Skip to Content

De Datingtrends Die Je Niet Hoeft Te Volgen Om Een Gelukkige Relatie Te Hebben

De Datingtrends Die Je Niet Hoeft Te Volgen Om Een Gelukkige Relatie Te Hebben

Lieve koppels, ik weet dat de wereld vol met veroordelende mensen zit. En het is begrijpelijk dat veel koppels proberen in de veilige zone te blijven, maar anders durven te zijn. In de wereld van vandaag zijn er veel datingtrends die onder koppels populair zijn.

Maar het zit zo: als je de datingtrends niet leuk vindt, dan hoef je ze niet te volgen. Niemand hoeft zich verplicht te voelen om zijn relatie op te bouwen zoals andere mensen dat doen.

Hier heb ik de vijf populaire datingtrends voorbereid die je niet hoeft te volgen om een gezonde relatie te hebben.

1. Elkaar op social media plaatsen

De Datingtrends Die Je Niet Hoeft Te Volgen Om Een Gelukkige Relatie Te Hebben

Op social media over je romantische relatie posten lijkt iets volkomen onschadelijks te zijn, toch? Bijna iedereen doet het, dus het is waarschijnlijk iets dat een must is voor koppels? Waarom zou je je gelukkige momenten en beste foto’s van je laatste reis niet delen…? Nou, er zit nog een andere kant aan deze trend.

Wat als ik je vertel dat dit jullie relatie echt kan schaden?

Stop met wachten op de goedkeuring van anderen. Het is leuk om al die likes en lieve kleine opmerkingen over je partner te zien, maar je hebt hun validatie niet nodig. Op het moment dat je afhankelijk wordt van je volgers om je een goed gevoel over je relatie te geven, dan is je relatie gevaarlijk terrein binnengegaan.

Een relatie is bedoeld om tussen jou en je partner te zijn. Als je besluit om het met de rest van de wereld te delen, dan kan dit het evenwicht beïnvloeden. Het gevoel van intimiteit en privacy zal bijna verdwenen zijn. Dat komt omdat je nu een relatie hebt tussen jou, je partner en iedereen die je op je social media hebt.

Dus denk na over wat ik net heb gezegd. Praat met je partner en beslis of je je relatie wel of niet privé wilt houden. Zorg er echter voor dat de beslissing volledig aan jou en je partner is. Voel je niet onder druk gezet om de datingtrends te volgen, gewoon om in de sociale normen te passen.

2. Doe het rustig aan

De Datingtrends Die Je Niet Hoeft Te Volgen Om Een Gelukkige Relatie Te Hebben

We hebben allemaal deze “we hebben elkaar net ontmoet” fase doorlopen. Je gaat uit, je ontmoet iemand, maar je realiseert je al snel dat je die persoon eigenlijk al leuk vindt. En de gevoelens zijn wederzijds! Is het niet geweldig?

Je voelt geen vlinders in je buik – je hebt een hele dierentuin! Dan komt het moment dat je de hele tijd aan de ander denkt, het plannen van de volgende date, je inbeelden wat jullie twee zullen gaan doen en waar jullie over zullen praten. Misschien heb je zelfs andere mensen genegeerd, omdat je gewoon verliefd bent op deze persoon.

Mensen beginnen je echter te vertellen dat het te snel is. Te snel voor wat? Een relatie, fysiek contact, je zo voelen? “Alles,” zeggen ze.

Je hebt al gehoord dat dingen zo snel overhaasten alles kan verpesten. Maar je vindt hem echt leuk, je wilt niet blijven wachten.

Dus je zit vast. Je zit vast tussen wat jij wil en wat anderen als normaal beschouwen. “Moet ik het een beetje laten bekoelen en proberen het rustig aan te doen?”

Het is helemaal aan jou en je partner. De datingtrends die er zijn, zouden jullie relatie niet moeten bepalen. Het is oké om naar je gevoelens te handelen. Als je voelt dat je klaar bent voor de volgende stap, voel je dan vrij om dat te doen. Uiteindelijk is het jouw leven – met jouw regels.

