Skip to Content

Sterrenbeeld Vissen: Eigenschappen En Kenmerken Van Dit Beweeglijke Sterrenbeeld

Sterrenbeeld Vissen: Eigenschappen En Kenmerken Van Dit Beweeglijke Sterrenbeeld

Als jij tussen 19 februari en 20 maart ben geboren, dan val je onder het sterrenbeeld Vissen. Dit beweeglijke sterrenbeeld heeft een aantal unieke eigenschappen. Vissen zijn een beetje dromerig, zachtaardig, rustig en intuïtief.

Bovendien is de Vissen het meest spirituele teken van de dierenriem. Vissen kunnen zich goed in een ander verplaatsen, echter zullen ze zichzelf niet snel openstellen. Ze zijn vriendelijk en meegaand, maar hebben wel een eigen mening. Vissen hebben moeite met het nemen van beslissingen en kunnen niet goed met conflicten overweg. Lees hieronder meer over het sterrenbeeld Vissen. 

Het sterrenbeeld Vissen in een notendop

Sterrenbeeld Vissen: Eigenschappen En Kenmerken Van Dit Beweeglijke Sterrenbeeld

Vissen zijn over het algemeen gevoelige mensen en bovendien zijn ze ook erg ontvankelijk voor de emoties van anderen. Ze tonen medeleven en kunnen ook goed naar anderen luisteren. Vriendinnen zullen al snel hun hart willen luchten bij de Vissen. Maar Vissen moeten opletten dat ze de energie van een ander niet gaan overnemen, en dan vooral natuurlijk als het gaat om niet zo positieve energieën.

Vissen zijn bovendien erg creatief en dwalen vaak af in hun gedachten. In hun dagelijkse leven ontdekken ze veel spiritualiteit. Ze vinden het heel moeilijk om anderen te zien lijden, mens of dier, en proberen de pijn zoveel mogelijk te verzachten.

Vissen kunnen zich goed aan diverse situaties aanpassen, wat soms kan leiden tot een identiteitscrisis voor mensen met dit sterrenbeeld. Vissen vinden het maken van beslissingen lastig, verdwijnen in problematische situaties het liefst uit beeld en kunnen niet goed omgaan met conflicten. Ook komen ze vaak hun afspraken niet na.

 • Element: Water
 • Symbool: De Vis
 • Belangrijkste hemellichaam: Neptunus en Jupiter
 • Schaduwsterrenbeeld: Maagd

Vissen en de planeet Neptunus

Vissen is het laatste (twaalfde) teken van de dierenriem. Neptunus is de planeet die dit sterrenbeeld beheerst. Vissen is een waterteken, en eigenschappen die bij het sterrenbeeld Vissen vaak worden teruggevonden, zijn: vriendelijk, intuïtief, creatief, ontvankelijk, fantasierijk, kalm en spiritueel.

Neptunus wordt in verband gebracht met het bekende ‘onderbuikgevoel’; het gevoel dat we allemaal wel kennen en dat ons vertelt of iets goed zit of niet. Neptunus zal het ons – als het ware als een soort mist – soms moeilijk maken om de realiteit te kunnen zien.

De planeet kan ons daardoor in verwarring brengen. Neptunus wil niet alleen dat we zien wat er fysiek om ons heen gaande is, maar dat we ook aandacht hebben voor wat er gevoelsmatig bij ons gebeurt. De planeet benadrukt onze fijngevoeligheid en ons empathisch vermogen. Bovendien staat Neptunus voor de romantiek, het vriendelijke en ook het naïve in ons. 

Mensen met dit sterrenbeeld kunnen de emoties van anderen erg goed aanvoelen en daardoor soms deze gevoelens overnemen. Voor de Vissen is het belangrijk dat ze hun eigen gevoelens en die van een ander kunnen blijven onderscheiden.

Vissen hebben nogal eens de neiging om zichzelf te verliezen in een bepaalde sfeer, in muziek, in eten of drank, of dus zelfs in een persoon. Dit maakt hem/haar gevoelig; de persoon kan op deze manier de controle over zichzelf verliezen. 

Mensen met het sterrenbeeld Vissen zijn er verder erg gericht op de behoeften van anderen. Het gevoel is bij de Vissen sterker ontwikkeld dan hun ratio. 

