Skip to Content

13 Tips Voor Een Leuke Blind Date

13 Tips Voor Een Leuke Blind Date

Wil je jezelf voorbereiden op een blind date, een date met iemand die je nooit eerder hebt ontmoet? Gebruik dan deze 13 tips om een perfecte blind date te hebben.

Een blind date is een leuke gedachte, maar toch loopt het niet altijd goed af.

Aan de ene kant ontmoet je een nieuw iemand die je niet kent en die gedachte lijkt uitdagend.

Aan de andere kant kun je geen kant op wanneer je date een irritante sukkel is en zit je de rest van de avond met hem opgescheept.

Maar iedereen zou eigenlijk minstens één blind date mee moeten hebben gemaakt.

Het is tenslotte een avontuurlijke ervaring die misschien wel in jouw voordeel werkt. Je zou naar huis kunnen gaan met een nieuwe geliefde of een nieuwe goede vriend.

Blind dates en standaard etiketten

13 Tips Voor Een Leuke Blind Date

Je weet wel wat een blind date is, toch?

Om het samen te vatten in één zin is een typische blind date een date waarbij je degene met wie je af hebt gesproken niet kent.

Je hebt hen nooit eerder gezien, gesproken of ontmoet.

Het belangrijkste aspect van een blind date dat je dus moet onthouden is dat het erg ongemakkelijk is voor beide mensen.

Stel je voor dat je iemand die je nooit eerder hebt gezien benadert en je een glimlach moet forceren en een leuk gesprek met hen moet beginnen.

Als je er dus zeker van wilt zijn dat je een fantastische blind date hebt moet je deze tip wat betreft standaard etiketten onthouden: leer om meteen oprecht warm te zijn wanneer je je date voor het eerst ontmoet.

Als jij eerlijk en oprecht overkomt zal je date zich meer op zijn gemak gaan voelen. En dat geeft jullie een aantal seconde nadat jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben een rustig en blij gevoel om bij elkaar te zijn.

Hoe gaan blind dates in zijn werk?

Bijna altijd heeft een gemeenschappelijke vriend jullie gekoppeld of heb je een interessant iemand online leren kennen.

In de wereld van vandaag is er altijd sprake van blind dates, tenzij je date onder een steen heeft geleefd. Je hoeft slechts de naam van je date te googelen om alles over hen te weten te komen wat ze publiekelijk hebben gedeeld.

Maar toch blijft de charme van een blind date in de lucht hangen omdat jullie beiden nog steeds geen woord in het echt hebben gewisseld.

13 tips om een perfecte blind date te hebben

13 Tips Voor Een Leuke Blind Date

Als je jezelf probeert voor te bereiden om een bijzonder iemand te ontmoeten tijdens een blind date, volg dan alle typische datingregels.

En onthoud naast deze regels ook de volgende 13 tips om ervoor te zorgen dat de date op rolletjes loopt en dat jullie beiden een enorm leuke ervaring eraan overhouden!

#1 Wees flexibel wat je verwachtingen betreft.

Ik zeg natuurlijk niet dat je helemaal geen verwachtingen moet hebben, maar in plaats daarvan stel ik je voor om niet te hoge of te lage verwachtingen te hebben van de date. Ga onbevooroordeeld naar de date en probeer het te zien als wanneer je met een vriend hebt afgesproken. 

Als jullie chemie hebben en jullie beiden verkocht zijn, goed gedaan. Als dit niet het geval is moet je niet teleurgesteld zijn wanneer je weer naar huis gaat en een potentiele vriend hebt leren kennen.

#2 Win informatie in bij je koppelaar. 

13 Tips Voor Een Leuke Blind Date

Probeer zoveel mogelijk te weten te komen over je date bij jullie koppelaar als het een vriend of vriendin is die jullie aan elkaar probeert te koppelen.

Zelfs als die vriend of vriendin probeert om het spannender te maken door te zwijgen over de details, vraag je vriend of vriendin dan om meer over hun karakter te vertellen zodat je weet waarover je met ze kunt praten tijdens de date.

#3 Een date voor niets laten komen. 

Als je het niet redt om op tijd te zijn zorg dan dat je dit in ieder geval een aantal uren voor de date laat weten. En verontschuldig je daarnaast oprecht.

En loop nooit weg als je snel naar je date hebt zitten gluren door het raam van het restaurant. Zelfs als je blind date niks voor je is moet je niet de benen nemen.

Probeer in plaats daarvan de date vroeg te beëindigen. Iemand voor niets laten komen levert je slechte karma op en dit hoor je dus echt nooit te doen.

#4 Heb het naar je zin.

13 Tips Voor Een Leuke Blind Date

Als het op een blind date aankomt hoort de verrassing er gewoon bij. Soms is het een leuke verrassing en op andere momenten is een vreselijke ervaring. Tover evengoed een glimlach op je gezicht en probeer echt om het leuk te hebben. 

Je weet maar nooit, precies wanneer je denkt dat je date de laatste is met wie je ooit een relatie zou willen, zie je misschien wel dat jullie gedeelde interesses hebben en jullie daardoor razendsnel close worden. 

