Skip to Content

Deze 8 Mythen Over ‘De Ware Liefde’ Moeten Zo Snel Mogelijk Worden Doorbroken

Deze 8 Mythen Over ‘De Ware Liefde’ Moeten Zo Snel Mogelijk Worden Doorbroken

Geloof je in soulmates? Denk je echt dat het waar is dat de ware liefde bestaat en we allemaal die ene persoon hebben die voor ons bedoeld is, die perfect voor ons is?

Ik geloof ook in soulmates. Dit andere deel is echter lastig. De meeste mensen wachten op die ene persoon die perfect zal zijn, maar helaas zijn ze zich er niet van bewust dat zo’n persoon niet bestaat.

Niemand van ons is perfect en dat is prima. Want we moeten tenslotte niet op zoek gaan naar iemand die perfect is, we moeten op zoek gaan naar iemand die op een perfecte manier van ons zal houden.

Als je nog steeds niet de juiste persoon hebt gevonden, dan moet je deze mythen controleren die de meeste mensen over hun soulmate geloven, maar die zich niet bewust zijn dat het hen alleen maar tegenhoudt en de ware liefde in de weg staat.

8 verkeerde mythen over de ware liefde

1.Wanneer je die persoon ontmoet, dan weet je meteen dat zij ‘de ware liefde’ zijn

Deze 8 Mythen Over ‘De Ware Liefde’ Moeten Zo Snel Mogelijk Worden Doorbroken

Hoeveel koppels ken je die als vrienden zijn begonnen, maar die nu een gelukkige langdurige relatie hebben? Ja, je gevoel kan het mis hebben, zelfs over die persoon die voor jou bedoeld is.

Misschien bestaat liefde op het eerste gezicht wel, maar zelfs als je meteen met iemand klikt, dan kun je niet zeker weten dat hij de persoon is met wie je de rest van je leven zult doorbrengen.

Je moet je ervan bewust zijn dat er zonder vertrouwen geen echte onvoorwaardelijke liefde is en het zal zeker tijd kosten om dat vertrouwen tussen jullie op te bouwen.

Liefde op het eerste gezicht is gewoon een verliefdheidsfase, de aantrekkingskracht die je voor iemand voelt wanneer je hem voor het eerst ontmoet.

2. Je zou niet moeten zoeken, je soulmate zal je vinden

Veel mensen geloven dat we niet naar onze soulmate moeten zoeken, omdat ze ons zullen vinden. Maar als je even stopt om erover na te denken, is het dan echt logisch?

Hoe dan ook, zal één persoon moeten zoeken. Ja, ik geloof dat ware liefde een manier zal vinden om je pad te kruisen, maar dat betekent niet dat je daar gewoon moet blijven zitten en wachten tot het gebeurt.

Je moet jezelf daarbuiten zetten. Ga uit, ontmoet nieuwe mensen en omarm nieuwe levensavonturen. Je kunt nooit weten waar die avonturen je naartoe kunnen brengen. Naar je voor eeuwig en altijd persoon, misschien?

3. De ware liefde blijft aan je zijde, wat er ook gebeurt

Deze 8 Mythen Over ‘De Ware Liefde’ Moeten Zo Snel Mogelijk Worden Doorbroken

Dit is een van de vele definities van een soulmate die je online kunt vinden. Dus laten we het zo zeggen: als je ze bedriegt, vernedert en niet respecteert, blijven ze dan nog steeds aan je zijde?

Nee, zo werkt het zeker niet. Niemand moet tolereren dat ze in een relatie niet gerespecteerd wordt, hoeveel ze ook van de andere persoon houden.

Om die juiste persoon te vinden en een goede relatie te hebben, moet je er ook wat moeite voor doen. Je moet je partner laten zien hoe je behandeld wilt worden en dat doe je alleen door hem op precies dezelfde manier te behandelen.

4. Je zult met de ware liefde nooit ruzie maken

Denk je echt dat jij en je soulmate precies hetzelfde zullen zijn? Dat er geen verschillen tussen jullie zullen zijn?

O, wat is dat verkeerd. Ik wil echt niemand vinden die op mij lijkt, omdat ik weet dat het een totale puinhoop zou zijn. Ik ben meer een persoon die ‘tegenpolen aantrekt’.

Onthoud dit eerst: het is normaal om in een relatie wat kleine ruzies te hebben, omdat die dingen de band tussen jullie daadwerkelijk zullen versterken.

Er zijn geen gezonde en toegewijde paren zonder enige verschillen tussen hen.

De vraag is hoe je met die verschillen omgaat. Het is belangrijk om jullie verschillen te accepteren en te omarmen en er het beste van te maken.

5. Die persoon zal je alles worden

Nou, dit is voor mij behoorlijk fascinerend. Zolang je ouders leven, zolang je eerlijke en loyale vrienden hebt, zal je partner nooit in staat zijn om je alles te worden.

Het zou volkomen oneerlijk zijn tegenover alle andere mensen in je leven die er met een goede reden zijn. Het is goed om je prioriteiten te kennen, maar maak nooit een eenmanslijst van je prioriteiten.

6. Je zult nooit compromissen hoeven te sluiten

Deze 8 Mythen Over ‘De Ware Liefde’ Moeten Zo Snel Mogelijk Worden Doorbroken

O, echt? Soms moeten we met onszelf compromissen sluiten, dus hoe kunnen we iemand vinden met wie we geen compromissen hoeven te sluiten?

Ik denk niet dat dat mogelijk is. We zijn allemaal unieke mensen met unieke perspectieven en verschillende meningen.

Daarom moeten we allemaal van tijd tot tijd genoegen nemen met wat compromissen als we de motor (onze relatie) draaiende willen houden.

7. Het wordt een volledig moeiteloze relatie

Geloof je echt dat een relatie tussen twee mensen kan slagen zonder er moeite voor te doen? Is liefde het enige ingrediënt dat voor een succesvolle relatie nodig is?

Nee, nee, nee. Om zoiets gecompliceerds als een romantische relatie aan het werk te krijgen, heb je zoveel meer ingrediënten nodig. Liefde is cruciaal, maar het maken van compromissen en opofferingen en het opbouwen van vertrouwen zijn ook essentieel.

8. Die persoon zal je andere helft zijn

Deze 8 Mythen Over ‘De Ware Liefde’ Moeten Zo Snel Mogelijk Worden Doorbroken

Hoe vaak heb je iemand horen zeggen, “Als ik eindelijk de juiste ontmoet, dan zal mijn leven compleet zijn,” of, “Mijn partner is mijn andere helft”?

Wat? Dit is een grote onware mythe over soulmates die echt onmiddellijk verbroken moet worden. God heeft je tot een heel persoon gemaakt, dus waarom zou je je onvolledig voelen?

Als je het gevoel hebt dat er iets in je leven ontbreekt, dan zal niemand anders het kunnen invullen. Alleen jij hebt dat vermogen. Je hebt niemand nodig om je compleet te maken, je hebt gewoon iemand nodig die je accepteert, de HELE jij, gewoon zoals je bent.