Skip to Content

De Onthulling: Waarom Blijven Mannen In Contact Met Hun Ex-Vriendin?

De Onthulling: Waarom Blijven Mannen In Contact Met Hun Ex-Vriendin?

Na veel mislukte relaties en een heleboel ervaringen met mannen, is er één ding dat je nog steeds dwarszit. Waarom blijven mannen in contact met hun ex-vriendin?

De meeste mannen met wie je uitging, hadden nog contact met hun ex-vriendin. Het maakt niet echt uit wanneer ze uit elkaar zijn gegaan. Ze praten nog steeds met elkaar en gaan zelfs nog steeds af en toe met elkaar om.

Als nieuwe vriendin voel je je hier waarschijnlijk niet prettig bij. De kans is groot dat je niet langer bevriend met je exen bent. Simpelweg omdat je niet toestaat dat het verleden je achtervolgt. Je wilt ook niet dat je nieuwe partner zich ongemakkelijk voelt.

Dus hoe komt het dat vrouwen vaak een manier vinden om hun vorige relaties in het verleden te houden, terwijl mannen op zoek zijn naar manieren om in contact te blijven met hun ex-vriendin? Wat proberen ze te krijgen? Zijn ze nog steeds verliefd op hun ex-vriendin?

Waarom blijven mannen in contact met hun ex-vriendin?

Als je een relatie met een man begint, dan stem je ermee in om hem te accepteren zoals hij is, met al zijn gebreken en onzekerheden. Maar waar je je niet op je gemak bij voelt om te accepteren, is het feit dat hij nog steeds contact met zijn ex heeft.

Het maakt niet uit of hij je dat heeft verteld of dat je er via een wederzijdse vriend achter bent gekomen, dit besef voelt altijd ongemakkelijk.

Probeert hij haar terug te krijgen? Maak jij hem niet gelukkig? Bedriegt hij je? Dat zijn enkele van de vragen die door je hoofd blijven spoken.

Laten we nu eens kijken wat de redenen achter hun acties zijn.

1. Ze zijn nog steeds verliefd

De Onthulling: Waarom Blijven Mannen In Contact Met Hun Ex-Vriendin?

Een van de meest voor de hand liggende redenen waarom mannen besluiten om contact met hun ex-vriendin te houden, is het feit dat ze niet verder zijn gegaan. Ze zijn nog steeds verliefd op hun ex-vriendin. En hoe hard ze het ook proberen, ze kunnen die gevoelens niet negeren.

Dit is geen groot probleem, omdat we allemaal weten hoeveel tijd je nodig hebt om over iemand heen te komen. Maar alles verandert wanneer een man besluit om een nieuwe relatie te beginnen.

Hij kiest er bewust voor om zichzelf een nieuwe start te geven, terwijl hij weet dat hij nog steeds verliefd is op zijn ex. Uiteindelijk zal hij zijn nieuwe vriendin pijn doen. En vroeg of laat zal zijn ex niet meer op zijn berichten reageren.

Jongens, alsjeblieft, zoek uit wat je van het leven wilt en handel dienovereenkomstig. Een nieuwe relatie beginnen terwijl je weet dat je nog steeds verliefd bent op je ex is geen goede keuze, wat je er ook van vindt.

2. Ze zijn op zoek naar afsluiting

Een man kan contact met zijn ex-vriendin houden, omdat hij op zoek is naar afsluiting. Misschien eindigde hun relatie plotseling of was zij degene die de breuk initieerde. Hoe dan ook, hij weet waarschijnlijk nog steeds niet waarom dingen uit elkaar zijn gevallen.

De enige die dit dilemma kan oplossen is zijn ex. Dus hij probeert contact met haar te houden, zodat ze hem kan vertellen wat er tussen hen is gebeurd.

Mannen gedragen zich zo koud en emotieloos, maar in werkelijkheid hebben ze ook afsluiting nodig. Ze moeten in staat zijn om een vorig hoofdstuk van hun leven te beëindigen om een nieuw hoofdstuk te beginnen.

3. Ze hebben validatie en een ego-boost nodig

Vriendinnen zijn een constante bron van validatie. Elke keer als een man een zware dag heeft, komt zijn vriendin hem te hulp. Ze zal zijn humeur opfleuren en hem een beter gevoel over zichzelf geven. Ze zal hem een broodnodige ego-boost geven en hem helpen zichzelf te vermannen.

Zodra hij deze persoon verliest, zal hij zich eenzaam en in de steek gelaten voelen. Zijn bron van validatie is nu weg, maar dat wil hij niet accepteren.

Dus hij zal ervoor zorgen dat hij in contact blijft met zijn ex-vriendin, zodat hij elke keer dat hij zich slecht voelt contact met haar kan opnemen.

4. Ze zijn aan constante communicatie gewend

Als je een relatie hebt, dan raak je eraan gewend om met je partner te communiceren. Jullie twee hebben altijd contact, dus je ontwikkelt een gewoonte om je dagelijkse situaties met deze persoon te delen.

Na een breuk voelt het voor een man moeilijk om eraan te wennen dat hij niemand heeft om mee te praten. Hij heeft nog steeds zijn vrienden en familie, maar eerlijk gezegd was zijn vriendin degene die hem het beste begreep. Nu ze weg is, voelt hij zich onvolledig, dus probeert hij dat te veranderen.

