Skip to Content

Aan De Vrouw Die Zichzelf Door Liefde Verloor

Aan De Vrouw Die Zichzelf Door Liefde Verloor

Je viel voor hem. Hard. De manier waarop je alleen voor die ene valt.

Je dacht dat hij degene was op wie je had gewacht. Hij was degene die je zinnen afmaakte. Hij was degene die wist wat je wilde zonder dat je iets zei.

Hij was de eerste man met wie je kon ontspannen. Degene bij wie je jezelf kon zijn. Hij steunde je in je beslissingen. Hij vertelde je hoe mooi je was. Hij gaf je met slechts één kus het gevoel alsof je in de zevende hemel was.

Hij was er altijd als je hem nodig had en overtuigde je ervan dat hij je veilige haven was, jouw persoon.

Nadat je zag dat je nog nooit zo gelukkig met iemand anders was geweest, besloot je hem je hart, je lichaam en je ziel te geven. Je dacht dat hij je nog lang en gelukkig leven was. Je was zo verliefd dat je niet alle rode waarschuwingssignalen zag.

Je zag niet dat al zijn knuffels, terwijl je in gezelschap was, er waren om je bij je vrienden weg te halen. Je zag niet dat zijn kussen de manier waren waarop hij anderen liet zien dat hij degene was die jou bezat, zodat ze je niet zouden versieren.

Aan De Vrouw Die Zichzelf Door Liefde Verloor

Door je te vertellen dat hij er altijd zou zijn, probeerde hij te zeggen dat je niemand anders dan hem nodig had. Door alles te doen wat hij kon om je gelukkig te maken, probeerde hij je alleen maar in zijn val te laten lopen.

Degene waar je amper uit kon komen. Hij deed het allemaal om je verslaafd aan hem te maken. En dat was wat er gebeurde. Je werd verliefd op hem en dacht dat er naast hem geen man was die je gelukkig kon maken.

Je vertrouwde hem blindelings. Je kon er niet tegen om zonder hem te zijn. Hij was als de lucht die je nodig had om te leven. Hij was als een drug die je moest nemen om bij je verstand te blijven.

Al snel werd hij de enige persoon die je kon kalmeren en je leugens vertelde dat hij van je hield en dat hij je nooit zou bedriegen. Pas toen je liet zien dat je niet zonder hem kon, begon het echte spel.

Hij vond het leuk om met je geest te spelen, met elk meisje te flirten dat voorbij kwam. Hij verwaarloosde je, maar op de een of andere manier zou je hem altijd vergeven en in zijn bed belanden. Hij was zo’n goede acteur. Hij wist wat hij moest zeggen om in je hart en in je geest te komen. Hij heeft je gehersenspoeld.

Je gevoel vertelde je dat er iets niet klopte, maar je vertrouwde het niet. Je dacht dat het over zou gaan. Maar dat deed het niet. Je verloor jezelf helemaal aan een man die niets om je gaf. Je verloor jezelf voor wat hij liefde noemde. Maar het was alles behalve liefde. Het was misbruik, je slecht behandelen en verwaarlozing.

Aan De Vrouw Die Zichzelf Door Liefde Verloor

Het was gek maken. Maar je wilde hem niet opgeven. Je dacht dat hij zou veranderen. Maar dat deed hij nooit. Het werd alleen maar erger. Dag na dag probeerde hij een nieuw spel met je, in een poging te zien hoeveel je kon verdragen.

Terwijl jij smeekte om de liefde die je zo hard nodig had, lachte hij je uit. Hij had het gezicht van een duivel. Degene die keer op keer van je pijn genoot.

Hij deed alles wat een man een vrouw kan aandoen om haar pijn te doen. Je wilde zo graag ontsnappen, maar elke keer dat je hem verliet, kwam hij met stomme excuses en ging je terug. Hij was je zwakke plek en daar wilde je verandering in brengen.

Toen je je realiseerde dat je niemand had behalve hem, begon je over je toekomst na te denken. Zo wilde je niet de rest van je leven leven. Je wilde niet lijden en om liefde en aandacht smeken. Je wilde je als elk ander meisje voelen dat gelukkig was in de liefde.

Je wist dat je met hem nooit zou krijgen wat je wilde, dus besloot je om verder te gaan. Alleen God weet hoe moeilijk het voor je was om degene achter te laten die alles voor je was. Maar je wist dat dit iets was dat je moest doen om jezelf van een waardeloos leven te redden.

Aan De Vrouw Die Zichzelf Door Liefde Verloor

Maar dat ligt allemaal achter je.

Nu ben je daar, zittend in je kamer en kijkend door het raam. Je kunt je niet herinneren wanneer de laatste keer was dat je je zo kalm en tevreden voelde. Hij is er niet meer om je te misbruiken.

Je bent alleen en je kunt eindelijk ademen. Zelfs de regen die van je ramen valt ziet er nu mooi uit. Je voelt je zo goed in je vel zitten, blij dat je aan de klauwen van een monster bent ontsnapt.

De volgende keer zal je slimmer zijn. De volgende keer denk je met je hoofd en niet met je hart. De volgende keer zal het je geen pijn doen. Weet je waarom?

Omdat het liefde zal zijn. De onvoorwaardelijke.

PinFlight Image