Sterke en zwakke punten van het sterrenbeeld Vissen

Sterke punten: 

 • Fantasierijk
 • Intuitïef
 • Toegewijd
 • Vriendelijk
 • Gevoelig
 • Creatief
 • Kalm
 • Spiritueel
 • Empatisch

Mensen met het sterrenbeeld Vissen zijn vaak fantasierijke mensen en kunnen lang dagdromen. Bovendien houden ze ervan om te leren over de wereld om zich heen. Ze zijn erg intuïtief en ook toegewijde mensen. Hun intuïtie en gevoel stuurt de Vissen en helpen hen intellectuele beslissingen te maken die anderen niet altijd kunnen zien.

Ze zijn vriendelijk en erg gevoelig. Ook zijn ze gevoelig voor de energieën en emoties van anderen. Bovendien zijn ze creatief, kalm en erg spiritueel. Vissen helpen graag een ander en tonen veel empathie. Ze staan altijd voor iedereen klaar, en denken eerst aan anderen en dan pas aan zichzelf.

Zwakke punten:

 • Moeite met nemen van beslissingen
 • Ontloopt de realiteit
 • Kunnen slecht met ruzies omgaan
 • Niet altijd komen ze hun afspraken na
 • Overgevoelig
 • Pessimistisch

Mensen met het sterrenbeeld Vissen vinden het vaak lastig om beslissingen te nemen. Ze hebben een hekel aan conflicten en ontlopen soms de realiteit. Als iets verkeerd loopt, hebben ze de neiging om weg te vluchten of zich terug te trekken. Ze vinden het erg onprettig als iets niet lukt, en dan kunnen ze soms hun verantwoordelijkheid niet nemen. 

Over het algemeen zijn Vissen erg empathisch, maar op het moment dat er ruzie is, verandert er iets. Vissen kunnen zich dan gaan terugtrekken en dat kunnen ze lang volhouden. 

Bovendien kunnen Vissen niet goed afspraken maken en deze nakomen. Als ze een probleem hebben, kunnen ze er al snel vanuit gaan dat er gewoon geen oplossing voor is. Bovendien zullen ze anderen niet snel om emotionele hulp vragen, omdat ze denken dat anderen toch niet begrijpen wat ze voelen. Als ze zich heel emotioneel voelen, kunnen ze nogal eens de verkeerde keuze smaken. En als dingen niet gaan zoals ze willen, kunnen Vissen soms negatief worden en de moed opgeven. 

Het sterrenbeeld Vissen in de liefde

Sterrenbeeld Vissen: Eigenschappen En Kenmerken Van Dit Beweeglijke Sterrenbeeld

Vissen zijn empathisch

Vissen als sterrenbeeld heeft een hoop te bieden, en dan vooral op het gebied van de liefde. De partner van iemand met het sterrenbeeld Vissen zal zich belangrijk voelen. Vissen zijn ontzettend goed in zichzelf in een ander in te leven. Ze tonen begrip en bieden anderen altijd een luisterend oor. Anderen voelen zich geliefd en veilig. 

Geven meer dan ze ontvangen

Voor Vissen zijn relaties van essentieel belang. Ze zorgen graag voor hun partner en zijn geneigd om meer liefde te geven dan te ontvangen. Maar dit kan er soms toe leiden dat mensen met dit sterrenbeeld mentaal uitgeput raken en zelfmedelijden gaan krijgen. Als dat gebeurt, zal de Vissen zich terug gaan trekken. Soms heeft de Vissen wat eenzaamheid en ruimte nodig om zichzelf weer helemaal op te laden. 

Leven soms in een ‘perfecte’ fantasiewereld

Vissen zijn enorm romantisch. Als ze eenmaal verliefd zijn, kan die ene persoon niets fout doen. Zelfs hele negatieve eigenschappen kunnen Vissen dan makkelijk over het hoofd zien. Vissen hebben de neiging om een fantasiewereld te creëren waarin ze hun geliefde redden en alles mooier maken. Ze zijn niet zo goed in het realistisch inschatten van in hoeverre hun relatie zal slagen. Op zulke momenten zien ze wat ze willen zien, en maken ze hun geliefde veel aantrekkelijker dan deze werkelijk is. 

Behalve romantisch, zijn Vissen ook erg zorgzaam in relaties. Ze houden van sprookjesachtige scenario’s en dromen over hun toekomstige geliefde. Vissen zijn erg gevoelig en willen alleen een serieuze en diepgaande relatie met anderen aangaan. 

