaar ging, er is nog steeds een kans dat je hem mist.

Als je zo lang met iemand doorbrengt, dan kun je niet zo ineens je leven zonder hen voortzetten. Je kunt nog steeds de streling van zijn hand op je rug voelen en je kunt nog steeds de vage resten van zijn geur door je hele appartement ruiken.

Je mist hem. Natuurlijk doe je dat! Je onderbewustzijn herinnert je aan je diepste verlangen en dat is hij.

Je wilt het waarschijnlijk niet geloven, maar het is waar. Je kunt overdag proberen om je gedachten en emoties te sturen, de behoefte die je voor hem voelt te negeren, maar je kunt je dromen niet controleren.

8. Hij heeft onlangs contact met je gezocht

Ik Droom Elke Nacht Over Mijn Ex 14 Waarschijnlijke Redenen Waarom

Net als je dacht dat je klaar was met hem, verschijnt er een melding die je hart een slag over laat slaan.

Toen ik mezelf afvroeg waarom ik elke nacht over mijn ex droomde, moest ik mezelf eraan herinneren dat hij me vorige week een berichtje had gestuurd om te vragen hoe het met me ging.

Daarom zorgde mijn hoofd ervoor dat ik daarna elke nacht over hem droomde.

Denk je dat dat ook bij jou het geval zou kunnen zijn? Heeft hij je geappt of op een andere manier benaderd?

Nu proberen je hersenen alles te begrijpen. Je bent onrustig en vraagt je af of je je dingen inbeeldt of dat hij met je flirtte. Je ontleedt elk woord dat hij je heeft gestuurd.

Waarom zou hij je überhaupt appen? Heeft hij geen nieuwe vriendin? Je wilt niet overdreven dramatisch overkomen, maar je denkt te veel over de kleinste details van jullie gesprek na.

Vanwege de mentale spanning die dit veroorzaakte, gecombineerd met wat onopgeloste gevoelens die je voor hem hebt, besloten je hersenen om hem in je dromen te brengen.

We dromen altijd van dingen als we in stressvolle situaties zitten en dit is er zeker een van. Je blijft van hem dromen totdat je hem eindelijk loslaat en de beslissing neemt om geen contact te hebben.

9. Je wordt weer verliefd op hem

Mijn beste vriendin kwam eens naar me toe en zei precies dezelfde woorden: “Ik droom elke nacht over mijn ex en het voelt alsof ik weer voor hem val!”

Ze zei die woorden met zoveel pijn dat ik me deze situatie niet graag herinner. Hij achtervolgde haar in haar dromen.

Daarom droom je misschien ook zoveel over hem. Kijk eens hoeveel je de afgelopen dagen aan hem hebt gedacht!

Als je over hem droomt, dan droom je ervan om in zijn armen te rennen en hem te kussen. Je droomt van een gelukkigere plek, waar je onvoorwaardelijk van hem kunt houden. Maar dat kun je niet in je wakkere leven doen en het is frustrerend.

Je hebt waarschijnlijk na een lange tijd weer contact met je ex en als dat het geval is, dan heb je daar je reden.

10. Je wilt weer verliefd worden

Als je een tijdje vrijgezel bent, dan voel je de onmiskenbare behoefte om weer verliefd te worden. Dat is wanneer je over je ex droomt en de goede tijden die je met elkaar hebt gehad.

Je wordt niet echt verliefd op je ex, je onderbewustzijn droomt gewoon van de persoon die je je ooit geliefd liet voelen.

Vooral nu, met de pandemie en zo, ben je erg eenzaam. Er is geen manier waarop je vrij kunt daten en je kunt geen nieuwe mensen ontmoeten.

Je bent verdrietig dat je liefdesleven is gestopt en je weet niet hoe je je daar doorheen moet navigeren. Vanwege de betekenis van deze specifieke behoefte, droom je elke avond over je ex.

Droominterpretatie kan erg gevaarlijk zijn als je eenzaam bent en liefde en genegenheid nodig hebt.

In je wakkere uren, heb je waarschijnlijk een gevoel van verlangen naar een romantische partner, dus als je in slaap valt, heb je die levendige dromen.

​11. Hij heeft je bedrogen

Toegegeven, bedrogen worden is niet zo erg als met een gewelddadige ex te maken hebben. Maar het draagt nog steeds bij aan ons trauma en het laat je zeker gebroken en gekneusd achter.

Dit is een veel voorkomende droom voor mensen die zijn bedrogen. Je kunt van je ex dromen die vreemdgaat terwijl hij dat eigenlijk in het echte leven deed.

Je zult er het meest van dromen als je hem op heterdaad hebt betrapt. Bijvoorbeeld, als je hem met een andere vrouw hebt betrapt.

Die scène staat nog steeds in je hoofd gegraveerd.

Er is echter ook een andere reden waarom je je misschien afvraagt “Waarom droom ik elke nacht over mijn ex?” Het komt door het feit dat je je in je huidige relatie geen prioriteit voelt.

Je hebt het gevoel dat er iets of iemand is waar je partner meer aandacht aan besteedt dan aan jou. Het kan zijn telefoon, de TV of zijn Xbox zijn.

