Skip to Content

4 Adviezen Voor Het Instellen Van Normen Voor Het Daten Op De Lange Termijn

4 Adviezen Voor Het Instellen Van Normen Voor Het Daten Op De Lange Termijn

Ik ben zo blij dat je er bent, meid. Als je dit bericht leest, dan neem ik aan dat je genoeg hebt gehad van daten en verliefd worden op mannen die je niet goed behandelen. Je denkt eindelijk dat je de ware hebt gevonden, om vervolgens een paar maanden later bij je afspeellijst voor liefdesverdriet te zitten huilen.

Soms moeten we toegeven dat wij de belangrijkste reden zijn waarom we met de verkeerde mannen eindigen.

Het niet zien van je echte waarde en het hebben van lage normen is een recept voor een ramp tijdens het daten. Het is tijd om hier een einde aan te maken!

Aangezien je hier bent, neem ik aan dat je een beslissing hebt genomen om aan je normen voor het daten te werken en te stoppen met voor mannen te kiezen die je constant pijn doen. Goed van je! Ik kan niet enthousiaster zijn om deel uit te maken van deze reis. Het is echt een mooie reis.

Als je je eenmaal realiseert hoe gelukkig je in je eentje kunt zijn, dan zal het niet gemakkelijk zijn om een man te vinden die aan je normen voor het daten kan voldoen – maar het zal jou niet kunnen schelen. Je hebt jouw portie hartzeer gehad en mannen die je waarde niet zien.

Je zult verliefd worden op jezelf en op het leven dat je hebt gecreëerd. De juiste man zal er, zodra je hem vindt, deel van uitmaken en niet iemand zijn van wie je afhankelijk bent. Dat is de sleutel tot een langdurige relatie, gebouwd op wederzijds vertrouwen, liefde en begrip. Hier is hoe je aan die prachtige reis kunt beginnen.

4 adviezen voor het instellen van normen tijdens het daten

4 Adviezen Voor Het Instellen Van Normen Voor Het Daten Op De Lange Termijn

1. Wees eerlijk tegen jezelf en wat je zoekt

Veel vrouwen nemen genoegen met mannen die hen niet goed behandelen, simpelweg omdat ze een relatie willen hebben. Vaker wel dan niet, komen die mannen zijn niet eens in de buurt van hun type. Het is tijd om te stoppen om bij iemand te zijn, simpelweg omdat hij een man is die interesse in je heeft getoond.

Maak het voor jezelf duidelijk waar je naar op zoek bent. Ga zitten, pak een pen en een notitieboekje en schrijf het allemaal op. Noem alles, van de grote dingen tot de kleinste details. Stel jezelf voor dat je je leven met je ideale man doorbrengt.

Wat voor gevoel geeft hij je? Hoe gedraagt hij zich tegenover jou, je vrienden en je familie? En hoe behandelt hij de mensen van wie hij houdt? Wat zijn zijn waarden in het leven? Heeft hij een baan en hobby’s? Geeft hij je bloemen en laat hij je zien hoeveel hij om je geeft? Schrijf het allemaal op.

Op die manier krijg je een duidelijk beeld van wat je zoekt. Misschien merk je zelfs dat de mannen met wie je tot nu toe bent uitgegaan, helemaal niet zo zijn geweest. Neem het jezelf niet kwalijk, maar leer van je fouten. Nu weet je wat ze waren, en zul je ze niet meer maken.

2. Focus op eigenliefde

Het is een cliché, maar het is waar. Om volledig van je relatie te genieten, moet je van jezelf gaan houden. Wacht niet tot een man je laat zien wat je waard bent. Op die manier zul je alleen maar van de dingen houden die hij leuk aan je vindt. Zelfs als je diep van binnen weet dat je zoveel meer te bieden hebt.

Je eigenliefde van een man laten afhangen is het ergste wat je voor je welzijn kunt doen. Als je eenmaal leert om volledig van jezelf te houden, dan val je niet voor de eerste man die je het absolute minimum laat zien. Je zult al gevuld zijn met liefde en waardering. En je zult meer nodig hebben dan alleen weten dat hij om je geeft.

Je zult leren om jezelf, je waarden en je tijd te respecteren, en je zult niemand dat van je laten afnemen. Geen mannen meer die van je tijd, energie en geduld profiteren. Als je eenmaal weet hoe waardevol ze zijn, dan weet je hoe belangrijk het is om ze te beschermen.

Romantiseer alles in je leven! Van de manier waarop je kijkt tot de manier waarop je praat, denkt, danst, kookt, werkt, je tijd organiseert… Alles. Het zal het verschil maken.

3. Realiseer je dat je je tijd niet hebt verspild

Er is niets enger dan te denken dat de klok tikt en dat je gewoon je tijd verspilt met een man die je niet leuk vindt. Nou, ik heb nieuws voor je: de klok die ‘tikt’ bestaat niet. Je hebt het verzonnen.

Wees niet met iemand alleen omdat je het gevoel hebt dat je te oud bent om het nu uit te maken. Ik heb zoveel meisjes gekend die al jaren bij hun vriendjes zijn, simpelweg omdat ze denken dat ze te veel tijd en moeite in een relatie hebben geïnvesteerd, alleen om het te beëindigen.

Doe wat je gevoel je vertelt te doen. Als je relatie niet werkt, ga dan weg. Je bent niet te oud en je hebt je tijd niet verspild. Je hebt iets van elke relatie geleerd die je hebt gehad en het heeft je geholpen te groeien. Focus daar gewoon op.

De jaren die je met iemand hebt doorgebracht, zijn niet verspild. Als het niet werkt, dan zal het niet op magische wijze van de ene op de andere dag veranderen. Dus verleng de pijn niet voor jullie beiden. De juiste persoon wacht op je en je huidige relatie zal op de een of andere manier eindigen.

4. Rode vlaggen zijn er niet zodat je kan doen alsof je ze niet ziet

4 Adviezen Voor Het Instellen Van Normen Voor Het Daten Op De Lange Termijn

Als je iemand leuk vindt, dan kan het verleidelijk zijn om alle rode vlaggen te negeren die in je gezicht schreeuwen. Het spijt me dat ik het je moet vertellen, maar de rode vlaggen die je aan het begin van je relatie ziet, zullen niet verdwijnen zodra het tot een langdurige relatie uitgroeit.

Je zou er zelfs aan kunnen wennen, wat nooit een goede zaak is. Het betekent dat je je normen voldoende hebt verlaagd om tevreden te zijn met gekwetst te zijn en niet genoeg gewaardeerd te worden. En dat alles voor een man die je niet eens verdient!

Wanneer je besluit om weer te gaan daten, leer dan hoe je de rode vlaggen herkent. En knijp geen oogje dicht, hoe groot of klein ze ook zijn. Vrouwen doen dit vaak omdat ze te bang zijn dat ze niet in staat zullen zijn om iemand te vinden die beter is.

Respecteer jezelf genoeg om hier geen genoegen mee te nemen. Je kunt hem niet veranderen als hij je niet wil. En je bent niet zijn moeder, dus het is niet jouw taak om hem op te voeden. Het enige wat je kunt veranderen is hoe jij je gedraagt in deze situatie, en ik hoop echt dat je zult doen wat goed voor je is.