5. Mannen hebben contact met hun ex-vriendin, omdat ze vrienden willen blijven

Mannen kunnen ervoor kiezen om in contact te blijven met hun ex-vriendin, simpelweg omdat hun relatie op goede voet is geëindigd. Misschien hadden ze een wederzijdse breuk en besloten ze dat ze vrienden wilden blijven.

Nu kan dit een tijdje werken, maar zodra een van hen een nieuwe relatie begint, is de kans groot dat ze stoppen met praten. Het is moeilijk om een nieuwe partner te vinden die niet jaloers op je ex zal zijn. Dus de meeste van hen stoppen met communiceren zodra ze weer in de datingscène komen.

Als je momenteel met een man uitgaat die nog steeds met zijn ex praat, dan weet ik zeker dat je jaloers bent. Het is moeilijk om te accepteren dat je vriend zijn voormalige vriendin niet kan loslaten. Zelfs als je het in het begin prima vindt, zal er vroeg of laat een meningsverschil over zijn en zul je beseffen dat het je echt stoort.

In dit geval is het beste wat je kunt doen om open te zijn tegen je partner. En hem te vertellen hoe het voelt als hij met zijn ex praat. Als hij het feit negeert dat zijn gedrag je een ongemakkelijk gevoel geeft, dan spijt het me dat ik je teleur moet stellen, maar dan is hij niet de juiste voor je.

6. Mannen houden contact met hun ex-vriendin, omdat ze hun opties openhouden

De Onthulling: Waarom Blijven Mannen In Contact Met Hun Ex-Vriendin?

Een van de mogelijke verklaringen waarom mannen ervoor kiezen om met hun exen te praten, is omdat ze de deuren openhouden. Ook al doen ze het goed na de breuk, ze weten dat er een dag zal komen dat ze naar een bekend persoon uit het verleden zullen verlangen.

Hierdoor kunnen ze contact opnemen met hun ex wanneer ze maar willen. Het maakt niet uit of ze een zware dag op het werk hebben gehad of dat ze zich wanhopig voelen, omdat ze nog steeds vrijgezel zijn. Ze weten dat ze altijd de enige persoon kunnen bellen die er altijd voor hen was.

En wie weet, misschien beseffen ze dat ze weer bij elkaar willen komen.

7. Ze zijn op zoek naar de voordelen van hun vriendje zijn zonder een relatie te hebben

Met een ex in contact blijven is een geweldige manier om vriendjesvoordelen te krijgen zonder een echte relatie te hebben. Vooral als hij degene is die het heeft uitgemaakt. De kans is groot dat zijn ex nog steeds verliefd op hem is en alles zal doen wat ze kan om ervoor te zorgen dat ze weer bij elkaar komen.

Ze zal zijn telefoontjes beantwoorden, hem regelmatig appen of zelfs vragen om elkaar te ontmoeten, zodat ze kunnen praten. Door een van deze dingen te doen, geeft ze hem groen licht. Dit is voor veel mannen die niet weten hoe ze alleen moeten zijn, maar die bang zijn om zich te binden, een droom die uitkomt.

8. Ze willen niet dat hun ex verder gaat

Een controlerende man kan problemen hebben met het laten gaan van zijn voormalige vriendin. Ook al zijn ze niet meer samen, hij kan het niet accepteren om haar verder te zien gaan. Dus hij doet er alles aan om haar kansen op het vinden van een nieuwe vriend te verpesten.

Door ervoor te kiezen om contact met haar te houden, maakt hij haar emotioneel niet beschikbaar voor andere mannen. Zelfs als ze een nieuwe vriend vindt, is de kans groot dat hij het erg vindt dat ze nog steeds met haar ex praat.

Dit is een verknipte situatie en een man die besluit om contact te houden met zijn ex-vriendin om haar alleen maar te saboteren, is gewoon een eikel en niets meer dan dat. Hij geeft alleen om zichzelf en vindt het niet erg om haar te zien lijden.

9. Mannen houden contact met hun ex-vriendin als ze niet gelukkig zijn in hun huidige relaties

Een man die een nieuwe relatie aangaat, maar besluit om contact met zijn ex te houden, is een ongelukkige man. Hoewel hij niet meer vrijgezel is, praat hij nog steeds met zijn voormalige vriendin. Dit betekent meestal dat hij niet tevreden is met zijn leven.

Deze situatie is triest en het is zeker voor niemand goed. Zijn nieuwe vriendin zal nooit goed genoeg zijn, hoe hard ze ook probeert indruk op hem te maken. Hij, zal aan de andere kant, uiteindelijk haar hart breken, omdat er een moment zal komen waarop ze zal stoppen met het tolereren van zijn gedrag of dat hij de dingen daarvoor zal beëindigen.

Al met al is dit scenario voor niemand goed en zal het uiteindelijk beide partijen laten lijden.

Als je vermoedt dat je vriend met zijn ex praat, omdat jullie relatie hem niet gelukkig maakt, dan is het beste wat je voor jezelf kunt doen een praatje met hem maken. Vraag hem om eerlijk te zijn en te zien wat hij te zeggen heeft.

Niemand van ons wil zijn tijd en energie aan mensen verspillen die niet bedoeld zijn om deel uit te maken van ons leven. Alleen omdat je hem leuk vindt, wil dat nog niet zeggen dat hij het verdient om een kans te krijgen om je hart te breken.

Je hebt al genoeg pijn meegemaakt en het is tijd om voor jezelf op te komen. Als je gevoel je vertelt dat er iets mis is, zorg er dan voor dat je ernaar luistert.