#5 Gedraag je niet onbeschoft. 

Je date heeft tijd vrijgemaakt om met jou door te brengen. Respecteer die gedachte en je date zelf.

Zelfs als je hem of haar saai vindt of dat hij of zij het tegenovergestelde is van jouw definitie van een lover, behandel hen niet respectloos.

Wees aangenaam en eindig de date met een leuke herinnering, zelfs als het geen sprookjesachtig einde heeft gehad.

#6 Neem niet de benen. 

13 Tips Voor Een Leuke Blind Date

Als je denkt dat je je date niet kunt tolereren of je je date ontzettend irritant vindt, zeg dan dat je hun gedrag niks vindt. Sta niet gewoon op en loop niet weg gedurende de date. Niet iedereen past bij elkaar.

Soms moet je wat kikkers kussen voordat je je droomprins vindt. Maar dit betekent niet dat je de kikkers onder de voet moet lopen die geen prins zijn geworden! 

#7 Sta open voor gesprekvoering. 

Praat over jezelf, je interesses en dingen die je niet zo leuk vindt om je date meteen op zijn of haar gemak te laten voelen.

Op een blind date weten jullie helemaal niks over elkaar, dus help de ander om zich open te stellen door de juiste vragen te stellen.

Even voor de duidelijkheid: je carrière of vrije tijd is altijd een goed thema om leuk over te kunnen praten.

#8 Kleed je verstandig en informeel.  

13 Tips Voor Een Leuke Blind Date

Blind dates zijn lastige zaken als het op kleden aankomt. Als je bent gekoppeld aan iemand die je niet kent, geef je date dan geen ongemakkelijk gevoel omdat jij helemaal niet of juist erg formeel bent gekleed.

Kleed je informeel, maar laat je date zien dat je de moeite hebt genomen om er representatief en aantrekkelijk uit te zien.

#9 Doe niet nep.

Lieg niet en doe niet nep om indruk op je date te kunnen maken. Als je date je fascineert en je ervoor wilt zorgen dat je date een oogje op je krijgt, gedraag je dan warm en wees interessant.

Lieg echter nooit om hen voor je te winnen. Zelfs als het perfect verloopt kunnen je leugens tenslotte een einde maken aan een potentiele liefdesrelatie.

#10 Doe niet overdreven seksueel. 

13 Tips Voor Een Leuke Blind Date

Alleen omdat het een blind date is betekent dit niet dat je de date niet serieus of respectloos moet behandelen, of dat je ervan uitgaat dat jullie in bed zullen eindigen.

De meeste mannen en vrouwen gaan ervan uit dat mensen die op blind dates gaan wanhopig of ongelukkig zijn.

Maar dit is niet altijd het geval. Bijna altijd is een gemeenschappelijke vriend of vriendin ervan overtuigd dat deze twee perfect bij elkaar passen en wil diegene ze aan elkaar proberen te koppelen.

Dus als je iemand ontmoet tijdens een blind date, onthoud dan dat dit geen afspraak is om even snel van bil te gaan.

Respecteer je date en doe het rustig aan. Als het wel steeds sensueler wordt, prima! Als dat niet gebeurt, ach, daten draait niet alleen om seks, toch?

#11 De perfecte locatie om af te spreken.

Als je niet zeker weet of het wel wat wordt of je niet aan een zevengangendiner wilt vastzitten met iemand die uiteindelijk misschien je partner niet wordt, is het beter om ergens af te spreken waar je binnen een halfuur weg kunt als je zeker weet dat het niks wordt met deze persoon.

De perfecte locatie voor een blind date is een café. Als jullie elkaar leuk vinden en er meteen een vonk overslaat kunnen jullie plannen maken om te gaan lunchen of dineren in een restaurant dichtbij. Ga als je je niet op je gemak voelt weg zodra je je koffie op hebt.

#12 Wees op je hoede.

13 Tips Voor Een Leuke Blind Date

Zelfs als jullie koppelaar een goede vriend van jullie is moet je wel op je hoede blijven.

Geef niet te veel informatie over jezelf en nodig hen niet zomaar uit om met je mee naar huis te gaan. Onthoud dat je deze persoon nog niet echt kent. Rond de date af en ga je eigen weg.

Als het wel wat wordt kunnen jullie beiden contact houden via de telefoon en kun je de volgende date plannen als je je comfortabel voelt bij dat idee.

#13 Wees eerlijk aan het einde van de date.

Dit is de belangrijkste tip voor blind dates die je in je oren moet knopen. Wees altijd eerlijk aan het einde van de date. Laat je blind date niet hangen en laat ze zich niet afvragen wat je van de date vond.

Als je van de date hebt genoten en je nog een keer zou willen afspreken zorg er dan voor dat je dit laat weten. Als je echter denkt dat jullie niet goed bij elkaar passen, uit dat dan op een vriendelijke manier.

Dit is erg belangrijk omdat jullie op die manier beiden meteen zullen begrijpen wat de ander van de date vond en er geen verwarring ontstaat.

