Skip to Content

De Waterman: Eigenschappen Van Dit Unieke Sterrenbeeld

De Waterman: Eigenschappen Van Dit Unieke Sterrenbeeld

Als jij tussen 21 januari en 18 februari bent geboren, ben jij – zoals je vast weet – een Waterman. Ieder sterrenbeeld heeft zijn eigen, karakteristieke eigenschappen, zo ook de Waterman. 

Wat zijn de eigenschappen, en de sterke en zwakke punten van dit sterrenbeeld? Hoe gedragen ze zich in (liefdes)relaties en in vriendschappen? En met welke sterrenbeelden kunnen ze het wel en niet goed vinden? Lees gauw verder om antwoord te krijgen op al je vragen.

De Waterman in een notendop

De Waterman Eigenschappen van dit Unieke Sterrenbeeld

Dit sterrenbeeld houdt van excentriek en is van nature een beetje afstandelijk. Het kijkt graag toe en maakt notities om die later op creatieve wijze te gebruiken. Watermannen vindt liefdesrelaties en vriendschappen even belangrijk; ze houden van gezelschap en omringen zich graag met unieke personen. Verder staan ze graag in de aandacht en zijn ze ook erg populair. Desondanks vinden ze het moeilijk om zichzelf te accepteren, en van zichzelf te houden. Ze zijn zelden tevreden, en lopen altijd met het gevoel rond dat ze beter of meer kunnen. Watermannen hebben moeite met emoties en kunnen ook niet zo goed met de gevoelens van een ander omgaan. Vrijheid is voor Watermannen een must.

 • Element: Lucht
 • Symbool: De Waterdrager
 • Belangrijkste hemellichaam: Uranus 
 • Schaduwsterrenbeeld: Leeuw

De Waterman en de planeet Uranus

Het is de planeet Uranus die heerst over de Waterman. Uranus staat bekend als de planeet van veranderingen, maar ook wijst het op zelfstandigheid en vrijheid. Uranus gaat over het achter je laten van dingen die geen zin meer hebben. Bovendien staat de planeet voor vriendschappen en de liefde voor de mens. Het gaat om het accepteren van alle liefdesvormen, zodat ze in vrede kunnen samenleven. Uranus volgt niet graag de massa, en doet alles het liefst op zijn eigen manier. Zo ook dus de Watermannen.

Het sterrenbeeld heeft verder betrekking op het lucht element. Mensen die in dit element zijn geboren, proberen de wereld om zich heen van een afstandje te bekijken. 

Sterke en zwakke punten van de Waterman

Zoals ieder sterrenbeeld, hebben Watermannen een aantal positieve eigenschappen, maar ook een paar lastige karaktertrekken. Hieronder lees je welke dat zijn.

Sterke punten:

 • Apart, uniek
 • Geniet van het leven
 • Positief ingesteld
 • Populair
 • Gemakkelijk in de omgang
 • Altruïstisch
 • Slim en leergierig
 • Humoristisch
 • Creatief

Je kunt bij Watermannen terecht voor de beste adviezen en voor het voeren van interessante discussies. Ook zullen ze geen problemen hebben met het toegeven van fouten. Ze zien het leven als een feestje en genieten er iedere dag weer van. Watermannen zijn positief ingesteld en populair en kunnen goed met anderen opschieten. Mensen met dit sterrenbeeld zijn bovendien vaak in een goede stemming en zien overal het positieve in. Waar anderen problemen zien, ziet de Waterman mogelijkheden en oplossingen. Watermannen proberen zich altijd zo altruïstisch mogelijk op te stellen, door iedereen op een gelijkwaardige manier te behandelen. Ze zijn temperamentvol en zijn geïnteresseerd in nieuwe dingen. Ze houden dan vooral van niet-alledaagse of alternatieve dingen. Mensen met dit sterrenbeeld kunnen informatie die hen interesseert heel snel verwerken. Ze zijn dus leergierig en nieuwsgierig en weten van verschillende dingen iets af. 

