Skip to Content

9 Irritante Dingen Waar Vrouwen Dagelijks Aan Moeten Denken Die Mannen Nooit Zullen Begrijpen

9 Irritante Dingen Waar Vrouwen Dagelijks Aan Moeten Denken Die Mannen Nooit Zullen Begrijpen

Kun je een aantal irritante dingen bedenken die echt irritant zijn en die geen enkele man begreep toen je het over hen had? Ik heb er een paar bedacht die me echt op de zenuwen werken, dus daar hebben we het later nog wel over.

Wanneer was de laatste keer dat je vriend of echtgenoot met zijn ogen rolde en ‘vrouwen’ zei? Ik denk dat je er niet te lang over na hoeft te denken. Blijkbaar maken we ons te veel zorgen, we denken te veel na over dingen waar we helemaal niet aan hoeven te denken.

Dat is wie we zijn en daar kunnen we niets aan veranderen. Wie zegt dat we niet zouden willen negeren dat onze nagellak een beetje gechipt is, of dat er een paar kreukels in onze shirts zitten? Hoe kunnen we voorkomen dat we soep voor hem maken als hij zegt dat hij zich ziek voelt?

9 irritante dingen waar vrouwen mee te maken hebben

9 Irritante Dingen Waar Vrouwen Dagelijks Aan Moeten Denken Die Mannen Nooit Zullen Begrijpen

Er zijn bepaalde irritante dingen die ons ook ergeren, heel erg ergeren, maar we kunnen er niets aan doen. Hier zijn de eerste paar die in me opkwamen. Kun je nog iets anders bedenken?

1. Een haarwascyclus hebben

Heb jij een haarwascyclus? Word je er gek van als het niet overeenkomt met een aantal belangrijke gebeurtenissen? Je hebt morgen bijvoorbeeld een zakelijke bespreking, maar je moet overmorgen je haar wassen, want zo hoort het te zijn.

Ik raakte al geïrriteerd toen ik er alleen al over nadacht. Het is echt vervelend als dit gebeurt, toch? Het verknoeien van een haarwascyclus is vrij ernstig, vooral als je vettig haar hebt en je precies weet wanneer je wel en wanneer je je haar niet kunt wassen. Dit is een echte strijd, is het niet?

En mannen hoeven zich daar geen zorgen over te maken. Afhankelijk van de lengte wassen de meeste het gewoon elke keer dat ze douchen, drogen het snel (soms alleen met een handdoek) en zijn ze klaar om te gaan. Ik ben wel een beetje jaloers.

2. Je favoriete haarelastiekje uitlenen

Heb je dat speciale haarelastiekje die je rommelige knotje of paardenstaart perfect vasthoudt? En je draagt het waarschijnlijk om je pols? Stel je dit eens voor. Je bent uit met je vriendinnen, het is een hete zomeravond en je hebt de tijd genomen om je haar te vlechten.

Je favoriete elastiekje zit op zijn plaats totdat een van hen begint te klagen over hoe erg ze zweet en dat ze haar haar omhoog wil doen. Het enige wat haar kan helpen is je elastiekje. Wat ga je doen? Het is nu te laat om het te verbergen en ze is echt een goede vriendin…

Wat je het meest haat is mensen uitleggen waarom ze het nooit kwijt moeten raken en hoe verschrikkelijk het voor je is om dat aan iemand uit te lenen. En daar gaan we weer.

3. Nagefloten worden

Ugh, mijn all-time favoriet (ik hoop dat je het sarcasme kunt voelen). Nagefloten worden is iets wat ik uit de grond van mijn hart haat en ik kan niet eens genoeg benadrukken hoe vervelend het is. Het geeft ons een ongemakkelijk gevoel om al die onbeleefde opmerkingen te horen, het gefluit of kus geluiden.

Deze manier van verbaal misbruik (meestal) wordt ook wel straatintimidatie genoemd. Als mannen alleen maar dingen zeggen, beledigingen uiten en commentaar geven op je uiterlijk, dan kun je jezelf gelukkig prijzen. Ik zeg dit niet graag, maar het is de lelijke waarheid.

Sommige vrouwen ervaren ernstige mishandelingen en schendingen van hun privéruimte. Ze worden op straat tegengehouden, hun weg wordt geblokkeerd en ze kunnen gewoon niet negeren dat de man ze heeft “opgemerkt”.

4. ‘s Avonds alleen lopen

9 Irritante Dingen Waar Vrouwen Dagelijks Aan Moeten Denken Die Mannen Nooit Zullen Begrijpen

Nageroepen worden maakt dit nog erger. In sommige extreme gevallen kun je paranoïde worden en je constant omdraaien om te controleren of iemand je volgt. Je kunt niet rustig naar muziek luisteren, maar je moet één oordopje er uittrekken zodat je alle geluiden uit je omgeving kunt horen.