Ik weet dat het gek klinkt, maar denk er eens over na. Spendeert hij uren aan zijn computer aan videogames? Droomanalisten hebben altijd een correlatie tussen deze dingen gevonden.

12. Je hebt onopgeloste problemen in je leven

Ik Droom Elke Nacht Over Mijn Ex 14 Waarschijnlijke Redenen Waarom

Als je over je ex droom, dan moet je misschien nadenken of je onopgeloste problemen in je leven hebt. En terwijl deze problemen je ex kunnen omvatten, kunnen ze er ook geheel los van staan.

Je zult jaren later nog steeds over je ex dromen als je het nog steeds niet hebt afgesloten. Je zult van hem dromen, omdat je zoveel onbeantwoorde vragen hebt die nog steeds in je bewustzijn en onderbewustzijn zweven.

Je kunt ook over hem dromen als je vragen over andere dingen in je leven hebt. Ben je aan het wachten je tot die recruiters je vertellen of je wel of niet de baan hebt? Of zijn er andere zaken waar je nu tegen vecht?

Als je probeert om je leven weer op orde te krijgen en zelf problemen op te lossen, dan kun je misschien weer vrede vinden.

Al die dingen kunnen niet alleen dromen veroorzaken, maar zelfs slapeloosheid en nachtmerries. Wat je nu ervaart, is gewoon een teken dat je wanhopig deze dingen gedaan moet krijgen zodat je een nacht in vrede door kunt slapen.

13. Je denkt erover om weer met het samen te komen

Ja, het is niet makkelijk na een ex verder te gaan. Vooral nu. Ik weet hoe moeilijk het is om elke nacht over je ex te dromen en dan wakker te worden en je schuldig te voelen, omdat je het met hem hebt uitgemaakt.

Die dromen doen je aan hem denken, ook al wil je in je wakkere leven niets met hem te maken hebben. Je wilt hem niet in je leven en je wilt niet aan hem denken.

Maar die dromen zetten het idee in je hoofd en nu ben je gefrustreerd. Je zou graag verdergaan met je leven, maar deze terugkerende dromen maken het erg moeilijk.

Ik kan je wel zeggen dat dit niet betekent dat je teruggaat naar je ex om hem om vergeving te smeken. Vooral als je helemaal niet in hem geïnteresseerd bent als je wakker bent.

Je onderbewustzijn herinnert je aan een les die je hebt geleerd. Je bent emotioneel helemaal over hem heen. Kijk diep in jezelf en je zult de voor de hand liggende waarheid zien.

14. Hij is met iemand anders verdergegaan

Er is altijd die pijn in je borst als je je realiseert dat je ex is verdergegaan terwijl jij nog steeds rouwt om het verlies van hem.

Hij gaat je een bezoek brengen in je dromen. Je zult elke nacht over je ex dromen totdat je in het reine komt met het feit dat hij iemand anders in zijn leven heeft en hij je niet meer wil.

Het klinkt extreem hard, maar het is de waarheid. Je droomt waarschijnlijk van hem met dat andere meisje, of je droomt ervan dat hij je het nieuws vertelt dat hij iemand anders in zijn leven heeft.

Dit is je wake-up call (ironisch, is het niet) om verder te gaan en los te laten van een relatie die je niet meer dient. Je moet niet wachten tot hij terugkomt en weer voor je kiest.

Wat te doen als je in een relatie zit en je elke nacht over je ex droomt?

Soms kun je dit zelf oplossen. Maar als je in een relatie zit, terwijl je dit ervaart, dan kan het behoorlijk ongemakkelijk en ingewikkeld worden.

Dus, hoe moet je dit aanpakken?

Mijn advies aan jou is om met je partner te communiceren wat er gebeurd is en wat je dwars zit. Vertel hem iets in de trant van “Ik heb geen idee waarom, maar ik droom elke nacht over mijn ex en ik haat het om het voor je te verzwijgen.”

Je huidige partner kan een grote rol in je genezingsproces spelen en je kan veel sneller over je ex heen komen als je de steun van je partner hebt.

Dat gezegd hebbende, moet je jezelf ook afvragen waarom je zou willen dat hij het überhaupt weet. Ziet hij je elke avond opstaan nadat je dromen je wakker hebben gemaakt? Maakt hij zich zorgen om je?

Als hij zich zorgen maakt en niet begrijpt wat er aan de hand is, dan moet je hem echt vertellen hem geruststellen dat alles in orde is.

Ga ook door de mogelijke gevolgen. Wat zou er gebeuren als je hem dit zou vertellen? Zou hij jaloers worden? Hoe zou je hem geruststellen?

In deze situatie is het belangrijk om te onthouden dat het niet jouw schuld is. Je hebt geen controle over wat er gebeurt als je slaapt.

Als je een goede vent hebt, dan zal hij je zeker helpen. Je ex betekende veel voor je en dat is normaal.

Als je huidige partner een veilige man is, dan moet hij zich niet jaloers voelen, omdat je onderbewustzijn je voor de gek houdt.

PinFlight Image