Zwakke punten:

 • Nuchter
 • Niet empathisch
 • Koppig
 • Sarcastisch
 • Opstandig, eigenwijs
 • Terughoudend, afstandelijk

Watermannen kunnen soms gewelddadig zijn en zelfs een beetje kinderachtig. Ze kunnen zomaar de controle verliezen, schreeuwen, dingen kapot maken en grove dingen roepen. Ze kunnen erg bot overkomen. Na een onenigheid, willen Watermannen in rust bijkomen. Een verontschuldiging zal gelukkig niet lang op zich wachten. 

Ze zijn bovendien koppig en opstandig. Ook hebben ze vaak een sterke mening, maar dat betekent niet dat ze anderen proberen te overtuigen van hun meningen en ideeën. Want ze zullen namelijk altijd respect hebben voor de opinies van anderen.

Watermannen zijn rebels en doen alles op hun eigen manier. Ze zijn eigenwijs, wat er soms toe leidt dat ze falen in wat ze doen. Ook al is het duidelijk dat hun manier verkeerd is, blijven ze het doen. Watermannen zijn slim, dus ze weten heus dat ze fout zitten, maar ze willen desondanks dingen op hun eigen manier blijven doen. 

Verder hebben ze moeite met het onthouden van belangrijke data. Niet omdat het hen niet interesseert, maar meer omdat ze er – gewoon – niet goed in zijn. Watermannen willen graag onafhankelijk zijn en snakken naar vrijheid. Als ze het gevoel krijgen dat ze hierin worden beperkt, kunnen ze gefrustreerd raken. Watermannen zijn dan wel altruïstisch ingesteld, maar toch kunnen ze moeilijk zich in een ander verplaatsen en zijn ze nogal nuchter.

Hoe gaan watermannen om met hun emoties?

De Waterman Eigenschappen van dit Unieke Sterrenbeeld

Omdat ze niet erg bezig zijn met hun emoties, zijn ze erg goed in het objectief verzamelen van informatie. Ze leren namelijk graag. Omdat Watermannen ook niet empathisch zijn, hebben ze geen moeite met het spreken van de waarheid, zelfs als deze pijnlijk kan zijn. Maar dit betekent niet dat hij of zij je wil kwetsen. Nee, ze zeggen gewoon graag hoe de dingen ervoor staan en laten zich niet leiden door hun emoties.

Ook betekent het niet dat Watermannen niet emotioneel kunnen zijn. Het gaat er meer om dat ze hun emoties niet vertrouwen. 

Watermannen laten zich dus sturen door het intellect, niet door emoties. Het gebeurt vaak dat Watermannen zich afvragen of er iets mis is, omdat ze dingen niet voelen zoals anderen dat doen. Gelukkig kunnen ze het in intieme relaties wel goed doen en zijn ze betrokken bij hun partner. Voor de mensen om hen heen kunnen Watermannen soms wat afstandelijk overkomen.

Mensen met het sterrenbeeld Waterman vragen zich wel eens af waarom anderen hen niet begrijpen. Ze willen dat andere mensen hun waarderen en accepteren zoals ze zijn. En dat komt eigenlijk voort uit onzekerheid. Maar tegelijkertijd zijn Watermannen zich er bewust van dat ze unieke en bijzondere wezens zijn. Ze willen dat datgene wat ze doen, nuttig is.

De Waterman in de liefde

Watermannen snakken naar onafhankelijkheid, en ook in de liefde willen ze zoveel mogelijk vrijheid hebben. Dat is de reden waarom ze moeite hebben met zich te binden. Ze willen hun leven op hun eigen manier leiden. Dat Watermannen graag een partner willen, is meer omdat ze een maatje om zich heen willen. Maar als ze eenmaal een liefdesrelatie aangaan, ondervinden ze vaak moeilijkheden met de verwachtingen die er bij een relatie komen kijken. Ze weten soms niet goed een partner uit te kiezen vanuit het hart, en zijn eerder geneigd dat uit het verstand te doen. Ze verwarren vriendschap en liefde vaak met elkaar. 

Watermannen hebben behoefte aan een partner die hen op een manier kan raken die ze niet kunnen controleren. Je weet dat je jouw maatje hebt gevonden als die persoon jou een gelukkig gevoel geeft; een emotie die je misschien niet helemaal kunt verklaren. Het is oké om je op dat soort momenten kwetsbaar op te stellen, en niet alle antwoorden hebben. Die persoon accepteert jouw goede en minder goede eigenschappen, het is iemand die jou waardeert en begrijpt. Als de Waterman zich op zijn gemak voelt, zullen ze hun drang naar onafhankelijk een beetje opzij zetten.