3. Obsederen over astrologie

De Datingtrends Die Je Niet Hoeft Te Volgen Om Een Gelukkige Relatie Te Hebben

“Oh nee, je bent een Boogschutter, en hij is een Stier!? Rennen meid, jullie twee zijn zeker onverenigbaar.”

“Wauw! Jullie zijn allebei Leeuw!? Geweldige compatibiliteit.”

Heb je eerder hetzelfde advies gehoord? De kans is groot dat dat zo is. Er kan een zekere mate van waarheid achter astrologie zitten, maar het is veel ingewikkelder dan “Oké, je bent compatibel met dit sterrenbeeld en niet met dat sterrenbeeld.”

Dit is tegenwoordig een enorme datingtrend, maar zeker niet een waar je obsessief over moet zijn. We hebben allemaal onze unieke geboortehoroscopen die ons de plaatsingen van andere planeten laten zien en veel meer over onze persoonlijkheden kunnen vertellen. Maar het is niet iets dat altijd waar is!

Het is bijvoorbeeld een bekend feit dat mensen die onder het teken Stier geboren zijn, erg koppig zijn. Als ze echter van je houden, zullen ze altijd klaar zijn om compromissen te sluiten. Dit laat dus zien dat niet alles wat er geschreven staat een gouden regel is.

Als je iemand echt leuk vindt, geef dan niet op alleen, omdat de astrologie heeft gezegd dat jullie twee niet zullen werken. Ik ken veel mensen met onverenigbare sterrenbeelden die nu erg blije gezinnen zijn.

4. Alleen met specifieke soorten mensen uitgaan

De Datingtrends Die Je Niet Hoeft Te Volgen Om Een Gelukkige Relatie Te Hebben

Heb je ooit gehoord dat iemand niet goed genoeg voor je is, omdat die persoon niet dezelfde achtergrond heeft als de jouwe?

Mensen hebben de neiging om over relaties te oordelen waarin de ene partner succesvoller is dan de andere. Hierna voel je je misschien onder druk gezet om een geschikte partner te vinden op basis van wat andere mensen als wenselijk beschouwen. Dit zou niet het geval moeten zijn als je de liefde van je leven probeert te vinden.

Als je constant met specifieke soorten mensen uitgaat, dan mis je misschien een aantal echt geweldige ervaringen. Heb niet de behoefte om alleen met mensen van hetzelfde opleidingsniveau als jij uit te gaan, of met mensen met goedbetaalde banen. Je weet nooit waartoe iemand in staat is.

Dus als je echt iemand leuk vindt die niet “aan de eisen voldoet,” geef dan niet alleen maar op, omdat een oma je heeft verteld dat hij/zij geen wenselijke partner is. Als er liefde is in de relatie, dan is alles mogelijk en kun je samen grote dingen bereiken.

5. Een back-up plan hebben

De Datingtrends Die Je Niet Hoeft Te Volgen Om Een Gelukkige Relatie Te Hebben

Een andere datingtrend waar je twee keer over na moet denken, is het hebben van een back-upplan.

Het betekent dat je met iemand praat die je echt leuk vindt, maar je nog steeds een aantal mensen in de rij hebt staan, voor het geval deze niet goed werkt.

Stel je de tegenovergestelde situatie voor. Jij vindt iemand echt leuk, maar die persoon heeft eigenlijk een hele lijst met potentiële relatiekandidaten. Hoe zou jij je dan voelen? Verdrietig? Verraden? Teleurgesteld? Eén ding is zeker, het zou je niet gelukkig maken.

Denk er dus over na of het goed is om deze datingtrend wel of niet te volgen. Als je op zoek bent naar een relatie, dan moet deze op vertrouwen en wederzijds respect worden gebouwd, en dit is zeker geen goed begin.

PinFlight Image