Gaan voor je door het vuur

Het sterrenbeeld Vissen heeft vaak moeite met alleen zijn. Ook zijn Vissen niet snel geneigd om met een ander het bed te delen, en is tederheid in de relatie van groot belang. 

Vissen hebben geen moeite met het leggen van contact met anderen en zijn geneigd om vanuit hun hart te handelen. Ze zullen moeiteloos door het vuur gaan voor de mensen van wie ze houden, en dit soort liefde kom je echt niet vaak tegen. 

Gevoelig voor andermans stemmingen

Zoals al een aantal keren eerder genoemd, zijn Vissen gevoelig voor de emoties van anderen. In de liefde moeten ze daarmee extra opletten. Soms hebben ze iets spannends in zich, waardoor ze de neiging hebben om een verkeerde partner uit te kiezen.

De zachte aard van Vissen zorgt ervoor dat ze over het algemeen veel kunnen verdragen. Partners van Vissen moeten weten dat mensen met dit sterrenbeeld het onwijs op prijs stellen als hun partners hen laten weten hoe mooi en leuk ze zijn. Daardoor zullen ze zich veel zekerder voelen. 

Hoe kun je iemand met het sterrenbeeld Vissen aantrekken?

Tja, dat kan soms een beetje lastig zijn. Vissen raken bijvoorbeeld zelden onder de indruk van geld en succes. Wel zijn ze geneigd om zich aangetrokken te voelen tot mensen die een dominant karakter hebben, maar daarbij blijft het belangrijk dat deze mensen ook gevoelig zijn en enigszins zorgzaam.

Als je een Vissen wil aantrekken, is het allereerst van belang om jezelf te zijn. Maak tijd vrij om met de Vissen door te brengen en ga gesprekken aan. Je mag je gerust openstellen en over je gevoelens praten. 

Vissen vallen op mensen die graag het initiatief nemen. Je hoeft dus niet verlegen te zijn in het bijzijn van een Vissen.

Bovendien zijn mensen met het sterrenbeeld Vissen vaak bezig met spiritualiteit, dus als je daar met hen over kunt praten, is dat natuurlijk een bonus!

Vissen en andere sterrenbeelden: De ideale liefdesmatch

De ideale liefdesmatch voor iemand met het sterrenbeeld Vissen is de Kreeft, Steenbok of de Schorpioen.

Kreeft

Tussen de Kreeft en Vissen zal er zelden ruzie voorkomen. Ze zullen elkaar goed aanvoelen vanuit hun instinct. Kreeften en Vissen kunnen compleet in elkaar opgaan, maar ze moeten niet vergeten dat er ook nog ruimte over moet blijven voor de relaties die ze hebben met anderen in hun omgeving. 

Steenbok

De Steenbok kan dominant zijn, is iemand die alles regelt en ook belangrijke beslissingen kan nemen. Dat vindt Vissen fijn, omdat hij/zij in die dingen helemaal niet zo goed is. Steenbokken en Vissen zijn het typische voorbeeld van ‘tegenpolen trekken elkaar aan’ en kunnen elkaar prima aanvullen. 

Schorpioen

Schorpioenen en Vissen kunnen elkaar ook heel goed aanvoelen op een dieper niveau. Allebei de sterrenbeelden hebben behoefte aan ruimte om zichzelf af en toe terug te trekken. Samen kunnen ze een krachtige emotionele band aangaan met veel intimiteit waar beide sterrenbeelden behoefte aan hebben. 

Met welke sterrenbeelden is Vissen geen liefdesmatch?

Vissen gaat niet zo goed samen met de Ram, Tweelingen, Waterman, Weegschaal en de Boogschutter.

Ram

Voor Vissen is een Ram te bot, een beetje te aanwezig en denkt hij/zij ook teveel aan zichzelf. De Ram is gehaast, daar waar de Vissen juist liever alles rustig aan wil doen. 

Tweelingen

Met het sterrenbeeld Tweelingen kan Vissen veel plezier hebben, maar omdat hun doelen niet echt overeenkomen, zal de relatie niet snel slagen. Ze zijn zo verschillend qua karakter en levensstijl, dat een happy liefdesrelatie er niet snel in zal zitten. 

Waterman

Het karakter van een Waterman en die van Vissen zijn vaak zo verschillend, dat ze elkaar niet begrijpen. Watermannen en Vissen kunnen een goede vriendschap aangaan, maar een relatie voor de lange termijn zal niet snel werken.