In de liefde voelen Watermannen zich soms een beetje gevangen tussen de behoefte aan vrijheid, maar ook zekerheid. Als ze zich beperkt of opgesloten voelen, dan rennen ze het liefst weg. Ze hebben een partner nodig die hun mentaal prikkelt, maar tegelijkertijd genoeg ruimte geeft. Watermannen zijn daarnaast allergisch voor een sleur. Partner moeten Watermannen dus idealiter blijven verrassen en intrigeren. De ideale partner moet ook sterk zijn en als hij of zij de Waterman genoeg vrijheid geeft, kan deze een fantastische en toegewijde partner worden. 

Intimiteit

De Waterman Eigenschappen van dit Unieke Sterrenbeeld

Watermannen houden van vrolijke partners, die net zoveel genieten van het leven als zijzelf. Over intimiteit praten is geen probleem, maar Watermannen gaan daarin niet heel diep. 

Watermannen kunnen vaak probleemloos met een ander een fysieke, intieme relatie aangaan, maar zullen zich daarbij niet snel emotioneel binden. Het fysieke gedeelte van een intieme relatie vinden Watermannen geen hoofdzaal. Als Watermannen niet verliefd zijn, houden ze anderen liever op afstand. Ze kunnen zo nu en dan een ‘oppervlakkige’, fysieke relatie met iemand die ze vertrouwen wel waarderen. Echter, bij het vinden van de ware, kunnen ze daadwerkelijk hun hart openen.

Watermannen vinden het interessant om ook op fysiek-intiem gebied dingen uit te proberen. Ze houden ervan om provocerend te zijn. Onder de lakens vinden ze het dan ook leuk om zich ‘ondeugend’ of ‘gewaagd’ te gedragen. Mensen met dit sterrenbeeld lezen zich graag in over de mogelijkheden binnen fysieke relaties. Ze willen nieuwe dingen uitproberen. Ook oordelen ze niet over iemands seksuele geaardheid. Alle liefdesvormen zijn volgens dit sterrenbeeld welkom op deze wereld.

Hoe kun je een Waterman aantrekken?

Communicatie is een belangrijke factor voor Watermannen. Je moet daarnaast begrijpen dat Watermannen handelen vanuit hun verstand, en niet gestuurd worden door hun emoties. Als je iets gaat plannen met een Waterman, is variatie belangrijk. De ene keer kun je hem of haar meenemen naar de dierentuin, de volgende keer ga je naar een museum. Als je geen inspiratie hebt, is het misschien beter om de Waterman te laten beslissen. Partners van Watermannen dienen voorbereid te zijn op flexibel gedrag; het zou zomaar kunnen dat ze halsoverkop hun plannen veranderen. Watermannen kunnen niet goed tegen mensen die veel klagen. Als het je lukt om gesprekken positief te houden, moet het gewoon goed gaan.

Watermannen en vriendschappen

Watermannen mogen dan wel afstandelijk en niet zo emotioneel zijn, maar als vrienden zijn ze hartelijk en zullen ze alles doen om anderen te helpen. Zelfs als ze zich daarvoor moeten opofferen. Als een vriend(in) in de problemen zit, zullen Watermannen dit op een objectieve en logische manier proberen op te lossen. Ze vinden het mooi om anderen te laten lachen of op te vrolijken. Als anderen gelukkig zijn, is de Waterman dat ook. Watermannen houden van gezelligheid en weten altijd manieren om lol te hebben.

Voor hun vriendelijkheid en behulpzaamheid verwachten ze overigens niks terug. Anders zou dat invloed kunnen hebben op hun vrijheid. Ze hebben het liefst zo min mogelijk verplichtingen en leven op een niet-traditionele manier. Ze genieten van het leven. Sta er als vriend van een Waterman ook niet van te kijken als hij of zij je last-minute vraagt om mee op vakantie te gaan. Als je instemt, zul je de tijd van je leven hebben!