Blind dating is a leuke ervaring en het is het waard om tenminste een keer mee te hebben gemaakt.

Onthoud deze 13 tips om een perfecte blind date te hebben voor als een vriend of vriendin ervoor kiest om je aan iemand te koppelen en de kans is groot dat je een toffe tijd zal hebben.

Je Voorbereiden Op Een Blind Date

Ben je paniekerig over een toekomstige blind date? Dat hoeft helemaal niet. Hieronder lees je een aantal tips om je voor te bereiden op je blind date, je hoeft niet langer op je nagels te bijten.

Rondneuzen.

Voor de date begint moet je informatie inwinnen bij de koppelaar: waarom dacht hij of zij dat jullie een goede match zouden zijn? Voldoet hij aan de criteria? Wat doet hij voor werk? Wat doet hij voor de lol?

Hoe meer je te weten komt voordat jullie met elkaar afspreken, hoe meer je het gevoel hebt dat je voorbereid bent. Je hebt misschien zelfs een idee waarover je kunt praten of wat je wel (of niet) moet bestellen. Als hij veganist is moet je deze keer misschien even de biefstuk laten staan.

Neem de tijd om jezelf op te tutten — maar niet zolang dat je te hard van stapel loopt.

Zorg dat je tijd hebt om je voor te bereiden, maar anticipeer niet de hele dag naar je date. Kies van tevoren een outfit uit en aarzel niet meer over je keuze.

Kies iets comfortabels uit, iets wat bij je persoonlijke stijl en bij de gelegenheid past. Draag geen cocktailjurkje als je alleen koffie gaat drinken; draag geen oversized spijkerbroek als je naar de opera gaat. En draag altijd schone kleren. Hygiëne is belangrijk.

Raak enthousiast/Vraag om een peptalk.

13 Tips Voor Een Leuke Blind Date

Ben je nog steeds zenuwachtig? Zet positieve muziek op en dans! Of bel een vriend op en vraag hen om een geweldige peptalk.

Leid jezelf af.

Als je weet dat je gestrest zal zijn voordat de date begint moet je die tijd opvullen met iets anders dan er steeds aan te denken. Ga brunchen met een vriend of vriendin.

Ga langs bij je oma. Je zal niet alleen meer bezig zijn met de date, maar je hebt ook wat gespreksstof voor als je date je vraagt hoe je dag was.

Bepaal je verwachtingen.

Wees realistisch in de verwachtingen die je stelt aan de date. Herinner jezelf eraan dat je gewoon een nieuw iemand leert kennen. Als er een vonk is: geweldig. Zo niet: prima.

Er zullen anderen volgen. Ervan uitgaan dat een blind date ook echt uitdraait op liefde is voor geen van beiden eerlijk en het is ook niet eerlijk om met een pessimistische houding aan te komen.

Wees onbevooroordeeld en geef je date een eerlijke kans – zonder hem onder druk te zetten om de ware te zijn.

Weet waar je naar op zoek bent.

In plaats van dat je je zorgen maakt over wie je vanavond gaat ontmoeten moet je jezelf afvragen waar je naar op zoek bent in een liefdespartner.

Hoe duidelijker je weet waar je behoefte aan hebt, hoe nauwkeuriger je je date kunt beoordelen en de potentie die jullie als stel hebben.

Laat het aan een vriend of vriendin weten.

13 Tips Voor Een Leuke Blind Date

Laat een vriend of vriendin weten dat je op date gaat, waaronder met wie, waar en wanneer. Je spreekt tenslotte met een vreemde af: iemand moet weten waar je bent.

Als het je geruststelt moet je die vriend of vriendin vragen om je op een bepaald tijdstip te appen of te bellen – en om je te helpen om een uitweg te verzinnen als het in het honderd loopt.

Arriveer vroeg – en neem niet de benen.

Laat een goede indruk achter en arriveer vijf minuten te vroeg. Niemand wil hoeven wachten en zich afvragen of hun date hen heeft laten zitten.

Spreek af om elkaar in het openbaar, enigszins op een lokale en informele locatie, te ontmoeten. Houd het kort – samen koffie gaan drinken is minder stressvol dan een driegangendiner – en met een eigen vervoersmiddel te vertrekken.

Zelfs als je zeker weet dat je date niet de ware voor je is moet je proberen om de koppelaar het voordeel van de twijfel te geven en het in ieder geval 45 minuten uit te houden. Misschien ben je wel verrast.

Zelfs als je eerste indruk klopte kom je tenminste niet over als een vervelend iemand. Wees beleef en interactief – en sla dan respectvol een tweede date af.

Beloon jezelf.

Ben je nog steeds band om de deur uit te stappen en in het diepe te springen? Beloof jezelf een kleine beloning na de date, of het nou baden in een bubbelbad is, drankjes doen met een goede vriend of je je favoriete film in bed kijkt.

Zelfs als de date teleurstellend is heb je iets om naar uit te kijken als de date voorbij is.

13 Tips Voor Een Leuke Blind Date