Weegschaal

Weegschalen en Vissen hebben beide moeite met het maken van keuzes, dus een relatie tussen deze twee sterrenbeelden zal niet snel goed gaan. Vissen hebben de neiging om zichzelf terug te trekken zonder te zeggen waarom, en de Weegschaal zal zich daardoor afgewezen voelen. 

Boogschutter

Boogschutters zullen alles behalve een rustgevend effect hebben op de Vissen, en dat werkt nu eenmaal niet. Vissen hebben moeite met de filterloze eerlijkheid van de Boogschutter. Iedere opmerking zal de Vissen beschouwen als een conflict, en zoals we weten kunnen Vissen niet goed omgaan met conflicten. 

Het temperament en karakter van het sterrenbeeld Vissen

Sterrenbeeld Vissen: Eigenschappen En Kenmerken Van Dit Beweeglijke Sterrenbeeld

Vissen kunnen op sommige momenten wat arrogant overkomen. Ze hebben soms een ‘ik weet het beter’ houding, die irriterend kan werken op de buitenwereld. Bij Vissen is het vaak alles of niet. Er bestaat niets daar tussenin. Vissen kunnen extreem opgewekt, maar ook extreem lusteloos zijn. 

Het karakter van Vissen is meelevend en zachtaardig. Ze zijn dromerig en zullen sterk op de sferen in hun omgeving reageren. Als ze zich op hun gemak voelen bij een ander, zullen ze veel willen praten. Gewoon omdat ze dat gezellig vinden. 

Wanneer voelt het sterrenbeeld Vissen zich het gelukkigst?

Vissen voelen zich gelukkig als de mensen om hen heen inzien dat zij altijd voor hen klaar staan zonder daar iets voor terug te verwachten. Zich samen kunnen smelten met hun omgeving zal Vissen ook een gelukzalig gevoel geven. Daarmee krijgen ze sterk het idee dat ze er niet alleen voor staan. 

Ze willen graag aan anderen laten zien dat ze fijngevoelig zijn en dit op een artistieke manier kunnen uiten. Vissen vinden het prettig om mensen die het moeilijk hebben of alleen zijn te helpen. 

In de liefde voelen Vissen zich het gelukkigst wanneer ze zich kunnen samensmelten met hun wederhelft. 

Vissen en vriendschappen/familie

Kwaliteit boven kwantiteit

Vissen zijn er niet zo op gericht een grote vriendenkring op te bouwen. Ze hebben liever een kleiner kringetje die bestaat uit trouwe vrienden. Mensen die bevriend zijn met een Vissen weten hoe prettig een vriendschap met dit sterrenbeeld kan zijn. Vissen zijn gevoelig, rustig en gepassioneerd. Vissen zal er alles aan doen om een vriend(in) uit de brand te helpen. Als Vissen een vriendschap met je aangaan, zal die voor altijd zijn. 

Staan altijd voor je klaar

Voor de Vissen gaan familie en vrienden voor alles. Als zij gelukkig zijn, is de Vissen dat ook. Ze doen werkelijk alles voor degenen die ze lief hebben. En ze zullen er altijd zijn om hun vrienden en familie op te vrolijken.

Vissen zijn ontzettend trouw aan het beperkte groepje vrienden dat ze hebben. Ze zijn de persoonlijke therapeut van al hun vrienden en zullen in hun ondersteuning niet oordelen. Ze merken het op als er iets gaande is. Bij de Vissen kun je terecht met al je problemen, zonder bang te zijn dat je wordt bekritiseerd. 

Hoe ga je het beste om met een Vissen?

Als jij een vriend(in) bent van een Vissen, dan is het belangrijk dat je empathisch bent tegenover hem/haar. Ze vinden het essentieel dat hun vrienden hun begrijpen. Vissen kunnen echter wat onvoorspelbaar uit de kast komen. Zo kunnen ze soms onwijs vrolijk en opgetogen zijn, maar ze kunnen ook ineens ineen storten.

Misschien vinden vrienden van Vissen het soms moeilijk om mee te gaan in hun fantasiewereld, maar het is belangrijk om toch interesse te tonen in deze eigen gecreëerde wereld.

Vissen in de werksfeer

Als een Vissen de juiste baan heeft gevonden, zal/hij daarin uitblinken. Vissen staan erom bekend snel te kunnen werken, maar doen dat erg nauwkeurig. Ze kunnen zich compleet focussen op hun werk.