Watermannen zoeken bij hun vrienden bevestiging voor hun echte ‘ik’. Maar ze vinden het moeilijk om hun echte ‘ik’ uit te drukken. Gevolg is dat ze in sommige situaties, vooral in een groep, hun authentieke zelf een beetje verliezen.

Ze hebben veel vrienden van verschillende leeftijden en overtuigingen, mannen en vrouwen. Wat Watermannen kunnen waarderen in hun vrienden en familie zijn zaken zoals creativiteit, verstand en eerlijkheid.

De Waterman in de werksfeer

Op het werk vinden Watermannen het wel zo prettig dat ze onafhankelijk en creatief bezig kunnen zijn. Ze komen maar al te graag met nieuwe ideeën en inzichten en zijn experts in het bedenken van nieuwe theorieën. Onderzoek doen is daarom vaak een passend beroep. Ze willen graag innovatief bezig zijn. 

Watermannen willen daarnaast graag zinvol bezig zijn, ze willen iets nuttigs doen. Als ze deze wil combineren met hun uitstekende sociale vaardigheden, doen ze het ook erg goed als politici en psychologen/sociaal werkers.

Ze doen het het best in banen waar ze worden uitgedaagd en gestimuleerd. Watermannen vinden het prima om in teamverband te werken, maar als ze alleen werken komen hun talenten misschien nog beter tot uiting.

Voorbeelden van beroepen waarin Watermannen goed tot uiting komen, zijn de volgende:

 • Verkoper
 • Uitvinder
 • Psycholoog/Sociaal werker
 • Wetenschapper/Onderzoeker
 • Ontwerper
 • Technische beroepen
 • Automonteur

Als collega zijn Watermannen vriendelijk en vrolijk, en ze helpen hun medecollega’s graag. Zelf hebben ze geen hulp nodig, ze weten precies wat hen te doen staat. Watermannen vinden de werksfeer belangrijk, en streven naar een ontspannen en prettige omgeving waar iedereen kan presteren. Als Watermannen het naar hun zin hebben op het werk en een goede relatie delen met hun collega’s, dan kunnen het zelfs hun vrienden worden.

Watermannen zijn vaak intelligent, hebben een positieve houding en zullen ook niet zomaar opgeven als het even tegenzit. Ze willen mooie resultaten kunnen neerzetten. 

Verder kunnen Watermannen grote ideeën waarderen, maar de sleur van herhalende taken zal als gevolg hebben dat ze taken gaan uitstellen. 

Hoe gaat Waterman om met financiën?

De Waterman Eigenschappen van dit Unieke Sterrenbeeld

Ook qua financiën willen Watermannen zich vaak onafhankelijk voelen. Met geld willen Watermannen zich ontwikkelen, zodat ze hun leven op hun eigen manier vorm kunnen geven. Waar het hen niet om gaat, is anderen te laten zien hoeveel ze hebben. Daar doen ze het niet voor. Watermannen hebben er verder ook geen moeite mee om te werken voor een eigen bestaan. 

Als ze goed in hun vel zitten, kunnen ze op de juiste manier met geld en bezittingen omgaan. Ze geven om de mensen die het wat minder goed getroffen hebben, waardoor Watermannen regelmatig in de hulpverlening actief zijn. Zo kunnen ze anderen helpen, maar zonder beroep te doen op hun eigen geld. 

Maar Watermannen die slecht in hun vel zitten, gedragen zich heel anders. Ze hebben dan geen medelijden met mensen die het minder hebben, en kijken juist neer op degenen die moeite hebben met zich te kunnen onderhouden. 

Watermannen en andere sterrenbeelden

De beste liefdesmatch

Met welke sterrenbeelden is de kans groot dat Watermannen een goede relatie kunnen opbouwen?

Weegschaal

Mensen met Weegschaal als sterrenbeeld passen het beste bij Watermannen. Dat komt omdat Weegschalen geneigd zijn om zichzelf weg te cijferen, en de ander lief te hebben. Beide sterrenbeelden zijn sociaal en ze zullen zich zelden vervelen. 

