Heb je ooit die speciale vonk gevoeld met een andere persoon? Het was alsof jullie elkaar al lang kenden voordat jullie elkaar echt hadden ontmoet. De verbinding tussen jullie twee was zo sterk dat je kon zeggen dat het bijna tastbaar was.
Als je je hiermee kunt identificeren, gefeliciteerd – je hebt waarschijnlijk je tweelingvlam ontmoet.
Vaak aangeduid als ‘een spiegelziel’, wordt van tweelingvlammen gezegd dat ze een van de meest intense menselijke relaties zijn die we kennen.
Deze relatie wordt beschreven als een waar de ziel is verdeeld tussen twee lichamen, en zowel in de vorm van vriendschap en een romantische relatie kan bestaan.
Hoewel dit allemaal heel dromerig en surrealistisch klinkt en alsof dit soort relaties voorbestemd is om te slagen, is het soms zelfs gedoemd om te mislukken. Soms zijn tweelingvlammen niet bedoeld om stand te houden.
4 redenen waar je relatie met je tweelingvlam niet werkt
In dit artikel zullen we de meest voorkomende redenen doornemen waarom een relatie met je tweelingvlam soms niet werkt. En later zullen we zien of ze erin slagen om hun weg terug te vinden na een breuk.
1. Er is niet genoeg eigenliefde aan één of beide kanten
De eerste reden waarom je relatie met je tweelingvlam gedoemd is te mislukken, is dat jij of je partner (of beide?) een ernstig gebrek aan zelfliefde hebben.
Wanneer iemand niet genoeg van zichzelf houdt, creëert dat perfecte omstandigheden en een vruchtbare grond voor onzekerheden om te groeien en te gedijen. In deze situatie heeft de onzekere persoon de neiging om overdreven afhankelijk te worden van de partner of zich zelfs te wenden tot bezitterigheid, wantrouwen en dergelijke.
Natuurlijk moet je afhankelijk zijn van je partner en een kleine hoeveelheid jaloezie kan dingen pittig en interessant houden. Maar als je alleen afhankelijk bent van je partner en je alleen maar jaloers kunt zijn – dan is dat geen gezonde omgeving voor je relatie.
Je moet eerst van jezelf houden – echt, diep en onvoorwaardelijk – voordat je op dezelfde manier van je partner kunt houden. Als je je niet veilig voelt in je eigen huid, ongeacht wat een match je partner is, dan zal zijn liefde nooit dezelfde kracht hebben als eigenliefde.
Dit is een veel voorkomende misvatting omdat tweelingvlammen ‘elkaars andere helft’ zouden zijn. En hoewel dat misschien waar is, zal tegelijkertijd niemand je ooit compleet kunnen maken. Je moet gelukkig zijn met jezelf.
2. Een of beide zijn niet genezen van een bepaald trauma uit het verleden
We hebben allemaal gehoord van die beroemde ‘juiste persoon, verkeerde tijd’ zin, toch? Het betekent dat een individu iemand heeft ontmoet die zogenaamd ‘de ware’ is, maar dat de timing net verkeerd was.
Dit gebeurt wanneer een (of beide, maar dat is zeer zelden zo) persoon zich niet klaar voelt voor een serieuze relatie. Dit maakt hem ‘de loper’, terwijl de klaar ‘de jager’ is.
Er hoeft niets mis te zijn met de jager. Hij zou ooit de beste persoon kunnen zijn, grappig, charmant, inspirerend. En hun verbinding zou zo sterk kunnen zijn, maar als de loper er niet klaar voor is, dan kan nauwelijks iets hen van gedachten veranderen.
Hij heeft tijd nodig.
Dit gebeurt meestal wanneer de loper niet is genezen van een trauma uit het verleden. Het kan een breuk zijn, de scheiding van zijn ouders, het verlies van een goede vriend of familielid, of iets dergelijks dat een stempel op hem heeft gedrukt.
De loper heeft dan tijd nodig om zijn emoties en alles wat er is gebeurd te verwerken. En hij moet zichzelf wat tijd gunnen om te genezen.
Natuurlijk kan genezing ook in een relatie plaatsvinden. Dat is zeer zelden succesvol, omdat een persoon het moeilijk heeft om zich te binden aan zowel zijn helende reis als deze nieuwe, potentieel serieuze relatie.
3. Jij of je partner moet aan persoonlijke zelfgroei werken
Soms kunnen we van iemand houden, maar tegelijkertijd het gevoel hebben dat die liefde verstikt. Het gevoel van niet bewegen en stagneren kan zeer schadelijk zijn voor een tweelingvlam relatie.
Wanneer je romantisch betrokken bent bij iemand, maar je je niet de beste versie van jezelf voelt, en je hebt het gevoel dat je verschillende kansen mist, ongeacht hoeveel je van je partner houdt, dan zul je je in die relatie slecht voelen.
Ja, je kunt binnen je relatie aan je zelfgroei werken en je tweelingvlam kan een grote steun zijn. Voor sommige mensen is dat gewoon geen optie.
Misschien is er een aanzienlijke leeftijdskloof, ze hebben een langeafstandsrelatie, of er is iets heel anders dat een van hen ervan weerhoudt om aan hun zelfgroei te werken. In dat geval is de relatie gedoemd te mislukken.
4. Je hebt het gevoel dat de relatie met je partner giftig is
Wanneer je merkt dat de relatie met je tweelingvlam je meer kwaad dan goed doet, dan kan dat een teken zijn dat je betrokken bent bij een zeer giftige relatie. Misschien waren het in het begin allemaal regenbogen en vlinders, maar nu – niet zo erg meer.
Misschien voel jij of je partner je allebei slecht over jezelf. En misschien maken jullie twee constant ruzie om kleine dingen. Misschien zijn een of beide van jullie niet bereid om compromissen te sluiten. Of misschien voel je je niet begrepen.
Dit kunnen allemaal tekenen zijn dat je relatie ten einde loopt.
Komen tweelingvlammen weer bij elkaar?
Vaak hebben tweelingvlammen wat tijd uit elkaar nodig om erachter te komen wie ze als individuen zijn. En om aan hun zelfliefde, genezing of zelfgroeireis te werken.
Deze periode van scheiding kan zeer constructief, productief en voordelig voor beiden zijn. En het kan een periode zijn waarin ze beter voor elkaar worden.
Dus, ja. Tweelingvlammen kunnen, na een breuk, uiteindelijk hun weg terug naar elkaar vinden en hun romance nieuw leven inblazen. Dit is echter niet altijd het geval.
Sommige tweelingvlamrelaties zijn erg giftig en lijken nooit iets anders te worden. Voor deze mensen is scheiding de enige (en mogelijk de beste) optie.
Als ze echte tweelingvlammen zijn, dan zullen ze altijd met elkaar verbonden zijn, wat niet noodzakelijkerwijs betekent dat ze in een romantische relatie moeten eindigen. Net als bij elke andere relatie is het aan tweelingvlammen om te beslissen wat ze willen doen.