Vissen richten zich bovendien op het welzijn van hun collega’s. Als ze een keer moeten overwerken of zichzelf moeten opofferen, zullen ze daar geen moment over twijfelen.

Voorbeelden van beroepen waarin Vissen goed tot uiting komen, zijn de volgende:

 • Acteur
 • Schrijver
 • Muzikant
 • In de zorg
 • In de spirituele sector
 • In de technologische sfeer
 • Filosoof
 • Artiest

Het sterrenbeeld Vissen als collega

Vissen kunnen erg vriendelijke collega’s zijn en zullen ook altijd interesse tonen in de mensen met wie ze samenwerken. Moeilijk wordt het echter wanneer er conflicten ontstaan op de werkvloer. Vissen hebben een rustige en vredige werkomgeving nodig om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Ze zullen niet snel hun collega’s slecht behandelen of beledigen. Vissen zullen altijd proberen zichzelf aan te passen en zijn erg tolerant als het gaat om het gedrag van collega’s. 

Vissen als baas

Omdat het sterrenbeeld Vissen zo enorm empathisch is, is het niet altijd een goed idee om voor een leidinggevende positie te gaan. Hoewel het van een leidinggevende natuurlijk wel wordt verwacht enigszins ‘people skills’ te hebben, kan het voor de Vissen niet altijd even goed uitpakken en kunnen ze de problemen van hun ondergeschikten soms té persoonlijk aantrekken. 

Vissen en financiën

Vissen zijn inspirerend en creatief. Omdat ze zo dromerig zijn, kunnen ze soms moeite hebben met op tijd komen. Een ‘gewone’ 9-5 baan is niet altijd even geschikt. 

Ze houden hun uitgaven vaak onder controle, maar het gebeurt ook wel dat ze soms impulsieve aankopen doen. Tijdens het winkelen zijn ze dan geneigd om spontaan iets te kopen, waar ze later spijt van krijgen. 

Vissen zijn over het algemeen gul met hun geld, maar aan de andere kant zijn ze er ook een beetje gevoelig voor om het uit te geven aan nutteloze dingen.

Welke bekende mensen zijn Vissen?

Sterrenbeeld Vissen: Eigenschappen En Kenmerken Van Dit Beweeglijke Sterrenbeeld
 • Michelangelo, was een Italiaanse beeldhouwer, schilder, architect en dichter van de Hoge Renaissance.
 • Liza Minelli, een Amerikaanse actrice, zangeres, danseres en choreograaf.
 • Piet Mondriaan, was een Nederlandse schilder en kunsttheoreticus die wordt beschouwd als één van de grootste kunstenaars van de 20e eeuw.
 • Aart Staartjes, was een Nederlandse acteur, regisseur, presentator, documentairemaker en schrijver.
 • Albert Einstein, was een Duitse theoretisch natuurkundige, algemeen erkend als één van de grootste en meest invloedrijke natuurkundigen aller tijden. 
 • Fréderic Chopin, was een Poolse componist en virtuoos pianist uit de Romantiek.
 • Thom Hoffman, een Nederlands geschiedschrijver, acteur en fotograaf.
 • Sandro Botticelli, was een Italiaanse schilder uit de vroege Renaissance. 
 • Herman van Veen, een Nederlandse podiumkunstenaar, schrijver, componist, regisseur, muzikant, acteur en presentator.
 •  George Harrison, was een Engelse muzikant en singer-songwriter die internationale bekendheid verwierf als de leadgitarist van de Beatles.
 • Rihanna, een Amerikaanse zangeres, actrice en zakenvrouw.
 • Youp van ‘t Hek, Nederlandse abaretier en columnist.

Sterrenbeeld Vissen: Conclusie

Het sterrenbeeld vissen staat bekend om zijn gevoeligheid, maar ook om zijn romantische karakter. Ze volgen hun hart als ze een beslissing moeten maken. Vissen hebben een hekel aan discussies en op zulke momenten trekken ze zich het liefst terug. Ze worden graag omringd door de weinige, goede vrienden die ze hebben, maar vinden het ook fijn om even alleen te zijn.

Voor hun vrienden en familie doen ze werkelijk alles. Vissen zijn vaak geïnteresseerd in spiritualiteit, zijn vriendelijke mensen, maar kunnen soms ook een beetje humeurig zijn. Beslissingen maken is ook niet zo hun ding.