Tweeling

Op de tweede plaats komt de Tweeling. Waterman en Tweeling hebben dezelfde humor, waardoor de kans groot is dat ze bij elkaar blijven. Met iemand kunnen lachen, is natuurlijk ontzettend belangrijk. Het zijn allebei vrolijke sterrenbeelden en ze hebben gemeenschappelijke interesses. Verder vinden ze het interessant om te kletsen over wat er zoal gebeurt in de wereld. Ook hebben Tweelingen, net als Watermannen geen last van oncontroleerbare emoties. Waar de twee sterrenbeelden echter aan moeten werken, is het uiten van gevoelens en de waarheid spreken, ook al doet het pijn.

Waterman

Ook twee Watermannen kunnen goede vrienden worden, omdat ze veel gemeenschappelijke interesses hebben. Echter, als het gaat om intimiteit, kan er wat ongemakkelijkheid ontstaan. Ze vinden het fijn om te praten over de toestand van de wereld, maar ze hebben moeite met het praten over hun gevoelens. Als ze bereid zijn om hieraan te werken, kan de relatie zeker slagen.

Daarnaast schijnen Watermannen het fijn te hebben met Boogschutters.

Met wie kan Waterman het niet goed vinden?

Voor Watermannen zijn de Steenbok, Maagd, Schorpioen, Leeuw en Vissen geen optie.

Steenbok

Steenbokken zijn, net zoals Watermannen, gericht op de toekomst, en een relatie kan alleen werken als de Steenbok niet probeer te domineren en de Waterman zijn of haar gang laat gaan. 

Maagd

Wat betreft de Maagd, zal het ook moeilijk worden. De Maagd heeft structuur nodig, en daar kunnen Watermannen werkelijk niets mee. 

Schorpioen

Daarnaast is een relatie met een Schorpioen onwaarschijnlijk. Dit sterrenbeeld heeft behoefte aan emotionele gesprekken, iets waar Watermannen een hekel aan heeft. 

Leeuw

De karakters van Leeuwen en Watermannen zijn bovendien compleet anders en de Leeuw wil veel te veel aandacht, iets waar Watermannen geen geduld voor hebben. 

Vissen

Ten slotte zijn Vissen veel te emotioneel, en zullen Vissen en Watermannen elkaar maar moeilijk begrijpen. Watermannen hebben nu eenmaal geen zin en tijd voor emoties, en ze weten ook niet hoe ze daarmee om moeten gaan. Vissen zullen ze al snel onzeker worden van die ongevoeligheid van Watermannen. Het zal moeilijk worden om een stabiele relatie op te bouwen. 

Welke bekende mensen zijn Waterman?

De Waterman Eigenschappen van dit Unieke Sterrenbeeld
 • Oprah Winfrey (Amerikaanse talkshowhost, actrice en producer)
 • Wolfgang Amadeus Mozart (was een Oostenrijkse componist)
 • Wendy van Dijk (Nederlandse actrice en presentatrice)
 • Thomas Edison (was de uitvinder van de gloeilamp)
 • Trijntje Oosterhuis (Nederlandse zangeres)
 • Mark Rutte (Nederlandse Minister President)
 • Abraham Lincoln (was de 16de president van de Verenigde Staten)
 • Franklin D. Rooseveldt (was een Amerikaans politicus van de Democratische Partij)
 • Hella S. Haasse (was de grande dame van de Nederlandse literatuur)
 • Charles Dickens (de bekendste en invloedrijkste Engelse schrijver uit de 19e eeuw)
 • Michael Jordan (Amerikaanse basketballer)

De Waterman als sterrenbeeld: Conclusie

Watermannen zijn geboren tussen 21 januari en 18 februari. Het is een sterrenbeeld dat altijd nieuwe ideeën heeft, graag creatief bezig is en heel goed informatie kan verwerken. Ze houden ervan om anderen een plezier te doen en genieten van het leven. Echter hebben ze problemen met het uiten van emoties, wat een lastige eigenschap kan zijn. Ook zijn ze soms aan de nuchtere kant en kunnen ze erg koppig zijn en rebels. Alles moet op hun manier. Desondanks zijn het optimistische mensen en zijn ze gemakkelijk in de omgang. Liefdesrelaties en vriendschappen zijn voor de Waterman dan ook erg belangrijk.

PinFlight Image