Skip to Content

Hoe Je Kan Zien Dat Je In Een Nep-Relatie Zit: 6 Tekenen Die Zijn Intenties Onthullen

Hoe Je Kan Zien Dat Je In Een Nep-Relatie Zit: 6 Tekenen Die Zijn Intenties Onthullen

Tegenwoordig zit de dating wereld vol nep-relaties en pseudo-liefde. Je kunt social media, tientallen dating apps en wat je maar kunt bedenken de schuld geven, maar het feit is dat nep-relaties de ergste zijn.

Je zou nooit verwachten dat iemand in zo’n relatie vastzit. En je zou nooit weten dat ze een dekmantel opzetten.

Als je door je social media-feed scrolt, dan zie je honderden foto’s van koppels die elkaar kussen en aanhankelijk zijn – alleen om er uiteindelijk achter te komen dat ze dat niet zijn. Ze zetten een show op zodat anderen in hun leugens geloven.

Hoe weet je dus of je een nep-relatie hebt? Nou, als je van buitenaf kijkt, dan lijkt een nep-relatie lijkt op elk ander gelukkig koppel dat verliefd is. Maar van binnen weten ze allebei dat er iets niet klopt en één van hen doet alsof de liefde er is.

Je voelt wanneer je met iemand opgescheept zit die doet alsof hij van je houdt. Misschien ben je niet in staat om het meteen vanaf het begin te zien, maar uiteindelijk, als je je relatie naar een ander niveau wilt tillen, dan realiseer je je dat je het al die tijd verkeerd hebt gehad.

Er zal een gat in je hart zijn dat niet door de liefde van je partner voor jou wordt vervuld. Je zult je leeg en eenzaam voelen, ook al heb je je aan je partner toegewijd. Er zullen geen romantische gebaren of liefdevolle aanrakingen zijn. In plaats daarvan, zal je relatie oppervlakkig en basic voelen.

Hoe je kan zien dat je een nep-relatie hebt

Het is erg moeilijk om de tekenen te zien en te accepteren dat je in een nep-relatie zit. We doen ons best om door de persoon die de wereld voor ons betekent geliefd te worden, maar onze gevoelens zijn niet altijd wederzijds.

Als je een van de volgende tekenen opmerkt, dan is het beter om je partner te verlaten en jezelf hartzeer te besparen.

1. Je mist emotionele intimiteit

Hoe Je Kan Zien Dat Je In Een Nep-Relatie Zit 6 Tekenen Die Zijn Intenties Onthullen

Zeg eens, stelt je partner je vragen? Start hij gesprekken en toont hij een brandend verlangen om je als geheel te leren kennen? Zo niet, dan is hij misschien niet de man voor je en had je het al die tijd mis over zijn gevoelens.

Een van de duidelijke tekenen van een nep-relatie is wanneer iemand niet eens de moeite neemt om je op een dieper niveau te leren kennen. Ze varen alleen over de oppervlakte en kennen de basis dingen over je, want dat is het enige wat ze nodig hebben om je in de buurt te houden.

Maar zonder emotionele intimiteit, zal je relatie nooit naar een meer serieus niveau gaan. En wie weet, misschien vertelt je partner anderen dat jullie vrienden met voordelen zijn en niets meer.

2. Je past je aan de wensen van je partner aan

Zijn gebrek aan betrokkenheid of onvermogen om je enige echte genegenheid te tonen eist een tol op je geestelijke gezondheid. Het zorgt er waarschijnlijk voor dat je verschillende dingen probeert om hem van je te laten houden.

Maar echte liefde is helemaal niet zo. Wanneer iemands liefde oprecht is, dan zal die persoon je accepteren zoals je bent en niet verwachten dat je iets aan jezelf verandert.

Die man zal je gebreken en eigenaardigheden als uniek en speciaal beschouwen, en zal je niet dwingen om ze te veranderen. Je hoeft je niet alleen maar om hem te behagen aan de wensen van je partner aan te passen.

Je bent het aan jezelf verplicht om altijd je ware aard te laten zien, wat hij ook van je denkt. Een echte man zal je daarvoor respecteren en van elk deel van je houden.

3. Je kunt niet op hem rekenen

Hoe Je Kan Zien Dat Je In Een Nep-Relatie Zit 6 Tekenen Die Zijn Intenties Onthullen

Weet je nog steeds niet of je een nep-relatie hebt? Beschouw je hem als je anker en grootste supporter? Zo niet, dan doet hij helaas alsof hij van je houdt.

Zijn gebrek aan verantwoording vernietigt de verbinding die je dacht met hem te hebben en laat je aan zijn bedoelingen twijfelen.

Je weet dat hij niet veel moeite doet in jullie relatie, maar je hoopt nog steeds dat hij op een dag ten goede zal veranderen. Je denkt dat als je wat beter je best doet, je liefde voor hem de vonk zal doen ontsteken. Maar helaas zal dat niet gebeuren.

Deze relatie heeft ervoor gezorgd dat je problemen met vertrouwen hebt en dat is precies hoe je weet dat hij zijn liefde veinst. Je kunt er niet op vertrouwen dat hij er voor je is als je hem nodig hebt. En je kunt hem niet vragen om je te helpen, omdat je diep van binnen weet dat zijn gevoelens voor jou niet echt zijn.

4. Zijn woorden zijn leeg

Hoe kun je zien dat je een nep-relatie hebt? Hij kan je een lief en liefdevol berichtje sturen, waarin staat hoeveel hij om je geeft en hoe erg hij je mist. Maar komen die woorden met zijn daden overeen? Laat hij je persoonlijk zien dat hij van je houdt en dat jij zijn eerste prioriteit bent?

Zo niet, dan heb je een nep-relatie en doet hij alleen maar alsof hij je wil. Iemand die echte gevoelens voor je heeft zal dat eerder bewijzen door zijn acties en niet alleen in woorden uitdrukken.

Maar deze man zegt het een en doet het ander. Dus, waarom zou iemand die bij zijn volle verstand is bij een man blijven die een gespleten persoonlijkheid lijkt te hebben? Heb je nog niet genoeg van zijn loze beloftes en halve waarheden?

5. Hij maakt geen toekomstplannen met je

Hoe Je Kan Zien Dat Je In Een Nep-Relatie Zit 6 Tekenen Die Zijn Intenties Onthullen

Als hij het vermijdt om met je te praten wanneer je probeert om toekomstplannen met hem te maken, dan weet je dat je in een nep-relatie zit en hij zal je waarschijnlijk uiteindelijk pijn doen.

Eerlijk gezegd wil hij niet met je praten, omdat hij weet dat jullie niet eeuwig samen zullen zijn. Hij is er niet voor de lange termijn en het is zeer waarschijnlijk dat hij je alleen gebruikt om zijn tijd te doden.

6. Hij verveelt zich altijd

Hoe kun je zien dat je een nep-relatie hebt? Je voelt het wanneer iemand je niet leuk vindt. Zijn gebrek aan opwinding om je te zien of het plannen van jullie volgende date is een duidelijk teken dat je in een nep-relatie zit.

Het is ondraaglijk voor je dat hij zich in jullie relatie verveelt, dus doe je je best om hem te vermaken. Maar dat is wanneer je je identiteit begint te verliezen – iets dat in een relatie nooit mag gebeuren.

Als je merkt dat hij geen tijd maakt of moeite doet in spontaan zijn om nieuwe herinneringen met je te creëren, dan moet je hem verlaten en elders naar je geluk zoeken.

PinFlight Image