Zelfs je moeder en grootmoeder hebben je gewaarschuwd om niet alleen door de donkere straten te lopen, omdat je nooit weet wat er kan gebeuren. Vermijd smalle paden en loop alleen op plaatsen die goed verlicht zijn. Vraag je vrienden om met je mee naar huis te lopen en ervoor te zorgen dat iemand altijd weet waar je bent.

5. Het dragen van make-up

Ik draag wel make-up, en ik klaag er niet over. Maar wie zei dat je het altijd moet doen? Waarom zijn onze huidonvolkomenheden lelijk en moeten ze worden bedekt, maar mannen hoeven zich daar minder zorgen om te maken? Wie heeft ons laten geloven dat zware make-up mooi is?

Kunnen we eindelijk onze gebreken omarmen en hoe dan ook stralen? Waarom is het zo moeilijk te begrijpen dat je onberispelijk en mooi bent zoals je bent?

6. Een grote tas meenemen

Neem je altijd een grote tas mee zonder duidelijke reden en dat het soms het superzwaar wordt? Ik weet het… Je hebt geen idee waarom het plotseling moeilijk is om hem mee te nemen als je er net één pen in hebt gestopt. En je man klaagt dat je al die dingen niet nodig hebt.

Je hebt echter geprobeerd om van wat dingen af te komen, maar elke keer als je dat deed, leek alles belangrijk te zijn en precies waar het zou moeten zijn. Ah, en laat me niet vergeten wanneer degene die over je grote tas klaagt, zegt dat je zijn spullen erin moet doen, omdat je ruimte hebt… God…

7. Parfum is er snel af

Vrouwelijke parfums zijn oplichterij, zo, ik heb het gezegd. Ik denk dat het jou ook een miljoen keer is overkomen. Je hebt je klaargemaakt, spoot een beetje van je favoriete parfum op de perfecte plekken, en een uur later kon je het niet meer ruiken.

Ik werd al die verhalen zat dat je gewend raakt aan de geur en je het niet kunt voelen. Kunnen we stoppen met het verzinnen van excuses en accepteren dat ze willen dat we veel uitgeven aan die dure geuren zodat we er meer van kunnen kopen?

Om het nog erger te maken, doet je vriendje een paar druppels in de ochtend op voordat hij naar zijn werk gaat en hij ruikt zo verdomd goed als hij laat in de avond weer terugkomt. Het leven is niet eerlijk…

8. Creatief zijn over “dank je” reacties op social media

9 Irritante Dingen Waar Vrouwen Dagelijks Aan Moeten Denken Die Mannen Nooit Zullen Begrijpen

Een stel van je vrienden complimenteren je foto’s en je moet ze allemaal beantwoorden. Wat zijn de synoniemen voor “dank je”? Hoeveel titels voor vrienden kun je gebruiken zodat niemand beledigd raakt? Het beantwoorden van reacties op je socialmedia-profielen is hindernisbaan geworden en het is te veeleisend!

Je moet al je creativiteit gebruiken om op al hun mooie woorden te reageren. Het wordt echt vervelend als je de juiste zin niet kunt vinden en je een aantal mainstream emoji’s moet gebruiken. Ugh…

Aan de andere kant, mannen taggen gewoon al hun vrienden en schrijven een bedankje of verwijzen naar hen allemaal als “bro” en het boeit niemand. Waarom zijn vrouwen zo ingewikkeld als het om de opmerkingen gaat?

9. Het gebrek aan zakken

Dit is een van de meest irritante dingen ooit. Wat is er mis met mensen die denken dat die voorzakken op je jeans klein moeten zijn, of helemaal niet moeten bestaan?! Hoe komt het dat je vriendje al zijn bezittingen in twee van die heilige vakken kan stoppen, en jij niet eens je sleutels van je appartement erin kunt doen?

Hij neemt letterlijk alles met zich mee en het lijkt erop dat hij daar niets heeft zitten. Hoe dan?!

Ga je vrolijk in een kleedkamer in een winkel dansen als je een jurk of rok met twee verborgen zakken vindt? En hoe kun je die opwinding aan mannen uitleggen? Ik denk dat we het niet eens hoeven te proberen. Ze zullen het toch niet begrijpen.

Dit zijn slechts enkele van de irritante dingen die me bijna dagelijks irriteren en geen enkele man zal die worstelingen ooit begrijpen. Ze kunnen ze echter accepteren en leren om met je te leven, zelfs als je soms ‘overdrijft’.

Blijf gewoon jezelf en maak je niet te druk over irritante dingen die je niet kunt veranderen (zoals de meeste van deze die ik heb genoemd). Ik weet dat het niet zo makkelijk is, maar ik geloof in je en ik weet dat je het kunt!